Άβουλη, Αμέτοχη, και συμπολιτευόμενη η Νέα Δημοκρατία

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009Μετά από ένα μικρό ενδοκομματικό εμφύλιο, η ΝΔ δίνει αρνητική απάντηση στο αίτημα για δημοψήφισμα, και δηλώνει αδιάφορη στην τοποθέτηση της Θ. Δραγώνα στην θέση της Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας.

Οι χθεσινές απάντησεις της ΝΔ ήταν όπως πάντα αόριστες και ενδεικτικες της παθητικης στάσης που κρατά!

Αναφορικά με το δημοψήφισμα ο τομεάρχης του κόμματος Χρήστος Ζώης έκανε λόγο σε: "σημεία αναφοράς", σε "θέμα που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας", και σε ενδεχόμενα "παράπλευρων συνεπειών"...

Αυτή η τοποθέτηση δεν αποτελεί καν θέση! Ο "προβληματισμός" δεν είναι θέση ενός κόμματος εξουσίας που επιθυμεί να διατηρεί μια ενεργή άποψη στην πολιτική σκηνή της χώρας. Σίγουρα δεν είναι θέση ενός κόμματος που μέχρι πρότινος κυβερνούσε την χώρα!

Ακόμη χειρότερα, στο ζήτημα της Θ. Δραγώνα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε είναι καθαρά θέμα του ΠΑΣΟΚ!!! Με άλλα λόγια η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ούτε καν άποψη σε ένα τέτοιο μέιζον θέμα που αφορά την εθνική Παιδεία!

Στο ίδιο μήκος κύμματος, ο Σαμαράς έκανε λόγο για "σφυγμό της κοινωνίας που θα χτυπά στις φλέβες του κόμματος"! Όμως τα κόμματα δεν έχουν "φλέβες" και οι κοινωνίες δεν έχουν "σφυγμό"! Έχουν όμως... ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ!!!

Όπως όλα δείχνουν η ηγεσία στην Νέας Δημοκρατίας συμπορεύεται με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, μήπως μπορεί να εξηγήσει κάποιος στους ψηφοφόρους της ΝΔ τι εστι ο περιβόητος "κοινωνικός νεοφιλλελευθερισμός";

ΕΨ