Ερωτηματικά για τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια του Αγ. Παντελεήμονα (7/7/09)

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

Όσοι παρακολουθήσαμε το βίντεο που απεικονίζει τα επεισοδίων γύρω από την πλατειά του Αγ. Παντελεήμονα στις 7/7/09, διαπιστώσαμε ότι η Αστυνομία συνόδεψε διακριτικά μια ογκώδης πορεία Αναρχικών που κατευθύνθηκε προς την πλατεία, οπλισμένη με φωτοβολίδες, πέτρες και μαδέρια.

Επιπλέον η Αστυνομία επέτρεψε στους Αναρχικούς να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντιών των συγκεντρωμένων κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι και ειδικά οι νεαροί που παρεβρίσκοντω απάντησαν στην επίθεση και επακολούθησαν τα γεγονότα που προβάλλονται στο βίντεο.

Προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα: Σε άλλες περιπτώσεις και πορείες άλλων οργανώσεων όπως για παράδειγμα αυτές της Αριστεράς, η Αστυνομία δεν επιτρέπει σε αντίπαλες ομάδες ατόμων να έρθουν σε επαφή και να επακολουθήσει σύρραξη. Γιατί λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση επέτρεψαν την προσέγγιση καθώς και την επίθεση των Αναρχικών; Παρόμοια ήταν η στάση της αστυνομίας στα γεγονότα κατά την Επέτειο των Ιμίων στις 2/2/08.

Ποιός έδωσε αυτή την εντολή; Σε τι αποσκοπούσε αυτή η επιλογή όταν πρώτη η Αστυνομία γνωρίζει τις βίαιες προθέσεις που καθοδηγούν την πλειονότητα των "δράσεων" του Αντιεξουσιαστικού χώρου. Άραγε, αν η πορεία κατευθυνόταν προς την Γ.Α.Δ.Α. ή το υπουργείο Εσωτερικών, πόσο κοντά θα έφθανε;

Ως γνωστόν, τον Δεκ. 2008 η εντόλη για μια Αμυνόμενη και παθητική Αστυνομία ανήκε στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο!

Άραγε, αν η σημερινή συγκέντρωση των επαγγελματίων αντιρατσιστών και των Πακιστανών επιχειρήσει κάτι παρόμοιο, ποιά θα είναι η αντίδραση της Αστυνομίας; Ένα παρόμοιο "λάθος" μπορεί να οδηγήσει σε ευρείας κλίμακας ταραχές χειρότερες από αυτές που βιώσαμε πριν από ένα μήνα με αφορμή την στημένη υπόθεση με την δήθεν "βεβήλωση" του υποτιθέμενου Κορανίου.

Η στάση αυτή θέτει σοβαρά ερωτηματικά για τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη και σε όσους από εμάς στηρίζουμε τον ρόλο της, το έργο της και τα παιδιά που την απαρτίζουν!