Ο Μάκης σέρνει τον χορό... στον γνωστό ρόλο του "υπερασπιστή" των "επαναστατών"!

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Τώρα που συνελήφθησαν κάποια από τα μέλη των επαναστατών του κώλου, "Πυρήνων της Φωτιάς" στήνεται ήδη το περιβάλλον στήριξής τους από τους γνωστους Συριζαίους πολιτικούς, δικηγόρους, και δημοσιογράφους. Πρώτος και καλύτερος ο γνωστός για την φιλική του στάση προς τον ακοραριστερό και εξτρεμιστικό χώρο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Το άρθρο του στην zougla.gr, "Φιάσκο καταγγέλλουν οι γονείς του Γιόσπα" ανοίγει σέρνοντας ένα σωρό υπόνοιες και αρνητικά σχόλια προς την αστυνομία. Η κριτική του εστιάζεται στις πιθανές πολιτικές σκοπιμότητες τους χρονικού των συλλήψεων. Σημειώνει πως τα "τα άτομα είχαν εντοπιστεί ήδη από τα αποτυπώματα που υπήρχαν στον εμπρηστικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί το Πάσχα που μας πέρασε στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας στον Πειραιά."

Ο Μάκης μεταμορφώνεται λοιπόν και σε ντετέκτιβ της αντιτρομοκρατικής! Φυσικά η συλλογή στοιχείων που θα επιτρέψουν την σύλληψη αλλά και την ΚΑΤΑΔΙΚΗ των υπόπτων αποτελούν ασήμαντες λεπτομέριες και διαφεύγουν της αντιλήψεως του δημοσιογράφου. Μιας αντίληψη που είναι γεμάτη αντιφάσεις. Διότι, αν είχαν γίνει οι συλλήψεις ο Πάσχα, ο Μάκης θα έκραζε για την έλλειψη στοιχείων και δημοκρατικότητας, τον σεβασμό των δικαιωμάτων των συλληφθέντων κτλ. Τώρα όμως πρέπει να βρει άλλες δικαιολογίες. Η πλάκα είναι πως όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, παρότι ο Μάκης επικρίνει την αστυνομία για το ότι δεν συνέλαβε τους δράστες νωρίτερα, ΤΩΡΑ που τους συνέλαβε προπαγανδίζει ότι πρόκειται για φιάσκο... φυσικά μέσα από την φωνή των γονέων ενός από τους κατηγορουμένους.

Γράφει ο Μάκης:

"Η πιθανή αλλαγή κυβέρνησης και η νέα διακυβέρνηση προκαλεί τρόμο σε στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ –κυρίως σε επιτελικούς και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής- καθότι είναι στους πάντες γνωστό πως, μόλις έπεσε το ΠΑΣΟΚ, όλες, μα όλες, οι νευραλγικές θέσεις καλυφθήκαν από «γαλάζια παιδιά». Τώρα, και υπό τον φόβο… διωγμών, σπεύδουν να εκβιάσουν την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, καθιστώντας εαυτούς απαραίτητους για τη συνέχεια των ερευνών. Τόσο κυνικά. Δυστυχώς, αυτά δεν τα ισχυρίζεται απλά ένας δημοσιογράφος, αλλά αποτελούν δικές τους ανεπίσημες πάντα, κουβέντες."

Ο παραλογισμός και η φαντασία του Μάκη δεν έχουν όρια! Δύο είναι τα ενδεχόμενα με το σκεπτικό του: πρώτον ότι η αστυνομία έδωσε παράταση στις έρευνες μέχρι την προεκλογική περίοδο. Δεύτερον ότι η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις νωρίτερα από ότι θα έπρεπε. Ο δημοσιογράφος μάλλον υποννοεί το πρώτο. Και οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν λογική βάση δίοτι στην πρώτη περίπτωση η αστυνομία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το χρονοδιάγραμα των εκλογών ούτως ώστε να παρατίνει τις έρευνες, και στην δεύτερη η υποτιθέμενη διαιώνιση των ερευνών θα εξυπηρετούνταν καλύτερα από την απουσία των συλλήψεων και την συνέχιση της παρακολούθησης υπόπτων και των εγκληματικών ενεργειών!

