Ο κομματισμός λειτουργεί ενάντια στις προσπάθειες των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009


Ο κομματισμός έχει διεισδύσει τοσο βαθιά στην Ελληνική συνείδηση, που δυστυχώς μας τυφλώνει και μας διχάζει ακόμη και σε ζητήματα που αφορούν τα εθνικά μας θέματα και η κοινή λογική επιβάλει μια κοινή γραμμή. Συχνά παρακολουθούμε πολιτικούς και μη, να διαφωνούν επι τέτοιων θεμάτων αποκλειστικά και μόνο διότι ανήκουν σε ανταγωνιστικές πολιτικές παρατάξεις. Δυστυχώς, ο ίδιος τυφλος κομματισμός συναντάται να μολύνει κινήματα πολιτών και δράσεις που λόγω του αντικειμένου αλλά και της απουσίας των άμεσων κομματικών σκοπιμοτήτων, θα έπρεπε να βρίσκονται υπεράνω της μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Τούτο ισχύει και στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Οι λαθρομετανάστες πρέπει να φύγουν. Το ψιθηρίζουν όλοι οι Έλληνες πέραν αυτών που αμοίβονται προς προάσπιση του αντιθέτου. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει να γίνεται θέμα κομματικής εκμετάλλευσης. Ειδικά όταν στην προκειμένη περίπτωση, τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας προωθούν την λαθρομετανάστευση σε μια προσπάθεια να υπηρετήσουν τα συμφέροντα όσων εκμεταλεύονται τα φθηνά εργατικά χέρια, καθώς και τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαικής Επιτροπής που θέλει την Ελλάδα σε ρόλο κέντρου κράτησης και επεξεργασίας εργατικού δυναμικού για την Ευρώπη.

Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν νοούν να χωνέψουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σχεδίασαν την επέλαση των λαθρομεταναστών που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Ένας κύβος που ερρίφθει από τους γαλάζιους, κύλησε με τους πράσινους, εκτινάχθηκε με τους γαλάζιους, και με την επιστροφή των πρασίνων προσεγγίζει ως κομήτης έτοιμος να μας πλακώσει όλους! Με την λογική “του “απο μηχανής κράτους“ που καθιέρωσε ο Ανδρέας, κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι ίδιοι πολιτικοί που προασπίζουν τα δίκαια των λαθρομετανταστών δύναται να επιφέρουν την σωτηρία! Πλανούνται οικτρά!

Κάποιοι λοιπόν δεν μελέτησαν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ μια σειρά μέτρων υπέρ των λαθρομεταναστών. Δεν εξέτασαν τις υπόγειες και ύποπτες διασυνδέσεις του κόμματος με την Πακιστανική κοινότητα και τις ομάδες κρούσεις των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών/εξεγερμένων νέων. Δεν παρατήρησαν ότι ο ΜΕΓΑΣ τηλεοπτικός κομματικός δίαυλος του κόμματος, συμμετείχε ενεργά στην προπαγάνδα υπέρ των διαφόρων εξεγερμένων ομάδων που τους τελευταίους μήνες, με ορμητήριο το προστατευόμενο άσυλο των Πανεπιστημίων εργάζονταν εντατικά ώστε να στείλουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ στην αποχή! Δεν πήραν στα σοβαρά το αντιρατσιστικό "εργο" της πλειονότητας των κομματοβαμμένων δημοσιογράφων που επί 30 χρόνια βαδίζουν χέρι χέρι με την τιρκουάζ “αλλαγή“!

Φθάνουμε λοιπόν στα γεγονότα του περασμένου μήνα στον Άγιο Παντελεήμονα. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής πίστεψαν ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει λύσεις στο προβλημα τους. Δεν ήθελαν τους “ακραίους“ που μέχρι πρότινος τους στήριξαν στις κινητοποιήσεις. Αυτούς που σε πολλές περιπτώσεις συμπλήρωσαν το κενό της “δωσμένης“ αστυνομίας. Όταν γνωστοποιήθηκε η προβοκατορική συναυλία των Αριστεριστών στο Άγιο Παντελεήμονα, μερίδα κατοίκων επιχείρησε να επισκευθεί τον νέο υπουργό Μιχάλης Χρυσοχοϊδη με αίτημα την αποτροπή της συναυλίας. Αντίθετα με τα ψεύδη που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες, ο υπουργός αρνήθηκε να τους δεχθεί! Κατάφεραν μόνο να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στο γραφείο του υπουργείου που δεχεται τα παραπονα των πολιτων. Εκεί έλαβαν την απάντηση ότι είται το θέλουν είται όχι, η "αντιρατσιστική" συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία και θα περιφρουρηθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας!

