Όταν μιλά η κάλπη! Άμεσες λύσεις στην λαθρομετανάστευση

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009


Οσοι ασχολούμαστε καιρό με το θέμα της λαθρομετανάστευσης έχουμε βαρεθεί να ακούμε την ίδια δικαιολογία από τους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι τέτοιων διαστάσεων που δεν μπορεί η Ελλάδα να το αντιμετωπίσει παρά μόνο με την συνδρομή της Ε.Ε. Τώρα όμως που μίλησε η κάλπη, κάτι φένεται πως άλλαξε.

Η φυγή των ψηφοφόρων της ΝΔ προς το ΛΑ.Ο.Σ. έγινε πια εμφανής. Εδώ και χρόνια, πρώτο θέμα του ΛΑ.Ο.Σ είναι το Μεταναστευτικό την ίδια στιγμή που όλα τα υπόλοπα κοινοβουλευτικά κόμματα μετέτρεπαν την Ελλάδα σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, και με την συνδρομή των ΜΜΕ, απαγόρευαν την οποιαδήπωτε νήξη του θέματος!

Όμως ήρθε η ώρα που το θέμα λαμβάνει διαστάσεισ πέρα από τον έλεγχο τους. Η κινητοποίηση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη εικόνα σε Αθήνα και Πάτρα, και τέλος το άλμα των ποσοστών του ΛΑ.Ο.Σ, φένεται ότι ανέτρεπουν το μέχρι τώρα σκηνικό.

Ξαφνικά η κυβέρνηση της ΝΔ... βρίσκει άμεσες λύσεις!!! Λύσεις που δεν απαιτούν την συνδρομή της Ε.Ε..

Το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει... ούτε ένα, όυτε δύο, αλλά οκτω... ολόκληρα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης!!!

Ποιός ξέρει, ίσως να ακολουθήσουν και άλλα κόμματα;

Οι λύσεις και τα μέτρα.

Έως σήμερα, το μόνο ουσιαστικό που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών υπό τον κ. Πρ. Παυλόπουλο, ήταν α ξοδεύει εκατομμύρια στην κατασκευή κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, από όπου οι λαθρομετανάστες αφήνονταν ελέυθεροι στο εσωτερικό της χώρας.

... και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι:

"Χθες, ύστερα από συνεννοήσεις με την πρεσβεία του Πακιστάν, αναχώρησε ναυλωμένο σκάφος μεταφέροντας λαθρομετανάστες από την Αθήνα στο Ισλαμαμπάντ. ... Παράλληλα, προωθείται η πρόσληψη 1.500 έως 2.000 συνοριοφυλάκων και ειδικών φρουρών για την αστυνόμευση των συνόρων." Καθημερινή

Οι δύο ενέργειες που πριν από το περασμένο Σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών φάνταζαν ως άθλοι του Ηρακλή, ξαφνικά γίνονται πραγματικότητα ερειπίν οφθαλμού! Δύο είναι λοιπόν τα ενδεχόμενα: ή η θέληση και ικάνοτητα της κυβέρνησης απέκτησαν μονομιάς τιτάνιες διαστάσεις υπό το σκιά της εκλογικής πανωλεθρίας, ή ότι άθλοι μόνο στο όνομα ήταν.

Μέσα στα άλλα, θυμήθηκαν και τις "σκούπες".

Επιπλέον εντύπωση προκαλέι ότι ένα μέτρο είναι η μετατροπή εγκαταλελημένων στρατοπέδων σε κέντρα φύλλαξης λαθρομεταναστών. Ίσως στο μέτρο αυτό να έχει την βάση της και η εξαγγελεία για την μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες! Τα επιπλέον άδεια στρατόπεδα που θα δημιουργήσει η μείωση της θητείας θα τα γεμίσουν λαθρομετανάστες. Οι λαθρομετανάστες θα κρατούνται εώς και 12 μήνες! Περισσότερο από το εννιάμηνο των φαντάρων! Προτίνω στον κ. Μειμαράκη, να φροντίσει να τους παρέχει και κάποια στατιωτική εκπαίδευση. Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, μπορεί έυκολα να τους "επαναπροωθήσει" στην γείτονα χώρα.

