Κι αλλή λάσπη της Ζούγκλας εις βάρος της ΕΛ.ΑΣ.

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009Ζούγκλα 10/12/2009

«Οι αστυνομικοί μας έκλεψαν 8.000 ευρώ»

"Μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση που βάζει σε ακόμα πιο περίεργες σκέψεις, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, στη σκιά των συνεχών επιχειρήσεων «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στα υποβαθμισμένα γκέτο της Αθήνας. Εύπορος Σομαλός επιχειρηματίας με φιλανδική υπηκοότητα καταγγέλλει επώνυμα ως «εκπρόσωπος των συμπατριωτών του», που εξακολουθούν να ζουν σαν τα ποντίκια στο τριώροφο νεοκλασικό - τρώγλη της οδού Βερανζέρου 33, ότι σε έφοδο των δυνάμεων καταστολής στη βρώμικη «φωλιά», «απαλλοτριώθηκαν» αναιτιολόγητα 8.000 ευρώ, που αποτελούν το κοινό ταμείο της κοινότητας. Η ιστορία λαμβάνει ύποπτες διαστάσεις, αφού, ως απάντηση στην επώνυμη καταγγελία, ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας που έχει πλήρη γνώση για το καλοκαιρινό «σκούπισμα», κάνει λόγο για κατάσχεση μόνο 3.500 ευρώ, τα οποία αποτελούν προϊόν εγκληματικής πράξης. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά: Ποιος ο σκοπός της καταγγελίας, ειδικά σε μια τέτοια χρονική περίοδο, εάν δεν ευσταθεί η επιχειρηματολογία των λαθρομεταναστών; Υποκινείται θέμα εκ του μη όντος και για ποιους λόγους; Εάν ευσταθούν, όμως, οι ισχυρισμοί, τα χρήματα που κατασχέθηκαν, περιλαμβάνονται σε έκθεση κατάσχεσης; Πότε αυτή συντάχθηκε και από ποιον υπογράφεται; Συνοδεύτηκε από δικογραφία και ποιους αφορούσε; Και το κυριότερο: Γιατί οι παράνομα διαβιούντες μετανάστες στην τρώγλη της Βερανζέρου, μετά την πολυδιαφημισμένη εκκένωση του κτιρίου -αν και συνελήφθησαν- εξακολουθούν να μένουν εκεί; Πολλά ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από την ηγεσία της ελληνικής Αστυνομίας."

Σχόλιο ΕΨ:

Το ερώτημα που προκύπτει σχετικά με το άρθρο είναι πόσο χαμηλά θα πέσει ο Μάκης και η Ζούγκλα του; Είναι άραγε δείγμα αυτό δημοσιογραφίας ή μήπως κίτρινης λάσπης; Αν οι συντάκτες της Ζουγκλάς είχαν πράξει με βάση την δημοσιογραφική δεοντολογία θα είχαν πρώτα ερευνήσει την συγκεκριμένη υπόθεση πριν δημοσιεύσουν ένα άρθρο γεμάτο ερωτήματα. Κατ´ αυτό τον τρόπο θα είχαν ήδη απαντήσεις για τα 3/4 των ερωτημάτων που θέτουν. Όμως αυτή η πρακτική θα πήγαινε κόντρα στις προθέσεις της Ζούγκλας που επιδιώκει απλώς να αφ΄σει υπονούμενα για την εντιμότητα των αστυνομίκών και να ρίξει λάσπη στην Αστυνομία.

Αλλά γιατί να αλλάξει στάση η Ζούγκλα όταν πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επραξε τρις χειρότερα από το βημα της βουλής! Ο Γιρωγάκης δεν είχε το θάρρος να βγει και να ζητήσει ούτε καν συγνώμη από την ΕΛ.ΑΣ. και τον Ελληνικό λαό για τα αισχρά ψεύδη που αράδιασε για το θέμα του θανάτου ενός Πακιστανού!

Όσο για τα βασικά ερωτήματα της Ζούγκλας ακόμη και ένα πιτσιρίκι με λίγο νιονιό μπορεί να τα απαντήσει. Ας απαντήσει πρώτα η Ζούγκλα στα παρακάτω ερώτηματα:

Μήπως 2 χρόνια τώρα, οι οργανωμένοι αλλοδαποί υποκινούμενοι από διάφορες ΜΚΟς, δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να συκοφαντήσουν την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να σταματήσουν οι έλεγχοι και οι σκούπες! Γιατί άραγε στηρίζουν τους λαθρομετανάστες τόσο σθεναρά πολλοί δημοσιογράφοι;

Τι σχέση και τι κίνητρα μπορεί να έχει άραγε ένας εύπορος Σομαλός με λαθρομετανάστες που διατηρούν... ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ... το οποίο προέρχεται από... ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ;

Τέλος, ως πότε ο Μάκης και οι υπόλοιποι υποδυόμενοι "δημοσιογράφοι" θα υποτιμούν την νοημοσύνη του Έλληνα;

ΕΨ