Ελληνική Υπηκοότητα για Πούλημα!

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

"Η χώρα μας εδώ και 15 χρόνια τους περιβάλει με αγάπη, τους βοήθησε να σταθούν στα πόδια τους, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να δημιουργήσουν περιουσίες. Τώρα που τους έχει ανάγκη η Ελλάδα πρέπει να πληρώσουν και αυτοί κάτι." Πρωτοσέλιδο στην Αυριανή

Δεν δυσκολεύομαι να πιστέψω τον συλλογισμό γνωρίζοντας τον χαρακτήρα των ξεπουλημένων δημοσιογράφων:

Όλα στο σφυρί, Υπηκοότητα για πούλημα, Όσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθετε!

Μα τέτοιο ξεφτυλισμό μόνο στην Ελλάδα της Αυριανής θα μπορούσε κάποιος να τον συναντήσει.

Η Ελληνική ταυτότητα δεν είναι για πούλημα κ. Κουρή! Ούτε η Μακεδονική ταυτότητα και Ιστορία ξεπουλιόνται!

Αναρωτιέμαι πως υπάρχει ακόμη κόσμος που αγοράζει τέτοιες φυλλάδες; Το ΠΑΣΟΚ ήδη ξεπούλησε την Ελληνική ιθαγένεια σε εκατοντάδες χιλιάδες ΔΗΘΕΝ παλλινοστούντες για να εξαγοράσει τους ψηφοφόρους που χρειαζόταν ώστε να παραμείνει στην εξουσία το 2002! (περισσότερα για τα παλαιά μας κατορθώματα εδώ). Αλλά έτσι μας θέλουν εμας τους Έλληνες κάποιοι. Ξεπουλημένους ραγιάδες!

Read more...

Περί Τρομοκρατίας, Τράπεζών και Δανεισμού.

Δεν μου αρέσει να “συνωμοσιολογώ“. Παρόλα αυτά, σε ορισμένες περιστάσεις μια ανάλυση που αγγίζει ελαφρά τα όρια της συνωμοσιολογίας είναι αναπόφευκτη.


Στις 18 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα σημειώθηκε ένα συμβάν που εκλήφθηκε ως “αποτυχημένη“ τρομοκρατική απόπειρα. Μέλη τις τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας (ΕΑ) τοποθέτησαν παγιδευμένο αυτοκίνητο στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Citibank, στην οδό Τροιζηνίας, στην Κηφισιά. Στο κτίριο εργάζονται καθημερινά περίπου 300 άτομα. Το αυτοκίνητο περιείχε πέντε φιάλες προπανίου με 80 κιλά της εκρηκτικής ύλης ΑΝFΟ. Η οργάνωση δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει την έκρηξη για της 5 το πρωί.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατική δήλωναν ότι:

«Η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει κατάρρευση μεγάλου τμήματος των κτιρίων της Citibank και να σκότωνε τους δύο ιδιωτικούς φρουρούς που εργάζονταν εκεί. Επιπλέον γύρω από τις εγκαταστάσεις της τράπεζας υπάρχουν πολλές κατοικίες και είναι βέβαιο ότι και εκεί θα υπήρχαν θύματα. Το ωστικό κύμα από μια τέτοια τεράστια έκρηξη μπορούσε να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα στην Εθνική οδό αλλά και ζημιές σε ακτίνα 4-5 χιλιομέτρων. Θα ήταν μια τεράστια καταστροφή.»

Εντύπωση προκαλεί και η παρακάτω δήλωση:

¨η έκρηξη δεν σημειώθηκε επειδή υπήρχε λάθος στη συνδεσμολογία και οι πυροκροτητές δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τέτοια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης».
Το Βήμα (περισσότερα εδώ)

Ένα τέτοιο χτύπημα είναι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Περιέργως η μοναδική άλλη βομβιστική απόπειρα του ΕΑ όπου η βόμβα δεν εξερράγει ήταν στς 14 Μαρτίου του 2004, με στόχο και πάλι υποκατάστημα της Citibank, στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της οδού Κ. Παλαμά στο ρεύμα προς Κηφισιά!

