Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και η PUBLIC ISSUE διαστρεβλώνουν την άποψη της κοινής γνώμης για την Λαθρομετανάστευση

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2009


Η χθεσινή Κυριακάτικη "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (5/7/2009) παρουσίασε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της Public Issue για το 2009 με θέμα την άποψη της κοινής γνώμης για το λαθρομεταναστευτικό. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Economist. To συvτηριτικό Economist φέρεται να κόπτεται για το θέμα διότι στις 9 Μαΐου του 2009 είχε δημοσιεύσει ένα άκρως γελοίο άρθρo με τίτλο:"Fear and loathing in Athens" για τον "εκφοβισμό" που ασκούν οι Έλληνες εις βάρος των λαθρομεταναστών!

Αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένα σημεία όπου έντεχνα το άθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ προσπαθεί να περάσει κάποια έμμεσα μυνήματα.

Καταρχήν χρησιμοποιήθηκε ο τίτλος: "Όχι άλλους Μετανάστες"!
Δεν χρειάζεται κάποια έρευνα της Public Issue για να πιστοποιήσει το γεγονός ότι υπάρχει ευρεία διαδεδομένη αγανάκτηση για τους τεράστιους αριθμούς λαθρομεταναστων που έχουν ΗΔΗ και από καιρό συσωρευτεί στην χώρα.

Το μύνημα που επιδιώκει να περάσει η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" είναι ότι η Ελληνική κοινωνία λέει όχι στην είσοδο ΕΠΙΠΛΕΟΝ λαθρομεταναστών. Αποφεύγει όμως να παρουσιάσει την αδιαφιλονίκητη αλήθεια: Ότι ο Έλληνας πολίτης θεωρεί ότι επι του παρόντος οι λαθρομετανάστες είναι ήδη πάρα πολλοί. Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να δει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο θέσεων.

Γι αυτό τον λόγο οι ερωτήσεις της εταιρίας Public Issue είναι έτσι δομημένες ώστε να συμβαδίζουν με αυτό το μύνημα. Γράφει λοιπόν η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι "Από αυτούς, το 93% εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει φτάσει το όριο των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί."

Το ερώτημα του έαν είναι πολλοί οι λαθρομετανάστες αποκρύπτεται έντεχνα στην Γραφική απεικόνιση κάτω από την κεφαλίδα "Ορατότητα των μεταναστών στην Ελλάδα"! Είναι αδύνατο να καταλάβει ο μέσος αναγνώστης τι εστί ο όρος "ορατότητα"! 69% απάντησαν ότι είναι ήδη πολλοί! και 29% ότι είναι αρκετοί. Εδώ μπορεί να υπάρξει σύγχηση στους ερωτηθέντες διότι στην καθομιλουμένη παρουσιάζεται συχνά σύγχηση μεταξύ των όρων "αρκετοί" και "πολλοί", όπου ο όρος αρκετός σημάινει πολύ! Φυσικά στο άρθρο της κ. Δώρας Αντωνίου δεν γίνεται ουδεμία αναφορά στα ποσοστά αυτά που αγγίζουν το 70%, και το αποτέλεσμα παρουσιάζεται μόνο σε ένα πυκνά δομημένο γράφημα!

Οι αριθμοί αυτοί πιστοποιούν ότι όλοι γνωρίζουμε την πραγματικότητα: Ότι η Ελλάδα έχει υπερβεί κατά πολύ τον αριθμό μεταναστών που μπορέι να αφομοιώσει. Ίσως κατα 10 φορές.
Ένας ασφαλής αριθμός είναι το 3% του πληθυσμού. Αυτόν τον αριθμό χρησιμοποιούν ως βάση οι χώρες της Ευρώπης που ασκούν σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Ο πραγματικός αριθμός των λαθρομεταναστών καθώς και των νομιμοποιημενων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα παραμένει άγνωστος. Μια συντηριτική προσέγγιση είναι τα 3-4 εκ. δηλαδή το 30% περίπου του ιμεδαπού πληθυσμού.

Το ποσοστό αυτό είναι άκρως ανησυχητικό για την ασφάλεια της Ελλάδας, μιας και μια τέτοια άυξηση σε τέτοιο μικρό χρνικό διάστημα καθιστά αδύνατη την αφομοίωση τους στην κοινωνία. Επιπλέον είναι σίγουρη η εθνική αλλοίωση, και πιθανός ο κίνδυνος στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Μια ματιά στο Κοσσυφοπεδιο, τα Σκόπια, την Βοσνία και την Κύπρο αρκεί για να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες αυτές.

