Όταν η Ελευθεροτυπία μιλά για την λαθρομετανάστευση...

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου στον πατριωτικό χώρο για την επίδοση στην χθεσινές ευρωεκλογές.


Φένεται πως αρχίζει να ηχεί στα αυτιά κάποιων η θεαματική αυξηση των ποσοστών του πατριωτικού χώρου που συνολικά άγγιξαν το 9% (ΛΑΟΣ 7,15%+ ΠΑΜΜΕ 1,2% +XA 0,5%). Η επιτυχία αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι οφείλεται στο τερατώδες πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, μιας και το ΛΑΟΣ όπως και η Χρυσή Αυγή είναι τα μόνα δύο κόμματα που έχουν το ζήτημα στην πρώτη θέση της πολιτικής ατζέντας.


Εδώ και μήνες ήταν γνωστές οι δημοσκοπίσεις σχετικά με την λαθρομετανάστευση με το 78% να ζητά άμεση απέλαση. Τα αποτελέσμα των Ευρωεκλογών δέιχνουν 3 πράγματα:


1) Ότι σιγά σιγά η ανησυχία στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει αρχίσει να μεταφράζεται σε πολιτικά ποσοστά. Μέχρι σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα σπρώχνουν το θέμα κάτω από το χαλί. Αυτό συμβαίνει διότι οι θέσεις τους είναι επιοικώς απαράδεκτες, επιζήμιες για την χώρα, αντιλαικές, και σχεδόν βέβαιο ότι εξυπηρετούν συμφέροντα.


2) Ότι ο κόσμος αδιαφορεί για την ευρωβουλή και απέχει από τις ευρωεκλογές. Η αδιαφορία αυτή μάλλον συνεπάγεται με αντίθεση προς τον θεσμό μιας Ευρωπαικής πολιτικής που επιβάλει τις θέσεις της στην εθνική πολιτική των μικρών χωρών σαν την Ελλάδα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι που πιστέυουν ότι ο κόσμος πείθεται με προτάσεις όπως αυτή της συμβολής της Ε.Ε. στην λύση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα. Μάλλον ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ε.Ε αποτελεί έμμεσα μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.


3) Ότι οι καταιγιστικές δημοσκοπίσεις κυμαίνονται μεταξύ του αναξιόπιστου και του στημένου!


Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να παρατηρεί κάποιος μια εφημερίδα σαν την Ελευθεροτυπία να δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο, την επομένη των εκλογών. Το ύφος και η άποψη μας ξενίζει από αυτό που μας έχει συνηθίσει ο οίκος Τεγόπουλου, θυμίζοντας περισσότερο άρθρο του Ελεύθερου Κόσμου! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην διπλωματική τοποθέτηση της εφημερίδας σχετικά με το θρήσκευμα των λαθρομεταναστών "ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι."

Φένεται πως με τον καιρό το μύνημα του πατριωτικού χώρου έχει αρχίσεινα φθάνει στα αυτιά των "στρατηγών" στα ΜΜΕ.


Επικροτούμε και... εις ανώτερα!

########

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ

Κάθε ώρα και ένας λαθρομετανάστης

Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι δουλέμποροι στις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου και μέσα σε 48 ώρες αποβίβασαν στις ακτές του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου, της Σάμου και της Λέσβου συνολικά 277 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 37 γυναίκες και 16 παιδιά, ενώ συνελήφθη και Τούρκος διακινητής, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η φωτογραφία είναι από παλιότερη «δραστηριότητα» των Τούρκων λαθρέμπορων. Οι ημερομηνίες αλλάζουν. Το πρόβλημα μένει Ο ρυθμός αποβίβασης των αλλοδαπών στα νησιά μας αντιστοιχεί σε έναν ανά ώρα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι τουρκικές Αρχές αδιαφορούν προκλητικά για τους ευρωπαϊκούς νόμους περί επανεισδοχής λαθρομεταναστών, οι οποίοι αποδεδειγμένα προέρχονται από τα δικά τους παράλια, απ' όπου, όπως διαπιστώθηκε, διακινήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 102 προς το Αγαθονήσι, 134 προς το Φαρμακονήσι, 32 προς τη Σάμο και 9 προς τη Λέσβο.

Η θρασύτητα της γείτονος ξεπέρασε κάθε όριο. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Τουρκία ο αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Θόδωρος Ρεντζεπέρης με τον ομόλογό του της τουρκικής ακτοφυλακής, είχε λάβει την υπόσχεση ότι στο εξής η Τουρκία θα τηρούσε το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που υπέγραψε το 2000 και θα αύξανε τις περιπολίες των σκαφών της στη θαλάσσια οριογραμμή.

