Οι 10 Εντολές του ΣΥΡΙΖΑ για την πάταξη της εγληματικότητας

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009


Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέκους Αλαβάνος, αφού πρώτα "ξαμόλησαν" και "κάλυψαν¨ τις ορδές των βαρβάρων σε ολόκληρη την Ελλάδα, έρχονται σήμερα να μας γαλουχήσουν με τις προτάσεις τους ως προς την βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Αλήθεια τι απέγινε η προτασή τους για την κατάργηση των ΜΑΤ;

Απλά, το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ θεώρησαν σωστό να υψώσουν και αυτοί την φωνή κατακραυγής. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα ίδια είχαν πράξει και στο θέμα της αναγνώρισης των ιδιωτικών πανεπιστημείων.

Όπως θα παρατηρήσετε, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνονται αποκλειστικά στην βελτίωση της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατά την προσωπική μου άποψη, τουλάχιστον κάποιες προτασεις είναι ορθές και άλλες αποτελούν κενό αέρος. Όμως το ζήτημα είναι άλλο. Πρόκειται για καθαρή πολιτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως σκοπό, να αποπροσανατολίσει από τις δύο βασικές πηγές της εγκληματικότητας:

1) Την παντελή έλλειψη ελέγχου της Λαθραίας Μετανάστευσης.

2) Την διαιώνηση του Πανεπιστημιακού ασύλου που έχει μετατρέψει τα Δημόσια Ιδρύματα σε γκιάφκες εγκληματικότητας.

Εάν δεν λάβουμε σοβαρά τα δύο αυτά σκέλη, το πρόβλημα της εγκληματικότητας θα ζει και θα βασιλέυει. Οι δέκα "Εντολές" του ΣΥΡΙΖΑ ισοβαθμούν με χορηγία ασπιρίνης σε έναν καρκινοπαθή.
Προτάσεις Αλαβάνου - Κουβέλη για τη δημόσια τάξη και την ΕΛΑΣ.

1.Αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων με κριτήρια πληθυσμιακά, κοινωνικά και γεωγραφικά.

2. Ενίσχυση των πολυδύναμων αστυνομικών τμημάτων, με σκοπό τη στήριξη του πολίτη, με ενσωμάτωση λειτουργιών, που έχουν ειδικοί, στεγανοί δυστυχώς και αδιαφανείς μηχανισμοί και που κυρίως χρησιμοποιούνται για την καθυπόταξη των εργαζόμενων και της νεολαίας.

3. Ενιαίος φορέας για την αστυνομία με κατάργηση των θεσμών των ειδικών φρουρών και συνοριακών φυλάκων και την ένταξή τους στην ΕΛΑΣ, προκειμένου να υπάρχει μια υψηλή ποιότητα των στελεχών και των ανθρώπων της αστυνομίας.

4.Σύγχρονη εκπαίδευση αστυνομικού. Όχι στρατιωτικού, στη Θήβα ή στην Αυλώνα, καθώς και ίδρυση Πανεπιστημίου Αστυνομικών σπουδών.

5. Άμεση συνεργασία της Αστυνομίας με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν αυτό δεν υπάρχει είναι ένα παθολογικό φαινόμενο και το ζούμε αυτό, σε ακραία μορφή, στο δήμο της Αθήνας. Επίσης, ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου των αστυνομικών.

6. Εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης με βάση τις νέες μορφές εγκληματικότητας.

7. Αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού της εργασίας και αυστηρή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Οι αστυνομικοί να είναι εργαζόμενοι, που δουλεύουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ποιότητας και όχι σε συνθήκες αδιαφάνειας και καταδυνάστευσης και των ίδιων των δικαιωμάτων τους.

8. Αύξηση του βασικού μισθού σε επίπεδα τέτοια που οι αστυνομικοί να μην αναγκάζονται σε δεύτερη εργασία, ώστε να μπορούν να είναι αποτελεσματικοί στον κοινωνικό ρόλο τον οποίο έχουνε.

9. Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα στους εργαζόμενους αστυνομικούς, όπως ζητάει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και να ακούγεται η γνώμη τους και οι προτάσεις τους.

10. Δημιουργία μόνιμης διακοινοβουλευτικής επιτροπής για την επιλογή της ηγεσίας και τη δράση και λειτουργία της αστυνομίας.

Ο κ, Κουβέλης πρόσθεσε ότι:

"Τα αίτια που γεννούν την εγκληματικότητα, αλλά και την παραβατική συμπεριφορά, όπως είναι η φτώχεια, η κοινωνική ανισότητα, η περιθωριοποίηση μεγάλων στρωμάτων, αλλά και άλλες καταστάσεις αντιμετωπίζονται με αδιαφορία.Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι χρειάζεται μια αστυνομία αποτελεσματική και ταυτόχρονα δημοκρατική. Δημοκρατική στην άσκηση των καθηκόντων της στο πλευρό του πολίτη και όχι απέναντι από τον πολίτη. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει."

Εάν όντως η εγκληματικότητα έχει κύριες ρίζες στα κοινωνικά προβληματα που αναφέρει ο κ. Κουβέλης, τότε γιατί οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν μόνο την Αστυνομία και το πλαίσιο αστυνόμευσης;

1 comments:

Ανώνυμος 22 Μαρτίου 2009 - 8:32 μ.μ.  

Ειδικά το ''10.Δημιουργία μόνιμης διακοινοβουλευτικής επιτροπής'' είναι ολα τα λεφτά. Και έχουν το δίκιο τους, σου λένε: αν σοβαρευτεί η αστυνομία και αποφασίσει να κάνει την δουλειά της, τί θα γίνουν τα παιδιά μας; Ας είμαστε ''μέσα'' και εμείς να ξέρουμε τι γίνεται. Έγιναν που έγιναν ρόμπα με τον γιο του Βούτση, μην γίνουν περισσότερο.