ΑΣΥΛΟ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009

Από το blog Πνύκα

Τις τελευταίες ημέρες έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το φοιτητικό άσυλο και αυτός που το επανέφερε είναι ο πρωθυπουργός στο Debate. Ο λόγος βέβαια είναι προφανής , θέλει να μειώσει τις διαρροές προς τον ΛΑΟΣ.
Όμως ανεξάρτητα για πιο λόγο βγήκε το θέμα ψηλά στην ατζέντα, θα ήθελα να καταγράψω τις σκέψεις μου για το θέμα.

Πρώτα από όλα συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση του! Η θέσπιση του ασύλου έγινε για συμβολικούς περισσότερο λόγους τιμώντας τους φοιτητές του πολυτεχνείου του 74'. Η καταστρατήγηση του όμως οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο ..στο να αμαυρώνει τον αγώνα τους.

Επιπλέον νομίζω ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει προσφέρει στα σχεδόν 30 χρόνια ύπαρξης του. Πότε δηλαδή χρειάστηκε το άσυλο να προστατέψει την φοιτητική λειτουργία και από ποιά κρατική παρέμβαση...νομίζω ποτέ!

Εξάλλου αν κάποτε έχουμε πραξικόπημα σίγουρα τους όποιους πραξικοπηματίες δεν θα τους εμποδίσει ο όποιος νόμος περί ασύλου (εδώ θα έχουν καταλύσει 10άδες άλλους) για να κάνουν πάλι τα ίδια.

Ως εκ τούτου δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό Επομένως ποιος ο λόγος ύπαρξης του?
Αντίθετα αυτό που προσφέρει είναι η φιλοξενία και η προστασία παράνομων ενεργειών και "ουσιών" χώρια τις σκιές που υπάρχουν περί τρομοκρατικών ομάδων.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι δίδεται η αφορμή σε διάφορους ακραίους και μισαλλόδοξους (εθνικιστές και άλλους) να λένε τα δικά τους φτάνοντας και στο σημείο να αμαυρώνουν και εκείνη την ηρωική γενιά του πολυτεχνείου

Τελικά όλο αν όλο αυτό δεν είναι υποκρισία τι είναι?

***

Σχόλιο ΕΨ: Πολύ σωστά! Μόνο όμως που οι "εθνικιστές" δεν είναι ούτε ακραίοι, ούτε μισαλλόδοξοι. Ο Εθνικιστής είναι ο πατριώτης εθνιστής. Κάποιος που αγαπά την πατρίδα του και πιστεύει στην ύπαρξη του έθνους κράτους. Επρόκειτω για το status quo, πριν την έλευση της παγκοσμιοποίησης και του κομμουνισμού. Άλλο αν κάποιοι έχουν παρεξηγήσει την έννοια και την έχουν "αμαυρώσει" με τις δικές τους πράξεις στην διεθνή σκηνή.

Επιπλέον, η "ΗΡΩΙΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ" έχει η ίδια αμαυρώσει το συμβολικό της "έργο" με τις μετέπειτα πράξεις της όταν κατέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου. Αυτοί που υπερασπίζονται μανιωδώς το Άσυλο είναι οι ίδιοι που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο 36 χρόνια. Κατόπιν όμως αυτοί οι ίδιοι επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου ιδιοτελές φαγοπότι με το δημόσιο χρήμα, αλλά και την κατακρεούργηση βασικών ανθρώπινων αξιών που τους επιτρέπει να διαιωνίζουν το διεφθαρμένο σύστημα που επέβαλαν.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο για να προωθήσει μια αριστερίστικη αντίληψη που διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτικών από την παλαιά τους νέμεση. Χρησιμοποιήται επίσης ως ενα γεγονός που υπερκαλύπτει στην συνείδηση του λαού τον πραγματικό λόγο της κατάρρευσης της Χούντας του Ιωαννίδη που ήταν η εισβολή στην Κύπρο 8 μήνες αργότερα.