Βολές κατά του Πατριωτικού χώρου από το ΒΗΜΑ

Κυριακή, 5 Απριλίου 2009


Σε σημερινό άρθρο στο Βήμα της Κυριακής ο δημοσιογράφος κ. Χεκίμογλου εστιάζει στην κατά τον ίδιο, επανεμφάνιση της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Το άρθρο είναι μια συλλογή από διάσπαρτα και άσχετα μεταξύ τους γεγονότα με τα οποία ο αρθρογράφος επιχειρεί να σαρράψει την εικόνα μιας ανερχόμενης και γενικευμένης κατάστασης. Στόχος φυσικά δεν είναι η Ελληνική ακροδεξιά η οποία παραμένει απαράλλαχτη για τουλάχιστον 2 δεκαετίες. Στόχος άρθρων σαν και αυτό είνα η ταύτιση της ακροδεξιάς με ακραία περιστατικά και ο περιορισμός των αντιδράσεων από τον Ελληνικό λαό προς την παράνομη είσοδο στην χώρα εκατομυρίων, Μουσουλμάνων κυρίως, αλλοδαπών.


Καταρχήν, αφορμή για το άρθρο μοιάζει να στάθηκε η πορεία διαμαρτυρίας κατα της ρατσιστικής βίας από λαθρομεταναστές προ μιας εβδομάδας. Η πορεία οργανώθηκε και πάλι από την ίδια "συννομοτική" ομάδα που διοργάνωσε και την εκστρατεία δυσφήμισης στης αστυνομίας τον Οκτώβριο του 2008: την Συμμαχία σταματήστε τον Πόλεμο και τον "ιδιωτικό στρατό" τους από Πακιστανούς διαδηλωτές καρρίέρας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό βίντεο.

Το σύστημα που ακολουθείται από το κύκλωμα παραπληροφόρησης που έχει στηθεί στην Ελλάδα είναι το εξής:

1.Οι Πακιστανοί βγαίνουν στους δρόμους.
2. Κάποιος δημοσιογράφος συντάσει ένα άρθρο σε μια από τις κεντροαριστερές εφημερίδες (Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Τα Νεα, Το Εθνος)

3. Την είδηση προωθεί στο BBC o απεσταλμένος του στην Ελλάδα Michael Brabant. Ο Brabant μοιάζει να είναι καλός φίλος με όλους τους σημαντικούς συντελεστές της ακροαριστεράς στην Ελλάδα: κυρίως με άτομα που δραστηριοποιήθηκαν στην Προτωβουλία Γένοβα 2001.
4. Η είδηση επαναπροωθήται στην Ελλάδα με την σφραγίδα της διεθνούς κατακραυγής, συνήθως από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ: το outlet του BBC στην χώρα μας.

Αναμένουμε λοιπόν ότι σύντομα ο κύκλος αυτός θα επαναληφθεί με βάση το συγκεκριμένο άρθρο.

Σχετικά με το άρθρο.

Το άρθρο είναι γεμάτο μισές αλήθειες εκμεταλευόμενο ότι αναφέρεται σε γεγονότα τα οποία ο μέσος πολίτης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.

Για παράδειγμα η σύγκρουση μελών της Χρυσής Αυγής και Αντιεξουσιαστών στα Ιωάννινα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η Χρυσή Αυγή οργάνωσε μία εκδήλωση συμπαράστασης στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου. Την ώρα που 15 περίπου μέλη της ΧΑ ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία της πόλης, δέχθηκαν ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ επίθεση από 80-100 περίπου Αντιεξουσιαστές. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για το ποιός ήταν ο επιτιθέμενος. Ο πετροπόλεμος που ακολούθησε έχει καταγραφεί από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και μπορέι να ανεβρεθεί στο διαδίκτυο. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν με πέτρες και τις φονικές φωτοβολίδες στυλό εναντίων των μελών της ΧΑ (όπως πιστοποιεί και το βίντεο).

Το δημοσίευμα του κ. Χεκίμογλου ουδεμία προσπάθεια κάνει να αντικατοπτρίσει το πραγματικό συμβάν το οποίο ήταν η επίθεση Αντιεξουσιαστών σε εκδήλωση της ΧΑ.

Σημείο δεύτερο: η επίθεση μαθητών σε Πακιστανούς στο Κολωνό. Λεπτομέρειες του γεγονότος και τις προπαγάνδας σπίλωσης των μαθητών θα βρείτε στο εξαιρετικό blog ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ. Εκτός του ότι το δημοσίευμα παραποιεί την αλήθεια, αρκεί μόνο να προσέξει κάποιος το ύφος και την χολή με την οποία αναφέρεται ο δημοσιογράφος στους Έλληνες μαθητές. Ενδεικτικό του πόση συμπάθεια κρύβουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι που τον Δεκέμβριο επαινούσαν τους μαθητές για την εμπλοκή τους στα γεγονότα κατά της Αστυνομίας. Ο κ. Χεκίμογλου γράφει:

Τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου στον Κολωνό, μια παρέα μαθητών, ανάμεσά τους και δύο κορίτσια, κυνήγησαν και χτύπησαν ομάδα Πακιστανών, καθώς υπήρχε η φήμη ότι είχαν βιάσει μία κοπέλα. Οι μετανάστες τρέχοντας έφτασαν στα σπίτια τους, που βρίσκονται σε καταυλισμό της περιοχής, καλώντας σε βοήθεια. Ωσπου να φτάσουν εκεί και οι νεαροί που ακολουθούσαν, πολλοί συμπατριώτες τους είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο. Τα πιτσιρίκια τα έχασαν και άρχισαν να φεύγουν όπως όπως. Ενα από αυτά, προφανώς λιγότερο γρήγορο, τις «έφαγε» από τους μετανάστες, ενώ κατά τη διάρκεια της υποχώρησης ένα κορίτσι φέρεται να έπεσε και να χτύπησε.


