Οι Χάρτες του ΣΚΑΙ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όχι μόνο!

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009


Στις 17/2/2009 το δελτίο του ΣΚΑΙ, παρουσίασε ενα ρεπορτάζ με θέμα την Αναφορά Διεθνών Οικονομικών Φορέων για τις ενδεχόμενες ζημίες που προβλέπεται να υποστούν οι Ελληνικές τράπεζες από δάνεια σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ενδιαφέρον το θέμα και ακόμη πιο ενδιαφέρον προυσιάζουν οι χάρτες του συγκεκριμένου ρεπορτάζ.

Έπειτα από αναζήτηση μέσω Google εντόπισα τους συγκεκριμένους χάρτες.

Ο πρώτος είναι Εθνολογικός χάρτης του 1918! Τον βρήκα στο MAKEDONIKA blogspot, ιστοσελίδα που προωθεί τα εθνικά θέματα των… ΣΚΟΠΙΩΝ! Tο πιθανότερο είναι ότι απο εκεί τον ψάρεψαν και οι συντάκτες του ΣΚΑΙ.Ο Δεύτερος ήταν πιο δυσέυρετος αλλά εν τέλει ξετρυπώθηκε.
Πρόκειται για κολάσιμο χάρτη που απεικονίζει:
1. Τα Σκοπια ως Μακεδονία
2. Την Vojvodina ως ανεξάρτητο κράτος
3. Την ...ΚΕΡΚΥΡΑ ως ανεξάρτητο κράτος!!!Ο συνδιασμός των δύο αυτών χαρτών, και η ύπουλη προβολή τους, οδηγεί αν μη τι άλλο σε σκοτεινά συμπεράσματα.

Οι κύριοι του ΣΚΑΙ θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τέτοιου είδους ανθελληνική προπαγάνδα!


[download]

[download]

11 comments:

-=IMAGINOS=- 20 Φεβρουαρίου 2009 - 6:02 μ.μ.  

Τρομερό φίλε! Μπράβο για το ξεβράκωμα.

alpha 21 Φεβρουαρίου 2009 - 4:49 π.μ.  

Έστειλα στο editorial-web@skai.gr με θέμα http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/02/blog-post.html & http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/02/blog-post_9937.html & http://ygro-pyr.blogspot.com/2009/02/blog-post_5483.html την ακόλουθη επιστολή:
Διαμαρτύρομαι έντονα ως Έλληνας πολίτης να βλέπω από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό να διαδίδεται ανθελληνική προπαγάνδα.Πιο συγκεκριμένα από τις ανωτέρω πηγές πληροφορούμαστε ότι στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ
-Στην εκπομπή ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ κρεμιέται η ελληνική σημαία ανάποδα κάτι που ξεφεύγει από τα όρια της σάτιρας που αφορά μεμονωμένα πρόσωπα & αποτελεί βεβήλωση του εθνικού συμβόλου προσβάλλοντας το αίσθημα υπερηφάνειας του ελληνικού λαού πέρα από τις ποινικές προεκτάσεις της υπόθεσης
-Στο δελτίο ειδήσεων της 17.02.2009 & όχι σε κάποια ιστορική εκπομπή παρουσιάζεται χάρτης των Βαλκανίων του 1918 όπου η ελληνική επικράτεια εμφανίζεται περιορισμένη εν σχέσει με τα σημερινά της σύνορα χωρίς μάλιστα να γίνεται καμία αναφορά ούτε στην πηγή ούτε στην ημερομηνία του χάρτη δημιουργώντας σύγχυση στους αδαείς τηλεθεατές & εκνευρισμό για την όλη σκοπιμότητα στους υπόλοιπους. & όχι μόνο αυτό αλλά παρουσιάζεται & δεύτερος χάρτης αλυτρωτικός ξένων συμφερόντων που δεν αντικατοπτρίζει καμία ιστορική πραγματικότητα στον
οποίο η Κέρκυρα αποτελεί ανεξάρτητο κράτος,τα δε Σκόπια αναγράφονται ως Μακεδονία.
Απαιτώ εξηγήσεις για όλα τα ανωτέρω & δηλώνω ότι θα εκθέσω δημόσια την επιστολή καθώς & την όποια απάντηση ή παράλειψη απάντησης εκ μέρους του σταθμού προς ενημέρωση & των υπολοίπων τηλεθεατών.

