Το βραβείο αυθαιρεσίας της Σκιάθου

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009


Πέρυσι το καλοκαίρι βρέθηκα για διακοπές στην πανέμορφη και καταπράσινη Σκιάθο. Ένα πρωί πήγαμε για μπάνιο στο πίσω μέρος του νησιού, σε μια απόμακρη παραλία στην περιοχή Λιμενάρια. Εκεί κάποιοι έχουν φτιάξει ένα μικρό και πολύ συμπαθητικό ταβερνάκι (περισσότερο καντίνα) με λιγοστές ξαπλώστρες. Το τοπίο είναι καθόλα άγριο και φυσικό.

Πήρα το ψαροντούφεκο και ξανοίχτηκα προς τα βράχια που περιβάλλουν την παραλία. Ξαφνικά έριξα μια ματιά στα βράχια και δεν πίστευα αυτό που αντίκριζα. Κάποιος είχε χτίσει μια τεράστια ράμπα που σκαρφάλωνε τα επιβλητικά βράχια 40-60 μέτρα ψηλά. Τι ήταν πάλι τούτο... στην μέση του πουθενά! Ανοίχτηκα περισσότερο για να ικανοποιήσω την περιέργεια μου και προς μεγάλη μου έκπληξη στο χείλος του γκρεμού διέκρινα μια... βίλα! Η ράμπα μάλιστα είναι όλοκληρος ιδιωτικός δρόμος που χρησιμεύει για να ανεβοκατεβαίνει αυτοκίνητο και σκαφος και δίδει πρόσβαση στο σπίτι από την θάλασσα. Θα έμενα έκπληκτος αν έχει δοθεί άδεια για κάτι τέτοιο! Τίποτα από όλα αυτα δεν είναι δυνατόν να το δει κανείς από την στεριά. Τα σπίτια βρίσκονται μέσα στο δάσος.

Δείτε την δορυφορική φωτογραφία για να καταλάβετε που βρίσκεται η συγκεκριμένη βίλα. Δίπλα της μάλιστα υπάρχει και μια δεύτερη! Κάποια άλλα κτίσματα διακρίνονται μέσα στο πράσινο.Ε λοιπόν αυτά τα κτίσματα πρέπει να περνουν άνετα και με διαφορά το βραβείο καταπάτησης! Καταπάτηση βεβαια που γίνεται με λιγότερο θράσος αλλα κατα συρροή και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως στην περίπτωση αυτών των σπιτιών στην βόρεια πλευρά της παραλία του Μεγάλου Γυαλού.

Από την νότια πλευρά της παραλίας δε όλος ο κάβος έχει περιφραχτεί από κάποιον που τον θεωρεί ιδιωτική περιοχή. Το συρματόπλεγμα φτάνει μέχρι το νερο... προφανώς για να μην φεύγουν τα ζώα που υποτίθεται ότι βόσκουν εκεί !!!Διασπαρτες βιλάρες στην μέση του πουθενά και μέσα σε πυκνό δάσος μπορει να διακρίνει κάποιος και στις πλαγιές της Ηπειρωτικής Ελλάδας στον Αγιο Γεώργιο, απέναντι από το Μανδράκι.

Αυτή είναι η Ελλάδα! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

ΕΨ