Εκλογές 2009: Η δύναμη των δημοσκοπίσεων και της... "αλλαγής"

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Έλλειψα για μια εβδομάδα από την πρωτεύουσα και όταν επέστρεψα όλα είχαν αλλάξει. Λες και αντί του πλοίου επέστρεψα καβάλα σε μηχανή του χρόνου, πίσω σε... περασμένα "μεγαλεία":

Στην κυβέρνηση και πάλι το ... ΠαΣΟΚ! Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση! Ο Γιωργάκης πρωθυπουργός, με το αγαπημένο του Υπουργείο εξωτερικών παραμάσχαλα! Οι Πρασινοφρουροί πανηγυρίζουν! Οι Πακιστανοί επίσης!!! Φαινομενικά η Ελλαδίτσα επέστρεψε σε αυτά που είχε συνηθήσει τα προηγούμενα 2ο χρόνια. Όμως πολλοί φοβούμαστε ως προς το τι ημέρα θα ξημερώσει ο νέος ήλιος του ΠΑΣΟΚ !

Φυσικά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ επέστρεψαν και τα χαμόγελα στα χείλη των δημοσιογράφων! Ειδικά εκεί στο ΜΕGA η ευφορία είναι διάτρητη... από την Τρέμη μέχρι τον γλοιώδη Χασαπόπουλο! Όλοι αυτοί έχουν βαλθεί να μας πείσουν ως προς την μεγάλη "προσωπική νίκη" του George! Μόνο που τα νούμερα λεν άλλα! Το ΠαΣΟΚ έλαβε τον ίδιο αριθμό ψήφων με αυτόν που είχε λάβει το 2004! Η "ιστορική νίκη" οφείλεται καθαρά στην αποχή των Νεοδημοκρατών και των αναποφάσιστων από την κάλπη! Αυτοί ευθύνονται για την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Αυτούς όμως τους "κατεύθυναν" άλλοι! Ποιοί ήταν αυτοί; Μα φυσικά τα ΜΜΕ!

Μεγάλο μερίδιο της εκλογικής νίκης πιστώνεται στα ΜΜΕ και να είστε σίγουροι ότι ο George θα τα ανταμείψει ανάλογα! Οι δημοσιογράφοι έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην ξέφρενη προεκλογική πορεία του τελεταίου ενάμισι χρόνου. Στόχος τους ήταν αυτό ακριβώς που βιώσαμε την περασμένη Κυριακή: να αποστρέψουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ από την κάλπη! Το επέτυχαν μέσω ενός βομβαρδισμού από δημοσκοπίσεις που παρουσίαζαν τετελεσμένα αποτελέσματα και βέβαιη την νίκη του ΠΑΣΟΚ. Τις δημοσκοπίσεις συνόδευε η απαραίτητη σκανδαλολογία που να τις στηρίζει! Με δεδομένη την νίκη, πολλοί Νεοδημοκράτες δεν ψήφισαν με την αποχή να υπερβαίνει το 30%! Ο πραγματικός νικητής λοιπόν κρύβεται στα "ρετιρέ" των ΜΜΕ! Είναι ίσως από τις λίγες φορές που η πολιτική σακίερα παίχτηκε τόσο πολύ στο παρασκήνειο: στο επίπεδο των κοινωνικών αναταραχών, και την ενημέρωση.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλο κόμμα στην Ιστορία που καταβάλλοντας τόσο μικρή πολιτική προσπάθεια κατόρθωσε να καταλάβει την εξουσία. Δεν χρειάστηκε άλλωστε μιας και έγιναν τα μέγιστα από στα αντίπαλα γαλάζια ρετιρέ. Οι κινήσεις Καραμανλή είναι εξαιρετικά "ύποπτες". Υπόπτοι είναι και οι εγκληματικοί χειρισμοί του "αλάνθαστου" Προκόπη Παυλόπουλου τον Δεκέμβρη του 08´, καθώς και η μεταναστευτική πολιτική του. Η αποχωρούσα κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει να είχε καταλληφθεί από μπουρλοτιέρηδες, στόχος των οποίων ήταν να τινάξουν την εκλογική βάση της Δεξιάς παράταξης στον αέρα! Αλλά και αυτό να μην ισχύει, οι άνθρωποι αυτοί καλύτερα δεν θα τα είχαν καταφέρει! Ένα είναι σίγουρο! Πολιτικοί σαν τον Προκοπη Παυλόπουλο, σίγουρα δεν δρούσαν με γνώμονα το ΕΘΝΙΚΟ συμφέρον. Ας μην ξεχνούμε ότι παρότι ο George σπεύδει με το καλημέρα να εξαφανίσει τον όρο "Εθνος" από την χώρα (πχ στο Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων), το έδαφος προετοιμάστηκε από τους εκσυγχρονιστές του Σιμήτη, και ακολουθήθηκε πιστά από τους εκλεκτούς του Καραμανλή! Ανθρωποι σαν την Γιαννάκου και τον Παυλόπουλο και την Ντόρα, ήσαν άξιοι συνεχιστές της πολιτικής Σιμήτη. Σήμερα, στην θέση των παλαιών εκσυγχρονιστών έρχονται οι νέοι, αλλά κοι οι "προοδευτικές" δυνάμεις της Αριστεράς σαν τον "Συνήγορο του Πολίτη", αλλά και τους "Οικολόγους Πράσινους" τους οποίους ο George κάλεσε να αναλάβουν το Υπουργείο περιβάλλοντος! Η γύμνια και ο κενός λόγος των Πράσινων φάνηκε αμέσως στην άρνηση τους να αναλάβουν ένα τέτοιο πόστο ευθύνης, αντικατροπτίζοντας και την αφέλεια του ίδιου του George να τους την προσφέρει. Ούτε η Δαμανάκη ανταποκρίθηκε σε παρόμοιο κάλεσμα...

