Το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που δεν μάθαμε στις εκλογές ...

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

... τώρα, κατά τρόπο "θαυματουργό", αποκαλύπτεται!

Ευτυχώς που δεν καπνίζω, οδηγώ ελάχιστα, και δεν κατέχω μετοχές μεγάλης κερδοφόρας επιχείρηση! Εξακολουθώ όμως να είμαι ακόμη φυσικό πρόσωπο.... φτου γ..!!!

Και μια ερώτηση... τα εισοδήματα των ποδοσφαιριστών και των καλαθοσφαιριστών, μεταξύ άλλων καλοπληρωμένων επαγγελματιών, συνεχίζουν να φορολογούνται με μόνο με βάση τον αυτοτελή φόρο που αναλογεί σε... 20%;

ΕΨ

"Σε επίσπευση των εισπρακτικών μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, καθώς και η έκτακτη εισφορά σε μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις, σχεδιάζει να προχωρήσει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από τον νέο προϋπολογισμό.

Τα μέτρα αυτά, όπως και
η αναστολή της μείωσης των συντελεστών φορολόγησης για τα φυσικά πρόσωπα που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, θα διαχωρισθούν από τα άλλα μέτρα για τη φορολογία, όπως η αυτοτελής φορολόγηση, η φορολόγηση των μερισμάτων κ.ά., που θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την ένταξη της Ελλάδας σ
ε αυστηρότερο καθεστώς επιτήρησης. Στις 11 Νοεμβρίου το Κολέγιο των Επιτρόπων θα διαπιστώσει και επισήμως ότι η χώρα μας δεν συμμορφώθηκε με τις συστάσεις για τη μείωση του ελλείμματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, η υστέρηση των εσόδων θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, ενώ η υπέρβαση στις δαπάνες θα φτάσει τα 3,8 δισ. ευρώ."

Πηγή: Καθημερινή"