Η είδηση που θάφτηκε! Η Ελλάδα εγκατέλειψε την Κύπρο στην μάχη ενάντια στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2009

Εδώ "κρύβονται" τρεις ειδήσεις.

Πρώτον, τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα στην σύνοδο κορυφής των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε..

Δεύτερον, η παντελής απόκρυψη τους από τα ΜΜΕ όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και τα διεθνή!

Τρίτον, η απουσία της ειδήσης ακόμη και από τα blogs που τον καιρό αυτό ασχολούνται με αναρχικούς, την οικονομία και την αρπαγή της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου! Ας έχουμε υπόψη λοιπόν ποιο ήταν το αντίκτυπο της αποτρόπαιας αυτής πράξης που πιθανώς αποσκοπούσε στο να λειτουργήσε παραπλανητικά για να στρέψει το εδιαφέρον της κοινής γνώμης μακρυά από τις ραγδαίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Τι συνέβη λοιπόν στην σύνοδο: H Ελλάδα δεν τίμησε την υπογραφή της στην Κοπεγχάγη το 2007. H Τουρκία είχε προθεσμία 2 ετών να ανοίξει τα λιμάνια της για τα Κυπριακά πλοία και να αναγνωρίσει το κράτος μέλος της Ε.Ε. εδάφη του οποίου συνεχίζει να κατέχει!


Η Ενταξιακή πορεία της Τουρκίας


Υπήρξε λοιπόν μια έντονη συζήτηση στο συμβούλιο των Υπουργών εξωτερικών όπου ο Μάρκος Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος θα παγώσει επιπλέον 6 κεφάλαια της διαδικασίας ένταξης. 8 κεφάλαια είναι ήδη παγωμένα με Ελληνικές πρωτοβουλίες του 2006.

Οι υπουργοί εξωτερικών όμως διαφώνησαν με την Κυπριακή πρόταση για πάγωμα ολόκληρης της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας! Το επιχείρημα που προέβαλαν ήταν ότι μια τέτοια κίνηση θα θέσει σε κίνδυνο την διαδικασία επανένωσης της νήσου που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Για το καλό μας δηλαδή… καταιγίδα η υποκρισία! Έτσι η Τουρκία έλαβε το πράσινο φως από την Ε.Ε. για να συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία!

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα εγκατέλειψε την Κύπρο να δώσει μόνη της την μάχη στην Ε.Ε.. Η στάση της Ελλάδας ήταν προβλέψιμη με βάση την στήριξη που παρέχει στην Τουρκία αλλά και την πλήρη διπλωματική εγκατάλειψη της Κύπρου από την εποχή της εντάξη της νήσου στην Ε.Ε. και την καταψήφιση του, θεμιτού για τις ελληνικές Αρχές, σχεδίου Αννάν.

Εξίσου αναμενόμενη ήταν και η εγκατάλειψη των ελληνικών εθνικών δικαίων προς χάριν της προώθηση της Τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε. Η Ελλάδα δεν έθεσε καν το θέμα των οξύτατων προβλημάτων που πλήττουν τις διμερείς σχέσεις τις με την Τουρκία: το casus beli στα θέμα τις επέκτασης των χωρικών υδάτων, τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου, την αμφισβήτηση των εδαφών της, και την συμβολή της στην όξυνση της μεταναστευτικής ροής. Πολλοί σπεύδουν να εξηγήσουν ότι η ελληνική αδράνεια οφείλεται στο προσχέδιο των Σουηδών που σε συνεργασία με τους Αγγλους αναγκασαν την αντιπροσωπεία μας να μάχεται για να διατηρήσει το δικαίωμα του βέτο. Όμως αν η Ελλάδα ήταν αποφασισμένη να επιβάλει τα δικαιώματα της, κανένα προσχέδιο δε θα ήταν ικανό να την σταματήσει!

Οι διαδικασίες αυτές αποκρύπτονται από τον Ελληνικό λαό διότι σε αντίθετη περίπτωση οι κυβερνώντες θα αδυνατούσαν να εξηγήσουν με ποιο τρόπο η Τουρκία συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές ενός μέλους κράτους της Ε.Ε., και γιατί οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τις χαρίσουν 1 τρις ευρώ; Αντίθετα τα ΜΜΕ συντονίζονται ώστε να απασχολούν τον ελληνικό λαό με την οικονομική υστερία, που σε συνεργασία με την ευρωπαική Επιτροπή, το ίδιο το ελληνικό κράτος τροφοδοτεί!

Την ίδια στιγμή οι ξεπουλημένοι πολιτικοί μας γίνονται αρωγός των θέσεων που εκφράζονται στις άκρως γελοίες εκθέσεις της αυτοαποκαλούμενης “Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Τουρκία“. Μιας επιτροπής που συντάχθηκε με την συμβολή, και χρηματοδοτείται απευθείας, από το Open Society Foundation του George Soros!


ΕΨ

2 comments:

aldebaran 14 Δεκεμβρίου 2009 - 12:14 π.μ.  

Ήταν αναμενόμενη αυτήν η στάση μας Ελληνόψυχε. Δεν ξέρω αν πρόσεξες κάποια σχόλια του ΓΑΠ που έλεγε ότι αυτήν την στιγμή το πιο κρίσιμο ζήτημα για μας είναι η οικονομία άρα και ότι Σκοπιανό , Ελληνοτουρκικά και Κύπρος έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Εξού και η δήλωση - βόμβα ότι για πρώτη φορά από το 1974 απειλείται η εθνική μας κυριαρχία.
Κουνάν πάνω από τα κεφάλια μας τις απειλές για εθνική χρεωκοπία , έτσι ώστε να ξεχάσουμε τα πάντα και στο τέλος να πούμε ευχαριστώ που θα μας σώσουν από το ΔΝΤ οι ίδιοι που βούλιαξαν την παγκόσμια οικονομία. Εν τω μεταξύ θα μας έχουν πηδήξει ακόμα μια φορά και εσωτερικά με την λιτότητα και τους φόρους και στα εξωτερικά θέματα Τούρκοι και Σκοπιανοί θα αλωνίζουν και θα ισχυροποιούνται.

Ελληνόψυχος 15 Δεκεμβρίου 2009 - 3:32 π.μ.  

Ετσι είναι. Δεν ξέρω αν είδες το βίντεο που ανέβασα την περασμένη εβδομάδα. Αυτά προμήνυα κι εγώ!
Αν το δεις μέχρι το τέλος θα καταλάβεις.