Η δολοφονία του υπαρχιφύλακα Αντώνη- Νεκτάριου Σάββα και το κοινωνικό υπόβαθρο της Αριστερής Τρομοκρατίας

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009Σήμερα θρηνούμε ακόμη ένα θύμα από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο υπαρχιφύλακας Αντώνης- Νεκτάριος Σάββας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας καθώς φύλασε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης ΕΛΑ. την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του, ο άτυχος αστυνομικός δέχθηκε εν ψυχρώ πάνω από 20 σφαίρες από πολυάριθμους εκτελεστές, και πέθανε ακαριαία. Το υπηρεσιακό του περίστροφο βρισκόταν ακόμη στην θήκη του. Η βαλλιστική έρευνα φωτογραφίζει χτύπημα της Σέχτας Επαναστατών.

Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία αναρωτιέται, πόσοι ακόμη αθώοι άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους στα χέρια αυτών των άρρωστων ανθρώπων; Γιατί διαιωνίζεται στην χώρα μας το πρόβλημα της Αριστερής τρομοκρατίας;

Σε πρώτο επίπεδο η απάντηση είναι απλή! Διότι δεν είναι σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία που αποδοκιμάζει την τρομοκρατία. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ατόμων μέσα στην Αριστερά που επικροτούν άλλωτε έμμεσα και άλλωτε ανοιχτά την τρομοκρατία. Η μερίδα αυτή αποτελεί το κοινωνικό της υπόβαθρο.

Θα σταθώ στην σημερινή δήλωση του κ Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. που ανέφερε ότι:

«Οι αδίστακτοι δολοφόνοι που πυροβόλησαν σήμερα με έναν αποτρόπαιο τρόπο τον αστυνομικό, δεν έκαναν μόνον ένα απεχθές, απεχθέστατο, φριχτό έγκλημα. Αυτό οι δολοφόνοι, όποιο ιδεολογικό μανδύα και αν φορούν και αν επικαλούνται, προσφέρουν, δυστυχώς, όπλα, σε όσους απεργάζονται - ιδιαίτερα σ' αυτήν τη συγκυρία - να πνίξουν στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία, τη δημόσια ζωή, τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα της χώρας μας».

Τα λόγια είναι όμορφα αλλά οι πράξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωβουλευτικής Αριστεράς στέλνουν άλλα μυνήματα.

Συνοπτικά γύρω από τον χώρο των Εξαρχείων δραστηριοποιούνται άτομα υπό την ομπρέλα τριών κυρίως ομάδων. Οι σκληροπυρινικοί αναρχικοί, οργανώσεις όπως το Δίκτυο για τα κοινωνικά δικαιώματα, και πολιτικά κόμματα με πρωταγωνιστή τον ΣΥΝ καθώς και μικρότερους σχηματισμούς. Στο Δίκτυο μετέχουν στελέχη του ΣΥΝ και συνιστώσες όπως η Ρόζα. Το Δίκτυο συμμετέχει επίσης στο Ελληνικό κοινωνικό φόρουμ που ιδρύθηκε από τον ΣΥΝ. Την επίθεση που δέχθηκε το Δίκτυο προ μηνών ακολούθησε συνέντευξη Τύπου όπου συμμετείχαν η κ. Κούρτοβικ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ .Περικλής Κοροβέσης και άλλοι . Η κοινή δράση αυτών των ομάδων συμβάλει στην αλληλουποστήριξή τους.

Η Αριστερή τρομοκρατία έχει τις ρίζες της σε αυτούς τους κύκλους. Για παράδειγμα, τα μέλη της 17Ν στρατολογήθηκαν από τον χώρο των Εξαρχείων. Είχαν Μαρξιστική ιδεολογία και πολλοί από αυτούς είχαν πάρει μέρος σε επεισόδια του αντιεξουσιαστικού χώρου όπως στην περίπτωση του Δημ. Κουφοντίνα.

