Η επιθέση στο Κολωνάκι και οι πολιτικές επιπτώσεις από την αδράνεια της Πολιτείας

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Εντολή να μην παρέμβουν πήραν οι αστυνομικοί.

Εντολή να μην εμπλακούν στα επεισόδια πήραν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Κολωνάκι κατά τη χθεσινή «επιδρομή» των κουκουλοφόρων. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, ζημιές έχουν υποστεί πάνω από 80 καταστήματα και 37 αυτοκίνητα, ενώ τρεις πολίτες τραυματίστηκαν προσπαθώντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.Ακολουθώντας άνωθεν εντολή από κέντρο επιχειρήσεων έμειναν απαθείς οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν χθες στο Κολωνάκι, καθώς η ηγεσία της ΕΛΑΣ φοβήθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν οι αστυνομικοί, σε πιθανή συμπλοκή με τους κουκουλοφόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα περιπολικό και μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν χθες το μεσημέρι κοντά στο επίκεντρο των επεισοδίων, πήραν εντολή να περιμένουν ακίνητοι ενισχύσεις, αφήνοντας έτσι την ομάδα των περίπου 40 ταραξιών να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στην περιοχή δέκα λεπτά αφότου οι κουκολοφόροι είχαν τραπεί σε φυγή.


Απο το blog του giannoti

Οι ταραξίες ξεκίνησαν από την Πλατεια Δεξαμενής έφθασαν στο Κολωνάκι και αφού ολοκλήρωσαν την επιδρομή τους επέστρεψαν στην Νομική. Η απόσταση είναι σχεδον 1 χιλιόμετρο. Τρέχοντας, όλο το εγχείρημα κράτησε περί τα 30 λεπτά.

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, στο Υπ. Πολιτισμού, ακριβώς πίσω από το Πολυτεχνείο στην Μπουμπουλίνας 20, και στο υπουργείο Υγείας Στην Αριστοτέλους 17. Δύο ακόμη διμοιρίες βρίσκονται στην Ακαδημίας, και σε άλλες κοντινές αποστάσεις.

Άραγε, αυτές οι δυνάμεις δεν μπορούσαν να κινηθούν και να ανακόψουν την πορεία των ταραχοποιών; Μιας και οι αρχές δεν νοούν να παρακολουθούν τις σχολές επί μονίμου βάσεως, θα μπορούσαν τουλάχιστον εύκολα να ανακόψουν την επιστροφή των Αντιεξουσιαστών. Εξάλου, 4 διμοιρίες πιο εύκολα θα αντιμετώπιζαν 40 κουκουλοφόρους, από τους περαστικούς και θαμώνες στο Κολωνάκι. Αυτή είναι η δουλειά τους. Ο νόμος επιτρέπει την είσοδο της αστυνομίας στο άσυλο αυτεπάγγελτα, στην περίπτωση που διαπράτωνται κακουργήματα. Γιατί δεν τηρείται ο νόμος, για να τελειώνουμε μια και καλή με την ιστορία αυτή;

Ο κ. Αντώναρος με απαθές ύφος δήλωσε εχθές ότι οι αστυνομία δρα μέσα στις δυνατότητες της. Να συμπληρώσω ότι οι αστυνομία δρα μέσα στα περιορισμένα πλαίσια που έχει θέσει ο υπουργός εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κ. Αντώναρε.

Εν συνεχεία το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία να αποφεύγονται τα αστικά κέντρα της χώρας μας. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην εικόνα και συνάμα την οικονομία της Ελλάδας όπου ο Τουρισμός συνεισφέρει πάνω από το 20% του ΑΕΠ. Τελικά αναρωτιούνται οι νεαροί που συμμετέχουν στις επιθέσεις, ποιων τα σχέδια εξυπηρετούν; Ποιοι κρύβονται πίσω από τις κουκούλες; 16χρονοι, "Αλέξηδες", Αλβανοί πλιατσικολόγοι, Αναρχικοί φοιτητές;Σίγουρα τέτοιες ενέργειες κάθε άλλο παρά συμπαράσταση αντλούν από το ευρύ κοινό. Η πρόφαση του "χτυπάμε αυτούς που συμβάλλουν στην σύλληψη των ληστών τραπεζών" είναι άκρως γελοία, μιας και στις περιπτώσεις που αναφέρονται, οι αποδέκτες ήταν όλοι απλοί πολίτες. Φορτηγατζής στην περίπτωση του Βούτση, κοινοί Πειραιώτες στην χθεσινή ληστεία στον Πειραία.

Επιπλέον, το χτύπημα στο Κολωνάκι δεν πρόκειται να βρει στήριξη από την μεσαία τάξη. Πολλές γειτονιές στο Λεκανοπέδιο έχουν αναπτυχθεί με παρόμοια πρότυπα δίχως να φέρουν το κοινωνικό βάρος του Κολωνακίου. Σήμερα, πλάι στους jet-setters, διασκεδάζει στο Κολωνάκι και ο απλός λαός.

