Η πολυπολιτισμικότητα ως αφορμή για την απορρόφηση/σπατάλη κονδυλίων

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009


Διάβασα εχθές στο μπλογκ του Αθηναίου το εξής δακρύβρεχτο. Το κείμενο προέχρεται από τους 2 και μοναδικούς προλόγους του έκδοσης του Οδηγού Συγκοινωνιών για την Αθήνα με τίτλο:

"Μετακινούμαι στην Αθήνα τι πρέπει να γνωρίζω!" (ολόκληρο)


Πρόλογος

Καθημερινά, χιλιάδες συμπολίτες μας χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους. Μεταξύ αυτών είναι και όλοι εκείνοι που επέλεξαν την Ελλάδα για να περάσουν την υπόλοιπή τους ζωή ή βρέθηκαν στη χώρα μας μην έχοντας κάποια άλλη επιλογή. Πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν τα δικαιώμα- τα ούτε τις υποχρεώσεις που έχουν, όταν κάθε πρωί ανεβαίνουν στο λεωφορείο, στο τρόλεϊ, στο τραμ, στον ηλεκτρικό, στο μετρό ή στον προ- αστιακό. Τούτο συμβαίνει, καθώς δεν μπορούν να διαβάσουν όλες τις πινακίδες ή τα ενημερωτι- κά φυλλάδια που κατά καιρούς κυκλοφορούν. Για το λόγο αυτό έχει εκδοθεί ο συγκεκριμένος οδηγός ο οποίος έχει μεταφραστεί σε έξι γλώσ- σες, με σκοπό να καλύψουμε τις δικές τους ανάγ- κες, να τους ενημερώσουμε στη γλώσσα τους και να διευκολύνουμε όσο γίνεται περισσότερο την καθημερινότητά τους. Με τον τρόπο αυτό επι- τυγχάνεται η ομαλότερη κοινωνική τους ένταξη στην ελληνική κοινωνία. Γιατί, για εμάς τους Έλληνες, δεν υπάρχουν μετα- νάστες, υπάρχουν μόνον άνθρωποι, που ζουν και εργάζονται ανάμεσά μας.


Αλέξανδρος Ζαβός Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.)

****


Πρόλογος


Στον σύγχρονο κόσμο, οι μετακινήσεις αποτε
λούν σημαντικό στοιχείο της ζωής όλων των πολι- τών, οι οποίοι προσδοκούν να έχουν πρόσβαση σε ένα σύστημα μεταφορών που θα τους προ- σφέρει υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία. Η προ- στασία του περιβάλλοντος, η μείωση της κίνησης στους δρόμους, η βελτίωση της ασφάλειας στις μετακινήσεις, καθώς και η ενίσχυση των δικαιω- μάτων των επιβατών συνθέτουν την πολιτική για τις μεταφορές που επικεντρώνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Με την έκδοση της Χάρτας Δικαιωμάτων των Επιβατών σε έξι γλώσσες, οι επιβάτες αποκτούν ισότητα στην πρόσβαση της πληροφορίας, ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν αποτελεσματικότε- ρα την τήρηση των κανόνων. Η πληρέστερη ενη- μέρωση όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, αναμφίβολα, συμβάλλει στην αναβάθμιση των συγκοινωνιών και στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στο κοινωνικό σύνολο. Η μέριμνα της πολιτείας για την καλύτερη ενημέ- ρωση και το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των επιβατών, ανεξάρτητα από τα εθνολογικά, οικονομικά και κοινωνικά τους χαρακτηριστικά, αποτελεί σφραγίδα ευαισθησίας και πολιτισμού.

Ευριπίδης Στυλιανίδης


Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

****

ΕΨ:

Δεν θα σχολιάσω με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των δύο προλόγων. Το σχόλιο του Αθηναίου με κάλυψε πλήρως. Θα προσθέσω όμως κάτι ακόμη. Ίσως να σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι και οι δύο πρόλογοι του έντυπου που αφορά τις συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα αφιερώνεται αποκλειστικά στο να μας ενημερώσει ως προς το πως ο οδηγός εκδίδεται σε 6 διαφορετικές γλώσσες για να καλύψει τις ανάγκες της πολυπολιτισμικής Ελλάδας!!!

Μην εκπλήσεστε. Ουσιαστικά, σε μεγάλο βαθμό, το κράτος μας έχει καθαρά πελατειακό χαρακτήρα. Είναι ένα πρόσχημα με μοναδικό στόχο την απορρόφηση του δημόσιου χρήματος και την διοχέτευση του στα χέρια λίγων καλά δικτυομένων ατόμων.

Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να ανεβρίσκονται κοινωνικοί και δημόσια αποδεκτοί (!!) αγαθοεργείς σκοποί. Στην προκειμένη περίπτωση το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ) και το Υπουργείο Μεταφορών χρησιμοποιούν την μετάφραση του οδηγού σε 6 ξένες γλώσσες με στόχο να απορροφήσουν Ελληνικά και ευρωπαικά κονδύλια που διατίθονται για αυτό τον σκοπό.

Στην προκειμένη περίπτωση διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα του έντυπου ότι εκδόθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου μεταφορών και της Αντιπροσωπείας της Ερωπαικής Έπιτροπής. Τούτο σημαίνει ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από τους δύο αυτούς φορείς.

Φυσικά όλα είναι προσυνενοημένα. Οι γραφειοκράτες που συντάσουν τα προγράμματα χορηγήσεων αναζητούν και αυτοί Σκοπούς για να τα διοχετεύσουν "καταλλήλως". Με άλλα λόγια αν δεν υπήρχαν λαθρομετανάστες, με ποια δικαιολογία θα συντηρούσε το δημόσιο τους εργαζόμενους στο ΙΜΕΠΟ; Πως θα έβρισκαν θέματα οι ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) για να προσελκύσουν επιχορηγήσεις;

Γι αυτό τον λόγο ίσως κάποιοι δήθεν αριστεριστές ανησυχούν όταν βλέπουν να κινούνται επιτέλους οι απελάσεις.

Τέλος, αναρωτηθήκατε γιατί δεν αξιώθηκαν οι κύριοι του Υπ. Μεταφορών να εκδόσουν πολύγλωσσα βοηθήματα για τα μέσα μεταφοράς της Αθήνας με αφορμή την εξυπηρέτηση των ξένων ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ;;;

Διότι για αυτό τον Σκοπό, η Ευρωπαική Ένωση δεν παρέχει κονδύλια!

ΕΨ

10 comments:

©licka 13 Αυγούστου 2009 - 9:16 π.μ.  

Eλληνόψυχε, δεν ξέρω τι απ'όλα πρέπει να με κάνει έξω φρενών.
Ότι προσπαθούν να μας πείσουν πως είμαστε και προνομιούχοι που μας "επέλεξαν" για να κάνουν τη χώρα Ισλαμαμπάντ,
..που ενώ το μόνο που εξάγουμε είναι τουρισμός, για τους τουρίστες δε δίνουμε δεκάρα,
..ή που κόπτονται τα ΜΜΜ να εξυπηρετήσουν τους λαθραίους όταν αδυνατούν να λειτουργήσουν όπως θα'πρεπε (σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά κριτήρια) για να εξυπηρετήσουν τους Έλληνες;

Όσο για τη χρηματοδότηση, όπως φορολογούνται κυρίως οι Έλληνες, έτσι και μόνο οι Έλληνες χάνουν δουλειές από τους λαθραίους, και τελικά οι Έλληνες είναι που πληρώνουν και γι αυτά τα καραγκιοζιλίκια περί ενημέρωσης αλλοδαπών στα ΜΜΜ, εφόσον στερούνται αυτά τα κονδύλια από τομείς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, και θα μπορούσαν να βελτιωθούν πράγματα από τη χρήση τους.
Αλλά θα μου πεις, ποιος θα βγάλει μίζα αν βελτιωθούν τα δρομολόγια και η καθαριότητα στα ΜΜΜ; Ενώ με τέτοια έντυπα.. μέχρι και ο γραφίστας θα βγάλει.

©

Ελληνόψυχος 13 Αυγούστου 2009 - 11:44 π.μ.  

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ίσως θα γνωρίζεις ήδη ότι σε κάθε τέτοιο "έργο", ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων πάει... "αλλού"! Γι αυτό τον λόγο επιλέγουν έργα με υψηλή δεκτικότητα στους κύκλους της ΕΕ αλλά και έυκολα να περαιωθούν, ούτως ώστε να υπερκοστολογηθούν και να απομείνει επιπλέον χρήμα για άλλους... "αγαθοεργείς" σκοπούς!

Φυσικά η επιλλογή των θέματα που έχουν δεκτικότητα καλλιεργείται εκ προοιμίου από την ίδια την αρχή που χορηγεί τα χρήματα! Στην προκειμένη τα δικαιώματα των "προσφύγων" και τα προτερήματα του "πολυπολυτισμού"!

Αυτό συμβαίνει σε οποιοδήποτε δημόσιο έργο και αν εξετάσεις.

Ελληνόψυχος 13 Αυγούστου 2009 - 11:45 π.μ.  

πολυπολιτισμού! ... Θεμάτων!

γεια χαρά στην ορθογραφία μου!

Ανώνυμος 13 Αυγούστου 2009 - 12:12 μ.μ.  

