Προπαγάνδα υπέρ της Αριστερής Αντιεθνικής Μεταρρύθμισης στην Κυπριακή Παιδεία

Σάββατο, 11 Απριλίου 2009Οι γνωστές σε όλους προσπάθειες “ωραιοποίησης“ της Ελληνικής Ιστορίας, που είχαν ως στόχο την προσέγγιση με την Τουρκία δεν περιορίστηκαν στο βιβλίο Ιστορίας της κ. Ρεπούσης, ούτε στο Ελλαδικό χώρο. Παρόμοια προσπάθεια συντάσσεται από την κυβέρνηση του Προέδρου της Κύπρου κ. Χριστόφια.

Η προσπάθεια αυτή ακολουθεί δύο βασικές γραμμές.

Η πρώτη είναι η επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής ιστορικής γραμμής από την Ελληνική και Τουρκική κοινότητα του νησιού. Η Δεύτερη εστιάζει στην προάσπιση ιστορικών θέσεων που συμβαδίζουν με τις απόψεις του Αριστερού κόμματος ΑΚΕΛ.

Στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα που δημιουργείται είναι παρόμοιο με εκείνο της περίπτωσης “Ρεπούση“ όπου η Ιστορία που διδάσκονται οι Ελληνοκύπριοι θα πρέπει να προσαρμοστεί στις “προτιμήσεις“ των Τούρκων – της μειονότητας του νησιού η οποία με την πρόσθεση των εποίκων σύντομα θα φτάσει τους αριθμούς των Ελλήνων της Κύπρου (Ελλάδα πάρε μαθήματα… )

Στην δεύτερη περίπτωση η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια επιθυμεί επιεικώς να υποβαθμίσει την σημερινή μνεία με την οποία προβάλλεται ο ηγέτης της ΕΟΚΑ Γεώργιος Γρίβας-Διγενής, η δράση της ΕΟΚΑ, και φυσικά τον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στους Εθνικούς Αγώνες.

Καταρχήν σχετικά με τον στόχο κοινής σύμπλευσης με την Τουρκοκυπριακή Ιστορία, καλό είναι να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα για τους γείτονες με τους οποίους επιθυμούμε να συνεταιριστούμε.

H Τουρκία:

Δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει ούτε μια από της Γενοκτονίες που έχει διαπράξει!

Καταλαμβάνει παράνομα το ένα τρίτο του νησιού.

Κατέκτησε τα εδάφη στην Κύπρο χάρη στην ανασύνταξη των δυνάμεών της κατά την διάρκεια … εκεχειρίας! Εκεχειρίας κατά την οποία θα έπρεπε αναζητεί ειρηνική επίλυση και όχι να προετοιμάζεται για στρατιωτική επέλαση.

Αμφισβητεί την κυριαρχία Ελληνικών νησιών.

Απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα σε περίπτωση εξάσκησης δικαιώματος κατοχυρωμένου από διεθνείς νόμους. (χωρικά ύδατα στα 12 νμ)

Έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο την “κυριαρχία“ σε ολόκληρη την Κύπρο! Αυτό διαφαίνεται από τους όρους συγκυριαρχίας του Σχεδίού Αννάν, καθώς και την πρόθεση της Τουρκίας να θέσει τον πολιτικό έλεγχο κυμαινόμενο με βάση τον πληθυσμό του νησιού. Το ίδιο πράττει και στην Δυτική Θράκη. Το ίδιο έπραξε και στην Ίμβρο και την Τένεδο!

Με τους Αμερικανούς στο πλευρό της, οι απαιτήσεις της Ε.Ε. περνούν στα ψιλά!

Τελεί υπό στρατιωτικό καθεστώς!

Ποιος λοιπόν θα διάλεγε έναν συνέταιρο με αυτό το βιογραφικό;

Ένα άρθρο στο Βήμα της Κυριακής με τίτλο Βιβλιομαχία στην Κύπρο (5 Απριλίου) και ένα ρεπορτάζ των Νέων Φακέλων του κ. Παπαχελά με τίτλο «Μαθήματα Κυπριακής ιστορίας» έρχονται να ρίξουν “φως“ στην υπόθεση. Εάν το αρθρο του κ. Χασαπόπουλου προδιαθέτει τον αναγνώστη υπέρ των θέσεων Χριστόφια, τότε το ρεπορτάζ των Φακέλων απαξιώνει παντελώς την Ελληνική Παιδεία, την στιγμή που δοξάζει την Τουρκοκυπριακή μεταρρύθμιση.

