Οι καταληψίες του βαγονιού του ΟΣΕ πίσω από την επίθεση στον server του ΑΠΘ

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

Εχθές σημειώθηκε επίθεση στον server του Αριστοτελείου Πανεπιστημείου Θεσσαλονίκης από κουκουλοφόρους. Οι καταστροφές που προξένησαν "έριξαν" ηλεκρονικό διαδίκτυο του Ιδρύματος. Μέχρι αυτή την ώρα ο server παραμένει εκτός λειτουργίας. Φυσικά κάποιοι επεδίωξαν να μετατοπίσουν τις ευθύνες κάνοντας λόγο για προβοκάτσια που στόχο έχει την άρση του Ασύλου. Αργότερα σημειώθηκε και έκρηξη με γκαζάκια εντός του ασύλου.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Φυσικής και μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ), κ. Ορέστη Καλογήρου καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς πέρι προβοκατόρικης επιθέσης στον sever του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:

«Υπάρχει προϊστορία σε αυτή την επιδρομή. Πριν από δύο μέρες οι καταληψίες του βαγονιού του ΟΣΕ που βρίσκεται στον χώρο του ΑΠΘ ζήτησαν από τον διευθυντή του κέντρου να βάλει Ιντερνετ στο βαγόνι. Εκείνος αρνήθηκε και τότε τον απείλησαν ότι αν δεν ικανοποιήσει το αίτημά τους θα τα κάνουν γυαλιά καρφιά. Χθες (σ.σ. προχθές) επέστρεψαν και επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με τους εργαζόμενους στο κέντρο. Σήμερα γύρω στα 15 άτομα με κράνη και λοστούς εισέβαλαν στο κτίριο, έδιωξαν όσους φοιτητές ήταν εκεί και έσπασαν κομπιούτερ και τον server. Φεύγοντας απείλησαν πως αν δεν βάλουν Ιντερνετ θα επιστρέψουν και θα τα κάψουν όλα».

«Σ’ ένα πανεπιστήμιο υπό κατοχή μάθαμε ότι είμαστε ξέφραγο αμπέλι και μπορεί όποιος τυχάρπαστος να υπαγορεύει στη διοίκησή του τι θα κάνει. Η κατάρρευση είναι ραγδαία, το πανεπιστήμιο είναι ανοχύρωτο. Το χθεσινό περιστατικό ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός του Αριστοτελείου».

Ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Νίκος Μουσιόπουλος συμπληρώνει:

«Θλίβομαι για την κατάντια της ελληνικής δημόσιας ζωής. Είναι αδιανόητο η πολιτεία να αφήνει ανυπεράσπιστους, φοιτητές και προσωπικό του ΑΠΘ, και να ανεχόμαστε αυτές τις καταστροφές».

Τέλος, φοιτητικές οργανώσεις σε άλλα ιδρύματα απείλησαν ότι εάν γίνει άρση του ασύλου στο ΑΠΘ, τότε ταραχές θα ακολουθήσουν και σε άλλα ιδρύματα. Ενδέχεται η χθεσινή επίθεση με γκαζάκια να αποτελεί όντως προβοκατόρικη επίθεση από τους ίδιους τους αριστεριστές με απώτερο σκοπό η άρση του ασύλου που θα επακολουθήσει να σταθεί αφορμή για μια εκ νέου "εξέγερση".

Η Παιδεία αυτού του κράτους είναι όμηρος μιας μειοψηφίας που δεν σέβεται πια ούτε τους στοιχειώδης θεσμούς, και ουδείς αρμόδιος κάνει το παραμικρό.


Πηγή: Καθημερινή