Η έκθεση των "υποτακτικών" του Σόρος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009


Τον Σεπτέμβριο του 2009 δημοσιεύτηκε το δεύτερο πόνημα της αυτοαποκαλούμενης "Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία". Σε δύο μήνες η Ε.Ε. θα αποφασίσει αν η Τουρκία πληρεί τις προυποθέσεις για την έναρξη της ενταξιακών διαπραγματέυσεων στην Ε.Ε. Μια ένταξη στην οποία, φοβούμενοι την πολιτική επιρροή της Τουρκίας των 80 εκ. κατοίκων, οι ισχυροί της Ευρωπής είναι αντίθετοι, αλλά παραδόξως στηρίζει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αυτοπροσδιορισμό της επιτροπής, αυτή απαρτίζεται από "ανήσυχους ευρωπαίους πολίτες" (concerned citizens) ... δηλαδή πρώην ηγέτες και ανώτατους αξιωματούχους των Ευρωπαικών κρατών:

Martti Ahtisaari (Chairman)
Former President of Finland
Nobel Peace Prize Laureate 2008

Kurt Biedenkopf
Former Prime Minister of Saxony, Germany

Emma Bonino
Former European Commissioner
Former Minister for International Trade and European Affairs, Italy
Vice-President of the Italian Senate

Hans van den Broek
Former Foreign Minister of the Netherlands
Former European Commissioner

Bronisław Geremek († 13 July 2008)
Former Foreign Minister of Poland

Anthony Giddens
Former Director of the London School of Economics and
Political Science

Marcelino Oreja Aguirre
Former Foreign Minister of Spain
Former Secretary General of the Council of Europe
Former European Commissioner

Michel Rocard
Former Prime Minister of France

Albert Rohan (Rapporteur)
Former Secretary General of Foreign Affairs, Austria

Φυσικά η επιτροπή μόνο ανεξάρτητη δεν είναι όταν οι κύριοι χορηγοί της είναι το Open Society Foundation του γνωστού George Soros, και το British Council! Την γραμμή αυτών των κέντρων ακολουθεί πλήρως η "Ανεξάρτητη επιτροπή", και ευχαριστεί στο εξώφυλλο της αναφοράς.

Στις 28 σελίδες του κειμένου γράφονται πολλά τα οποία δεν δύναται να σχολιάσουμε αναλυτικά. Θα σταθούμε όμώς σε λίγα σημεία. Θα το βρείτε ολόκληρο στο www.soros.org

Καταρχήν, το βασικό συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι η Ευρωπαική Ένωση θα πρέπει να εκιννήσει τις διαδικασίες ένταξης αμέσως μόλις η Τουρκία εκπληρώσει τα πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης. Η αντίληψη που προωθείται καόλη την αναφορά είναι ότι τα προβλήματα σε διμερείς σχέσεις με κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην διαδικασία!

Ενδεικτική είναι και η αρχική τοποθέτηση της επιτροπής που διερωτάται "Treating Turkey fairly?" και καταλληγει στο ότι η Ε.Ε. δεν συμπεριφέρεται δίκαια προς την Τουρκία όπως θα της άξιζε!

Εδώ έρχεται και ο τίτλος της έκθεσης που κάνει λόγο για ένα φαύλο κύκλο μεταξύ των πολιτικών που αντιτίθονται στην Ευρωπαική προοπτική τηςν Τουρκίας, και που ακολουθούν την κοινή γνώμη της χώρας τους, η οποία επιρρεάζεται από τις απόψεις και τις ομιλίες των ηγετών αυτών! Έτσι καταλλήγουν στο επιφώνημα "Breaking the vicious cycle"!!! Φυσικά πρόκειται περι ασυναρτησίας, διότι αν γινόταν δημοψήφισμα μεταξύ των Ευρωπαίων οι απόψεις κατά τις Τουρκίας είναι διαχρονικά συντριπτικές!

Η δεύτερη ασυναρτησία έγγειται στον φόβο που εκφράζει η επιτροπή για την χαμένη ευκαιρίαι της Ε.Ε. που δεν έντάσει μια χώρα που εξελίσεται σε περιφερειακή δύναμη. Όμως η επιτροπή αποκρύπτει το γεγονός ότι δίχως την στήριξη της Ε.Ε. και την στήριξη της IMF που επενδύει στην ευρωπαική ένταξη, η Τουρκική οικονομία θα είχε προ πολλού καταρρεύσει!


Μεταρυθμίσεις

Εδώ η επιτροπή ασκεί το ειδικό βάρος της και έναντι της Τουρκίας, προσπαθώντας να πείσει ότι ο καλύτερος τρόπος να επιρρεαστεί η ευρωπαική κοινή γνώμη υπέρ της ένταξης, είναι να προχωρήσουν οι μεταρυθμίσεις. Μεταρυθμίσεις που επιδιώκει η επιτροπή ώστε να ευοδώσουν οι επενδύσεις των χορηγών της στην Τουρκία.


Το Κυπριακό

Η έκθεση αναφέρεται και στο Κυπριακό. Διαβάζουμε έκπληκτοι το συμπέρασμα ότι η ΕΕ δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα διότι δέχθηκε την Κυπριακή Δημοκρατία στις τάξεις της και έτσι άλλαξε το status quo στο νησί εις βάρος της Τουρκίας! (σελ. 17) Αναφέρει μάλιστα με την ένταξη της Κύπρου δίσως να επιλυθεί το ζήτημα, η ΕΕ υιοθέτησε το πρόβληα στους κόλπους της! Μόνο που στην πραγματικότητα ουδείς Ευρωπαίος έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με την επίλυση του ζητήματος, και την άσκηση πιέσεων προς την Άγκυρα ακόμη και για τα "τυπικά"
όπως το άνοιγμα των λιμανιών της Τουρκίας προς ένα κράτος μέλος της Ε.Ε..