Οι πραγματικοί στόχοι των εντολοδόχων των Αντιεξουσιαστών έχουν να κάνουν με πολιτικά παιχνίδια. Σε κάθε επεισόδιο βίας, τα ποσοστά την ΝΔ πέφτουν, και αυτά του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνουν. Οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν άμεσα τον αντιεξουσιαστικό χώρο, είναι γνωστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το επίσημο βήμα του, την εφημερίδα Αυγή, εξέδωσε μέχρι και ημερολόγιο που αποθανατίζει την δήθεν "Επανάσταση"/Λεηλασία του Δεκεμβρίου 08´. Ας μην ξεχνούμε ότι όλοι οι προοδευτικοί αριστεροί, γονείς και δάσκαλοι, κατέβηκαν με τα παιδία τους στους δρόμους, για να παρελάσουν δίπλα από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Τέλος, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Περικλής Κοροβέσης, είναι "επαναστάτες " καριέρας, με στενές επαφές στους κύκλους των Εξαρχείων.

Η ανθελληνική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή, όπως επίσης και τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ, μαζί με τους βουλευτές του ΛΑΟΣ ήταν οι μόνοι που είχαν το θάρρος να κατονομάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ως υπεύθυνο για τα επεισόδια - έστω και υπό το πέπλο χαδιού. Ως απάντηση, τα γραφεία του ΚΚΕ και το βιβλιοπωλείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη δεχθήκαν επίθεση από κουκουλοφόρους.

Η κυβέρνηση όμως της ΝΔ, τι ρόλο παίζει;

Σύσσωμοι οι Έλληνες αναρωτιόμαστε, ένα ολόκληρο κράτος, δεν μπορεί να κάνει καλά 100 ανθρώπους. Γιατί η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί παθητική στάση. Έως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Μήπως περιμένουν τα ποσοστά τους να πιάσουν μονοψήφια νούμερα; Σίγουρα οι δημοσιογράφοι καραδοκούν την αντίδραση της αστυνομίας για να ρίξουν την λάσπη τους και να κλιμακώσουν την ένταση, όπως είχε συμβεί προ τεσσάρων μηνών . Κάποτε όμως θα πρέπει να αποκτήσουμε έναν ηγέτη με την πυγμή να κάνει το σωστό ανεξάρτητα από το πολιτικό κόστος. Ίσως την προσωπικότητα του Νικόλαου Πλαστήρα να μην την έχουμε εμπεδώσει όσο θα έπρεπε!

Εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι η Ν.Δ. τόλμησε να έρθει σε αντιπαράθεση με το δημοσιογραφικό κατεστημένο, επιχειρόντας να μεταρρυθμίσει το Ασφαλιστικό. Έκτοτε η πλειονότητα της ενημέρωσης έχει ταχθεί ανοιχτά ενάντια στην κυβέρνηση. Τούτο ίσως ευθύνεται για την συνεχιζόμενη αδράνεια πρωτοβουλίων της κυβέρνησης η οποία ίσως επιθυμεί να μην δώσει περεταίρω αφορμές στα ΜΜΕ.


Η άλλη εκδοχή είναι ότι οι άνθρωποι της ΝΔ δεν είναι ικανοί για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις. Ίσως ο κ. Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνησή του, να ήταν ικανοί να κυβερνήσουν μια χώρα σαν την Σουηδία. Στο Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο και την παρούσα περίσταση της χώρας, δυστυχώς απαιτούνται διαφορετικά από τα μέχρι τώρα προσόντα που επιδεικνύει η κυβέρνηση.

Κ. Καραμανλή, ο λαός που σας ψήφισε αρχίζει να κοιτά αλλού για αποφασιστικότητα. Ο ΛΑΟΣ, είναι το μοναδικό κόμμα που ασκεί κριτική επί της ουσίας και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως να επιτίθεται στην κυβέρνηση σας. Αντί να αφήνετε τον βουλευτή κ. Γιακουμμάτο να βάλει κατά των σωστών τοποθετήσεων των βουλευτών του ΛΑΟΣ, ίσως να ήρθε ο καιρός οι βουλευτές σας να αποκτήσουν λίγη από την ενεργητικότητα και την διάυγεια των βουλευτών του μικρού αυτού κόμματος.

Τέλος ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και όπως δείχνουν οι εξελίξεις μελλοντικός πρωθυπουργός, "νεκραναστήθηκε¨ σε λιγότερο από 5 μήνες. Όντας ανίκανος να βρει απήχηση με το προφίλ των καλών τρόπων του προοδευτισμού, αποφάσισε να επιστρέψει στις δηθεν σοσιαλιστικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ. Ίσως πιστεύει πως τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά για να ξεχαστούν οι δυο τετραετίες Σημίτη. Ίσως να νομίζει ότι ό κόσμος κοιμάται τον ύπνο τον βαθύ. Ίσως η εκτόξευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν της εκλογής Τσίπρα, να του έδωσε ιδέες.

Όπως και να έχει, σε κάθε βίαιο περιστατικό, είτε πρόκειται για τρομοκρατία, είτε για κουκουλοφόρους, είτε για κοινό έγκλημα, ο κ. Παπανδρέου επιζητά άμεσα εκλογές...

Μήπως διακρίνει κανείς την ευρύτερη εικόνα;

Εγώ πάντως διακρίνω μια σκακιέρα... με μάυρα πιόνια.