Παρομοίως σήμερα, όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα στρατολογούν μέσα από τις οργανώσεις του Αντιεξουσιαστικού χώρου. Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα το Βήμα όπου ταυτοποιήται η συμμετοχή αντιεξουσιαστών στον Επαναστατικό Αγώνα:

"στην επίθεση κατά του φρουρού του κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου συμμετείχε άτομο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο το οποίο είχε λάβει μέρος πριν από περίπου τρία χρόνια σε ληστεία τράπεζας. Τα εγκληματικά εργαστήρια οδηγήθηκαν σε αυτό το συμπέρασμα από το γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία είχαν εγκαταλείψει οι δύο κουκουλοφόροι δράστες οι οποίοι είχαν αρπάξει- το βράδυ της 17ης Απριλίου 2007 - το υποπολυβόλο ΜΡ-5 και τις σφαίρες του 21χρονου ειδικού φρουρού του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.
"

Το Βήμα

Οι δικηγόροι του ΣΥΝ όπως η κ. Ιωάννα Κούρτοβικ, πρωταγωνιστούν στην υπεράσπιση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Επιπλέον η συγκεκριμένη κυρία καθώς και ο κ. Σπ. Φυτράκης υπήρξαν συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων του ΕΛΑ και της 17Ν. Στις δίκες αυτές παρέλασαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, πολλά μέλη του ΣΥΝ αλλά και της ευρύτερης Αριστεράς όπως το παλαιό μέλος του ΚΚΕ κ. Κώστας Ζούραρις, που παρεβρέθει ως μάρτυρας υπέράσπισης του Αλ. Γιωτόπουλου. Ο Ζούραρις χαρακτήριζε τον Γιωτόπουλο ως «ευπατρίδη με εσωτερική ευγένεια και ευλάβεια σε όλα αυτά που ονομάζονται ελεύθερες προσωπικότητες». Τις προκυρήξεις του φίλου του τις αποκάλεσε "σοβαρά πολιτικά κείμενα"!

Ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του φυλακισμένου για την συμμετοχή του στην 17Ν Ηρακλη Κώσταρη! Η παρακάτω ήταν η πρώτη δήλωση του κατά την διάρκεια της κατάθεσης που σκιαγραφεί το τοπίο της εν Ελλάδι Αριστεράς:
"Ξέρω τη γυναίκα του, την κα Ιωάννα Πάλλη, Γιάννα όπως την ξέρω. Τη γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ήταν πολύ μικρή τότε, μέσα από φοιτητικές σπουδαστικές κινητοποιήσεις. Είχε και κάποιες σχέσεις η κα Πάλλη, κα Κωστάρη σήμερα, με τη νεολαία του ΣΥΝ και από τότε διατηρήσαμε μια χαλαρή επαφή. "

Ολόκληρη την κατάθεση του κ Λαφαζάνη από τα πρακτικά της έφεσης στις 5/10/2006 μπορείται να την βρείτε εδώ.

Πρώτο μέλημα των δικηγόρων που πρωτοστατούν σε υποθέσεις αντιεξουσιαστών και τρομοκρατών, είναι να μετατρέψουν τις κατηγορίες από ποινικές σε πολιτικές. Οι λόγοι είναι τρεις:

Πρώτον για να συσπειρώσουν τον πολιτικό περίγυρο τους.
Δεύτερον διότι ο Ευρωπαικός νόμος παρέχει ελαφρυντικά για τα πολιτικά εγκλήματα.
Τρίτον, για να μπορέσουν να προωθήσουν το δεύτερο πάγαιο σκέλος της υπεράσπισεως που θέλει τους κατηγορούμενους θύματα άδικης στοχοποίησης λόγω των πολιτικών τους ιδεών!

Να είστε βέβαιοι ότι όταν με το καλό συλληφθούν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα/Σέχτας, τα ίδια άτομα θα περελάσουν από τα δικαστήρια, τα κρατητήρια και τον Κορυδαλλό για να συμπαρασταθούν στα "αθώα θύματα της κρατικής καταστολής" .

