Αποχή από τον Εορτασμό της 25ης Μαρτιού Στο Αγαθονήσι σε ενδειξη διαμαρτυρίας για την Λαθρομετανάστευση

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009Χωρίς εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου το Αγαθονήσι
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις αφίξεις Τούρκων λαθρομεταναστών.

Την αποχή των παιδιών του δημοτικού σχολείου από τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, αποφάσισαν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα, που παρατηρείται με τις καθημερινές αφίξεις, στο νησί, λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια.

«Λόγω της αποχής των μαθητών, δεν θα γίνουν στο νησί εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο», αναφέρει ο κοινοτάρχης, Κ. Κόττορος, με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Τρίτη, στο υπουργείο Εσωτερικών, στους βουλευτές του νομού, στον νομάρχη Δωδεκανήσου και άλλους φορείς.

Στο πλαίσιο της ίδιας διαμαρτυρίας, οι εθνοφύλακες του νησιού αποφάσισαν να παραδώσουν τον οπλισμό τους, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό «να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία για το μέγεθος του προβλήματος».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ


Ανευ προηγουμένου απόβαση λαθρομεταναστών παρατηρείται τους δύο τελευταίους μήνες στο Αγαθονήσι. Οι λιγοστοί κάτοικοι του ακριτικού νησιού και ο κοινοτάρχης μιλούν για ανεξέλεγκτη κατάσταση, την οποία αποδίδουν στο γεγονός ότι, όπως οι ίδιοι καλά γνωρίζουν, το νησί τους παραμένει αφύλακτο.

Φαίνεται ότι οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το νησί, αρχές Ιανουαρίου, έφεραν... αποτέλεσμα. Τα τουρκικά αεροσκάφη «καθάρισαν» και το... πεδίο ήταν ελεύθερο από θαλάσσης, για τα λαθρεπιβατικά πλοιάρια, αφού κανένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού δεν πλησιάζει στην περιοχή.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, αφού μέσα σε δύο μήνες περισσότεροι από 400 λαθρομετανάστες έχουν αποβιβαστεί στο νησί, τη στιγμή που πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν περάσει μόλις 40.

Πηγή: preza.tv

Το σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας καλά κρατεί...