Τέλος στην δέσμη των μέτρων μπάνει και με συνοπτικές διαδικασίες το Μουσουλμανικό τέμενος. Οι πληροφορίες για συνεργασία του Υπ. Εσωτερικών με την μουσουλμανική κοινότητα ... δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Τα μέτρα του PASOK


1) Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.


Όπου ακούς μηδενική ανοχή, κράτα μικρό καλάθι! Όπου βλέπεις ποσοστό πρέπει πάντα να εξετάζεις ποιός θα είναι ο ... παρανομαστής!

2) Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.


Πάλι τα κονδύλια της Ε.Ε. έχουν κατα νου!


3) Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.


Το ΠΑΣΟΚ με υπ. Εξωτερικών το υπέγραψε, αλλά ας μας θυμήσουν ποιές και πόσες χρονιές εφαρμόστηκε, διότι πέρα από τον πρώτο χρόνο, η Τουρκία φέρεται σαν να μην υπέγραψε ποτέ πρωτόκολλο επανεισδοχής.


4) Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ.


Το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδος που ονομάζεται Σύμβαση του Δουβλίνου ΙΙ το 2003!


5) Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.

Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.


Μα είναι ήδη σαφές, άσχετα από το τι λένε τα στελέχη των ΜΚΟ. Απλά οι λαθρομετανάστες επιδιώκουν να εκμεταλευτούν τον θεσμό του Πολιτικού Ασύλου, δηλώνοντας όλοι πολιτικοί πρόσφυγες! Υπάρχει μάλιστα ένας στρατός από δικηγόρους που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προωθούν την παροχή Ασύλου σε ΟΛΟΥΣ τους λαθρομετανάστες. Με ποια κριτήρια θα επιτύχουν την γρήγορη εκτίμηση; Βέβαια υπάρχει και η πετυχημένη μέθοδος του καφέ!


6) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.


To ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι με την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας ως και την ίδρυση ξενόγλωσσων σχολείων θα εντάξει του λαθρομετανάστες που θα νομιμοποιήσει. Όταν τα νούμερα αγγίζουν το 20-30% με 2% ετήσια εισροή τότε η αφομοίωση είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά ξεχάστηκα... μηδενική λαθρομετανάστευση... 0%!


7) Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.


Στην βράση κολλάει το σίδερο. Μήπως αύτο αποκαλείται... ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ;


8) Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.


Τώρα μάλιστα! Ακόμη περισσότερο χρήμα για τα φιλαράκια μας στις ΜΚΟ, η πλειονότητα και η χρηματοδότηση των οποίων ξεκίνησε μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Πολιτική στέγαση των μεταναστών;;; Θα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος φόρους για να στεγάζει νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες που ήρθαν να του πάρουν την δουλειά και δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να νοικίαζουν ένα διαμέρισμα; Άραγε, την "εγγύηση ειρηνικής συμβίωσης και συνοχής " θα την επιφέρει το ΠΑΣΟΚ με το μαγικό του ραβδάκι, ή θα την μπογιατίσει σε ακουαρέλα;


Ποιός ξέρει; Εκεί που μας οδηγούν έως σήμερα οι πολιτικές και οι πρακτικές της απληστίας, ίσως δούμε μια ημέρα όπου τα μεγάλα κόμματα θα κραυγάζουν τους ΛΑ.Ο.Σίτες ως φιλεύθερους και προοδευτικούς, και τους Χρυσαυγήτες ώς άκροαριστερούς. ... τον άντρα τον πολυτροπο πές μου θεά...

Πάνω από όλα προέχει να λυθεί το μέγιστο αυτό εθνικό πρόβλημα!