Απάντηση στον κ. Καφετζόπουλο για το ζήτημα της μειονότητας στην Θράκη

Σάββατο, 30 Μαΐου 2009Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Καφετζόπουλος πρέπει να καταλάβει ότι η Θράκη δεν είναι ο Αμαζόνιος, ή έστω κάποιο ομαλή περιοχή όπου μπορούμε να επιβάλουμε απερίσκεπτα συνθήκες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνθήκες που καμία άλλη χώρα στην θέση της Ελλάδος δεν ακολουθεί. Η Θράκη είναι μια ευαίσθητη περιοχή υψίστης σημασίας όπου έχουν αντιπαρατεθεί έμψυχο υλικό και εξοπλισμός που ισοδυναμεί με ολόκληρο τον στρατό των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών μαζί. Η Θράκη αποτελεί την φυσική ασπίδα της Ελλάδος σε μια πιθανή στρατιωτική χερσαία εισβολή της γείτονος Τουρκίας.

Έτσι, οι επιλογές της Ελλάδος δεν εξαρτώνται μόνο από τις προθέσεις της ιδίας. Εξαρτώνται και από τη προθέσεις της Τουρκίας. Εάν η Τουρκία δεν είχε επιθετικές προθέσεις έναντι στην Ελλάδα, τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας εθνικής μειονότητας. Από την στιγμή όμως που η Τουρκία, όχι μόνο εκφράζει, όχι μόνο σχεδιάζει, αλλά εφαρμόζει επιχείρηση Τουρκοποίησης των Πομάκων και λοιπών μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, η Ελλάδα πρέπει να τηρεί στάση που θα προστατεύει την εδαφική της κυριαρχία και την σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα πρέπει να προστατευθεί με βάση την υπάρχουσα Συνθήκη της Λωζάνης, και επιλογές που δεν της επιτρέπουν να δεχθεί επίσημα το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.

Τέλος οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η δικαιοδοσία του μουφτή στο κοινωνικό, και οικογενειακό Δίκαιο, έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ατομικών δικαιωμάτων που παρέχει το αντίστοιχο Ελληνικό Δίκαιο στους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης. Μια πιθανή αναγνώριση εθνικής μουσουλμανικής μειονότητας θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την επιρροή του Μουσουλμανικού Δικαίου στις κοινότητες της Θράκης με αποτέλεσμα την μείωση, παρά την αύξηση, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

4 comments:

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2009 - 12:48 π.μ.  

re file, aytos o karagiozis menei Dekelias sto xalandri. na tu ti stisume na ton dirume min leei malakits twra re file. emeis oloi apo galatsi imaste mazi su, otan 8es tu tin peftume kai ela kai esi.

babis88

Ελληνόψυχος 30 Μαΐου 2009 - 1:29 μ.μ.  

Φίλε Μπάμπη88, συμφωνώ ότι είναι γελοίος αλλά αυτό είναι που τον εκθέτει και τον καθιστά πολιτικά ακίνδυνο για την πατρίδα.

Θα σε παρακαλέσω όμως να μην γράφεις τέτοια πράγματα διότι η δημόσια προτροπή σε εγκληματικές πράξεις δύναται να οδηγήσει στην φίμωση του μπλογκ, και ίσως παραπέρα...

Δεν είμαστε Ιντυμίντια ούτε επιθυμώ να ξεπέσουμε σε τέτοια επίπεδα.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και να είσαι καλά!

©licka 30 Μαΐου 2009 - 6:59 μ.μ.  

Μ'αρέσει που λέει ότι μεγάλωσε και στην Κωνσταντινούπολη ο γελοίος!
Γιατί έφυγε και ήρθε εδώ; Μήπως ζήτησαν στους γονείς του να δεσμεύσουν την περιουσία τους και να γίνουν μουσουλμάνοι αν δεν έφευγαν;
Το χειρότερο δεν είναι ότι είναι υποψήφιος. Το χειρότερο είναι ότι θα τον ψηφίσουν μερικοί κι από πάνω.

©licka 30 Μαΐου 2009 - 7:01 μ.μ.  

Υ.Γ. Κι έχεις δίκιο για το 1ο σχόλιο.