Φυσικά το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ουδεμία αναφορά κάνει στο γεγονός ότι 70-80% των ερωτηθέντων είναι αντίθετοι στην νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και των παιδιών τους! Οι ερωτήσεις της Public Issue που απεικονίζονται στο γράφημα που συνοδεύει το άρθρο παρουσιάζουν μόνο το ποσοστό αυτών που συμφωνούν με την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, και υπο συνθήκες. Το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 30% περίπου.

Για ποιό λόγο όμως η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επιδιώκει να συγκαλύψει αυτή την άποψη; Σε πρώτη φάση, μια πιθανή εξήγηση βρίσκεται στην διατήρηση των φθηνού εργατικού δυναμικού στην χώρα μας. Αλλά η εμμονή της εφημερίδας και του καναλιού ΣΚΑΙ με τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες οδηγεί και σε μια δέυτερη λογική εξήγηση:

Ότι προφανώς οι υψηλά ιστάμενοι θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν τις μαζικές απελάσεις Μουσουλμάνων και τις ταραχές που πιθανώς θα ακολουθήσουν. Ίσως διότι οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης εφημερίδας έχουν "εμπορικά" συμφέροντα με Μουσουλμανικές χώρες; Αυτό όμως είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

To ενδιαφέρον της εφημερίδας ειδικά για τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες είναι εμφανές στην τελευταία παράγραφο του άρθρου που είναι αφιερωμένη στην κατασκευή Μουσουλμανικού τζαμιού:

"Αυξημένο (56% έναντι 52%) είναι το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν με την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, ενώ το 71% συμφωνεί με την πρόταση για μουσουλμανικό νεκροταφείο."
Αναρωτιέμαι πόσοι Έλληνες απαντούν θετικά στην κατασκευή τεράστιου τζαμιού στην Αθήνα!

Τέλος, αξίζει να εξετάσουμε την αρχική τοποθέτηση του άρθρου που ξεκινά με την φράση: "Συντηριτική στροφή της κοινωνίας έναντι του φαινομένου της μετανάστευσης..."

Άραγε πόσο συντηριτική είναι η "στροφή" αυτή;
Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της αλλαγής των ποσοστών δεν ξεπερνα το 4-5%! Αν αυτό λέγεται στροφή, τότε καλύτερα οι στατιστικοί της Public Issue και η δημοσιογράφος θα πρέπει να βρούν καινούριο επάγγελμα! Ειδικά όταν το στατιστικό σφάλμα της έρευνας αναγράφεται στο +/- 4,1%!

Από πότε λοιπόν θεωρούνται συντηριτικές θέσεις, η προστασία των συνόρων της χώρας και η τήρηση στοιχειώδων νόμων που αφορούν την νόμιμη είσοδο και διαμονή σε αυτήν; Εντέλει οι θεσμοί αυτοί προστατεύουν την Ελλάδα από την επέλαση του Ισλάμ, και την επιβολή του πιο ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΟΥ συστήματος διακυβέρνησης που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Ας μας διαμυνήσει η δημοσιογράφος και οι συντάκτες της εφημερίδας ένα ΙΣΛΑΜΙΚΟ κράτος στο οποίο θα επέλεγαν να ζήσουν!

Το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

2 comments:

©licka 6 Ιουλίου 2009 - 10:02 μ.μ.  

Ελληνόψυχε, από τη μία μου δημιουργείται η απορία: Οι ερωτηθέντες ήταν κάτοικοι Αθηνών, παραμεθωρίων ανατολικών περιοχών της Ελλάδας, ή Κηφισιάς;
Κι από την άλλη μου'ρχεται το "για τα λεφτά τα κάνεις όλαααα"
και σε παραπέμπω στο http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/06/blog-post_08.html


©

Ελληνόψυχος 7 Ιουλίου 2009 - 12:36 π.μ.  

Licka κι εγώ πιστέυω ότι το κάνουν βάση ...αρχών. Οι αρχές αυτές έχουν σχήμα παραλληλόγραμμο και έρχονται σε διάφορα χρώματα και αστεία σχεδιάκια.

Με άλλα λόγια συμφωνώ απόλυτα. Περίμενα πάντως ότι θα αρχίσει να τους "κράζει" περισσότερος κόσμος. Ίσως δεν αντιλαμβάνονται, ή δεν ασχολούνται.

Όλοι έβλεπαν την τραγελαφικότητα της εκπομπής "Οι Μεγάλοι Έλληνες αλλά πιστέυω ότι η πιο υπόγεια προπαγάνδα περνά απαρατήρητη.

Πάντως, είχα καιρό να γράψω κάτι για την συγκεκριμένη εφημερίδα και δεν ήθελα να τους αφήσω παραπονεμένους ;)

Όσο για την εγκειρότητα της Public issue, αυτή την είδαμε στις προβλέψεις των Ευρωεκλογών για τα ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων.