Το δούλεμα που τρώμε... περί θέσεων εργασίας στον τουρισμό!

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009


Διαβάστε πρώτα το παρακάτω κείμενο από την Καθημερινή

"Με απώλειες θέσεων και εσόδων κλείνει η σεζόν

Σταθης Κουσουνης

Mε απώλειες 1,2 εκατ. τουριστών, 1,8 δισ. ευρώ τουριστικών εισπράξεων και 19.000 θέσεων εργασίας θα κλείσει η φετινή σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό,
αν διατηρηθούν οι ποσοστιαίες μεταβολές στα παραπάνω μεγέθη, όπως είχαν διαμορφωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ειδικότερα, οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης θα «ρίξουν» τις αφίξεις ξένων τουριστών κοντά στα 14 εκατ. (χωρίς να υπολογίζονται οι είσοδοι στη χώρα από την Αλβανία και οι επισκέψεις με κρουαζιερόπλοια) και τα τουριστικά έσοδα (όπως υπολογίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος κοντά στα 10 δισ. ευρώ. Οι παραπάνω εκτιμήσεις στηρίζονται στο σενάριο ότι θα διατηρηθεί η μείωση στις αφίξεις ξένων τουριστών κοντά στο 8%, που ήταν μέχρι και τον Aύγουστο και των τουριστικών εισπράξεων γύρω στο 15%, που ήταν μέχρι και τον Ιούνιο. Εξαιτίας της κρίσης στον τουριστικό τομέα χάθηκαν και 19.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Οι τουριστικοί φορείς θεωρούν ότι αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα στήριξης, οι επιπτώσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες για τον ελληνικό τουρισμό.."

Α ρε απατεώνες... ποιους κοροιδεύετε! 19000 θέσεις εργασίας χαμένες; Μάλλον θεωρείτε ότι 10 εκ. Έλληνες πλην του εαυτού σας έχουν χάσει τα όραση τους!!!

Τα τελευταία τρία χρόνια έχω πάει διακοπές σε τρία διαφορετικά νησιά της Ελλάδος και στην Πελοπόννησο. Δεν βρήκα πουθενά έναν ... μα έναν Έλληνα να εργάζεται σε τουριστική επιχείρηση. Ρουμάνες καθαρίστριες στα ξενοδοχεία και σερβιτόρες στα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ, Αλβανοί Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί μάγειροι στα εστιατόρια. Σε άλλα νησιά κάποιες θέσεις στελεχώνονται από Ρωσίδες, Αγγλίδες και Σουιδέζες, Ολλανδέζες κτλ. Φυσικά ουδείς εξ αυτών εργάζεται νόμιμα!

Στην πραγματικότητα, οι θέσεις εργασίας δεν χάνονται από τον τουρισμό. Απλά μετατρέπονται σε "μάυρες". Χάνονται δηλαδή από τους Έλληνες λόγω της αισχροκέρδιας των επιχειρηματιών του κλάδου. Ας αφήσουν λοιπόν οι "φορείς του τουρισμού" και τα ΜΜΕ τα πέρι μέτρων στήριξης.

Προσέξτε το ... "αν διατηρηθούν οι ποσοστιαίες μεταβολές..." Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την απογραφή τους, οπότε είναι άσκοπο να μιλούμε από τώρα για νούμερα!

Τέτοιες δηλώσεις έχουν ως στόχο την απόσπαση παροχών προς τον συγκεκριμένο κλάδο εν όψη εκλογών. Ένα κλάδο που σπάει τα ρεκόρ απασχόλησης λαθρομεταναστών!

Τέλος το άρθρο αναφέρει πως αυτά είναι συμπεράσματα "χωρίς να υπολογίζονται οι είσοδοι στη χώρα από την Αλβανία". Bέβαια, οι "τουρίστες" που εισέρχονται από την Αλβανία θα μας "σώσουν"!

ΕΨ