16th International Congress of the International Union of Anthropological and Ethnological Sciences (IUAES)
Οι Πρώτοι άνθρωποι εμφανίστηκαν πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια, ανακοινώθηκε στο φετινό 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών, από τον δρα Ανθρωπολογίας Άρη Πουλιανό. Εκεί παρουσίασε ευρήματά τους: εργαλεία, κνήμη και μηριαίο ατόμων που πρωτοανακοινώθηκαν το 1997 - (http://www.aee.gr/hellenic/8other-research/triglia/excav_triglia.html), και ο απολιθωμένος σκελετός κοριτσιού 14 ετών, που βρέθηκε το 2008 στις ανασκαφές τού όρους Κάλαυρος, κοντά στο περίφημο Σπήλαιο των Αρχανθρώπων στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, όπου ήδη έχουν βρεθεί οστά 3 ...δισέγγονών της! Στο μεταξύ έχουν ήδη βρεθεί και οι ενδιάμεσοι “κρίκοι” σε άλλα σημεία στην Ελλάδα, όπως στην Πτολεμαΐδα και την Ικαρία.- (http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/0%209/090701%20Congresses%20Premolar/%D3%F5%EC%EC%E5%F4%EF%F7%DE%20%F4%E7%F2%20%C1%C5%C5%20%C7%D0%C1%20%CA%DF%ED%E1.htm).
Η εμφάνιση των πρώτων ανθρώπων στη Χαλκιδική έχει ήδη εξηγηθεί από το γεγονός τής μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης που έδωσε η τάφρος τού σημερινού Β. Αιγαίου 17.000.000 χρόνια πριν, η οποία αφάνισε τα τροπικά δέντρα τής περιοχής, στα οποία ζούσαν, μεταξύ άλλων, οι κατά 65% όρθιοι Ελλαδοπίθηκοι, οστά των οποίων έχουν βρεθεί ήδη από το 1974.
Από τότε το είδος αυτό επέζησε χάρη σε μεταλλάξεις που το βοήθησαν να σταθεί εντελώς όρθιο στο έδαφος 4 εκ. χρόνια αργότερα, δηλ. πριν από 13 εκ. χρόνια το έκαναν ΟΡΘΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ με ΘΑΡΡΟΣ, αλληλοβοήθεια και ελεύθερα χέρια για κράτημα λίθων και ξύλων για την άμυνά του και για την αναζήτηση τροφής, και με τη διατήρηση της φωτιάς αργότερα, με την οποία αντιμετώπισε τις παγετώδεις περιόδους. www.aee.gr

Ανώνυμος 13 Αυγούστου 2009 - 12:13 μ.μ.  

16th International Congress of the International Union of Anthropological and Ethnological Sciences (IUAES)

THE PROCESS OF HOMINIZATION
By Drs Aris and Daphne N. Poulianos
Kunming, China 31-7-09

The title of my paper may sound a little deterministic, but I am convinced we human beings went through a longer period of hominization, than usual historians, including marxists, allow to conclude today.
We definitely come from apes, but not African ones. Once upon a time lived in Europe over fifty species of monkeys. But an ape, which I named Helladopithecus semierectus, lived on trees, seventeen million years ago (ANTHROPOS, V3, N01, Jan. 1976, pp3 – 30, Athens).
The well known Pikermi fauna of the Miocene period is found from Hungary through Balkans to Iran: (Wagner, A1840: Fossile Uberreste Von einem Affen und anderensau getierren aus Griechenland. Abh. Bayer. Akad. Wiss, 3, Munchen). Among other finds, a very important of that period was Mesopithecus pentelici, whose range also extended over a large territory, beyond Greece, and which is known to be a terrestrial monkey. It’s wide extension over a large territory, presupposes, that some anthropomorphic monkeys could ’’descend from trees’’ (Roghinski, J.J. & M.G. Levin, 1963: Anthropologhia, Moskva, str. 184 – 185), and begun to walk. Consequently among those “descenders” could be some andecedent forms of man.
Another lower jaw from Attica found by a german officer during the years of occupation (1942) and described by G.Von Koenigswald, (1972: Einunterkiefez eines fossilen Hominoiden aus dem unterpliozan Griechenlands. Konikl. Nederl. Akademie Van Wetenschappen. Series B, 75, No 5, str. 385 – 394, Amsterdam), seems to be an advanced form which does not belong to Dryopithecinae, and which might also represent the beginning of African Primates. Koenigswald gave him a not very successful name “graecopithecus”. Its age is about 9 million years old. The lower jaw of another specimen found by the French expedition in 1972 near Thessaloniki, was named Dryopethicus macedoniensis. But it is also of a more advanced type than the Dryopithecinae, and according to Koenigswald is more closely affiliated with the hominids. Its age is Upper Miocene (Vallesian).
Finally, the find described in this paper (Helladopithecus), is the upper part of a left femur found by our expedition in 1974 near Tharounia, a village in the island of Euboea. The age established lately, is Lower Miocene, about 17 million years old, confirmed by its stratigraphy, as well, and kept now in the Anthropological Museum of the Archanthropus man at Petralona, Chalkidiki.
It is fully described and decided to be a semierectus monkey, as these authors call the whole complex of similar finds from Attica and Makedonia too.
The new bone find is 98 mm. long (given the signal name ‘’A.E. – 1’’, seems to belong to a rather young individual, and its whole length (proportionally counted) cannot be more than 350 mm. That is the standing height should be about 140-150cm. Its weight, according to Debetz index (ICVS), approximately should be about 40-42 klgms. The stoutness index then is about 22, 85 (the same index for Orang, Chimpanzee and Gorilla, being 32-33, while for man is 18-21.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος 13 Αυγούστου 2009 - 12:13 μ.μ.  

συνέχεια από το προηγούμενο:
But among all these indirect methods of identifying a find, the best would be to measure exactly the Torsion angle, in order to establish the percentage of its erect position. Thus a new method was developed to measure the torsion angle in a broken femur bone. This method is based on the assumption that the torsion angle (Θ) of a bone is directly proportional to the angle of its cylindrical surface (α). (See designs 2 and 3). The axis of a bone is the line passing through all gravity centers of all its side section (AB). The edge of the cylindrical surface of a bone is the line uniting all corresponding corners of the cross – section (ΓΔ). That is: θ=Κ.α, where Κ – proportionality coefficient.
And this assumption is based on
a)the geometrical similarity of corresponding bones of different animals.
b)The physico-chemical similarity of bones, and
c)On the approximately constant ratio between animal weight and cross-sectional area, that is the stress of bone loading is almost constant (the animal weight per unit of cross-sectional bone area).
In order to find Κ we take a similar unbroken contemporary bone, and measure its angles θ and α:
Κ= θ. Unbroken / α. unbroken
Then we measure the angle α of the broken bone and find angle
θ.broken = K.a unbroken = θ. Unbroken . α. broken / α. unbroken
Angle α is the average of angles β & γ.
The angles β & γ can be found by photographing the bone and measuring these angles on the picture. In order to make edge ΓΔ clearly distinguishable we illuminate the bone from the side. Then ΓΔ becomes the border line of two differently illuminated surfaces. In our case we took 17 differently oriented pictures of both bones, broken and unbroken (see pictures in the text and table 1).
The result of these procedures showed that θ (torsion) broken = 18ο , which means that this monkey was about 65% erect during his lifetime. That means he was pretty much erect, certainly more erect than most today’s African primates. Thus, it is concluded, Helladopithecus could be the forerunner of Homo.
Finally, we raise to the rank of a separate family the whole complex of Helladopithecus finds from Greece, classifying it right after the Hominid family. As a result of the above process we have the first standing man on earth, Homo erectus trilliensis, spreading all over the world from this region of the Aegean, of the SE of Europe 13 million years ago.
The over one hundred years long discussion among anthropologists (‘’polyphyletic versus monophyletic origins’’) sounds is ending. Monophyletic origin of man (from Helladopithecus to Homo erectus trilliensis) to our opinion is more or less confirmed who spread from Atlantic to Pacific and then all over the rest of the world. It seems every biological species on earth develops from one center, and then it spreads all over.
In the mean time excavations are going on: A new find, a part of the skeleton of a young girl of 14 years old was found. The find was named Homo erectus trilliensis Daphnae, after the name of the lady present in this hall Mrs Daphnae A.Poulianos.

©licka 13 Αυγούστου 2009 - 12:13 μ.μ.  

Έτσι που τον έγραψες τον "πολυπολυτισμό" θυμίζει πολυομυελίτιδα..
Έτσι που έγινε ο "πολιτισμός" μας δε, κι αυτός θυμίζει ασθένεια.
Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει, φίλτατε..

©

Ελληνόψυχος 13 Αυγούστου 2009 - 1:24 μ.μ.  

...κάτσε, τώρα μορφώνομαι από τα copy paste του "αποπάνω".

©licka 13 Αυγούστου 2009 - 1:36 μ.μ.  

Με σύνεση, μου μυρίζει "troll"

©

Ελληνόψυχος 13 Αυγούστου 2009 - 1:42 μ.μ.  

Δίχως αμφιβολία, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει πλάκα. Όποιος το έγραψε ήταν σε μεγάλα κέφια!

Απλά πρόσεχε τους συνδέσμους, διότι πέφτει ψάρεμα.