Η ανοχή της Αστυνομίας και της Πολιτείας στην δράση των Αναρχικών

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Εχθές 100 κρανοφόροι της γνωστής αναρχοκλίκας των Εξαρχείων κατέστρεψαν τα γραφεία του περιοδικού Ρεσάλτο. Η "επιχείρηση" διήρκησε για περισσότερη από μια ώρα, κατά την οποία ομάδα ατόμων έβαλε με βαριοπούλες κατά της θωρακισμένης πόρτας των γραφείων.

Η επίθεση έρχεται μια ημέρα πριν την συγκέντρωση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, με σκοπό να θέσει εκτός λειτουργίας το περιοδικό αλλά και να τρομοκρατήσει αυτούς που τολμούν να σηκώνουν κεφάλι.

Η Ελληνική Αστυνομία, αδράνησε για ακόμη μια φορά. Είναι κάτι στο οποίο μας έχει συνηθίσει. Μόνο αφού ολοκληρώθηκε το έργο της καταστροφής και αποχώρησαν οι δράστες, εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις συνοδευόμενες από την πυροσβεστική. Να υπενθυμίσουμε ότι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται πάντα σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Εξαρχείων. Την ίδια αδιαφορία ως και συνοχή επέδειξε η αστυνομία σε 4 προηγούμενες επιθέσεις των Αντιεξουσιαστών στον Αγίο Παντελεήμονα (με αστυνομική συνοδεία) , αλλά και τον Δεκέμβριο του 2008. Την ίδια απουσία επέδηξαν όταν κάηκαν οι εκδόσεις Γεωργιάδη και ο Πελασγός, αλλά και στην επιδρομή των αντιεξουσιαστών στο Κολωνάκι. Αντίθετα, την ίδια εποχή είχε σημειωθεί επίθεση στο Αναρχικό στέκι Αντίπνοια, και η αστυνομία συνέλαβε άμεσα 2 εκ των δραστών οι οποίοι διέφυγαν, όχι πεζή αλλά με ... μηχανές!

Ενδεικτικό της απουσίας της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης αποτελεί το γεγονός ότι οι Αντιεξουσιαστές δρουν ανεξέλεγκτα εδώ και 30 χρόνια δίχως να έχει σημειωθεί κάποια ουσιαστική προσπάθεια περιορισμού του προβλήματος. Αντίθετα, το Κράτος ευλογεί και προστατεύει αυτές τις ομάδες παρέχοντας τους Νομικό Άσυλο και συντήρηση στους πανεπιστημιακούς χώρους. Επιπλέον παρέχει χρηματική ενίσχυση σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που που δραστηριοποιούνται στον χώρο, αλλά και την δωρεάν λειτουργία των αναρχοσελίδων τους Athens Indymedia (IP 147.102.85.33) και Indy.gr (IP 147.102.2.61) στο Εθν. Μετσ. Πολυτεχνείο . Server τους οποιούς οι πρυτανικές αρχές και το αρμόδιο υπουργείο αδυνατούν δήθεν να εντοπίσουν... παρότι στήθηκαν από τους ιδίους και γνωστούς.

Ο ρόλος της Αστυνομίας

Η Αστυνομία οφείλει να επιβλέπει την παράβαση των νόμων. Αυτοί οι νόμοι υπάρχουν στο χαρτί και ο αστυνομικός έχει το ελεύθερο να επεμβεί όταν θεωρήσει ότι υπάρχει παράβαση των νόμων. Η επέμβαση της Αστυνομίας κατά την διάπραξη εγκληματικών ενεργειών δεν απαιτεί της εντολες ή την καθοδήγηση από την πολιτική ηγεσία. Ειδικά όταν το έγκλημα αφορά κακούργημα! Εδώ λοιπόν η ευθύνη βαρύνει τον κάθε αστυνομικό που "παραβλέπει" το καθήκον του! Τι συμβαίνει όμως όταν η εντολή που λαμβάνει ο αστυνομικός από την πολιτική ηγεσία τον καλεί να ΠΑΡΑΒΕΙ το ΚΑΘΗΚΟΝ; Διότι η κατ εντολή απραγία αποτελεί παράβαση.

Μια τέτοια εντολή ήταν αυτή του Υπουργού εσωτερικών "κύριου" Προκοπ Παυλοπ, τον Δεκέμβριο του 2008 όταν επέβαλε το παράλογ κα ΑΚΡΩΣ ΓΕΛΟΙΟ δόγμα της "αμυνόμενης αστυνόμιας". Η συγκεκριμένη εντολή ήταν ΚΑΘΟΛΑ παράνομη διότι καλούσε την Αστυνομία να επιτρέψει και να επιβλέψει την μαζίκη καταστροφή του κέντρου των μεγάλων πόλεων της χώρας και την συντέλεση χιλιάδων παράνομων πράξεων!!! (ο λόγος ίσως σχετίζεται με την προσπάθεια συγκάληψης του σκανδάλου του Βατοπεδίου!) Ποιά ήταν η αντίδραση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτές της παράνομες και εντέλει αντισυνταγματικές εντολές; Που ήταν ο αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας; Πρόσεχε μήπως να μην "πέσει" από την "καρέκλα" του; Που ήταν οι βουλευτές του κόμματος τους να τον κατηγορήσουν για την "πολιτική" που έφερε το ΠΑΣΟΚ μπροστά στην προτίμηση του λαού. (Με αφορμή την ανομία πέρασε μπροστά το ΠΑΣΟΚ στις αμφιβόλου εμπιστοσύνης δημοσκοπίσεις)

Το κυριότερο όμως. Όπως και σε όλα τα άλλα σκάνδαλα που συγκάλυψε η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν βρέθηκε ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για να στείλει ένα ΕΞΩΔΙΚΟ στο κ. Παυλόπουλο για την συγκεκριμένη εντολή !!! Με την προστασία που του παρέχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, μπορεί άραγε να τον μυνήσει απλός πολίτης; Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι θα τον ξαναψηφίσουν!

Ο ρόλος της "Τρομοκρατίας"

Εδώ λοιπόν ερχόμαστε στον ρόλο της Τρομοκρατίας. Αν βρεθεί κάποιος υψηλόβαθμος με φιλότιμο να αντιδράσει σε αυτό το τσίρκο, τότε γνωρίζει καλά ότι στοχοποιείται άμεσα από τον τρομοκρατικό μηχανισμό του κράτους και όλο τον Αριστερό συρφετό που τον περιβάλει: ξεκινώντας από τις προπαγανδιστικές οργανώσεις, τις εφημερίδες, τους τραμπούκους, τους γκαζάκηδες και καταλλήγοντας στους τρομοκράτες! Αυτός είναι ο ρόλος των δήθεν αριστερών επαναστατών και γι αυτό τους "συντηρούμε" τόσες δεκαετίες.

ΕΨ

2 comments:

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2009 - 8:29 π.μ.  

Κρανοφόροι όχι κρανιοφόροι φίλε. Καλημέρα.

Ελληνόψυχος 26 Σεπτεμβρίου 2009 - 10:30 π.μ.  

Χε χε! ευχαριστώ για την διόρθωση. Τα δάκτυλα αποκτούν την δική τους άποψη όταν υπάρχει ... κεκτημένη τάχυτητα!