Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν οι Γάλλοι τους λαθρομετανάστες του Calais

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2009


Στις 22 Σεπτεμβρίου οι Γαλλικές Αρχές πραγματοποίησαν εκκαθάριση του παράνομου καταυλισμού λαθρομεταναστών κοντά στο Calais συλλαμβάνοντας 278 Αφγανούς λαθρομετανάστες. Οι μισοί είναι κάτω από 18 χρονών. Τι σχεδιάζουν να κάνουν οι Γάλλοι με όλους αυτούς;

Ο υπουργός μεταναστεύσεως της Γαλλίας δήλωσε ότι στην πλειονότητα τους οι λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ευρώπη από την Ελλάδα και πρέπει να επιστραφούν εκεί. Γάλλοι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν τα σχέδια επιστροφής στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ.(Πηγή) Με τον κανονισμό που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ το 2003, οι λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται στο εσωτερικό της Ε.Ε. επιστρέφονται στην πρώτη Ευρωπαική χώρα εισόδου όπου υπέβαλαν την αίτηση για άσυλο. Για τους περισσότερους αυτή είναι η... Ελλάδα!!!

Σε δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στην Guardian, ο Άγγλος υπουργός εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίηση του επισημαίνοντας ότι οι λαθρομετανάστες θα επιστραφούν στην Ελλάδα για να επεξεργασία των αιτήσεών τους.

Αναρωτιέμαι με ποιό σκεπτικό δέχτηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπογράψει αυτό τον κανονισμό έκτρωμα, που είναι εγκληματικός για την χώρα μας;;; Τι έλαβε η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για να μετατραπεί στην ανθρώπινη "αποθήκη" (για να μην πω τίποτα πιο προσβλητικό) της Ευρώπης;

ΕΨ

2 comments:

psy 10 Οκτωβρίου 2009 - 12:58 π.μ.  

Mafou einai bodia re su! Sinxistika twra me tous Alites! Oti blaptei to ethnos to ipografoun oi anthellhnes.. Kati kalo pote exoun kanei?

Ελληνόψυχος 10 Οκτωβρίου 2009 - 2:32 π.μ.  

Ποτέ!!!