Την απόπειρα στα κεντρικά ακολούθησε έκρηξη σε υποκατάστημα Citibank, στα όρια Νέας Ιωνίας και Φιλοθέης τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου 2009. Η βόμβα, μικρής ισχύος, πυροδοτήθηκε με χρήση καλωδίου μήκους 50 μέτρων.

Η προκύρηξη του ΕΑ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Το Ποντίκι, κάνει μια εκτενέστατη και γενική αναφορά στον ρόλο των πολυεθνικών τραπεζών στην διαμόρφωση του οικονομικού συστήματος – πάντα με την γνωστή αριστερή χροιά που κοσμούσε τις προκυρήξεις της 17Ν. Ο συντάκτης της προκύρηξης συμμερίζεται επίσης την αγάπη των έγκλειστων του Κορυδαλλού για μακροσκελή κείμενα, με πομπώδεις αναφορές.

Οι λόγοι που παραθέτουν οι τρομοκράτες για την επιλογή του στόχου σχετίζονται με την μακροχρόνια παρουσία της Citibank στην Ελλάδα, τον ηγετικό ρόλο της τράπεζας σε κυβερνητικές αποφάσεις, και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της. Να σημειωθεί ότι η αναφορά στο σκάνδαλο των τίτλων - Lehman Brothers για το οποίο έχουν δημιουργηθεί και ενώσεις πολιτών με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι αμελητέα. Η οργάνωση μοιάζε να την αντιλαμβάνεται ως σταγόνα εν τω ωκαινώ.

Υπάρχει όμως ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αφορά το Ελληνικό παράρτημα της Citibank. Στοιχείο το οποίο τα MME δεν συνδέουν με την συγκεκριμένη ενέργεια! Ποιο είναι αυτό;

H Citibank Ελλάδος… ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

«24 Απριλίου 2009, Ώρα : 9.00

Στην πώληση της Citibank Ελλάδος έχει καταλήξει η Citigroup και ο κατάλογος των μνηστήρων αυξάνεται, καθώς ενδιαφέρον έχουν επιδείξει ήδη οι EFG Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΑΤΕ.

Η απόφαση πώλησης του συνόλου της δραστηριότητας της Citibank στην ελληνική αγορά ανοίγει το δρόμο για την εκδήλωση του μέχρι τώρα φιλολογικού ενδιαφέροντος και, εντός των προσεχών μηνών αναμένονται εξελίξεις καθώς οι διοικήσεις των ενδιαφερόμενων έχουν ήδη σε επαφή με την Citigroup Λονδίνου που χειρίζεται το θέμα. Το ενδιαφέρον της EFG Eurobank είναι παλιό ενώ με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά το πώς θα κινηθεί το Τ.Τ για την Citibank μετά και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 526 εκατ. ευρώ στην οποία προχωρά.

Αξιόλογο χαρακτηρίζουν και το χαρτοφυλάκιο της Citibank με αιχμή την Καταναλωτική Πίστη – κυρίως τις πιστωτικές κάρτες – αλλά και τις εργασίες του corporate banking και του asset management και δευτερευόντως το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων.»
Nomisma (περισσότερα εδώ)

Πολλά έχουν ειπωθεί για το τηλεφώνημα στα ΝΕΑ, και το κατά πόσο ο ΕΑ επιζητούσε ένα τυφλό χτύπημα μεγάλης ισχύος ή μια στοχευμένη δολιοφθορά στις εγκαταστάσεις. Πέραν όλων αυτών, το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι εάν όντως ο ΕΑ επεδίωκε να χτυπήσει τα κεντρικά της Citibank ή εσκεμμένα χρησιμοποιήθηκε λανθασμένη συνδεσμολογία ώστε να προκληθεί ¨πανικός¨ δίχως τρομοκρατικό χτύπημα και θύματα.

