Σχετικά με την έκκληση Καρατζαφέρη προς τον κ. Αλαβάνο

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009Με αφορμή την πρόσφατη παραίτηση του κ. Αλέκου Αλαβάνου από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρης έκανε την εξής δήλωση:

"Εγώ θέλω να κάνω μια δημόσια έκκληση από το ραδιόφωνό σας, στον Αλέκο Αλαβάνο, να μην φύγει. Γιατί οι πολιτικές προσωπικότητες είναι χρήσιμες. Εγώ είμαι απέναντί του, με χτυπάει, ανταποδίδω, αλλά δεν παύει να είναι μια πολιτική αξία, η οποία δεν πρέπει να χαθεί για ένα γινάτι.!"

Ας σκεφτούμε έξυπνα. Υπό την καθοδήγηση του Αλέκου Αλαβάνου, Ο ΣΥΡΙΖΑ πάτωσε στο 4%, και μάλιστα σε Ευρωεκλογές όπου ο κόσμος ψηφίζει πιο "ελεύθερα".

Ποιός ο λόγος να μην επιθυμεί ο κ. Καρατζαφέρης να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν τόσο "χρήσιμο" πολιτικό αντίπαλο;

Καλό θα ήταν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοiνά και την Πολιτική να ήταν "Ελληνόψυχοι" αλλά το πoιόν του ανθρώπου δύσκολα αλλάζει πέρα από κάποια ηλικία. Τις θέσεις του κ. Αλαβάνου στα εθνικά θέματα συμμερίζονται όλα σχεδόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι θέσεις αυτές δεν θα αλλάξουν με την αποχώρηση του κ. Αλαβάνου. Προέχει λοιπόν η βύθιση του πλοίου και όχι η αλλαγή του καπετάνιου. Διότι όταν βουλιάζει ένα πλοίο, ο πρώτος που το ακολουθεί είναι ο καπετάνιος. Είναι προτιμότερο να βουλιάξει λοιπον ολόκληρο το πλοίο με τον καπετάνιο του στα ηνία και τους νάυτες στις καμπίνες. Διότι δίχως το πλοίο του, ένας καπετάνιος είναι "άχρηστος".

Με άλλα λόγια το σκεπτικό μας θα πρέπει να επικεντρώνεται πρωτίστως στους πολιτικούς σχηματισμούς και όχι στην εμμονή με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Τέλος, εμείς οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναλογίστούμε ότι ισως είναι προτιμότερο να έχουμε πολιτικούς σαν τον κ. Αλαβάνο που υιοθετούν ανοιχτά ανθελληνικές θέσεις με αποτέλεσμα τα ψηφοδέλτια τους να κοσμούν τον κάδο των αχρήστων, παρά καποιους που δρουν υπογείως. Δυστυχώς, τέτοια στελέχη βρίσκονται σήμερα στο πηδάλιο της χώρας και εμείς τραβούμε το κουπί στο ρυθμό της τυμπανοκρουσίας τους.

2 comments:

dimider 28 Ιουνίου 2009 - 12:14 π.μ.  

Στόχος είναι να κλείσει η φασιστική γιάφκα της βιας και του μισανθρωπισμού...

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι περισσότεροι bloggers τόσο πιο γρήγορα θα απαλλαγούμε απ' αυτην...
Πρέπει να δημοσιευτεί από όλους όσοι πιστεύουν στον άνθρωπο και όχι στο αίμα και στο μίσος...

ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ!!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ INDYMEDIA...

http://agwnizomai.blogspot.com/2009/06/indymedia.html

Ελληνόψυχος 1 Ιουλίου 2009 - 2:14 π.μ.  

Φίλε dimider,

Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτο να λειτουργεί το athens imc υπό αυτούς τους όρους και μέσα σε Ελληνικό δημόσιο ίδρυμα.

Πάντως και να κλέισει, δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι για να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της αντιεξουσιαστικής δράσηςς πρέπει να υπάρξει άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου και εκκαθάριση των δημόσιων χώρων.

Εδώ όμως οι Ελληνικές κυβερνήσεις προστάτευαν το δικαίωμα έκφρασης των τρομοκρατών δολοφόνων. Πιστεύεις ότι θα κάνουν κάτι για να λύσουν το ζήτημα;
Προσωπικά διακρίνω μια σχέση μεταξύ ακροαριστεροαναρχικών, τρομοκρατίας, ΜΜΕ, πολιτικών και του κεφαλαίου. Δεν είναι εύκολο να διακρίνω όμως τα άμεσα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την διαιώνιση της κατάσταση αυτής. Μπορώ όμως να συμπεράνω ότι από τους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων και της αριστεράς δεν μπορεί κανείς τίποτα να περιμένει.