Αλλά δεν εκπλησόμαστε διότι λίγοι έχουμε απομείνει που να μην γνωρίζουμε τις θέσεις του Μάκη. Όσοι δεν γνωρίζουν... διαβάστε παρακάτω...

Αυτό που ενοχλεί ιδιαίτερα τον ευρύτερο χώρο του φίλου των "επαναστατών" και ζάμπλουτου Ταρζάν, είναι ότι οι Αρχές δημοσιοποίησαν τα ονόματα των υπόπτων, διότι έτσι αποκαλύπτεται το ΑΛΗΘΕΣ των κατηγοριών που τους προσάπτουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι: Ότι το Πανεπιστημιακό άσυλο και ο αντιεξουσιατικός χώρος ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! Αποκαλύπτεται επίσης η κοινωνική προέλευση των εμπλεκωμένουν που μόνο προλετάριοι δεν είναι.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των υπόπτων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις έρευνες διότι οι νέες διατάξεις του ν. 3625/07 του υπουργείου Δικαιοσύνης περιόρισαν ασφυκτικά τη δυνατότητα δημοσιοποίησης στοιχείων και προβλέπει "ότι πριν από τη δημοσιοποίηση θα χρειάζεται... η ΕΛ.ΑΣ. να παίρνει τη σχετική άδεια των εισαγγελικών αρχών."

Γίνονται εξαιρέσεις μόνο όταν «η αποκάλυψη και βεβαίωση της εγκληματικής συμπεριφοράς με τη δημοσιοποίηση του ονόματος ή της φωτογραφίας ή άλλων στοιχείων προσώπου που φέρεται αναμεμειγμένο σε εγκληματική δραστηριότητα και καταζητείται νομίμως, με σκοπό τη σύλληψη (με βάση νόμιμο διωκτικό έγγραφο ή στα πλαίσια του αυτοφώρου), καθώς και με την ανακοίνωση της πραγματοποίησης τέτοιας σύλληψης, δεν είναι δυνατό να θεωρηθεί ότι αποτελεί προσβολή της προσωπικότητάς του και παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων». Πηγή Έθνος

Για να μπορέσει λοιπόν η Αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία των καταζητούμενων που διαφεύγουν θα έπρεπε να έχει στην κατοχή της σοβαρά στοιχεία που θα έπειθαν την εισαγγελική αρχή. Τα στοιχεία αυτά δεν είναι εύκολο να συλλεχθούν όταν πρέπει να διατηρηθεί εχμύθεια και διακριτικότητα στις έρευνες.

Έτσι μόνο όταν οι αρχές είχαν στην διάθεσή τους το περιεχόμενο των σάκων σκουπιδιών που πέταξε ένας εκ των δραστών την περασμένη Δευτέρα μπόρεσαν να κινηθούν. "...διαπιστώθηκε ότι αυτές περιείχαν ποσότητες λευκής και μαύρης ύλης, καλώδια, εξαρτήματα ρολογιών και δύο χερούλια χύτρας ή κατσαρόλας. Οι έρευνες έδειξαν ότι ίδιου τύπου υλικά είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση σε βάρος του κ. Χηνοφώτη, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»" Πηγή aggelioforos.gr

Φυσικά ο Μάκης θα προτιμούσε να είχαν πραγματοποιηθεί συλλήψεις νωρίτερα διότι έτσι δεν θα ήταν γνωστός ο ευρύτερος κύκλος των ατόμων που συμμετείχαν στην οργάνωση. Οι λιγoστοί κατηγορούμενοι, αν δικάζονταν ποτέ, θα έτρωγαν μια ποινούλα με αναστολή ή θα αθωόνονταν λόγω αμφιβολιών, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. υπάρχουν βέβαια και άλλοι δημοσιογράφοι όπως ο Α. Δελλατόλας του Αντέννα που γκρινιάζουν διότι κατ αυτούς οι έρευνες τερματίσθηκαν πριν οι Αρχές οδηγηθούν στην σύλληψη της Σέχτας.