Θυμάμαι κάποτε το κλασσικό πια σενάριο στις γκανγκστερικές ταινίες όπου οι μαφιόζοι εισάγουν το έγκλημα σε μια περιοχή ούτως ώστε να προκαλέσουν την πώληση των ακινήτων σε χαμηλές τιμές. Βέβαια εάν διαβάσετε το άρθρο της εφημερίδας Οικονομία με τίτλο Citibank: «Η αλήθεια για τη φυγή από την Ελλάδα» θα διαπιστώσετε ότι η εταιρία βρίσκεται σε σχετικά δεινή κατάσταση δίχως την συνδρομή ¨εξωτερικών¨ παραγόντων.
(περισσότερα εδώ)

Εν πάσει περιπτώση, συνωμοσιολογία κάνουμε. Πάμε παρακάτω…

To ξημέρωμα της απόπειρας κατά των κεντρικών της Citibank, συνέπεφτε με την απόφαση για την επιτήρηση της Ελλάδας από την κομισιόν:

«Τη διαδικασία επιτήρησης εις βάρος της Ελλάδας θα προτείνει στο Ecofin η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 18 Φεβρουαρίου, όπως ενημέρωσε χθες τον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.»
Καθημερινή (περισσότερα εδώ)

Η έκθεση της Ecofin θα επιρρέαζε σε μεγάλο βαθμό τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας στην διεθνή αγορά. Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα δανείζεται κάθε χρόνο για να μπαλώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2006 η ετήσια τοκοχρεωλυτική δόση που πληρώνει η Ελλάδα για τα χρέος της αγγίζει τα 10 δις ευρώ. Δηλαδή περίπου το 25% του κρατικού δανεισμού (40-50 δις ευρώ).

«το μέσο επιτόκιο δανεισμού του Δημοσίου αυξήθηκε βαθμιαία, από 3,2% το 2005, σε 4,6% το 2008, ενώ, το πρώτο τρίμηνο του 2009, λόγω της αύξησης της διαφοράς αποδόσεων των ελληνικών από τα γερμανικά ομόλογα, έφθασε στο 5,0%»
Ναυτεμπορική (περισσότερα εδώ)

Εντύπωση προκαλεί ότι το δημόσιο δανείζεται το ίδιο 50 δις για να ενισχύσει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με το πακέτο των 28 δις.

Ένας σημαντικός παράγοντας στην αύξηση του επιτοκίου είναι η “πολιτική“ αστάθεια η οποία καλλιεργείται καθημερινά με την ¨εκλογολογία¨ από τα ΜΜΕ και τις ταραχές του Δεκεμβρίου. Ταραχές τις οποίες τα ίδια τα ΜΜΕ προώθησαν με την στάση τους. Σύμφωνα με έρευνα των Νέων Φακέλων με τίτλο "Η Χώρα του Χρέους" τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι εμπρηστικές ενέργειες κατά του τραπεζικού συστήματος ενισχύουν την εικόνα αστάθειας επάνω στην οποία “πατούν“ οι οικονομικοί οργανισμοί που δανείζουν την χώρα μας. Επιπλέον το κλίμα ανασφάλειας είχε άμεση επιρροή στην μείωση του Τουρισμού στην χώρα μας και επομένως των κρατικών εσόδων, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του δανεισμού τα επόμενα χρόνια.

Πάντα πίσω από κάθε προμελετημένη ενέργεια πρέπει να διερωτώμεθα, ποιος κερδίζει από αυτήν. Και στην παρούσα κατάσταση ο μόνος που κερδίζει από τις ενέργειες των τρομοκρατών είναι… κάποιες πολυεθνικές τράπεζες! Ποιος καλείται να πληρώσει της ζημιές; Φυσικά, οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Εύγε κύριοι ¨αγωνισταί¨!

Read more...

9 Μαίου Συγκέντρωση Στην Ομόνοια για το Μεταναστευτικό

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

ΕΛΛΗΝΕΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 09.05.2009 ΩΡΑ : 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ


ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6930 304 442


(Δελτίο τύπου από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα)

Read more...

Λαθρoμετανάστες στην ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ ζητά το ΕΛΙΑΜΕΠ

Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Σε άρθρο του στην σημερινή Καθημερινή, ο κ. Θάνος Ντόκος, Γ. Διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής, αναπτύσει τον κινδύνο δραστηριοποίησης των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών Πακιστανικής και Αφγανικής προέλευσης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Χρησιμοποιώντας ως πρότυπο την κοινότητα της Βρετανίας επιχειρεί μέσω της καλλιέργιας του φόβου προς την τρομοκρατια να προάγει την ένταξη των Λαθρομεταναστών όχι μόνο στα σώματα ασφαλείας της χώρας μας, αλλά και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών! Επιχειρεί επίσης να προωθήσει και την κατασκευή Μουσουλμανικού τέμενου. Η τακτική έιναι γνωστή και εφαρμοσμένη από την κυβέρνηση Μπους σε ευρεία κλίμακα.

