Προπαγάνδα μετά δακρύων για το Στέκι Μεταναστών από την Καθημερινή

Σάββατο, 25 Απριλίου 2009


Η σημερινή Καθημερινή έχει αφιέρωμα στο Αναρχικό Στεκι Δίκτυο/Στεκι Μεταναστών, με αφορμή τους δύο μηνες από την επίθεση που υπέστει με ρίψη χειροβομβίδας. Το άρθρο συνοδεύεται με πολυάριθμες συνεντεύξεις αλλοδαπών σε μορφή βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Στέκι Μεταναστών: Η ζωή μετά τη χειροβομβίδα

Το βράδυ της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου, άγνωστος επιτέθηκε με χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών, όπου βρίσκονταν τουλάχιστον 30 άτομα. Θύματα δεν υπήρξαν, όμως οι μετανάστες του Στεκιού φοβούνται πως ο επόμενος κίνδυνος παραμονεύει, ενώ οι ελπίδες τους για ένα ευνοϊκότερο μέλλον στην Ελλάδα αρχίζουν να καταρρέουν. Της Μαρίας Σαραντοπούλου
m.sarantopoulou@kathimerini.gr

Η συνέχεια του άρθρου μαζί με τα πολυάριθμα βίντεο εδώ.

Απολαύστε την ανταποκρίτρια να δηλώνει ότι" στο στέκι οι μετανάστες τιμούν την Ελλάδα ίσως και καλύτερα από μερικούς Έλληνες, όπως υποστηρίζουν". Σίγουρα οι Έλληνες στους οποίους αναφέρεται είναι οι ημεδαποί θαμώνες του Στεκιού. Οι υμνητές των Σκοπιανών, και κάθε ανθελληνικής αναρχικής πρωτοβουλίας. Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Δικτύου είναι αποκαλυπτική!Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δήλωση του Γίωργου Μανιάτη, στέλεχος στο Στέκι, περί απάντησης στην επίθεση...


Το άρθρο στοχεύει στο να ανατραπεί η αρνητική γνώμη των Ελλήνων προς τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών. Φυσικά, έχουν προηγηθεί πολυάριθμα ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΙ, το τηλεοπτικό κανάλι του ομίλου, όπου προβάλεται το πρόβλημα των κατοίκων του Αγαθονησιού οι οποίοι δοκιμάζονται από τα κύμματα λαθρομεταναστών. Με τα ρεπορτάζ αυτά ο όμιλος κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού και επιδιώκει να ρίξει το βάρος στην δοκιμαζόμενη Ελληνική κυβέρνηση, και όχι τους λαθρομετανάστες. Εξάλλου, ποιός άραγε θα χτίσει τις ανεμογεννήτριες του Αλαφούζου όταν ο ανερχόμενος Γιωργάκης θα προωθήσει τα έργα ΑΠΕ με την συγκατάθεση των Οικολόγων του Τρεμόπουλου;


Υπενθυμίζω ότι η επίθεση είχε όλα τα στοιχεία προβοκάτσιας: χειροβομβίδα αμυντικού τύπου σοβιετικής προελεύσεως του 70´πανομοιότυπη με αυτές που χρησιμοποιεί ο Επαναστατικός Αγώνας και η Σεχτα Επαναστατών, η γλώσσα του οποίου ταιριάζει με κείμενα αναρχικών. Να σημειωθεί ότι η προμήθεια της χειροβομβίδας είναι πιθανό να προέρχεται μέσω Αλβανικών λαθρεμπόρων, ή Ρωσοπόντιων δυαύλων. Με τους δεύτερους υπάρχουν πληροφορίες ότι συνεργάζεται άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση Παλαιοκώστα, οι επαφές του οποίου με το Αναρχικό χώρο είναι δεδομένες.

Την ώρα της επίθεσης πραγματοποιούταν συγκέντρωση του Σύνδεσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η χειροβομβίδα δεν κατάφερε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως η εισβολή των ΕΚΑΜ, και ΕΔ σε κλειστούς χώρους, η θραύση του τζαμιού προηγήται της ρήψης χειροβομβίδας κρότου λάμψης. Εάν πρόκειται όντως για άτομο του ακροδεξιού χώρου με στρατιωτική εκπαίδευση όπως σκιαγραφείται από τα ΜΜΕ, σίγουρα αυτή η λεπτομέρεια θα υου ήταν γνωστή. Όπως και να έχει δύσκολα πιστεύει κανείς ότι ο δράστης επιζητούσε θύματα!

Τέλος, ουδέποτε τα τελευταία 30 χρόνια έχει χρεωθεί επίθεση με πυροβόλα όπλα ή χειροβομβίδες σε οργάνωση της ακροδεξιάς.

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για προβοκατόρικη επίθεση που επιδιώκει να ξεσηκώσει τους λαθρομετανάστες και να τους εντάξει στον "αγώνα" των Ακροαριστερών.

Παράλληλα, όπως διαφαίνεται από τα πολυάριθμα δημοσιεύματα των εφημερίδων των Ελλήνων εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών, μέσω της επίθεσης επιτυγχάνεται η καλλιέργεια συμπάθειας προς τους μετανάστες. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Έλληνας πολύ ευκολα ξεχνά εν όψη μίας τραγωδίας. Υπό την σκιά των σεισμών του 1998, δύο μόλις χρόνια μετά τα Ίμια, η Ελλάδα μεταβαλλόταν σε υπασπιστή της Ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας.

Είναι να απορεί κανείς με την προβολή που απολαμβάνουν οι Ακροαριστεροί του Δικτύου από τους ομίλους ενημέρωσης των πετρελαιάδων Αλαφούζου και Μαρινάκη. Αυτοί που στα χαρτιά τάσονται ενάντια στο κεφάλαιο και το κατεστημένο!

Εάν κρίνει κανείς ότι οι προασπιστές των Πακιστανών, Γιάννης Σηφακάκης, και Πέτρος Κωσταντίνου, επανήλθαν στο προσκήνειο με κινητοποιήσεις, σίγουρα ετοιμάζεται μια ακόμη προβολή του θέματος της ελεύθερης παροχής ασύλου στους λαθρομετανάστες., Παρόμοια εκστρατεία βιώσαμε τον περασμένο Οκτώβριο με την προβολή των δήθεν κρουσμάτων αστυνομικής βίας κατά των λαθρομεταναστών και των δικηγόρων που χειρίζονται τα χαρτιά τους.