Ο κ. Χασαπόπουλος μας πληροφορεί ότι:

«Τώρα στην Κύπρο παίζεται το κύρος ενός προέδρου που ξεκίνησε μόνος του τη μάχη για να ξαναγράψει την αληθινή Ιστορία (όπως αυτή υπήρξε) και να αποδώσει ευθύνες για τα δεινά που υπέστη η Μεγαλόνησος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Χριστόφιας επιχειρεί να τροποποιήσει τα βιβλία της Ιστορίας. Δύο φορές προσπάθησε κατά το παρελθόν, όταν πρόεδροι ήταν οι κκ. Γ. ΒασιλείουκαιΓλ.Κληρίδης, αλλά απέτυχε. Στην Κύπρο αποδίδουν την αποτυχία αυτή στο γεγονός ότι συνάντησε και τις δύο φορές υπουργούς Παιδείας που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-1960. Τώρα όμως υπουργός Παιδείας είναι ένας ακαδημαϊκός αριστερών πεποιθήσεων, ισχυρός υποστηρικτής της γνήσιας, αληθινής Ιστορίας της μεγαλονήσου. Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Δημητρίου τόλμησε να συστήσει μια ομάδα εκπαιδευτικών για να ξαναγράψουν τα βιβλία Ιστορίας και έπεσε στο θρησκευτικό τείχος που λέγεται Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ΒΔ .»

Καλά διαβάσατε ... της “γνήσιας, αληθινής Ιστορίας“! Η Κύπρος περίμενε την Αριστερά για να μάθει επιτέλους την γνήσια Ιστορία της. Αξιοσημείωτο είναι και το δημοσιογραφικό τρυκ που χρησιμοποιεί ο κ. Χασαπόπουλος γενικοποιόντας τον λαό της Κύπρου με την φράση: “Στην Κυπρο αποδίδουν…“ αφήνοντας να εννοηθεί πως όλοι οι Κυπριοι συμμερίζονται την άποψη που παραθέτει!

Ο κ. Χασαπόπουλος συνεχίζει:

«Μόνο που δεν κατέβασε σε συλλαλητήριο το λάβαρο της ΕΟΚΑ ο Αρχιεπίσκοπος. Κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να παραστεί στην Ιερά Σύνοδο και να δώσει εξηγήσεις, στολίζοντάς τον παράλληλα με μερικά κοσμητικά επίθετα, όπως«παραχαράκτης της Ιστορίας». Και δεν σταμάτησε εδώ…»

Φυσικά τα συλλαλητήρια είναι δικαίωμα μόνο των Αριστερών! Μην τυχόν τολμήσει κάποιος να αρθρώσει την λέξη συλλαλητήριο και δεν είναι Αριστερός... Ας μην ξεχνούμε όμως ότι οι ιδεολογικοί πατέρες του κ. Χριστόφια ονειρευόντουσαν μια “μονοκομματική“ δημοκρατία, με όσα συνεπάγονται...

Το υπόλοιπο άρθρο παραθέτει επιλεκτικά κάποιες διαρροές των βιβλίων οι οποίες προξένησαν αντιδράσεις δίχως να αναφέρεται στα πραγματικά κατακρεουργήματα, μερικα από τα οποία μπορείτε να βρείτε στο άρθρο του φιλόλογου κ. ΙΑΚΩΒΟΥ Γ. ΑΡΤΕΜΙΟΥ “, Τα αναλυτικά προγράμματα Ιστορίας “.

Για παράδειγμα ο κ. Αρτεμίου παραθέτει την θέση του καθ. Συγκριτικής Παιδαγωγικής Ανδρέα Καζαμία : «άλλο η Ελληνική Ιστορία, άλλο η Κυπριακή. Μπήκαμε στην Ε.Ε. Δεν μπορεί η Κυπριακή Ιστορία να μείνει η ίδια… Έλληνες και Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως ανήκοντες στο ίδιο έθνος…» Παραθέτει επίσης πολλές και σοβαρές παραχαράξεις σημαντικων ιστορικών γεγονότων.

