Μήπως ψάχνουν για νέο "μάρτυρα" στην Αριστερά;

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Με αφορμή τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες θέλω να προσθέσω το έξης:

Είναι γνωστο ότι οι κύκλοι που προβαίνουν σε επιθέσεις εκπροσωπούν τα συμφέροντα πολιτικών συνιστώσων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα περί "χαιδέματος" αυτιών κουκουλοφόρων φυσικά και έχουν βάση. Επιπλέον είναι προφανές ότι ο αβαθής πάτος που έχει πιάσει το κόμμα αυτό προ των επικείμενων εκλογών σε συνδιασμό με το τέλος των διακοπών ωθούν τις ομάδες αυτές στο να αναλάβουν και πάλι δράση.

Σκοπός μοιάζει να είναι όπως πάντα το στήσιμο προβοκάτσιας. Για παράδειγμα ο τραυματισμός νεαρου συλληφθέντα κατά την διάρκεια της σύλληψης του από την ομάδα Δέλτα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 4.9.2009:

"Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι συλληφθέντες ηλικίας 21, 26, 27 και 29 ετών συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 50 ατόμων και πρωτοστατούσαν σε απανωτές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ και ομάδας της ΟΠΚΕ, κοντά στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη που άρχισαν στη 1.40 τη νύχτα και κράτησαν αρκετή ώρα." (Έθνος)

Το δημοσίευμα του ακροαριστερού TVXS που ακολούθησε είναι αποκαλυπτικό της προσπάθειας αυτής. Η περιγραφή μάλιστα κάνει λόγο για δέσιμο σε δέντρα και άγριο ξυλοδαρμό.

«Οι αστυνομικοί σε μια έκρηξη αδικαιολόγητης βαρβαρότητας, έδεσαν τον πελάτη μου σε ένα δέντρο, και στην συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με μανία. Τον πέταξαν στο έδαφος, τον κλοτσούσαν αλύπητα στο στήθος και ως αποτέλεσμα, όχι μόνο του προκάλεσαν πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά, αλλά επέφεραν και ένα τραύμα που κόντεψε να του κοστίσει τη ζωή: μια τρύπα στον πνεύμονα, που προκλήθηκε όταν ένα σπασμένο πλευρό τρύπησε το ζωτικό αυτό όργανο», καταγγέλλει ο δικηγόρος, κ.Παπαδάκης. " (TVXS)

Βέβαια το TVXS αλλά και όλες σχεδόν οι μεγάλες εφημερίδες και τα μεγάλα κανάλια δεν έχουν κάνει ποτέ λόγο για τους αστυνομικούς που έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε επιθέσεις των γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων!!! Φαίνεται ότι οι "δικοί" τους είναι παιδιά ενός ανώτερου θεού! (Ένας κατάλογος των παλαιότερων επιθέσεων σε αυτό το βίντεο)

Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα Έξέγερση:

"...ο πολίτης Παπαδάκης ο οποίος όπως δήλωσε και σε μια από τις πρώτες αγορεύσεις του στο έκτακτο στρατοδικείο του Κορυδαλλού, είναι τοποθετημένος στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Ετσι τους θέλουμε τους δικηγόρους του κινήματος. Όχι μόνο μαχητές στο νομικό επίπεδο, αλλά μαχητές και στο πολιτικό επίπεδο. Όχι ψυχρούς και ουδέτερους αλλά ανθρώπους με καρδιά που πάλλεται με "συγκεκριμένο" τρόπο. Μπράβο, λοιπόν, στον Κώστα Παπαδάκη και…μαγκιά του"." (Εξέγερση)

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα νομικά αυτά θέματα έχουν λοιπόν και πολιτική ατζέντα!

Αντιθέτως απαιτείται λιγότερη φαντασία από αυτή που γεννά τα δεσίματα στα δέντρα για να αντιληφθεί κάποιος ότι στην προκειμένη περίπτωση αναζητούν ένα νέο "Αλέξη Γρηγορόπουλο", μια νέα "ζαρντινιέρα" που θα συσπειρώσει και πάλι τις δυνάμεις τις Αριστεράς. Φαίνεται μάλλον ότι κάποιοι δεν εμπέδωσαν το μύνημα από την καθίζηση των ποσοστών τους μετά τα Δεκεμβριανά. Από την άλλη κερδισμένο από τέτοια γεγονότα βγαίνει πάντα το ΠΑΣΟΚ. Αυτό συνέβει με την αλματώδη άυξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ μετά τον Δεκέμβριο του 2008.

Σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν, όσοι παίρνουν μέρος σε τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να προξενήσουν σοβαρή σωματική βλάβη, ή ακόμη και τον θάνατο αστυνομικού, ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι υπάρχει η πιθανότητα να υποστούν "απώλειες" και στις δικές τους τάξεις. Διότι αγαπητοί "αντάρτες πόλεων" όπως την "έχετε δει", σε ένα πόλεμο οι απώλειες δεν περιορίζονται αποκλειστικά στους αμυνόμενους.


Όλα αυτά βέβαια δεν θα συνέβαιναν αν δεν υπήρχε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο δικηγόρων, δημοσιογράφων, και πολιτικών που στηρίζουν αυτά τα βίαια στοιχεία της κοινωνίας και εξασφαλίζουν την ανοχή της δικαιοσύνης.

ΕΨ