Οι Αριστεροί Δικηγόροι Αντιδρούν στις Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της Αναρχικής βίας

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Οι δικηγόροι για άλλη μια φορά επεμβαίνουν για να προασπίσουν τα "δημοκρατικά δικαιώματα" των πελατών τους. Στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να συμπεράνουμε ότι οι πελάτες αυτοί φορούν κουκούλες, και επιδίδονται ανενόχλητοι στο σπορ της λεηλασίας και της καταστροφής της χώρας μας.

Αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του κ. Μανωλεδάκη που ηγείται της κίνητοποίησης των δικηγόρων:


**Σήμερα που ο θρησκευτικός φανατισμός αντί να υποχωρεί μπροστά στην οικονομική πρόοδο εντείνεται και αποτελεί μέσο άσκησης πολιτικής, που οι φυλετικές διακρίσεις επιμένουν, παρά τις νομικές ρυθμίσεις σε κρατικό και διεθνές επίπεδο, και η ανασφάλεια των ανθρώπων μεγαλώνει εξαιτίας του διαρκώς αυξανόμενου διεθνούς και εσωτερικού εγκλήματος. Τώρα είναι η ώρα της αριστεράς. Αλλά θέλει αρετή και τόλμη η πολιτική επιλογή της.


**Μια πολιτική, λοιπόν, που αμφισβητεί τον μονόδρομο της οικονομικής ανάπτυξης και δέχεται τον αναγκαίο περιορισμό ή την επιβράδυνσή της για χάρη της κοινωνικής ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος, είναι ασφαλώς αριστερή πολιτική.


Η μάχη για τον περιορισμό των ανισοτήτων είναι και σήμερα αναγκαία, και παρά την καταλυτική επίδραση των νόμων της αγοράς στη διαμόρφωση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στη μάχη αυτή (Βενιζέλος-Γκίντενς).

Ισότητα και απελευθέρωση, Ελευθεροτυπία 21/5/2006


Ο κ. Μανωλεδάκης και η παρέα του κάνουν ότι μπορούν για να προστατέψουν τις αναρχοαριστερές ορδές τους, που ευελπιστούν ότι θα επιφέρουν την άνοδο της Αριστερής Κυβέρνησης που αυτοί ονειρεύονται.

Εμάς τους Έλληνες πολίτες άραγε ποιός και πως θα μας προστατέψει;


Τέλος "για τους κουκουλοφόρους διαβάζουμε στο Νεοελληνικό σατιρικό λεξικό: «Η αστυνομία αδυνατεί να τους συλλάβει επειδή φοράνε κουκούλα και δε φαίνονται τα πρόσωπά τους. Σου λέει ο αστυφύλακας, αρπάζεις έναν, του βγάζεις την κουκούλα, ξέρεις πού μπορείς να πέσεις; Αν είναι κόρη υπουργού, τι κάνεις; Φοράς ο ίδιος την κουκούλα και τρέχεις για να μη σε αναγνωρίσει ο μπαμπάς της»."

Είναι προφανές λοιπόν ότι κάθε φορά που Αναρχικοί και Τρομοκράτες κίνδυνεύουν, εμφανίζονται οι παρασκηνιακοί υποστηρικτές τους για να σώσουν την κατάσταση.


__


Αντίδραση των δικηγόρων για τα νομοθετικά μέτρα του υπουργείου Δικαιοσύνης


Έκτακτη σύγκληση Ολομέλειας δικηγόρων για την επαναφορά της περιύβρισης αρχής.


Η Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η «επαναφορά της περιύβρισης αρχής αποτελεί μία βαθύτατα αντιδημοκρατική ενέργεια, η οποία οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς για την ελευθερία του Τύπου και της δημόσιας έκφρασης».


Η Ολομέλεια αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωσή τα εξής:

«Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκέστατο για την αντιμετώπιση των πλέον σοβαρών εγκλημάτων, η δε αυστηροποίηση των ποινών εξυπηρετεί επικοινωνιακούς λόγους και μόνο.

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κενού νόμου. Υπάρχει, όμως, προφανές πρόβλημα εφαρμογής του Δικαίου. Όταν οι θεσμοί απαξιώνονται, απαξιώνεται και προσβάλλεται ο ίδιος ο πυρήνας της δημοκρατίας, που ως ενεργοί πολίτες, οφείλουμε να προστατεύσουμε».

Παράλληλα, συγκαλείται εκτάκτως, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009, στις 12 το μεσημέρι, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, με θέμα : «Εξαγγελίες υπουργού Δικαιοσύνης για θεσμοθέτηση χρήσης κουκούλας ως ιδιαίτερα επιβαρυντικής περίπτωσης και επαναφοράς της περιύβρισης αρχής. Στην Ολομέλεια, θα παραστούν ο Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου του Α.Π.Θ. Ιωάννης Μανωλεδάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Χριστόφορος Αργυρόπουλος.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