Μόνοι και απροστάτευτοι οι Πανεπιστημιακοί

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009Το Υπουργείο Παιδείας αφήνει τους τρομοκρατημένους πρυτάνεις των πανεπιστημίων μας στο έλεος των αριστεριστών φοιτητών καριέρας. Όπως βλέπετε την ώρα που ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος βάλεται με αυγά εν ώρα της συνεδρίασης της Συγκλήτου και με δηλώσεις του αφήνει έμμεσα να εννοηθεί ότι προτίθεται να ζητήσει την συνδρομή της πολιτείας, ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, με αγέρωχο ύφος κάνει δηλώσεις που αφήνουν τους πανεπιστημιακούς μας "απροστάτευτους" στο μένος του κάθε αριστεριστή τραμπούκου που πρόκειται να διαφωνήσει με την απόφαση του πρύτανη για λήξη της κατάληψης.

Είναι η τρίτη εβδομάδα που το κτίριο δίοικησης του πανεπιστημίου βρίσκεται υπό κατάληψη. Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν έιναι αρμόδια για να ικανοποιήσει τα αιτηματά των καταληψίων. Παρόλα αυτά ο πρύτανης κάνει λόγο για εξάντληση κάθε πιθανού μέσου συζήτησης πριν τα τετελεσμένα. Είναι λοιπόν προφανές ότι παρότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ο κ. Μάνθος επιθυμεί οι καταληψίες να αποχωρήσουν εθελοντικά, και αποφεύγει να πάρει δραστικότερα μέτρα. Ο λόγος απλός: το καθεστώς τρομοκρατίας που η πολιτεία και κάποιοι ακαδημαικοί έχουν αφήσει να εδραιωθεί στα Ελληνικά ιδρύματα.

Eίναι τυχαίο ότι τα ιδρύματα μας παραπαίουν; Ποιός μπορεί να εργαστεί υπό τέτοιες συνθήκες;

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι γνωστοί κουκουλοφόροι-κρανιοφόροι είσεβαλαν στο Κέντρο Λειτουργίας Δεδομένων στο κτίριο της Βιολογικής, και προξένησαν σημαντικες καταστροφές στo κτίριο και τον κεντρικό server του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του ηλεκτρονικού δικτύου του Αριστοτελείου. Φυσικά οι προσκήμενες στην Εξωβουλευτική Αριστερά ιστοσελίδες, κάνουν λόγο για προβοκάτσια που αποσκοπεί στην άρση του ασύλου. Λες και δεν είναι ευρέως γνωστό ότι τέτοιες ενέργειες σε πανεπιστημιακούς χώρους μόνο οι ίδιοι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν. Ο στόχος τέτοιων επιθέσεων είναι φυσικά να τρομοκρατηθούν οι πανεπιστημιακές αρχές, και να δωθεί το μύνημα ότι η "χούντα" των πανεπιστημίων δεν σηκώνει "επαναστάσεις".

Ερώτηση κρίσεως προς τους ΑΦΑΝΤΟΥΣ κυβερνώντες από έναν ΠΡΩΗΝ ψηφοφόρο τους:

Πότε επιτέλους η Πολιτεία θα παραδεχτεί ότι αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, oτι οι πανεπιστημιακοί θεσμοί δεν λειτουργούν, και οτί κάποιοι 35άρηδες "φοιτητές"/ηγέτες των Αριστερών φοιτητικών "κινημάτων", μόνο φοιτητές δεν είναι;

Όπως και οι άμοιροι ακαδημαικοί, έτσι και έγω δεν περιμένω απάντηση στο ρητορικό αυτό ερώτημα!

2 comments:

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2009 - 11:05 π.μ.  

Παρακρατικός πέταξε και το αυγό... Πάντως από τις φάτσες των φοιτητών που πρωτοστατούν καταλαβαίνει όλος ο κόσμος γιατί είχαν ξεσηκωθεί κάποιοι όταν πήγε να εφαρμοστεί (εφαρμόστηκε τελικά; δεν ξέρω...) το ανώτατο χρονικό όριο φοίτησης. Τριαντάρηδες αιώνιοι φοιτητές, επαγγελματίες τραμπούκοι και συνδικαλιστές.
Τώρα γιατί σε χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία, αν κοπείς 2η φορά σε στέλνουν σπίτι σου δεν το έχω καταλάβει. Μάλλον είμαστε η μόνη δημοκρατική χώρα του πλανήτη και δεν το έχουμε καταλάβει.

υ.γ. Στο 1:00 λέει η.. "φοιτήτρια" :Κύριε Πρύτανη, ένας που πέταξε ένα αντικείμενο..
Ναι, δεν έγινε τίποτα για ένα αντικείμενο, εδώ άλλοι πετάνε μολότοφ και περνάει στα ψιλά. Αλλά αυτή η κίνηση δείχνει το επίπεδο των πανεπιστημίων και τον σεβασμό προς τον συνομιλητή και στην τελική πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Ελληνόψυχος 2 Απριλίου 2009 - 1:20 μ.μ.  

Είμαι βέβαιος ότι το αυγό ήταν... βιολογικό...

Το ανώτατο όριο φοίτησης v+5 είναι μέρος του νόμου πλασίου και εφαρμόζεται, Ν.3549/20-3-2007 άρθρο 14 ε'
Όμως όσοι έχουν υπερβεί τα 9 χρόνια, τους διδεται η ευκαιρία να εγγραφούν με γραπτή δήλωση για άλλα 5!!! 14χρονια φοιτητής... τι είδους ανώτατο όριο είναι αυτό μόνο οι κρατικοδίαιτοι νομοθέτες το γνωρίζουν.


Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για αγανακτισμένο πρύτανη. Ο άνθρωπος δεν είναι αγανακτισμένος. Είναι απογοητευμένος. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η αγανάκτηση οδηγεί σε αντίδραση. Αντιθέτως η απογοήτευση οδηγεί σε παραίτηση. Δυστυχώς η παραίτηση του πρύτανη αναμένεται...

Όλα δείχνουν ότι το θέμα θα πάρει διαστάσεις και ότι οδηγούμαστε σε νέες ταραχές. Ελπίζω να πέφτω έξω, αλλά πολύ αμφιβάλλω...