Αντιθέτως ο υπουργός δέχθηκε εγκάρδια την “Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή“, και τον πρόεδρο των Πακιστανών στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ – των γνωστών υποκινητών των προσφατων προβοκατόρικων ενεργειών εις βάρος της ΕΛ. ΑΣ.. Υποσχέθηκε δε να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες τους που περιλαμβάνουν την εντολή μη συλλήψεως όλων των παρανόμων διαμένοντων λαθρμετανταστών δεύτερης γενιάς.

Την ίδρυση ειδικού γραφείου στο υπουργείο το οποίο θα δέχεται καταγγελίες αστυνομικής αυθαιρεσίας, σε συνεργασία με τους γνωστούς υπέρμαχους των λαθρομεταναστών: τον Συνήγορο του Πολίτη και τις κρατικοδίαιτες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Επιπλέον ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη ψυχολόγων και αλλοδαπών στα αστυνομικά τμήματα.
Τέλος αποφάσισε να μεταφερθούν οι υπηρεσίες παροχής ασύλου μακριά από την Αστυνομία.

Βέβαια όλα αυτά δεν θα έπρεπε να εντυπωσιάζουν μιας και βάσει πολλών ενδείξεων όλοι οι παραπάνω είναι “δικοί του ανθρώποι“. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ χρωστά πολλά για την επάνοδο του στην εξουσία σε αυτούς τους στρατευμένους!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα του ΣΚΑΙ που αναφέρει ότι ο υπουργός συναντήθηκε με κατοίκους τους “6ου διαμερίσματος“ και “διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι το Α.Τ Αγίου Παντελεήμονα θα αλλάξει και θα γίνει πιο φιλικό προς τους πολίτες“ Φυσικά, το δημοσίευμα παραποιεί την αλήθεια. Όπως προαναφέρθει ο Χρυσοχοίδης ουδέποτε δέχθηκε τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Ο όρος “6ου διαμερίσματος“ χρησιμοποιείται πάντα από τις φυλλάδες στην αναφορά τους προς στα κομματικά στελέχη του “6ου διαμερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ“. Προφανώς ο “κωδικός“ αυτός χρησιμεύει ώστε να μην μπερδεύονται οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι! Τα γεγονότα όμως δικαιώνουν τα γραφόμενα του ΣΚΑΙ, μιας και πράγματι έκτοτε, η Αστυνομία υιοθέτησε μια φιλική στάση προς τους ... μετακινούμενους κατοίκους της Μαρίνας Βήχου του 6ου διαμερίσματους του ΣΥΡΙΖΑ, και των λοιπών ακτιβιστών.

Έφτασε δε ο Χρυσοχοίδης στο σημείο να δηλώνει ότι "σύμφωνα με τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, ο κ. Χρυσοχοΐδης τους δήλωσε ότι έχει δει και αυτός συνεργασία αστυνομικών με φασιστικές συμμορίες" (ΣΚΑΙ). Εξού και σχεδιάζει υπηρεσία καταπολέμησης των ... "ακροδεξιών ομάδων", την ίδια στιγμή που ξηλώνει την αντιτρομοκρατική αφήνει το Ηθών με τρεις αστυφύλακες, και "χαιδεύει" τους αντιεξουσιαστές! (περισσότερα εδώ)


Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η συναυλία στην πλατεία, με τα ΜΑΤ να αποκλείουν την περιοχή σε ρόλο προστάτη αυτών που καθημερινά κραυγάζουν το σύνθημα “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι“! Οι νόμιμοι δικαιούχοι εκδιώχθηκαν, και το “αντιρατσιστικό“ μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοίδη εστάλη, όπως εστάλη προγενέστερα το μύνημα του Γ. Παπανδρέου από το βήμα της βουλής. Είναι όμως αμφίβολο αν ελήφθει από όλους.

Ποια η αντίδραση όσων εναπόθεσαν τον αγώνα στους μεγαλοκομματικούς μηχανισμούς;
Μήπως το κάλεσμα προς τους παράνομα νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες της περιοχής να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της.... λαθρομετανάστευσης;

Το καίριο ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι το πότε επιτέλους θα ξεφύγουμε από την περπατημένη που για τρεις δεκαετίες μας έχουν επιβάλει! Πότε θα ευαισθητοποιηθούμε όλοι εμείς που το πρόβλημα δεν έχει ακόμη χτυπήσει την δική μας εξωπόρτα. Πότε επιτελους θα νοιαστούμε για το έθνος μας και όχι μόνο για τον εαυτό μας; Πότε θα μάθουμε από το παρελθόν και θα προνοήσουμε ορθά για το μέλλον;

ΕΨ