Επιπλέον, η στήριξη αυτή εκφράζεται μέσα από μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία και η Αυγή καθώς και ιστοσελίδες προσκείμενες στην Αριστερά και ΜΚΟ, υπό το πέπλο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Στην περίπτωση μάλιστα του Σάββα Ξηρού φτάνουν να ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του, την στιγμή που ακόμη και ο ίδιος ζητά μόνο διακοπή της ποινής. Επιπλέον δημοσιογράφοι όπως ο κ. Κούλογλου του tvxs, και ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προβάλλουν τους τρομοκράτες και τις προκυρήξεις τους παρουσιάζοντας τους ως φωνές του ηθικού και του δικαίου!

Μέχρι και ο οίκος βιβλίων Ελευθερουδάκης έχει δημοσιεύσει βιβλίο με τις προκυρήξεις της 17Ν. Κείμενα γραμμένα με αίμα τα οποία εμπορευματοποιούνται επιτυχώς λόγω της δολοφονικής δράσης της συγκεκριμένης οργάνωσης. Ποιός θα διάβαζε άραγε τις προκυρήξεις αυτές εάν δεν συνοδευόντουσαν από τις εκτελέσεις συνανθρώπων μας.

Η αριστερή τρομοκρατία στηρίζεται στην πλασματική ηθική της Αριστεράς που θέλει το κράτος να καταπιέζει ή ακόμη και να δολοφονεί ομάδες πολιτών. Η εικόνα αυτή συνοψίζεται υπό την έννοια του όρου "κρατική βία". Η εικόνα αυτή βασίζεται σε μια άλλη εποχή και δεν έχει καμία σχέση με την άπλετη ελευθερία που απολαμβάνουμε αβίαστα σήμερα. Η εικόνα αυτή ζει μόνο στην φαντασία κάποιων ακραίων. Γι αυτό τον λογο ο όρος "κρατική βία" παραμένει πάντα αόριστος μέσα σε ένα συνοθύλεμα αναγκαίων κρατικών μηχανισμών.

Η κοινωνική αδικία θα υπάρχει πάντοτε, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται μέσω αυτής. Τα μέλη της 17Ν μόνο ηθικά άτομα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν όταν επικαλούμενοι τον Μαρξισμό εκτελούσαν συνανθρώπους μας, αλλα οι ίδιοι ζόυσαν πλουσιοπάροχα με πολυάριθμα σπίτια και πολυτελείς κατοικίες. Τα χρήματα για αυτή την ζωή αποκόμιζαν εν μέρη μέσω ληστειών.

Είναι καιρός ο Ελληνικός λαός να εκφράσει μαζικά την αντίθεση του στην βία και την τρομοκρατία. Να δείξει έμπρακτα ότι οι τρομοκράτες δεν είναι αυτόκλητοι σωτήρες αλλά αποτελούν απειλή για την κοινωνία μας. Ετσι ίσως να ζήσουμε μια ημέρα που δεν θα χάνουν την ζωή τους αθώοι οικογενειάρχες για να ικανοποιηθούν επαναστατικά καπρίτσια κάποιων! Διότι οι ένέργειες αυτές δεν έχουν ποτέ ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο πέρα από το να προξενούν ανθρώπινες τραγωδίες και να χρησιμοποιούνται ως μέσο προβολής ακραίων ιδεών! Είναι ενθαρρυντικό το ότι ο Ελληνικός λαός μοιάζει να σιγά σιγά να τιμωρεί με την ψήφο του τους κομματικούς σχηματισμούς που χαιδεύουν την τρομοκρατία.

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω το εξής ερώτημα. Μήπως το κράτος μας θα έπρεπε να αναλογιστεί έαν θα ήταν σοφό να επαναφέρει την θανατική ποινή για τέτοιου είδους προμελετημένες εν ψυχρώ εκτελέσεις; Υποψιάζομαι ότι αυτή η θέση θα έβρισκε σύμφωνη μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού πλην κάποιων δήθεν ανθρωπιστών της Αριστεράς.

Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός ακόμη αδικοχαμμένου αστυνομικού! Εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη, έαν ποτέ αυτό είναι δυνατόν όταν χάνεται ένας άνθρωπος!
3 comments:

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2009 - 8:06 π.μ.  

ΑΝΤΏΝΙΟΣ ΝΕΚΤΆΡΙΟΣ ΣΆΒΒΑΣ

Την ύπαρξη ενός Κράτους διεφθαρμένου
νεκροί αστυνομικοί τη συντηρούνε.
Κράτος, παράγινε η διαφθορά σου!
Και οι νεκροί προστάτες μας πληθαίνουν…

Κι έξω που χήρες κι ορφανά γεμίζει
το Σώμα που απ’ όλα πιο αξίζει,
μα όμως κι οι πολίτες δίχως δάκρυ
στης τραγικής στέκουν σκηνής την άκρη.

Τόσο πολλά τα θύματά σου, Κράτος,
που θρήνου δάκρυ δεν μας έχει μείνει.
Κι όπως βουβός ο πόνος ο μεγάλος
και τα δυο μάτια μας στεγνά απομένουν.

Να ’ταν το στέρεμα του δάκρυου ψέμα
κι ένα ποτάμι αυτό γοργά να δείξει,
που τον φριχτό φονιά-εσένα Κράτος!-
να ’ρθει και, ανταριασμένο, να σε πνίξει!..

Γιώργης Χολιαστός

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2009 - 1:45 π.μ.  

Η ιστορια επαναλαμβανεται....
Ο Ελληνας δεν σεβεται τιποτα μονο φοβαται.
Μια χουφτα κολοπαιδα εκτελουν εν ψυχρω.
Τι δηλωσαν?...Ειμαστε ετοιμοι για ενοπλο αγωνα...Ε και λοιπον τι εγινε?
Θα γινουν 10 μαχες στην πολη θα σκοτωθουν και 50 ατομα...αυτοι ομως δεν ειναι πανω απο 20..σε χρονο ΜΗΔΕΝ θα συλληφθουν ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
Τι περιμενουν οι "Ηγετες"?
Θελουν το αιμα του αστυνομικου των 800 ευρω ΠΟΙΟΙ?...τα κωλοπαιδα που δεν εχουν δουλεψει ουτε ενα λεπτο στην ζωη τους....και εκτελουν εν ψυχρω αυτους που φτυνουν αιμα στο πεζοδρομιο μερα - νυχτα για ωα μην γινουν ολα ΠΟΥΤΑΝΑ!!!
Τι εγινε τωρα?
Βγηκε καποιος να καψη τις πολεις για την δολοφονια του αστυνομικου?
Κανεις!!!...Ξερεις τι ειπαν? "Ενας μπατσος λιγωτερος"

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2009 - 1:59 π.μ.  

...Ποιος εκλαψε για αυτον τον ανθρωπο?
Ποιον προκαλεσε αυτος ο ανθρωπος?
Μηπως πεταξε πετρες και μπουκαλια καπου οπως εκανε εκεινο το ΚΟΛΟΑΡΧΙΔΟ ο Γρηγοροπουλος?
Ελαφρυντικο ηλικιας δεν υπαρχει (τον ειχαν αποβαλει απο 5 σχολια )ΤΕΛΟΣ!@
Ηξερε ποιον ειχε απεναντι του?..την συναισθηματικη φορτιση του Αστυνομικου?τον τοπο καταγωγης του(αποσκιερη Μανη ,γαλουχημενος σε ακρα και βαθια συντηρητικη ατμοσφαιρα)..'τι δουλεια ειχε στα Εξαρχεια?,,,σχολαγε απο το φροντιστηριο ?....δεν νομιζω....ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ,ΤΟ ΕΤΡΩΓΕ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΗ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΛΛΑ 3 ΚΟΛΟΠΑΙΔΙΑ!!!!ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ? ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ...ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ...ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΤΟΜΟ ΟΜΩΣ...ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ.
Ομως τα λαθη πληρωνονται!
.....επεται συνεχεια....
Ευχαριστω εκ των προτερων για την φιλοξενια....fondol !