Εάν οι αρχές της χώρας έκαναν την δουλειά τους και απέτρεπαν την παράνομη λαθρομετανάστευση, δεν θα γινόταν σήμερα συζήτηση για την πιθανότητα εμφάνισης της διεθνής τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό όμως επιχειρούν να το κουκουλώσουν οι προασπιστές της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμοιοποίησης. Ο καταιγισμός παρόμοιων δημοσιευμάτων θα συνεχιστεί εώς ότου να επιτύχουν την αναστροφή της κοινής γνώμης!

Απολαύστε λοιπόν τις προτάσεις του κ. Ντόκου στην σημερινή Καθημερινή:

"Για να μη βρεθούμε μελλοντικά προ (πολύ) δυσάρεστων εκπλήξεων, θα μπορούσαμε να κινηθούμε προληπτικά σε τρεις κατευθύνσεις:

1. Πρόσληψη μεταναστών από «ενδιαφέρουσες» κοινότητες στην Ελληνική Αστυνομία και αργότερα στην ΕΥΠ.

2. Δημιουργία επίσημων χώρων θρησκευτικής λατρείας, που δίδει τη δυνατότητα ελέγχου ριζοσπαστικών θρησκευτικών λειτουργών και

3. Συνεργασία με τις ηγεσίες των κοινοτήτων μεταναστών.

Δεν θα πείραζε, φαντάζομαι, για μια φορά να κινηθούμε προληπτικά και όχι πυροσβεστικά.

* Ο κ. Θ. Π. Ντόκος είναι γενικός διευθυντής στο Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)."


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100078_26/04/2009_312353


Ο κ. Ντόκος έχει τελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το Μάρτιο 1996 έως τον Οκτώβριο 1998! Πληρώνεται για να γράφει αερολογίες στην Καθημερινή όπως στο άρθρο του για την ΕΛ. ΑΣ. με αφορμή την δολοφονία του υπαρχιφύλακα Μιχάλη Σπανουδάκη. Το πώς το συμβάν συγχέεται με την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και όχι το νομικό πλαίσιο της χρήσης όπλων, μόνο ο κ Ντόκος το γνωρίζει. Το άρθρο εδώ.


Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι οργάνωση που προωθεί την παγκοσμοιοποίηση στην Ελλάδα: Ασχολείται ως επι το πλείστον με την "Ευρωπαική ολοκλήρωση" και την "Μετανάστευση".

Αρκεί να εξετάσει κανείς την ανακοίνωση της επερχόμενης διάλεξης του ΕΛΙΑΜΕΠ:

"Το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. Πλατφόρμα Διεθνούς Συνεργασίας για τους Ανεπίσημους Μετανάστες (PICUM) με έδρα τις Βρυξέλλες, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Ανεπίσημη Μετανάστευση και Παραοικονομία: Πορίσματα από Χώρες της Νότιας, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης». H Hμερίδα θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Acropolis (Παρθενώνος 19-25, Πλάκα, κοντά στον σταθμό του μετρό «Ακρόπολη») τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2009."

H PICUM είναι μια ΜΚΟ που υπερασπίζει τα δικαιώματα των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ μεταναστών τους οποίους το ΕΛΙΑΜΕΠ βαπτίζει τώρα ως ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΥΣ.


Τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ
είναι ένθερμοι προασπιστές της λαθρομετανάστευσης και της διεύρυνσης παροχής ασύλου στην Ελλάδα όπως εκφράζονται σε σχετικό άρθρο του Θάνου Μαρούκη Ερευνητή Β’ του ΕΛΙΑΜΕΠ:

"Οι αλλεπάλληλες ανθρώπινες τραγωδίες στα ελληνικά σύνορα και οι απάνθρωπες συνθήκες οριακής επιβίωσης αυτών που συλλαμβάνονται επίσημα από τις ελληνικές αρχές έχουν φέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα της πολιτικής ασύλου και της ευρύτερης διαχείρισης συνόρων στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Από την μια πλευρά, ημερίδες πάνω στην παράνομη μετανάστευση, διεθνείς εκθέσεις (βλέπε έκθεση Pro-Asyl) και εγχώριοι οργανισμοί (UNHCR Ελληνικό γραφείο, τοπικές οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών) όλες τονίζουν την ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της Ελλάδας."
Πηγή

Σε άλλη του δημοσίευση το κ. Ντόκος επαναλαμβάνει τις θέσεις των Η.Π.Α σχετικά με τiς πυρινικές δραστηριότητες του Ιράν αναφέροντας ότι

"η πρόταση για τη δημιουργία ενός περιφερειακού/πολυεθνικού κέντρου εμπλουτισμού πρέπει να επανεισαχθεί."

Με την πρόταση αυτή, οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ελέγχουν την παροχή ουρανίου στην περιοχή, και αντιτάσσονται σε αντίστοιχη πρόταση των Ρώσων.


Σχετικά με την αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου ο κ. Ντόκος μας υπαγορεύει ότι:


"Είναι σαφής η ανάγκη ανάπτυξης καλών σχέσεων με τον αλβανικό παράγοντα στα Βαλκάνια, ενώ η διπλωματική απομόνωσή μας σε ζητήματα που δεν άπτονται ζωτικών μας συμφερόντων θα πρέπει να αποφεύγεται". Πηγή


Οπου "Αλβανικός παράγοντας" σημαίνει Αμερικανικά συμφέροντα!


"Κεντρικό στοιχείο της ελληνικής βαλκανικής πολιτικής πρέπει να αποτελέσει η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διευκόλυνση της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας."


"Πρέπει να αποφύγουμε φοβικές προσεγγίσεις και σύνδρομα περί Μεγάλης Αλβανίας και αλβανικού παράγοντα στα Βαλκάνια, καθώς και ευφάνταστες γεωπολιτικές αναλύσεις περί μουσουλμανικών και τουρκικών τόξων". Πηγή


Σχετικά με τα Σκόπια:


"Οσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, οι λανθασμένες ελληνικές επιλογές κατά τη διάρκεια των 17 χρόνων αντιπαράθεσης με τη γειτονική χώρα είχαν ως αποτέλεσμα την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία (Δημοκρατία της Μακεδονίας) από 123 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας. Δυσκολεύεται κανείς να φανταστεί με ποιο τρόπο η χρονική παράταση της διαμάχης θα αποφέρει κάποιο όφελος για την Ελλάδα,"

"Αφαίρεση τροχοπέδης για αναβάθμιση ελληνικού ρόλου και επιρροής στην ΠΓΔΜ και τα Βαλκάνια γενικότερα και αποφυγή διπλωματικής απομόνωσης εντός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ". Πηγή


Όπου τροχοπέδη εστί ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Φυσικά
το ΕΛΙΑΜΕΠ επιβραβεύβεται με Χρυσά Αστέρια από την Ευρωπαική Ένωση για αυτές του τις θέσεις και την "προσφορά" του (2007).

Για το ΕΛΙΑΜΕΠ του Θάνου Βερέμη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Λούκας Τσούκαλης μας πληροφορεί όλο περηφάνια ότι:


"Ο κατάλογος των χορηγών του ΕΛΙΑΜΕΠ γίνεται κάθε μέρα και μακρύτερος. Περιλαμβάνει ελληνικά υπουργεία, θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεγάλα ιδρύματα καθώς και ιδιωτικές εταιρείες". πηγή


Ο μακρύς αυτός κατάλογος περιλαμβάνει όλα τα "καλά παιδιά" και μπορείτε να τον "θαυμάσετε" εδώ.

Read more...