Συνεχίζει ο Μάκης:

"Η Νίκη Χατζημιχελάκη είναι ψύχραιμη και εξηγεί πως τα παιδιά δραστηριοποιήθηκαν πολιτικά μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου και απορρίπτει τις κατηγορίες που τους προσάπτει η Αστυνομία."

Ποια ακριβώς είναι η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" δραστηριοποίηση κατά του προτύπου των γεγόνοτων του περασμένου Δεκεμβρίου κ. Τριανταφυλλόπουλε;;; Τα σπασίματα, τα καψίματα και τα επεισόδια θεωρούνται πολιτική; Ίσως... στην ζούγκλα με τα άγρια ζώα!

Ακούμε λοιπόν την μητέρα του Μάνου Γιόσπα να μιλά με απίστευτη ψυχραιμία και την άνεση στον Τριανταφυλλόπουλο, την στιγμή που ο γιός και ο ανηψιός της έχουν συλληφθεί για συμμετοχή σε σωρεία τρομοκρατικών ενεργειών. Ίσως επαναπάυεται διότι γνωρίζει η ίδια το ευρύ κύκλωμα στήριξης που καλείται να υπερασπίσει τα παιδιά με αιμή του δόρατος την δηκιγόρο κ. Κούρτοβικ. (προσωπική πρόβλεψη)

Ενδεικτικά των αντιλήψεων για την κοινωνία που διέπουν τους δύο συνομιλήτες στην συνέντευξη της κ. είναι τα εξής. Στην συνομιλία του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος βρίσκει φυσιολογικό τα νέα παιδιά που σπουδάζουν να βρίσκονται στον αναρχοαυτόνομο χώρο και να ανήκουν στους γνωστούς άγνωστους Επί λέξη λέει ότι "ένας νέος... ακόμη και γκαζάκια να βάζει είναι κατανοητό"!!! Αυτές είναι οι θέσεις που θεωρούν τα φαινόμενα αυτά ως μέρος μιας "υγιούς" κοινωνίας! Τους λόγους θα τους βρείτε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Η μητέρα του Μάνου Γιόσπα κατηγορεί την Αστυνομία ότι επιχειρεί να παρουσιάσει αδίκως τα "παιδιά τα οποία γυρνοβολάνε και δεν ξέρω τι κάνουνε". Από την άλλη στην δική της περιγραφή της ημέρας της σύλληψης (Πέμπτη) ο φοιτήτης γιόκας της κοιμόταν με την κοπέλα του μέχρι τις 4 το μεσημέρι, και έπειτα βγήκε για καφέ... !!! Μάλλον θα είχε ολονύκτιο μαραθώνιο μελέτης... ή κάποιο γκραφίτι για εργασία της σχολή Βακαλό (ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΒΑΚΑΛΟ Α.Ε)...

Τα ίδια αποφαίνεται και ο πατέρας για να αμυνθεί της αθωότητας του γιου του. Ενώ η βόμβα στις Κατσέλη μπήκε στις 1 μμ, ο γιόκας του κοιμόταν μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι με την κοπέλα του και στις 5 πήγε για καφέ. Πολύ του ύπνο είναι αυτοί οι αναρχικοί... θα φταίνε μάλλον τα νυχτοπερπατήματα... (Η βόμβα εξεράγγει στις 11:45. Το τηλεφώνημα προηγήθηκε 20 λεπτά προ της έκρηξης. Πράγμα που σημαίνει ότι η βόμβα τοποθετήθηκε λίγο πριν, γύρω στις 11- 11:15πμ)

