Το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Κατάργηση του Εθνικού Κράτους

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Στην προσφατη επιστολή τους, οι κατοίκοι του Αγίου Παντελεήμονα διαιρωτούνται:

Γιατί Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση δεν παίρνουν ξεκάθαρες θέσεις για το Μεταναστευτικό θέμα και μάλιστα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

Η απάντηση έιναι πολύ απλή. Σε ότι αφορά τα κόμματα της Αντιπολίτευσης:

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ανοίγουν άπλετα τις πόρτες της νομιμοποίησης σε ΟΛΟΥΣ τους Λαθρομετανάστες.

Ο ΛΑΟΣ είναι υπέρ της νομιμοποίησης ενός μικρού ποσοστού κατόπιν διαλογής.

Όσο για την θέση του ΠΑΣΟΚ... αυτή είναι εξαιρετικά ακριβής. Ιδού το πρόγραμμα του κόμματος που άνοιξε τους ασκούς της νομιμοποίησης των παράνομων αλλοδαπών.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ για τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Posted on Φεβρουαρίου 10, 2008
Γραμματεία ΚΟΕΣ
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Οι είκοσι προτάσεις

1. Θεσμοθέτηση πλήρους ανθρωποκεντρικού κανονιστικού πλαισίου.


2. Θεσμοθέτηση του δικαιώματος ψήφου στις τοπικές εκλογές για όσους έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα.

3. Θεσμοθέτηση της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς 2ης γενιάς.


4. Εισαγωγή στα σχολεία της διδασκαλίας της μητρικής γλώσσας των κύριων χωρών προέλευσης, με έμφαση στην προσχολική ηλικία.


5. Ειδική αιτιολόγηση σε κάθε περίπτωση της άρνησης της Διοίκησης να χορηγήσει ή να ανανεώσει άδεια

6. Θεσμοθέτηση ενός κρατικού μηχανισμού για τη στήριξη της μεταναστευτικής πολιτικής και στελέχωσή του με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.


7. Ενιαία άδεια διαμονής για παροχή εξαρτημένης και ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.

8. Θεσμοθέτηση της κλιμάκωσης των συνεπειών της εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης χορήγησης ή ανανέωσης άδειας διαμονής.

9. Δυνατότητα αλλαγής εργοδότη, κατηγορίας επαγγέλματος, ειδικότητας και ασφαλιστικού φορέα χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

10. Προστασία του ασυνόδευτου και θύματος σωματεμπορίας ανήλικου αλλοδαπού και μέριμνα κατά τη διαδικασία της οικογενειακής επανένωσης και του επαναπατρισμού του ανηλίκου.


11. Βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.


12. Βελτίωση του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος.


13. Επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών στα πλαίσια της μεταναστευτικής πολιτικής.

14. Προστασία των θυμάτων σωματεμπορίας. Επικύρωση της Συνθήκης του Παλέρμο και εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας για τα θέματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και δυνατότητα επιλογής από το θύμα του εθελοντικού επαναπατρισμού ή της εγκατάστασης στην Ελλάδα.

15. Βελτίωση του συστήματος ελέγχου εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των εργοδοτών ως προς την υποχρέωσή τους να ασφαλίζουν τους αλλοδαπούς.


16. Πάταξη της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών με ενίσχυση του θεσμού της Επιθεώρησης Εργασίας.


17. Βελτίωση των διοικητικών μηχανισμών και ενίσχυσή τους με τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής, και με τη θεσμοθέτηση του Συμβουλίου των Αλλοδαπών στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης κατόπιν εκλογών μεταξύ των μεταναστών του δήμου ή της κοινότητας.
Παρόμοια πρόβλεψη και για τα κύρια ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ).

18. Πρόνοια για βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.


19. Διακρατικές συμφωνίες για την κατοχύρωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και για την αποφυγή διπλών ασφαλιστικών εισφορών για τη συνταξιοδότηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.20. Διεύρυνση των όρων νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών.

ΠΗΓΗ: http://www.politesenergoi.gr/?p=152


Δίχως αμφιβολία ο συνδυασμός των προτάσεων 2, 3, 4, και 20 θα σημάνει το ΤΕΛΟΣ του ΕΛΛΗΙΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα μπροστά στις εξελίξεις. Δώρισε εκατομύρια ευρώ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, συντηρώντας έτσι ένα συρφετό από Πράσινους και Αριστερούς ανθέλληνες με κρατικά κονδύλια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρόεδρου του ΕΠΣΕ κ. Γιώργου Βαλλιανάτου ο οποίος τελούσε μέχρι πρότινος επικοινωνιακος σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ σχεδίασε την αποδόμηση του Ελληνικού κράτους. Κατέστρεψε τον κορμό τουΈθνους που ονομάζεται Εθνική Παιδεία. Χρηματοδότησε τους εγχώριους προδότες. Και όταν επανέλθει στην εξουσία θα την ολοκληρώσει.

Η Νέα Δημοκρατία απλά συνεχίζει το έργο του ΠΑΣΟΚ στο όνομα της Οικονομικής Ανάπτυξης. Ποιά είναι τα οικονομικά κίνητρα;

Ας μην ξεχνούμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης συντηρούταν από την οικοδομική δραστηριότητα. Τα τελευταία 6 περίπου χρόνια, οι μετανάστες προσέφεραν τα φτηνά εργατικά χέρια. Επίσης, συνέδραμαν στην αγορά ακινήτων ως αγοραστές των παλαιών διαμερισμάτων των Αστικών κέντρων που άδειαζαν, την στιγμή που οι Έλληνες κάτοικοι μετακόμιζαν στις καινούριες κατοικίες στα προάστια.

Φυσικά ο άλλος μεγάλος "παίχτης" στην ιστορία αυτή είναι οι Τράπεζες. Οι τράπεζες στήριξαν τις δραστηριότητες αυτές παρέχοντας δάνεια σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς αγοραστές.

Τι φταίει λοιπόν;

H προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Νεοέλληνας (το κεφαλαίο στο Ν) ενδιαφέρεται περισσότερο για το βραχυπρόθεσμο Κέρδος, παρά το κοινό μακροπρόθεσμο όφελος και την Εθνική ταυτότητα της χώρας. Η νοοτροπία αυτή θυμίζει περισσότερο Πολυεθνική Επιχείρηση παρά νοήμων άνθρωπο.