ΕΚΤΩΡ-2008 24 Φεβρουαρίου 2009 - 2:25 π.μ.  

Ολοι μαζί αδέρφια, αφού δεν μπορούν οι πολιτικάντιδες ας το πράξουν οι Ελληνόψυχοι. Αλωστε οι επαναστάσεις πάντα ξεκινούσαν απο "Τρελούς"

akritas 3 Μαρτίου 2009 - 1:20 μ.μ.  

Ελληνόψυχε μόλις τώρα είδα ότι το είχες αναρτήσει από τις 20 Φλεβάρη. Το βάζω στο blog μου.

Γεώργιος 3 Μαρτίου 2009 - 1:56 μ.μ.  

Εξαίρετη δουλειά εκ μέρους σου. Δυστυχώς αποδεικνύεται για άλλη μιά φορά ότι ο εσωτερικός εχθρός είναι ποιό επικίνδυνος και ίδίως όταν προέρχεται από τα ΜΜΕ.

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2009 - 12:08 π.μ.  

sygxarhthria gia thn kalh douleia. Autoi den apanthsan katholou? Mhpws na arxisoume na stelnoume omadika email?

Ελληνόψυχος 4 Μαρτίου 2009 - 12:49 π.μ.  

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!

Το troktiko αναδημοσίευσε την είδηση εχθές και έλαβε προσωπική απάντηση από κάποιον Σκηνοθέτη του ΣΚΑΙ, ο οποίος δηλώνει υπέυθυνος για την παρουσίαση των χαρτών.

http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_8242.html

Το κανάλι δεν έχει δώσει δημόσια απάντηση. Υποθέτω πως απαιτείται πιο μαζική διαμαρτυρία για κάτι τέτοιο.

Jimi 4 Μαρτίου 2009 - 1:51 π.μ.  

Μπράβο ρε Ελληνόψυχε, είσαι αστέρι. Γνωστά είναι τα πάρε δώσε του σταθμού με τους ανθρώπους του Σόρος, του "σωτήρα" των Σκοπίων. Βλέπε ΕΛΙΑΜΕΠ (Θ. Βερέμης και Α. Παπαχελάς του "Μεγάλοι Έλληνες"), που χρηματοδοτείται από τα ιδρύματα του Σόρος. Ξεβρακώστε τους προδότες για το καλό της Ελλάδας.

Manοlaos 21 Ιουνίου 2009 - 8:21 μ.μ.  

Ο πρώτος χάρτης ο εθνολογικός του ΄1918(!), εκτός του ότι είναι άκαιρος, δεν έχει και καμία "γκραβουρίστικη" αξία για να είναι εκεί από άποψη! Εξυπηρετεί μάλλον μία προετομασία για την πολυεθνική Ελλάδα που δημιουργείται τώρα, χωρισμένη σε ανεξάρτητες ευρωπαϊκές περιφέρειες.
Πάντως, ακόμα και στον ίδιο τον χάρτη, αν δούμε στο υπόμνημά του, δεν αναφέρει πουθενά ότι υπάρχουν Μακεδόνες ως εθνικότητα στα Βαλκάνια, άρα δεν υπήρχε και "εθνική Μακεδονία" για να μοιράσουν τότε η Ελλάδα, η Σερβία και Βουλγαρία...

drivigeorge 25 Φεβρουαρίου 2010 - 7:55 μ.μ.  

Κατ' αρχάς να ρωτήσω τον κύριο σκηνοθέτη με ποια λογική έβαλε χάρτη του 1918(αν είναι δυνατόν) σε δελτίο ειδήσεων του 2009, και κατά δεύτερον δεν υπήρχαν σύγχρονοι χάρτες στο internet?? Για σοβαρευτείτε!!!

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2011 - 7:58 μ.μ.  

Δυστυχώς οι <> κοιμόμαστε όρθιοι. Αν πας να τα πεις αυτά σε κάποιον θα σε πει ακραίο και φασίστα. Μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε και να φοβόμαστε να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας απο τις προπαγανδιστικές επιθέσεις που δέχετε, λέγοντας μας φασίστες. Γιατί ενοχλήστε κάθε φορά που ακούτε τη λέξη Έλληνας ή πατριώτης...? Φασίστες είναι όλοι εκείνοι οι δήθεν φιλελεύθεροι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλλοιώσουν την εθνική μας ταυτότητα.