Σκούπα το βράδυ, Πολιτική το πρωί.

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Φένεται ότι στην Ελλάδα το επιχειρησιακό κομμάτι της ασφάλειας το χειρίζονται οι πολιτικοί, και μάλιστα με επικοινωνιακό υπόβαθρο. Στην τακτική της "Αμυνόμενης Αστυνομίας" έρχονται να προστεθούν και οι επιχειρήσεις "Σκούπα". Εχθές το βράδυ η ΕΛ. ΑΣ. πραγματοποίησε επιχείρηση "σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας συλλαμβάνοντας δεκάδες άτομα, και περισυλλέγοντας πλήθος όπλων και "χρήσιμων" εργαλίων.


Συγκεκριμένα:

712 έλεγχοι
προσήχθησαν 92 άτομα: 40 Γεωργιανοί, 15 Αλβανοί, έξι Ρώσοι, δυο Σύριοι και άλλοι δίαφοροι

Συνελήφθησαν 56 άτομα

για ναρκωτικά 13 :(5 Έλληνες και 8 αλλοδαποί),

περί ηθών: 8

για όπλα: 8 (1 Έλληνας και 7 Αλβανοί)

1 Γεωργιανός που είχε την κατοχή του στιλέτο, περούκα και διαρρηκτικά εργαλεία

26 λαθρομετανάστες.

126 έλεγχοι σε αυτοκίνητα, 60 σε δίκυκλα και 39 σε καταστήματα.

Κατασχέθηκαν: 4,4 γραμμάρια ηρωίνης, 21,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 30 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 64 ναρκωτικά χάπια, ένα πιστόλι και 17 φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου, τέσσερα μαχαίρια, ένας σιδηρολοστός και σιδερογροθιές.


Με την αυγούλα, βήκε και ο πρωθυπούργός κ. Κώστας Καραμανλής στο βήμα της Βουλής και πραγματοποίησε τις εξής δηλώσεις:


«Όποιο κι αν είναι το κόστος, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρόσθετα μέτρα για την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών»

«Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή σε εξτρεμιστικές δράσεις, καμία ανοχή στο έγκλημα»,


Περί πανεπιστημιακού Ασύλου.

«Από πού κι ως πού είναι άσυλο ο ξυλοδαρμός καθηγητών την ώρα που αναπτύσσουν τις απόψεις τους; Από πού κι ως πού, ονομάζεται άσυλο η χρησιμοποίηση των πανεπιστημιακών χώρων για την κατασκευή μολότοφ; Από πού κι ως πού, μπορεί να μετατρέπονται Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε εστίες επιδρομών και άντρα προστασίας εγκληματιών; Αυτό δεν είναι άσυλο. Είναι ασυλία στην εγκληματικότητα. Και την ασυλία αυτή δεν την ανεχόμαστε. Η ασυλία αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Άλλη ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει»


Περί Ασύλου:

«δεν μπορούμε να δεχθούμε ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης».«

Εντείνουμε τους ελέγχους. Την εικόνα της Ελλάδας δεν θα την ανατρέψει κανείς»


Για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου 2008:

«Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε παρόμοιο ενδεχόμενο. Απέναντι στη βία δεν χωρούν ημίμετρα. Δεν νοούνται ισορροπίες. Δεν υπάρχουν συμβιβασμοί».


Για τους κουκουλοφόρους:

«είναι καμία κατανόηση για πράξεις βίας, καμία δικαιολογία στα όποια κίνητρα της βίας, καμία ανοχή στον εξτρεμισμό και τη βία».


«οφείλουμε, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Χώρες που γνώρισαν, πολύ νωρίτερα, παρόμοια φαινόμενα, έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα: Οι ακραίες συμπεριφορές πρώτα ηττήθηκαν πολιτικά και κοινωνικά και στη συνέχεια επιχειρησιακά. Εμείς με πρότυπο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας επιλέγουμε το δρόμο της ουσιαστικής συστράτευσης όλων. Σε κάθε περίπτωση όμως, όποιο κι αν είναι το κόστος, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αναλάβει πρόσθετα μέτρα για την εμπέδωση της ασφάλειας όλων των πολιτών. Η βούλησή μας είναι ξεκάθαρη: Καμιά ανοχή σε εξτρεμιστικές δράσεις. Καμιά ανοχή στο έγκλημα. Η Ελλάδα δεν ταυτίζεται με τις εικόνες μιας στιγμής. Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα. Η Ελλάδα είναι χώρα δημοκρατική, που προστατεύει τόσο τους πολίτες, όσο και τους επισκέπτες της. Μια χώρα που σέβεται στο ακέραιο τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Στην κατεύθυνση αυτή, όλοι έχουμε υποχρεώσεις. Η ασφάλεια είναι βασικό διακύβευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό και ατομικό δικαίωμα συνάμα. Και το αγαθό αυτό, το δικαίωμα αυτό, κανείς και πάνω απ΄ όλα η κυβέρνηση δεν το θυσιάζει σε λαϊκισμούς».


Βλέποντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της χθεσινής επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ, έχω να προτίνω το εξής μέτρο: O Πρωθυπουργός θα πρέπει να ομιλεί στην Βουλή κάθε ημέρα της εβδομάδας για ένα από τα κύρια προβλήματα της χώρας μας:


Δευτέρα: Ασφάλεια, Μεταναστευτικό, Εθνικά Θέματα.


Τρίτη: Οικονομία, Αναπτυξη.


Τετάρτη: Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση.


Πέμπτη: Παιδεία, Επαγγελματικός προσανατολισμός.


Παρασκευή: Δημόσιο!!!


Σάββατο: Αναπαύση!


Κυριακή: Περισυλλογή...


Μόνο έτσι θα δούμε την χώρα και τις υπηρεσίες της να λειτουργούν όπως απαιτούν οι θεσμοί και οι βασικές προδιαγραφές. Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις υπηρεσίες να κάνουν την δουλειά τους δίχως να υποκινούνται από πολιτικές σκοπιμότηττες.


Με πληροφορίες από την Καθημερινή:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/04/2009_274427

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/04/2009_274425

2 comments:

dimider 8 Απριλίου 2009 - 10:33 μ.μ.  

Καλώς σε βρήκα συναγωνιστή!!!!


Καλή δύναμη και καλό αγώνα!!!

Ελληνόψυχος 9 Απριλίου 2009 - 1:06 π.μ.  

Καλως όρισες και να είσαι καλά φίλε μου! Καλή δύναμη και σε εσένα εύχομαι! Με οδηγό την αγάπη και την πίστη προς της Αξίες του Έθνους και της Πατρίδας μας!