Η εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου στην υπηρεσία της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

Στις 6 Ιουλίου η εκπομπή του "Πρόσωπο με Πρόσωπο" του κ. Νίκο Χατζινικολάου, πρόβαλε μια εκπομπή με θέμα το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης.

Η εκπομπή αυτή όμως δεν ασχολήθηκε με το πως θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της παράνομης εισόδου και της επαναπροώθησης των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών. Αντίθετα, κύριο μέλημα της εκπομπής ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Ειδικά σε ότι αφορά την προσπάθεια τους να αποκτήσουν πολιτικό άσυλο. Κυρίως δε τα φαινόμενα της εκμετάλευσης τους από Έλληνες.

Φυσικά τα ίδια προβλήματα με την γραφειοκρατία αντιμετωπίζουν και οι Έλληνες καθημερινά. Στην εκπομπή παρεβρέθει και ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Πάνος Καμμένος. Αναφορικά λοιπόν θα προσθέσω ότι τα ίδια φαινόμενα με άτομα που παρέχουν διευκολύνσεις σε γραφειοκρατικά ζητήματα συναντά κανείς στο τελωνείο του Πειραιά. Επιπλέον, καθημερινό σε όλες τις υπηρεσίες είναι το φαινόμενο ατόμων που μπάνουν από την "πίσω πόρτα" με δεκάδες αιτήσεις παρακάμτοντας τις σειρές αναμονής και το πρωτόκολο.

Ο κ. Χατζινικολάου όμως δεν ενδιαφέρεται για τα ίδια προβλήματα των Ελλήνων πολιτών αλλά μόνο όταν μπλέκουν με την παραγραφειοκρατία οι λαθρομετανάστες.

Επιπλέον πρέπει να σταθούμε στην προσπάθεια του προέδρου της ΓΣΕΕ να μας γαλουχήσει για την ορολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όταν αναφερόμαστε σε λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, δεν θα πρέπει να τους αποκαλούμε λαθραίους! Αυτή είναι μια συντονισμένη προσπάθεια που συντελείται εδώ και καιρό στα μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν μέσω ορισμών να βαπτίσουν όλους τους λαθρομετανάστες ως πρόσφυγες!

Πρέπει να τονίσουμε ότι τέτοιες εκπομπές εξυπηρετούν την ατζέντα της Αριστεράς, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που επιζητούν την νομιμοποίηση όλων των λαθρομετανάστων. Οι διαδικασίες νομιμοποίησης ήταν το μοναδικό ζήτημα που θίχτηκε δίχως να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης από την λαθρομετανάστευση και κυρίως τον μελλοντικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Εθνικός ιστός.

Παρακαλώ δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο δεύτερο μέρος του παρακάτω αποσπάσματος της εκπομπής (7ο λεπτό). Ο καλεσμένος ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Νίκος Χούντης επιχειρεί να διαστρεβλώσει το πρόβλημα για το οποίο ο Ελληνικός λαός έδωσε εντυπωσιακά ποσοστά στον ΛΑ.Ο.Σ. και πίεσε την κυβέρνηση να λάβει επιτέλους κάποια μέτρα. To "θέμα"για το οποίο γίνεται λόγος είναι η παρουσία υπέρογκου αριθμού λαθρομεταναστών στην χώρα. Ο κ. Χούντης αντί αυτού φέρνει στο προσκήνειο το "θέμα" της νομιμοποίησης τους. Με άλλα λόγια, καπηλεύεται την αγανάκτηση του Έλληνα πολίτη για να προωθήσει την γνωστή ατζέντα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ο κ. Χατζηνικολάου συνδράμει στο εγχείρημα με έξυπνο τρόπο, διότι κάνει λόγο για μια αντίδραση της κυβέρνησης στο πολιτικό μύνημα των εκλογών που τώρα τίνει να ξεχαστεί. Με αυτή του την φράση κάνει "πάσα" στον κ. Χούντη ο οποίος οριζει αυτό το μύνημα ως αγανάκτηση των πολιτών στην έλλειψη νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών.

Με αυτό το τέχνασμα καταφέρνουν να "επαναπροσδιορίσουν" την λαική έκφραση όπως αυτοί θέλουν. Αυτή η μεθόδευση παρατηρούταν καθόλη την διάρκεια της εκπομπής με εξαίρεση τις τοποθετήσεις του καθηγητή κ. Θεόδωρου Λιανού, και του κ. Πλεύρη.