Ακόμη και η ιστορική ανασκόπιση των γεγονότων της εισβολής βαρύνουν μονο τους Ελληνες της Κύπρου, με την επιτροπή να επικαλείται ότι οι Έλληνες τρομοκρατούσαν τους ΟΤυρκοκυπρίους το 1963, και πως η Τουρκία απλά επενέβει βάσει των δικαιωμάτων της το 1974! Βέβαια ξεχνούν ότι στο δικαίωμα της Τουρκίας ως εγγυήτρια δύναμη της ανεξαρτησίας της Κύπρου, δεν συμπεριλαμβάνεται η απεριορίστου χρόνου κατοχή και κατάλληψη του νησιού! στην σελ. 18 διαβάζουμε το εξής απίστευτο: ότι παροτι η Ε.Ε. είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Αννάν, δέχθηκε και ένταξε τους Ελληνες της Κύπρου ως την μόνους εκπρόσωπους του νησιού! Δηλαδή σεβάστηκε μόνο το ψήφισμα κατά του σχεδίου από τους Έλληνες, και όχι το ψήφισμα υπέρ από τους Τούρκους. Με αυτή την φράση η επιτροπή εκφράζει την απαιτησή της για την αναγνώριση του ψευδοκράτους!!!

Η επιτροπή καταλλήγει στο ότι : "αφού επι του παρόντος η Ε.Ε. και η Τουρκία πληρώνουν το κόστος για την αποτυχία των Κυπρίων να συμβιβαστούν, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα πρέπει να συδράμουν πιο ενεργά ώστε να αποτρέψουν το πρόβλημα της Κύπρου από το να σταθεί εμπόδιο στις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας" (σελ. 19)

Από την άλλη το "πόρισμα" δίνει έμφαση στην άμεση ανάγκη για λύση στο Κυπριακό, διότι μια ενδεχόμεη ένταση πιθανώς να θέση σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Όλα αυτά πλαισιώνονται και από τα κατάλληλα οικονομικά κίνητρα που δήθεν θα ωφελήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία από το άνοιγμα της Τουρκίκης αγοράς και τους εμπορίου.


Για το μεταναστευτικό.

Εδώ η επιτροπή μας καθησυχάζει ότι θα περάσουν πολλά χρόνια ως που να ενταχθεί πλήρως η Τουρκία στην Ε.Ε. όποτε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε από τώρα για τα εκατομμύρια Τούρκων εργατών και εποίκων που θα κατακλήσουν την Ε.Ε. στο μέλλον. Η επιτροπή καταλλήγει στο συμπέρασμα ότι όταν αυτό θα συμβεί τότε οι γηρασμένοι Ευρωπαίοι μάλλον θα αναζητούν τους Τούρκους εργάτες ως μάνα εξ ουρανού. (η "σάλτσα" είναι δική μου...)


Για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις...

Η αναφορά παραθέτει ένα κεφάλαιο για τις σχέσεις της Τουρκίας με τις γείτονες χώρες και αναφέρεται στις σχέσεις με την Συρία, την Ρωσία, τα ζητήματα στην Κασπία, και φυσικά την Αρμενία. Πουθενά όμως δεν υπάρχει αναφορά στις διεκδικήσεις και την επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, την άρνησή της να συμμορφωθεί υπο το βάρος συμφωνιών με την Ε.Ε. που η ίδια έχει υπογράψει όπως το πρωτόκολο επανεισδοχής λαθρομεταναστών. Η Τουρκία φθανει σε σημείο να απειλεί ακόμη και το προσωπικό της ευρωπαικής Frontex, αλλά ούτε αυτό δεν χτυπά κόκκινο στο ραντάρ της "ανεξάρτητης επιτροπής".

Στο Κουρδικό, η επιτροπή προωθεί την απόδοση δικαιωμάτων στους Κούρδους.

Η επιτροπή χαιδευει την Τουρκία ακόμη και στο θέμα των "σφαγών" των Αρμενίων όπως της αποκαλεί. Δικαιολογεί "το φοβισμένο και απειλούμενο Τουρκικό κράτος που ουδέποτε κατάφερε να αντιμετωπίση τις ευθύνες του για αυτά που διέπραξε κατά τοων αγώνα του να επιβιώσει" (σελ. 30) (εδώ η σάλτσα ανήκει στην επιτροπή) Προβάλει επίσης την άποψη ότι οι απώλειες των Τούρκων δεν έχουν τεθεί υπόψιν.

Κάποιος πρέπει να θυμήσει στα τσιράκια του Σόρος ότι η πλειονότητα των Αρμενίων δεν σκοτώθηκε κατά την διάρκεια εχθροπραξιών αλλά όταν ένα εκατομμύριο Αρμένιοι εξαναγκάστηκαν να βαδίσουν σε ένα οδοιπορικό θανάτου προς την Συρία!

***

Συμπεράσματα ΕΨ για τον ρόλο της επιτροπής και τους Σόρος:

Τι να διαβάζετε, .... πιστέυω ότι είναι αυτονόητα από τα όσα ήδη εγράφησαν!