Λαθρoμετανάστες στην ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ ζητά το ΕΛΙΑΜΕΠ

Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Σε άρθρο του στην σημερινή Καθημερινή, ο κ. Θάνος Ντόκος, Γ. Διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, αναπτύσει τον κινδύνο δραστηριοποίησης των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών Πακιστανικής και Αφγανικής προέλευσης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Χρησιμοποιώντας ως πρότυπο την κοινότητα της Βρετανίας επιχειρεί μέσω της καλλιέργιας του φόβου προς την τρομοκρατια να προάγει την ένταξη των Λαθρομεταναστών όχι μόνο στα σώματα ασφαλείας της χώρας μας, αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών! Επιχειρεί επίσης να προωθήσει και την κατασκευή Μουσουλμανικού τέμενου. Η τακτική έιναι γνωστή και εφαρμοσμένη από την κυβέρνηση Μπους σε ευρεία κλίμακα.

Εάν οι αρχές της χώρας έκαναν την δουλειά τους και απέτρεπαν την παράνομη λαθρομετανάστευση, δεν θα γινόταν σήμερα συζήτηση για την πιθανότητα εμφάνισης της διεθνής τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό όμως επιχειρούν να το κουκουλώσουν οι προασπιστές της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμοιοποίησης. Ο καταιγισμός παρόμοιων δημοσιευμάτων θα συνεχιστεί εώς ότου να επιτύχουν την αναστροφή της κοινής γνώμης!

Απολαύστε λοιπόν τις προτάσεις του κ. Ντόκου στην σημερινή Καθημερινή:

"Για να μη βρεθούμε μελλοντικά προ (πολύ) δυσάρεστων εκπλήξεων, θα μπορούσαμε να κινηθούμε προληπτικά σε τρεις κατευθύνσεις:

1. Πρόσληψη μεταναστών από «ενδιαφέρουσες» κοινότητες στην Ελληνική Αστυνομία και αργότερα στην ΕΥΠ.

2. Δημιουργία επίσημων χώρων θρησκευτικής λατρείας, που δίδει τη δυνατότητα ελέγχου ριζοσπαστικών θρησκευτικών λειτουργών και

3. Συνεργασία με τις ηγεσίες των κοινοτήτων μεταναστών.

Δεν θα πείραζε, φαντάζομαι, για μια φορά να κινηθούμε προληπτικά και όχι πυροσβεστικά.

* Ο κ. Θ. Π. Ντόκος είναι γενικός διευθυντής στο Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)."


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100078_26/04/2009_312353


Ο κ. Ντόκος έχει τελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το Μάρτιο 1996 έως τον Οκτώβριο 1998! Πληρώνεται για να γράφει αερολογίες στην Καθημερινή όπως στο άρθρο του για την ΕΛ. ΑΣ. με αφορμή την δολοφονία του υπαρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη. Το πώς το συμβάν συγχέεται με την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και όχι το νομικό πλαίσιο της χρήσης όπλων, μόνο ο κ Ντόκος το γνωρίζει. Το άρθρο εδώ.


Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι οργάνωση που προωθεί την παγκοσμοιοποίηση στην Ελλάδα: Ασχολείται ως επι το πλείστον με την "Ευρωπαική ολοκλήρωση" και την "Μετανάστευση".

Αρκεί να εξετάσει κανείς την ανακοίνωση της επερχόμενης διάλεξης του ΕΛΙΑΜΕΠ:

"Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. Πλατφόρμα Διεθνούς Συνεργασίας για τους Ανεπίσημους Μετανάστες (PICUM) με έδρα τις Βρυξέλλες, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Ανεπίσημη Μετανάστευση και Παραοικονομία: Πορίσματα από Χώρες της Νότιας, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης». H Hμερίδα θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Acropolis (Παρθενώνος 19-25, Πλάκα, κοντά στον σταθμό του μετρό «Ακρόπολη») τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2009."

H PICUM είναι μια ΜΚΟ που υπερασπίζει τα δικαιώματα των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μεταναστών τους οποίους το ΕΛΙΑΜΕΠ βαπτίζει τώρα ως ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ.


Τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ
είναι ένθερμοι προασπιστές της λαθρομετανάστευσης και της διεύρυνσης παροχής ασύλου στην Ελλάδα όπως εκφράζονται σε σχετικό άρθρο του Θάνου Μαρούκη Ερευνητή Β’ του ΕΛΙΑΜΕΠ:

"Οι αλλεπάλληλες ανθρώπινες τραγωδίες στα ελληνικά σύνορα και οι απάνθρωπες συνθήκες οριακής επιβίωσης αυτών που συλλαμβάνονται επίσημα από τις ελληνικές αρχές έχουν φέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα της πολιτικής ασύλου και της ευρύτερης διαχείρισης συνόρων στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Από την μια πλευρά, ημερίδες πάνω στην παράνομη μετανάστευση, διεθνείς εκθέσεις (βλέπε έκθεση Pro-Asyl) και εγχώριοι οργανισμοί (UNHCR Ελληνικό γραφείο, τοπικές οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών) όλες τονίζουν την ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της Ελλάδας."
Πηγή

Σε άλλη του δημοσίευση το κ. Ντόκος επαναλαμβάνει τις θέσεις των Η.Π.Α σχετικά με τiς πυρινικές δραστηριότητες του Ιράν αναφέροντας ότι

"η πρόταση για τη δημιουργία ενός περιφερειακού/πολυεθνικού κέντρου εμπλουτισμού πρέπει να επανεισαχθεί."

Με την πρόταση αυτή, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ελέγχουν την παροχή ουρανίου στην περιοχή, και αντιτάσσονται σε αντίστοιχη πρόταση των Ρώσων.


Σχετικά με την αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ο κ. Ντόκος μας υπαγορεύει ότι:


"Είναι σαφής η ανάγκη ανάπτυξης καλών σχέσεων με τον αλβανικό παράγοντα στα Βαλκάνια, ενώ η διπλωματική απομόνωσή μας σε ζητήματα που δεν άπτονται ζωτικών μας συμφερόντων θα πρέπει να αποφεύγεται". Πηγή


Οπου "Αλβανικός παράγοντας" σημαίνει Αμερικανικά συμφέροντα!


"Κεντρικό στοιχείο της ελληνικής βαλκανικής πολιτικής πρέπει να αποτελέσει η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διευκόλυνση της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας."


"Πρέπει να αποφύγουμε φοβικές προσεγγίσεις και σύνδρομα περί Μεγάλης Αλβανίας και αλβανικού παράγοντα στα Βαλκάνια, καθώς και ευφάνταστες γεωπολιτικές αναλύσεις περί μουσουλμανικών και τουρκικών τόξων". Πηγή


Σχετικά με τα Σκόπια:


"Οσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι λανθασμένες ελληνικές επιλογές κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων αντιπαράθεσης με τη γειτονική χώρα είχαν ως αποτέλεσμα την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία (Δημοκρατία της Μακεδονίας) από 123 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας. Δυσκολεύεται κανείς να φανταστεί με ποιο τρόπο η χρονική παράταση της διαμάχης θα αποφέρει κάποιο όφελος για την Ελλάδα,"

"Αφαίρεση τροχοπέδης για αναβάθμιση ελληνικού ρόλου και επιρροής στην ΠΓΔΜ και τα Βαλκάνια γενικότερα και αποφυγή διπλωματικής απομόνωσης εντός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ". Πηγή


Όπου τροχοπέδη εστί ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Φυσικά
το ΕΛΙΑΜΕΠ επιβραβεύβεται με Χρυσά Αστέρια από την Ευρωπαική Ένωση για αυτές του τις θέσεις και την "προσφορά" του (2007).

Για το ΕΛΙΑΜΕΠ του Θάνου Βερέμη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λούκας Τσούκαλης μας πληροφορεί όλο περηφάνια ότι:


"Ο κατάλογος των χορηγών του ΕΛΙΑΜΕΠ γίνεται κάθε μέρα και μακρύτερος. Περιλαμβάνει ελληνικά υπουργεία, θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεγάλα ιδρύματα καθώς και ιδιωτικές εταιρείες". πηγή


Ο μακρύς αυτός κατάλογος περιλαμβάνει όλα τα "καλά παιδιά" και μπορείτε να τον "θαυμάσετε" εδώ.