Επιπλέον ο κ. Χούντης και άλλοι επιχειρήσαν να διατυπώσουν ότι η αστυνόμευση των συνόρων δεν είναι "σοβαρή" πολιτική, αλλά μόνο η ένταξη και η νομιμοποίηση αποτελεί "σοβαρή" λύση στο ζήτημα. H πλύση εγκεφάλου καλά κρατεί.

Βίντεο 1: Χατζηνικολάου/Χούντης
Βίντεο 2: ΠαναγόπουλοςΣχόλιο: To ότι υπάρχουν Έλληνες κακοποιοί δεν σημαίνει ότι οι ξένοι δεν πρωταγωνιστούν στο έγκλημα! Το ότι νομιμοποιημένοι μετανάστες καταγγέλουν τους παράνομους το βλέπει σαν συνωμοσία των κυβερνώντων.


Τέλος στη εκπομπή συμμετείχε και η καθηγήτρια κ. Άννα Τριανταφυλλίδου, στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ. όπου προσπάθησε να μας πείσει ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό λαθρομετανάστών στην Ευρώπη διότι... "δεν πολιτκογραφούμε" κανέναν. Με άλλα λόγια αν τους πολιτογραφήσουμε Έλληνες τότε αυτομάτως θα λυθεί το παρόν πρόβλημα! Τότε να δούμε πόσα εκατομμύρια θα μπαίνουν στην γη της επαγγελίας κάθε χρόνο με την ελπίδα της Ελληνοποίησης.

Πρόκειται για ακόμη ένα τέχνασμα που επιχειρεί να καθοδηγήσει υπογείως την κοινή γνώμη, εκεί που θέλουν αυτοί που ελέγχουν την ενημέρωση στην χώρα μας: Στην άμεση και καθολική νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών.

2 comments:

©licka 13 Ιουλίου 2009 - 11:16 π.μ.  

Μετά από όλη την αρλούμπα που άκουσα, έχω μια απορία μόνο..
Αφού τους εκμεταλλευόμαστε τόσο αισχρά τους κακομοίρηδες, αφού κακοπερνάνε, αφού είμαστε τόσο σκατάδες, ΓΙΑΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ;

Ακόμα αυτό που δεν έθιξες (ίσως επειδή δεν το ξέρεις) είναι ότι οι μετανάστες που μιλούσαν στο βίντεο, είναι στην πλειοψηφία τους κοινοτικοί πολίτες. Οι οποίοι αν και υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης, δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να αποκτήσουν κάρτα εργασίας (+διαμονής) από τον ξεκάρφωτο που ήρθε με σανίδα ή νταλίκα να ζητήσει άσυλο.
Για να προβάλλουν τα πράγματα όπως τους βολεύει, δείχνουν άλλα γι άλλα.
Ο Έλληνας που δεν έχει πάει ποτέ στο αλλοδαπών επειδή προφανώς δεν έχει λόγο, δεν ξέρει ποιος είναι ποιος, και νομίζει ότι όλη η πλέμπα που βλέπει στο δρόμο, είναι φουκαριάρηδες που δεν τους βγάζουν χαρτιά επειδή τους γέλασε ένας δικηγόρος.
Στην πραγματικότητα, η πλέμπα βγάζει πολύ πιο έυκολα κάρτα διαμονής. Απλά δηλώνουν πρόσφυγες, και καθάρισαν.


©

Ελληνόψυχος 13 Ιουλίου 2009 - 12:16 μ.μ.  

Πιστεύω ότι η μόνη "άμυνα", αν θες, της χώρας μας στην λαθρομετανάστευση είναι ίσως η... γραφειοκρατία μας!

Τώρα που το λες θυμάμαι ότι κάποιος γνωστός, μου είχε πει αυτό που περιγράφεις. Ότι οι νόμιμοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες από τους παράνομους.

Από την εκπομπή δεν μου ήταν εύκολο να βγάλω άκρη για το ποιοί ήταν και από που. Νομίζω ότι αναφέρεσαι στα άτομα που περίμεναν στις ουρές και έδιναν συνέντευξη.

Το ζήτημα που εγείρεις έχεις ενδιαφέρον και μοιάζεις να το γνωρίζεις καλά. Αν θες γραψε ένα άρθρο στο μπλογκ σου. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να θιγεί το ζήτημα αυτό.