Αλλά τι λέμε τώρα; Για την Αριστερά άνθρωποι σαν τον Σάββα Ξηρό δεν είναι μόνο αθώοι, αλλά και ήρωες! Στα εκκολαπτόμενα θα κολλήσουν;

Η κ .Νίκη Χατζημιχελάκη συνεχίζει δηλώνοντας πως ο γιόκας της δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά διοτι.... έφερνε την κοπέλα του στο σπίτι... και αυτή είναι μια χαρά κορίτσι!!! Τρομερά τα διαπιστευτήρια του έντιμου βίου που παραθέτει η κ. Γιόσπα.

Οι πρόσφατες συλλήψεις αλλά και η περίπτωση του Α. Γρηγορόπουλου επιβεβαιώνουν το πορτρέτο αυτών που τόσο καιρό παρουσιάζουμε: Παιδιά που φοίτησαν σε ακριβά ιδιωτικά σχολεία, που ισως φοιτούν και σε ιδιωτικές σχολές, που στρατολογούνται από την εφηβική τους ηλικία στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Σίγουρα κάποιοι παλαιότεροι τους εκπαιδεύουν τουλάχιστον σε ότι αφορά την τεχνογνωσία εκρηκτικών. Αν η Πολιτεία δεν λάβει μέτρα ενάντια στους καθοδηγητές και τους τους στρατολόγους αυτών των νέων τότε το φαινόμενο θα συνεχιστεί, και απλώς οι παλαιοί επαναστάτες του κώλου θα αντικατασταθούν από καινούριους.

Κλείνοντας θα ήθελα ανα παραθέσω και ένα απόσπασμα από τους άλλους επαναστάτες της πένας και του κώλου από τον οίκο Τεγόπουλου:

"Σε κάθε περίπτωση οι φερόμενοι ως συμμετέχοντες στην οξύμωρη συνωμοσία ήταν εκτεθειμένοι στο διωκτικό πεδίο, καθ' όσον φαίνεται να υιοθετούσαν παρεΐστικη νοοτροπία (συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές). Επίσης, προφανώς λόγω απειρίας και εφηβικού ενθουσιασμού, ελάχιστα εφάρμοζαν έστω στοιχειώδεις συνωμοτικούς κανόνες."

Ενώ εσείς που έχετε εμπειρία είστε άπιαστα πουλιά!

"Πάντως, δεδομένης της αβλαβούς για ανθρώπους δράσης των Πυρήνων και της απρόσεχτης δραστηριότητάς τους, που τους εξέθετε εξαιρετικά στους διωκτικούς μηχανισμούς, η «επιτυχία» του διωκτικού μηχανισμού μπορεί να αποδειχθεί πύρρειος, δεδομένων των ποικίλων εκφράσεων αλληλεγγύης που αναμένεται να προκύψουν από διάφορα ορθάνοιχτα μέτωπα."
Ελευθεροτυπία

Καλά ρε Τεγοπουλάκια, το ότι συμμετέχετε στις ΣΟ του indymedia και του indy.gr το ξέρουν και οι πέτρες... δεν χρειάζεται όμως να μας υπενθυμίζετε ότι "δεν μασάτε" και το ότι εσείς οι αλληλύγγυοι αποτελείτε κατεστημένο στην Ελλάδα. Οι πέτρες γνωρίζουν εξίσου καλά ότι οι κορφαίοι "απόφοιτοι" των γκαζάκηδων εντάσονται σε αναβαθμισμένες "σχολές" όπως αυτή του "Επαναστατικού Αγώνα"!

Για όσους αψηφούν ή λησμονούν, ένα παλαιό βίντεο για την στάση των προαναφερθέντων δημοσιογράφων και εφημερίδων σχετικά με την Τρομοκρατία και τους τρομοκράτες.