Τα πιτσιρίκια τα έχασαν και άρχισαν να φεύγουν όπως όπως. Ενα από αυτά, προφανώς λιγότερο γρήγορο, τις «έφαγε» από τους μετανάστες,

Μήπως ο κ. Χεκίμογλου αρθρογραφεί στο Athens Indymedia ή στο Indy.gr; Το ύφος αυτό μόνο εκεί το έχω συναντήσει. Παρότι είρωνεύομαι, υπάρχουν απτά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι εργαζόμενοι σε μεγάλες εφημερίδες αρθρογραφούν πίσω από ψευδώνυμα στους συγκεκριμένους ισότοπους.

Στην συνέχεια ο κ. Χεκίμογλου επιχειρεί και πάλι να βαπτίσει τους Πατρινούς καταστηματάρχες που επενέβησαν τον περασμένο Δεκέμβριο για να προστατέψουν τις περιουσίες τους από το μένος τον Αντιεξουσιαστών, ως Χρυσαυγίτες, αναπαράγοντας τiς γελοίες και ανυπόστατες δηλώσεις του δημάρχου της Πατρας : "οπότε και αναγνωρίστηκαν ως «μέλη της Χρυσής Αυγής και της ομάδας Καλαμπόκα » από τον δήμαρχο της πόλης κ. Α.Φούρα."
Να σημειωθέι ότι ο κ. Φούρας εμφανίστηκε στην περιοχή μετά το περιστατικό και προπυλακίστηκε φραστικά με τους καταστηματάρχες οι οποίοι έσπευσαν να τον διαψεύσουν κατηγορηματικά.


Ο εν λόγω δημοσιογράφος όμως δεν περιορίζεται στην Χρυσή Αυγή αλλά "φωτογραφίζει" με τις άγαρμπες πινελίες του και βουλευτές του ΛΑΟΣ (Γεωργιάδη, Βελλόπουλο) ως σύνεργους στην εκόλαψη του αυγού του φιδιού:

Τα φυτώρια του φαινομένου

Με πολύωρες προσωποπαγείς εκπομπές και μονολόγους, αμφιβόλου ποιότητας και εγκυρότητας βιβλία προς πώληση και έναν οχετό από μισές αλήθειες κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις να δημιουργήσουν μια δυναμική η οποία οδήγησε στη συγκρότηση φυτωρίων· για κάποιους εξαργυρώθηκε αργότερα ακόμη και σε πολιτική καριέρα.

Σχετικά με το ΛΑΟΣ ο κ. Χεκίμογλου αναφέρει ότι
Παράλληλα,με τον ΛΑΟΣ στη Βουλή να προσπαθεί- κατά το δυνατόν - να εντάξει τα «εθνικά θέματα» σε πολιτικώς ορθό πλαίσιο,εκ των πραγμάτων τα δεξιά της Δεξιάς μένουν σε μαζικό επίπεδο ακάλυπτα.

Και ερωτώ τον κ. Χεκίμογλου... προς τι τα εισαγωγικά που κοσμούν τον όρο Εθνικά θέματα; Εάν αμφισβητεί την γνωσιότητα των θεμάτων που θέτει ο ΛΑΟΣ στην βουλή, ας μας διευκρινήσει ο ίδιος ποιά είναι τα πραγματικά εθνικά θέματα: μήπως τα θέματα που απασχολούν τους λαθρομετανάστες "συντόφους" του;

Ολόκληρο το άρθρο στο ΒΗΜΑ

Φυσικά δεν είναι το πρώτο δημοσίευμα του κ. Χεκίμογλου που θίγει τον πατριωτικό χώρο, υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών. Θα θυμάστε ίσως το παρακάτω άρθρο με τίτλο:

ΣΤΟ 132ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΒΟΛΗ Το σχολείο δεν άρεσε στον κ. Διευθυντή Οι πρωτοβουλίες για ομαλή ένταξη των αλλοδαπών μαθητών διεκόπησαν με «άνωθεν εντολή»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΟΤΑΤΡΙΓΚΑ, ΑΧ. ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ | Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Που ανοίγει με το ποιηματάκι του Γιάννη Ριτσου:

«Καλέ θεούλη, εμείς είμαστε καλά.

Κάνε καλέ θεούλη, νάχουν όλα τα παιδάκια ένα ποταμάκι γάλα μπόλικα αστεράκια μπόλικα τραγούδια.

Κάνε καλέ θεούλη, νάναι όλοι καλά έτσι που κι εμείς να μη ντρεπόμαστε για τη χαρά μας».

Η αναφορά του ποιήματος αυτού απο τον συγκεκριμένο ποιητή της Αριστεράς στο άρθρο του Χεκίμογλου είναι ενδεικτικό των σχεδίων που έχουν οι Αριστεροί για τους νεόφερτους μετανάστες μέσω της "κατάλληλής" εκπαίδευσής τους στην ιδεολογία της Αριστεράς!

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=239625&ct=32