Όταν τα τέκνα υπουργών γίνονται "κομμάντο"...

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009


Ένα ανέκδοτο από τα παλιά...

Πριν κάμποσα χρόνια, την εποχή που ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου τελούσε υπουργός Εθνικής Αμύνης, ήρθε η ώρα η καλή για τον υιό του να υπηρετήσει την Μητέρα Πατρίδα. Εκείνος λοιπόν επέλεξε να υπηρετήσει στους Καταδρομείς.

Όπως όλοι οι φαντάροι παρουσιάστηκε στο Μεγάλο Πέυκο. Θα μπορούσε κάλλιστα να αποφύγει τις "κακουχίες" της εκπαίδευσης αλλά εκείνος "επέμεινε" να ακολουθήσει το πλήρες πρόγραμμα του Στρατοπέδου

Πλήρες... ε, όχι και τόσο ... πλήρες! Καθόλη την διάρκεια της παραμονής του στο στρατόπεδο ίσχυε ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που απαγορεύτηκε και το .... τρέξιμο! Βλέπετε, όταν υπηρετεί ο υιός του υπουργού, όλα πρέπει να λειτουργούν με τέτοια "ακρίβεια" που οι καταδρομείς δεν χρειάζεται να τρέξουν για να προλάβουν να φέρουν εις πέρας το έργο τους. Τουλάχιστον δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο καταδρομέας Παπαντωνίου έτυχε ειδικής μεταχείρισης μιας κι όλοι οι υπόλοιποι φαντάροι "συνέπασχαν" εξίσου στο "ειδικά διαμορφωμένo" πρόγραμμα.

Μετά από την σκληρή αυτή εκπαίδευση ο νέος πήρε φύλλο πορείας για το ... ΓΕΣ! Άραγε τι είδους "απαγορεύσεις" συνόδευσαν την παρουσία του στο Επιτελείο;

Λίγα αξιόμαχα Σώματα έχουν απομείνει! Μήπως θα ήταν προτιμότερο να τα διατηρήσουμε αξιόμαχα, πάρα να τα πετσοκόβουμε στα γούστα και τα μέτρα του κάθε προικισμένου; Διότι τυγχάνει να υπηρετούν και άλλο σοβαρό σκοπό πέραν της συγκέντρωσης μορίων για την μετέπειτα πρόσληψη στο Δημόσιο.

ΕΨ