Προπαγάνδα μετά δακρύων για το Στέκι Μεταναστών από την Καθημερινή

Σάββατο, 25 Απριλίου 2009


Η σημερινή Καθημερινή έχει αφιέρωμα στο Αναρχικό Στεκι Δίκτυο/Στεκι Μεταναστών, με αφορμή τους δύο μηνες από την επίθεση που υπέστει με ρίψη χειροβομβίδας. Το άρθρο συνοδεύεται με πολυάριθμες συνεντεύξεις αλλοδαπών σε μορφή βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Στέκι Μεταναστών: Η ζωή μετά τη χειροβομβίδα

Το βράδυ της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου, άγνωστος επιτέθηκε με χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών, όπου βρίσκονταν τουλάχιστον 30 άτομα. Θύματα δεν υπήρξαν, όμως οι μετανάστες του Στεκιού φοβούνται πως ο επόμενος κίνδυνος παραμονεύει, ενώ οι ελπίδες τους για ένα ευνοϊκότερο μέλλον στην Ελλάδα αρχίζουν να καταρρέουν. Της Μαρίας Σαραντοπούλου
m.sarantopoulou@kathimerini.gr

Η συνέχεια του άρθρου μαζί με τα πολυάριθμα βίντεο εδώ.

Απολαύστε την ανταποκρίτρια να δηλώνει ότι" στο στέκι οι μετανάστες τιμούν την Ελλάδα ίσως και καλύτερα από μερικούς Έλληνες, όπως υποστηρίζουν". Σίγουρα οι Έλληνες στους οποίους αναφέρεται είναι οι ημεδαποί θαμώνες του Στεκιού. Οι υμνητές των Σκοπιανών, και κάθε ανθελληνικής αναρχικής πρωτοβουλίας. Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Δικτύου είναι αποκαλυπτική!Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δήλωση του Γίωργου Μανιάτη, στέλεχος στο Στέκι, περί απάντησης στην επίθεση...


Το άρθρο στοχεύει στο να ανατραπεί η αρνητική γνώμη των Ελλήνων προς τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών. Φυσικά, έχουν προηγηθεί πολυάριθμα ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΙ, το τηλεοπτικό κανάλι του ομίλου, όπου προβάλεται το πρόβλημα των κατοίκων του Αγαθονησιού οι οποίοι δοκιμάζονται από τα κύμματα λαθρομεταναστών. Με τα ρεπορτάζ αυτά ο όμιλος κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού και επιδιώκει να ρίξει το βάρος στην δοκιμαζόμενη Ελληνική κυβέρνηση, και όχι τους λαθρομετανάστες. Εξάλλου, ποιός άραγε θα χτίσει τις ανεμογεννήτριες του Αλαφούζου όταν ο ανερχόμενος Γιωργάκης θα προωθήσει τα έργα ΑΠΕ με την συγκατάθεση των Οικολόγων του Τρεμόπουλου;


Υπενθυμίζω ότι η επίθεση είχε όλα τα στοιχεία προβοκάτσιας: χειροβομβίδα αμυντικού τύπου σοβιετικής προελεύσεως του 70´πανομοιότυπη με αυτές που χρησιμοποιεί ο Επαναστατικός Αγώνας και η Σεχτα Επαναστατών, η γλώσσα του οποίου ταιριάζει με κείμενα αναρχικών. Να σημειωθεί ότι η προμήθεια της χειροβομβίδας είναι πιθανό να προέρχεται μέσω Αλβανικών λαθρεμπόρων, ή Ρωσοπόντιων δυαύλων. Με τους δεύτερους υπάρχουν πληροφορίες ότι συνεργάζεται άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση Παλαιοκώστα, οι επαφές του οποίου με το Αναρχικό χώρο είναι δεδομένες.

Την ώρα της επίθεσης πραγματοποιούταν συγκέντρωση του Σύνδεσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες η χειροβομβίδα δεν κατάφερε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, όπως η εισβολή των ΕΚΑΜ, και ΕΔ σε κλειστούς χώρους, η θραύση του τζαμιού προηγήται της ρήψης χειροβομβίδας κρότου λάμψης. Εάν πρόκειται όντως για άτομο του ακροδεξιού χώρου με στρατιωτική εκπαίδευση όπως σκιαγραφείται από τα ΜΜΕ, σίγουρα αυτή η λεπτομέρεια θα υου ήταν γνωστή. Όπως και να έχει δύσκολα πιστεύει κανείς ότι ο δράστης επιζητούσε θύματα!

