Ανθελληνική προπαγάνδα υπέρ της Λαθρομετανάστευσης από Το ΒΗΜΑ

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2009, Το Βήμα της Κυριακής δημοσίευσε ένα άρθρο γραμμένο από ένα κ. Ι. Νικολόπουλο με επικεφαλίδα:

"Επιτήδειοι στήνουν καρτέρι στο ακρωτήρι της και αρπάζουν πλωτά μέσα, μηχανές θαλάσσης, προπέλες και χρήματα
Στον Κόρακα Λεσβου κουρσεύουν λαθρομετανάστες
Εδώ και οκτώ μήνες πετούν πρόσφυγες στη θάλασσα- Εντονες αντιδράσεις από τους ντόπιους"


Μου έκαναν εντύπωση οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟμετανάστες, και τους Έλληνες νόμιμους κατοίκους της Λέσβου που περισυλλέγουν τον εξοπλισμό των λαθραίων. Θεώρησα σκόπιμο να τους παραθέσω:

Λαθρομετανάστες:

εξαθλιωμένων, οικονομικών μεταναστών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πακιστάν που αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας


οι σωματικά και ψυχικά καταταλαιπωρημένοι πρόσφυγες


τα ισχνά, πεινασμένα και ταλαιπωρημένα κορμιά γυναικών και μικρών παιδιών


έβλεπαν στην ακτή είχαν έρθει για να τους προϋπαντήσουν, να τους προσφέρουν βοήθεια ή ένα πιάτο ζεστό φαγητό,

εθελοντικές ομάδες υποδοχής των μεταναστών για τη φροντίδα και την περίθαλψή τους,Έλληνες ψαράδες του Κόρακα:

άνευ προηγουμένου κατάσταση εκμετάλλευσης

«αετονύχηδες»

Τα «κοράκια του Κόρακα

επιτηδείοι


καραούλι


«θηρευτές»

αδίστακτους επιτήδειους

απόπειρες καταλήστευσης

«κοράκια»


ομάδες των «κουρσάρων»


Αντί ο Δήμαρχος να ενισχύει την Αστυνομία και το Λιμενικό με σκοπό την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, ενισχύει την αστυνόμευση κατά των ίδιων των κατοίκων του νησιού. Και η συμφόρηση του Κέντρου Φιλοξενίας, αλλά και το φαινόμενο της περισυλλογής επιλύονται μέσω μιας σοβαρής φύλαξης του νησιού. Όμως είναι προφανές, ότι πέρα από τα κούφια λόγια ενός πρωθυπουργού Φάντασμα, οι Αρχές αυτού του κράτους κάθε άλλο παρά να πατάξουν την λαθρομετανάστευση επιθυμούν.

Στην ουσία κάποιοι κάτοικοι περισυλλέγουν τον εξοπλισμό που ούτως ή άλλως θα παρατηθεί στην παραλία. Απλά συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον. Πρακτικά, ποιο είναι το μέγα πρόβλημα με την περισυλλογή του εξοπλισμού; Την παραλία καθαρίζουν οι άνθρωποι! Εξάλλου, τι θα τον κάνουν οι λαθρομετανάστες; Μήπως οι Αριστερές ομάδες που βρίσκονται πίσω από αυτό το δημοσίευμα θέλουν τους λαθρομετανάστες να στήνουν παζάρι με τον εξοπλισμό τους και να έχουν και παράνομα κέρδη από το λαθρεμπόριο;

Φυσικά το δημοσίευμα προέρχεται από βίντεο της αριστερής αναρχοσελίδας του TVSX.gr του Κούλογλου. http://www.tvxs.gr/v23

Τελικά, όλο το θέμα γίνεται διότι οι Έλληνες ψαράδες περιμένουν στην παραλία και παίρνουν τις βάρκες το βράδυ, και όχι το πρωί όπως θα έκαναν οι "πολιτισμένοι" άνθρωποι. Το βράδυ οι ευαίσθητοι Αφγανοί που προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη... τρομοκρατούνται από τις σκιές των Ελλήνων ψαράδων και άντε μετά να ξεπεράσουν το ψυχολογικό τους τραύμα! Ωιμέ!

To άρθρο στο Βήμα αποτελεί τον ορισμό της προπαγάνδας γαρνιρισμένη με μπόλικη σάλτσα! Είδαν φένεται στο ΒΗΜΑ ότι ο Ελληνικός λαός έχει αγανακτίσει με την κατάσταση και θεώρησαν σωστό να τονώσουν την προπαγάνδα υπέρ των Λαθρμενταναστών!

Στο τέλος πληροφορούμεθα ότι οι κύριοι ακτιβιστές εν μέσο της τουριστικής περιόδου του καλοκαιριού σκοπεύουν να "δραστηριοποιηθούν" στο νησί. Άραγε γιατί δεν οργανώνουν έναν έρανο να φτιάξουν το Κέντρο Υποδοχής που οι ίδιοι ονειρεύονται;

"Η πραγματικότητα που βιώνουν στο νησί, με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο κατ΄ όνομα Κέντρο Φιλοξενίας, όπου πλέον χώροι και υποδομές δεν επαρκούν να στεγάσουν τους περίπου 1.200 πρόσφυγες που έχουν μαζευτεί στη Μυτιλήνη,θα αποτελέσει μέσα στο καλοκαίρι το κύριο αντικείμενο ενημέρωσης,οργάνωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με πρωτοβουλία μεταναστευτικών κοινοτήτων και εθελοντικών ομάδων για τα ανθρώπινα και μεταναστευτικά δικαιώματα.Το Κέντρο Φιλοξενίας είχε δημιουργηθεί με την προοπτική στέγασης μόλις 400 ατόμων, αλλά η πραγματικότητα της αθρόας εισροής οικονομικών μεταναστών καθώς και η κωλυσιεργία άμεσης λύσης,μετεγκατάστασης ή δημιουργίας ξενώνων από την κεντρική διοίκηση έχει ως αποτέλεσμα να στοιβάζονται 1.200 άτομα, σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο."

Φυσικά κανείς εξ αυτών στο άρθο ή το βίντεο του Κούλογλου κάνει λόγο για ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟμετανάστες; Το μόνο σοβαρό στο συγκεκριμένο βίντεο είναι η μουσική υπόκρουση Armenian Romances του Djivan Gasparyan. Μακάρι να μας ερχόταν και κανένας Αρμένης πού και πού από τα παράλια της Τουρκίας...