Το γκέτο "μας πονά" μόνο όταν πλήττει την Νυχτρινή Ζωή

Κυριακή, 3 Μαΐου 2009


Τελικά η σταδιακή γκετοποίηση πολλών περιοχών της Αθήνας αρχίζει να κόπτει κάποιους δημοσιογράφους. Τους κόπτει όμως μόνο όταν η γκετοποίηση μοιάζει να πλήττει την ... Νυχτερινή ζωή. Ιδιαίτερα δε όταν αφορά κάποια κουλτουριάρικα club.

Το σημερινό δημοσιεύμα με τίτλο "Γκέτο παρανόμων η Πλατεία Θεάτρου" της εφημερίδας Η Καθημερινή κινήται σε σωστό δρόμο. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν οι δημοσιογράφοι να παρουσιάζαν το ίδιο ενδιαφέρον για τον Έλληνα πολίτη που δεν τυχάνει να λειτουργεί Club σαν το Guru Bar, και το Soul στην πλατεία Θεάτρου. Πληροφοριακά, το πρώτο έκλεισε (μεγάλος ο καημός), και το δεύτερο ακόμη "παλεύει".

Εύκολα διακρίνει κάποιος ποιό είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος στο παρακάτω απόσπασμα:

«Πέμπτη, 11 μ.μ., Πλατεία Θεάτρου: Το Guru έχει κλείσει, το ξέρουμε, περνάμε μια βόλτα από εκεί για να φτάσουμε στην Ευριπίδου. Η πλατεία γεμάτη με τοξικομανείς, πολλοί κοιμούνται, άλλοι παραπαίουν, σέρνονται στο πεζοδρόμιο, .... Παρκάρουμε έξω από το Soul. Τρέχουμε να χωθούμε μέσα.

Και η αστυνομία; «Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία», λέει στην «Κ» ο ιδιοκτήτης του Soul. «Κάθε μέρα κάτι συμβαίνει και τους παίρνω τηλέφωνο. Τις περισσότερες φορές το περιπολικό αργεί. Μια φορά έκανε σχεδόν 2 ώρες. Τους καταλαβαίνω. Δε στέλνεις δύο άτομα να τα βγάλουν πέρα με 50». Παρ’ όλα αυτά, πέρυσι είχε σημειωθεί κάποια πρόοδος. «Γίνονταν κάποιες περιπολίες, ειδικά τα Σαββατοκύριακα ήταν καλύτερη η κατάσταση. Μετά ήρθε ο Δεκέμβριος... Ηταν χαριστική βολή».» Καθημερινή 03/05/09

Τώρα γίνεται έκληση για αστυνόμευση, μιας και από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και έπειτα, η αστυνόμευση έχει μειωθεί δραστικά. Ενδιαφέρουσα μεταστροφή από την πλευρά των δημοσιογράφων όταν πριν από έξι μήνες έβαλαν συστηματικά κατά του θεσμού της Αστυνομίας.

Πλροφοριάκά η Καθημερινή είχε αφιέρωμα στο Soul μέσα από την στήλη appetit-ικές:

«Eδώ και περίπου πέντε χρόνια, το Soul στην καρδιά της πολυφυλετικής Αθήνας, στην οδό Ευριπίδου, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις όσων επιθυμούν μια cool έξοδο για ποτό -του τύπου άργησα να τελειώσω στη δουλειά και θέλω να αποφορτιστώ προτού επιστρέψω σπίτι- χωρίς dress code και ανάλογα παρελκόμενα» Καθημερινή 02/02/2009

Όπως φένεται, μέσα σε δύο μήνες η "καρδιά της πολυφυλετικής Αθήνας" μετατράπηκε σε "γκέτο παρανόμων". Κυρίες appetit-ικές, εξηγήστε μας πως θα μπορέσουμε να αποφορτιστούμε και εμείς στο Soul, έπειτα από την περιγραφή του σημερινού άρθρου (03/05/09) όπου η πρόσβαση στην περιοχή θυμίζει περισσότερο καταδρομική επιχείρηση.

Φυσικά οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν καλά ότι η κατάσταση δεν είναι ανατρέψιμη δίχως να παρθούν δραστικά μέτρα πάταξης της λαθρομετανάστευσης, συνοδευόμενων από μαζικές απέλασεις. Σημερινό δημοσιευμα στην ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι:

«Ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας μιλούν για ανακύκλωση της εγκληματικότητας στο ιστορικό κέντρο και προειδοποιούν ότι εάν ο Δήμος, η Νομαρχία και οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας δεν αφυπνιστούν άμεσα η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω. «Ημασταν και παραμένουμε παρόντες. Δεν έχουμε όμως δυνατότητα να ανακόψουμε τη ροή παράνομων αλλοδαπών. Συλλαμβάνουμε λαθρομετανάστες, τοξικομανείς, ιερόδουλες. Μετά σύντομο χρονικό διάστημα αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στα ίδια μέρη», λέει στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός.» Καθημερινή (03-05-09)

Είναι λοιπόν γεγονός κύριοι δημοσιογράφοι, κουλτουριάρηδες και προοδευτικοί ότι ουδείς μπορεί να ξεφύγει των επιπτώσεων της λαθρομετανάστευσης. Η λαθρομετανάστευση οδηγεί στην γκετοποίηση, αυτή φέρνει το έγκλημα, και το έγκλημα αγγίζει άκομη και τα δημοφιλή σας στέκια.

Αναρωτιέμαι πόσο γρήγορα θα συντάξετε το επόμενο άρθρο υπέρ των "άμοιρων " λαθρομεταναστών του Αγιού Παντελεήμονα μιας και εκεί δεν υπάρχουν Soul και Guru!