Δίλλημα Σπηλιωτόπουλου: ή "πολλυσυλλεκτική και δυνατή ΝΔ" ή "ιδεολογικά καθαρή και περήφανη"

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009


Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την εξουσία τα τελευταία πέντε χρόνια χάρη στην στροφή της προς μία κεντρώα πολιτική. Τάχθηκε κατά της ιδεολογικής καθαρότητας και τhς επιστροφής στην δεξιά βάση που κατ´ αυτόν αντιπροσωπεύει ο κ. Σαμαράς, και υπέρ της πολυσυλλεκτικότητας που εκτιμά ότι αποτελεί το κλειδί της νίκης.

Αναφέρθηκε δε στον εαυτό του και δύο ακόμη στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία δεν κατονόμασε, ως τους υπεύθυνους για την μεσαία πολιτική που ακολούθησε το κόμμα τα τελευταία έτη.

Ας προσπαθήσουμε να μαντέψουμε σε ποιούς αναφέρεται. Δύο άτομα έρχονται στο μυαλό: Ο κ. Ρουσόπουλος, και ο κ. Παυλόπουλος! Οι δύο αυτοί κύριοι ταιριάζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο στο προφίλ των ανώτατων κυβερνητικών στελεχών που σκιαγραφεί ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Σίγουρα πάντως δεν "κατονομάζει" τον κ. Αλογοσκούφη ούτε τον διάδοχό του κ. Παπαθανασίου. Φυσικά ούτε ο Σουφλιάς διαδραμάτισε τέτοιο ρόλο.

Ποιός όμως είναι ο λόγος που ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απέφυγε να τους κατονομάσει; Μήπως το γεγονός ότι η πολιτική που ακολούθησαν τα δύο αυτά πρόσωπα συντέλεσε όσο τίποτα άλλο στην καταράκωση της Νέας Δημοκρατίας;

Τώρα ο κ. Σπηλιωτόπουλος και η κ. Ντόρα Μποακογιάννη καλούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατία να στηρίξει την ίδια πολιτική στρατηγική που οδήγησε στην αποστροφή των ψηφοφόρων και την πρωτοφανη εκλογική ήττα του Σεπτεμβρίου. Ίσως το σκεπτικό του κ. Σπηλιωτόπουλου να είναι βάσιμο με τα δεδομένα της δεακετίας του 90´. Όμως σήμερα ο κόσμος αναζητεί μια ξεκάθαρη πολιτική ιδεολογία και πορεία, όχι την χλυαρή γνικολογία της πολλυσυλεκτικότητας!

Η στήριξη των μεσαίων ψηφοφόρων προς την ΝΔ το 2004 οφείλεται στην απαράδεκτη πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια που προηγήθηκαν και στην ελπίδα της επανίδρυσης του κράτους! Όχι στην πολιτική του μεσαίου χώρου και της πολλυσυλλεκτικότητας!

ΕΨ