Οικολόγος Πράσινος ο δικηγόρος των κουκουλοφόρων στην Νίκαια

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009


Οπως όλα δείχνουν Οικολόγοι Πράσινοι ακολουθούν τα βήματα και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ. Τους συλληφθέντες κουκουλοφόρους δεν υπερσπίζονται μόνο οι ΣΥΡΙΖΑιοι δικηγόροι.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή:

"Ελεύθεροι, με ομόφωνη γνώμη της εισαγγελέως Πειραιά και του πέμπτου ανακριτή, κ. Κουτρούμπα, αφέθηκαν σήμερα μετά τις απολογίες τους οι 3 νεαροί οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε επεισόδια στη Νίκαια και κατηγορούνταν για κακούργημα, σύμφωνα με το νόμο για την κουκούλα. Μάλιστα, για τους δύο δεν επιβλήθηκε κανένας όρος, ενώ, για τον τρίτο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ελεύθεροι έχουν αφεθεί ήδη και οι υπόλοιποι 4 συλληφθέντες. Οι νεαροί συνελήφθησαν, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θάνατο του νεαρού Πακιστανού.

Ο συνήγορός τους, Κωνσταντίνος Διάκος, δήλωσε: «Το ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο νεαροί χωρίς όρους, αλλά και ο τρίτος, αποτελεί ένδειξη της αθωότητάς τους. Ο νόμος περί κουκούλας, ο οποίος είναι αντισυνταγματικός, κατέρρευσε. Πρέπει να καταργηθεί γιατί είναι νόμος εκδικητικός για τον πολίτη»."


O δικηγόρος του οποίο το όνομα "κοινοποιεί" με ιδιαίτερη χαρά η Καθημερινή είναι από τα ηγετικά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων με "πλούσιο"βιογραφικό που συναγωνίζεται αυτό των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:

"Είναι δικηγόρος, νομικός Περιβάλλοντος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι.


Mέλος των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Ατομικών Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, όπως και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στο διεπιστημονικό για το Περιβάλλον.

Νομικός Σύμβουλος της Παναττικής Επιτροπής για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ένωσης Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων» (Β.Ι.Ο.Ζ.Ω).

Δραστηριοποιείται πολιτικά από την εποχή τους Αντιδικτατορικού αγώνα.

Υπήρξε μέλος του Ελληνικού Συντονιστικού για τη Γένοβα 2001, όπως και της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου και 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ

Συνιδρυτής του «Συντονιστικού των Ελεύθερων Χώρων».

Μέλος της Συντ. Επ κατά της αναθεώρησης του 24 Σ..

Μέλος της Επιτροπής κατά των Ο.Α. 2004

Από τα ιδρυτικά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων, ήταν αυτός που υπέγραψε για λογαριασμό των Ελλήνων Πράσινων το ιδρυτικό Καταστατικό του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Πηγή 1,2


Πρόκειται για τον ίδιο κύριο που έχει δηλώσει ότι :

" Αν το επιθυμούν, οι "Μακεδόνες" της Β. Ελλάδας, οι "Τούρκοι" της Δ. Θράκης, οι Βλάχοι και οι Ρομ, μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν συλλογικά ως εθνικές μειονότητες."
Πηγή

Σήμερα λοιπόν έχουμε, όχι ένα, αλλά δύο κόμματικούς σχηματισμούς που υπερασπίζονται τους "αυτό-επαναστατημένους άναρχους" νέους... και μη (βλ. Παπαχρήστο και παρέα). Στην ουσία οι Οικολόγοι θα έπρεπε να αναπτυχθούν και αυτοί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και δεν διακρίνει κανείς διαφορά στις θέσεις τους, πέρα από την έλλειψη κινητοποιήσεων για τις οποίες φημίζεται το κόμμα της Αριστεράς.

Έχουμε επίσης ένα σύστημα Δικαιοσύνης που δεν τιμωρεί τους ταραξίες τις Αριστεράς, υπονομεύοντας έτσι το φιλότιμο έργο της Αστυνομίας. Τούτο είναι το σημείο όπου απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές περισσότερο από κάθε άλλο τομέα στην χώρα μας. Διότι η Ελληνική Δικαιοσύνη μπάζει από παντού και στο τέλος το αρμόδιο Υπουργείο θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την νεοαποκτηθείσα ιδιότητα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" συγκεκριμένων "κοινωνικών ομάδων"...

ΕΨ