Όμως η κατάρρευση της ΝΔ των 167 βουλευτών μπορεί να είναι θετική για την παράταξη. Πληθαίνουν οι φωνές που καλούν το κόμμα σε μια απαραίτητη ιδεολογική επανίδρυση. Φωνές που θα έπρεπε να είχαν ακουστεί πολύ νωρίτερα! Από την άλλη ο George παραλαμβάνει μια Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, όπου η ετήσια τοκοχρεολυτική δόση που καλύπτει το Δημόσιο χρέος αγγίζει το 60% των ετήσιων απολαβών και το έλλειμα θα φτάσει το 10%. Τι πρόκειται να συμβεί; Ο George θα εξοφλήσει τις εναπομείναντες εθνικές επιταγές που θα του αποφέρουν τα δανεικά για τον νέο κύκλο μάσας, μέχρι την τελική χρεωκοπία. Το τι θα ακολουθήσει, δύσκολα προβλέπεται... αλλά μέχρι τότε έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας.

Τέλος, μέσα στην ευφορία του, το μιντιακό κατεστημένο ξέχασε τα "ανοιχτά" σκάνδαλα που ταλανίζονταν τόσο καιρό επάνω από τα κεφάλια των πολιτικών. Σε λίγο καιρό η υπόθεση της Siemens θα αποτελεί ενα ανάμνηση του παρελθόντος. Το ίδιο αποτελεί και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την σκοπιμότητα της κατάργησης του οποίου, ουδείς πολιτικός ή δημοσιογράφος πέραν του πατριωτικού χώρου, έσπευσε να σχολιασει! Αξίζει να θυμηθούμε την απάντηση του πρώην αρμόδιου υπουργού το 2008 στις προτάσεις Νίμιτς που αφορούσαν τον περιορισμό της χρήσης του όρου Μακεδονία στη Ελληνική επικράτεια. Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι:

«Η επωνυμία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, είναι συνδεδεμένη με την ιστορία, που δεν παραγράφεται, ούτε παραχαράσσεται, καθώς και με τους αγώνες αυτού του λαού.» Πηγή: Υπ. Μακεδονίας Θράκης

Ο George-akis το κατέργησε... "no questions asked"!

Ο Παπανδρέου Jr. κατέβηκε στις εκλογές δίχως συγκροτημένο και συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα, παρουσιάζοντας μόνο σκόρπιες και μεταβαλλόμενες εξαγγελίες. Τα εθνικά θέματα κρατήθηκαν συνομωσιολογικά στο συρταρί κατά την προεκλογική περίοδο. Έτσι λοιπόν, ακόμη και οι ΠΑΣΟΚοι αμφιβάλω αν γνωρίζουν για ποια "αλλαγή" ψήφισαν, πέραν του να φέρουν τους δικούς του στην εξουσία! Πάντως τα ένστικτα του νέου πρωθυπουργού είναι εμφανή: ο όρκος με το αριστερό, όπως και η βέρα στο αριστερό, φανερώνουν την υποβόσκουσα Αμερικανική του κουλτούρα.

ΕΨ