Οι τουρκικές διαβεβαιώσεις έμειναν φυσικά στα λόγια, δεδομένου ότι καθημερινά οι Ελληνες λιμενικοί εντόπιζαν 30-50 λαθρομετανάστες προερχόμενους από τα τουρκικά παράλια να επιχειρούν να φτάσουν στα ακριτικά νησιά μας, ενώ οι Βρυξέλλες πιέζουν με συνεχή διαβήματα τη χώρα μας να λύσει αμέσως το πρόβλημα, γνωρίζοντας πως η πλειονότητα των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα έχουν τελικό προορισμό τις χώρες της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μόνον στο πρώτο πεντάμηνο του 2009 πιάστηκαν, ενώ προσπαθούσαν να αποβιβαστούν σε ελληνικά νησιά, περίπου 3.000 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων δήλωσαν Αφγανοί, Σομαλοί και Παλαιστίνιοι. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού όμως αμφισβητούν την εθνικότητά τους γιατί όλοι αυτοί, φυσικά χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλώνουν χώρες προέλευσης φιλικές προς την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι. Ανώτατοι αξιωματικοί του Λ.Σ. υπενθυμίζουν ότι στη Σμύρνη και στις άλλες παραλιακές πόλεις της Τουρκίας συγκεντρώνονται το χειμώνα χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη διάρκεια του καλοκαιριού περιμένουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ελλάδα. *


Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

4 comments:

©licka 8 Ιουνίου 2009 - 5:30 μ.μ.  

Μωρέ, ξέρεις τι θα έγινε; Λόγω λήξης προεκλογικής περιόδου, και εφόσον σαφώς θα είδαν τι έκαναν τα κεντροδεξιά-πατριωτικά κόμματα στην Ευρώπη, θα κόπηκαν τα χαρτζιλίκια..

Κι εμένα αν με πληρώσεις να λέω ότι πετάει ο γάιδαρος, θα σου πω "έχει και φωλιά". Άμα κοπεί η πληρωμή θα σου πω, "υποψιάζομαι πως όχι"

Όσο για την "υποψία" θρησκεύματος, ναι.. κι εγώ υποψιάζομαι ότι στην ομόνοια έχει πρεζάκια..

©

Ελληνόψυχος 8 Ιουνίου 2009 - 11:25 μ.μ.  

Πάντως εγώ τα λέω και τζάμπα! γι αυτό έχω... σταθερές απόψεις :p

Πρεζάκια στην Ομόνοια; Κι εγώ τόσο καιρό τους πέρναγα για street artists!

Σοβαρά όμως, τα περισσότερα πιόνια είναι κάποιοι πορωμένοι. Σαν και εμένα φαντάζομαι αλλά από την άλλη όχθη. Γι αυτό στην ελεύθερη ώρα τους αρθρογραφούν στα αναρχοσαιτ. Αυτό το γράφω με βάση συγκεκριμένα άτομα.

Σου άφησα ένα μακροσκελές σχόλιο στο ξέσπασμά σου αλλά φαίνεται ότι δεν το ενέκρινες. χμμμ
Δεν εκπλήσομαι διότι έγραφα "μπαρούφες" ;p

©licka 9 Ιουνίου 2009 - 6:23 π.μ.  

Μα, την παναγιά τη μυρτιδιώτισσα, δεν είδα κανένα σχόλιό σου...
Είσαι σίγουρος ότι το πόσταρες κανονικά; 2-3 μέρες τώρα μου κάνει νερά το blogspot.

ότι θυμάσαι πάνω κάτω, ξαναγράφτο.


©

http://eglimatikotita.blogspot.com/ 10 Ιουνίου 2009 - 12:31 π.μ.  

τους εχω στειλει στην enet πανω απο email....η ερωτηση που τους εκανα ειναι η εξης...απο ποιον πληρωνεστε?απο αναγνωστες λαθρομεταναστες ή απο ελληνες??ντρεπεστε να πειτε την αληθεια στον ελληνικο λαο,για την λαθρομεταναστευση??ολες οι ευρωπαικες χωρες και το 99% των κομματων ζητανε ποσοστοση,εμεις τι ειμαστε οι εξυπνοι?? ή μηπως τελικα ειμαστε οι πιο χαζοι την υποθεση?
δειξτε στον κοσμο την αληθεια και της επισημες ερευνες,και μην παρουσιαζετε τις αποψεις σαν να ειναι οι θεικες ερμηνειες της καταστασης...Εκτος και αν νομιζετε οτι εχετε το αλαθητο του Παπα.....