Φυσικά, το άρθρο στο ΒΗΜΑ εστιάζει περισσότερο σε θέσεις που αφορούν την Εκκλησία γνωρίζοντας ίσως ότι οι Έλληνες δεν είναι και οι πιο θρησκόληπτοι άνθρωποι του πλανήτη, οπότε δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν ιδιαίτερα για τέτοια θέματα. Παρόλα αυτά τα βιβλία διαστρεβλώνουν σοβαρά εθνικά θέματα. Ως μη ιδιαίτερα θρησκόληπτος άνθρωπος, δηλώνω ότι: Eυτυχώς που υπάρχει και η Εκκλησία για να υπερασπιστεί τις Εθνικές μας θέσεις την στιγμή που άλλοι φορείς της κοινωνίας μας αδιαφορούν για αυτές. Η σημερινή της μαχητικότητα ίσως να αποτελεί ένδειξη της, αμφισβητουμένης από κάποιους, στάσης που επέδειξε στο παρελθόν!

Σε ότι αφορά το ρεπορτάζ των Φακέλων εκεί τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Αποτελεί μια προπαγανδιστική προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης υπέρ του προοδευτικού υπουργού Παιδείας της Κύπρου, παρουσιάζοντας το Ελληνικό μάθημα Ιστορίας ως ελλειπές και αναχρονιστικό! Την ίδια στιγμή η Τουρκοκυπριακή πλευρά παρουσιάζεται να έχει μεταρρυθμίσει τα δικά βιβλία της με αξιοθαύμαστα κατά τους φακέλους αποτελέσματα. Όλα αυτά φυσικά μας προετοιμάζουν για ένα νέο ξεπούλημα της Κύπρου!

Τέλος, προσέξτε την βράβευση για την συνεισφορά στους πυρόπληκτους της Ηλείας που προβάλεται στον ΣΚΑΙ την ημέρα της Ελιάς: βραβεύονται ο κ. Χριστόφιας, ο κ. Παπανδρέου! Ο κ Παπανδρέου πλέκει το εγκώμιο του κ. Χριστόφια. Παρουσιαστής... ο Στέλιος Κούλογλου από το TVXS.gr όπου προβάλλόνται αποκλειστικά ακροαριστερές απόψεις!

Μήπως επικρατεί ένα επικοινωνιακό πανδαιμόνιο υπέρ του κ. Χριστόφια;Όλα αυτά ίσως να μας προετοιμάζουν για ένα νέο ξεπούλημα της Κύπρου, με τον Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργό στην Ελλάδα, και τον Χριστόφια Πρόεδρο στην Κύπρο!

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι η εκπαιδευτική μεταρύθμιση προωθείται σαν μέρος της διαδικασίας επανένωσης του νησιού, την στιγμή που καμία τέτοια πολιτική απόφαση δεν έχει παρθεί από τον λαό ελέυθερης Κύπρου. Μάλιστα, δεν έχει περάσει δα και τόσος καιρός ώστε να έχει ήδη ξεχαστεί το βροντερό ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στο σχέδιο Αννάν.

2 comments:

Ανώνυμος 13 Απριλίου 2009 - 7:49 μ.μ.  

Μην ανησυχείς φίλε!! Κανένα ξεπούλημα καμμιάς Κύπρου δεν θα υπάρξει!! Την Κύπρο την πρόδωσαν και την ξεπούλησαν στους Τούρκους οι Χουντικοί ( Ιωαννίδης και το επιτελείο του ) και ο Καραμανλής κατά δεύτερο λόγο.. Μπορεί να σε ενοχλεί που η Κύπρος εξέλεξε για Πρόεδρο έναν κομμουνιστή και η Ελλάδα ( όπως φαίνεται ) θα εκλέξει έναν σοσιαλιστή, αλλά προδοσία της Κύπρου δεν πρόκειται να υπάρξει!!
Ο Χριστόφιας δεν ξεχνάει ούτε το ΟΧΙ του Κυπριακού Λαού και ο Παπανδρέου έδωσε μάχη για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.
Κοιμήσου ήσυχος και μην ανησυχείς!!

Ελληνόψυχος 14 Απριλίου 2009 - 1:29 π.μ.  

Ναι αφού το λές εσύ, θα κοιμάμαι ήσυχος...
Για την ένταξη της Κύπρου εργάστηκε ο Γ. Κρανιδιώτης και την χρεώθηκε ο ΓΑΠ.

Σοσιαλιστής ο ΓΑΠ... τα πιστεύεις σοβαρά αυτα που λες;

Ο Χριστόφιας προωθεί το σχέδιο Αννάν! Εγώ, ο Κυπριακός λαός, και μια στρατιά αναλυτές το αποκαλούμε ξεπούλημα. Εσύ μπορείς να το αποκαλείς ότι σε βολεύει.