Αύξηση των Αμερικανικών Αμυντικών δαπανών

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009


Στις προεκλογικές του εξαγγελείες ο υποψήφιου Προεδρος Ομπάμα, δήλωνε πως θα περικόψει συγκεκριμένες αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ. Όμως περίτεχνα έκανε αναφορά σε αμυντικά προγράμματα και όχι τις συνολικές αμυντικές δαπάνες. Εδώ αναφέρομαι στις αποκλειστικές δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας και όχι τα παρεμφερή έξοδα που καταλλήγουν στην Άνυνα μέσω άλλων οδών. Όμως πολλοί Αμερικανοί ψηφοφόροι ερμήνευσαν το παρακάτω μύνημα ως δέσμευση για περικοπές επί του συνολικού αμυντικού προυπολογισμού.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αντι να υπάρξουν περικοπές στις Αμερικανικές αμυντικές δαπάνες θα υπάρξει άνοδος του 4%. Από τα $514 δις στα $534 δις. Ουσιαστικά ο υπουργός Αμύνης R. Gates προωθεί την επανακατανομή της χρηματοδότησης, κόβοντας κάποια προγράμματα και ενισχυοντας άλλα. Στον προυπολογισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα κονδυλια εκτάκτου ανάγκης πυο εγκρίνονται από το Κονγκρέσο για τον πόλεμο του Ιράκ. Αυτά ανέχονται σε περίπου $110 δις ετησίως.

Πηγή 1
Πηγή 2

Αξίζει να παρακολουθήσετε και το παρακάτω βίντεο...Όσοι λοιπόν πίστευαν ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα επιφέρει δραστικές αλλαγές στην μακροπρόθεσμη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν λίγο τις προσδοκίες τους. Δυστυχώς, ένας πραγματικός μεταρρυθμιστής δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει στο αξίωμα του "Πλανητάρχη."

Η διαπλοκή όμως του Obama με τα μέσα ενημέρωσης και τα λόμπυ Πολυεθνικών είναι ίσως εμφανής από την επιλογή του δημοσιογράφου του CNN, Dr. Sanjay Gupta για την θέση του Surgeon General. O κ. Gupta κάλυψε την εισβολή στο Ιράκ ως "embedded journalist", και είναι γνωστός για τις οικονομικές συνεισφορές που δέχεται από την Αμερικανική Φαρμακοβιομηχανεία γνωστή και ως "Big Pharma". Πηγή 1, 2
Ο Gupta απέρριψε την πρόταση διότι στην περίπτωση αυτή η θέση θα συνοδευόταν με σημαντική μείωση των σημερινών οικονομικών αποδοχών του.

Ελληνόψυχος