Τέλος, ουδέποτε τα τελευταία 30 χρόνια έχει χρεωθεί επίθεση με πυροβόλα όπλα ή χειροβομβίδες σε οργάνωση της ακροδεξιάς.

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για προβοκατόρικη επίθεση που επιδιώκει να ξεσηκώσει τους λαθρομετανάστες και να τους εντάξει στον "αγώνα" των Ακροαριστερών.

Παράλληλα, όπως διαφαίνεται από τα πολυάριθμα δημοσιεύματα των εφημερίδων των Ελλήνων εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών, μέσω της επίθεσης επιτυγχάνεται η καλλιέργεια συμπάθειας προς τους μετανάστες. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Έλληνας πολύ ευκολα ξεχνά εν όψη μίας τραγωδίας. Υπό την σκιά των σεισμών του 1998, δύο μόλις χρόνια μετά τα Ίμια, η Ελλάδα μεταβαλλόταν σε υπασπιστή της Ευρωπαϊκής ένταξης της Τουρκίας.

Είναι να απορεί κανείς με την προβολή που απολαμβάνουν οι Ακροαριστεροί του Δικτύου από τους ομίλους ενημέρωσης των πετρελαιάδων Αλαφούζου και Μαρινάκη. Αυτοί που στα χαρτιά τάσονται ενάντια στο κεφάλαιο και το κατεστημένο!

Εάν κρίνει κανείς ότι οι προασπιστές των Πακιστανών, Γιάννης Σηφακάκης, και Πέτρος Κωσταντίνου, επανήλθαν στο προσκήνειο με κινητοποιήσεις, σίγουρα ετοιμάζεται μια ακόμη προβολή του θέματος της ελεύθερης παροχής ασύλου στους λαθρομετανάστες., Παρόμοια εκστρατεία βιώσαμε τον περασμένο Οκτώβριο με την προβολή των δήθεν κρουσμάτων αστυνομικής βίας κατά των λαθρομεταναστών και των δικηγόρων που χειρίζονται τα χαρτιά τους.

Read more...

Frontex και Πράσινα Άλογα

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009


Εδώ και αρκετό καιρό η Ελληνική πολιτική ηγέσία επιδιώκει την συμμετοχή της χώρας μας στα προγράμματα Frontex. H Frontex ιδρύθηκε πριν από 5 περίπου χρόνια με σκοπό την κοινή συμμετοχή των Ευρωπαικών κρατών στην επιτήρηση των Ευρωπαικών συνόρων. Στόχος της οργάνωσης είναι η πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Απασχολει περί τους 150 ευρωπαιοδίαιτους γραφειοκράτες. Ο προυπολογισμός του οργανισμού αυξάνεται κάθε χρόνο: 6,2 εκ (2005), 19,2 εκ (2006), 35 εκ (2007), 70 εκ (2008), και 83 εκ ευρώ το 2009.

Αν και ο οργανισμός συμπληρώνει το πέμπτο έτος ζωής, στην Ελλάδα εφήρμοσε ένα μόλις πιλοτικό πρόγραμμα σε δύο μέρη το οποίο διήρκεσε μόλις 3 εβδομάδες το 2006 και 6 εβδομάδες το 2007. Στα πλαίσια του προγράμματος το 2006, εντοπίστηκαν συνολικά 422 λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν 13 διακινητές.

Το 2007 συνελήφθησαν συνολικά 1563 λαθρομετανάστες και πάνω από 21 διακινητές. (κάποιες πηγές κάνουν λόγο για 3400 λαθρομετανάστες). Το πρόγραμμα κόστισε 139,149 ευρώ, και συμμετείχαν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Αλβανία, η Βουλγαρία και έταιροι από την Ε.Ε. Το πρόγραμμα Ποσειδών είχε την μεγαλύτερη απόδωση από κάθε άλλο πρόγραμμα της Frontex.

Συγκριτικά, παρόμοιο πρόγραμμα με την ονομασία Ερμής, που αφορούσε την Ιταλία και την Ισπανία στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2007 απορρόφησε 1,9 εκ ευρώ και διήρκεσε 3 εβδομάδες. Εντοπίστηκαν ... 30 (!) λαθρομετανάστες, και συνελήφθησαν 4 διακινητές. Η Ελλάδα συνέβαλε στο πρόγραμμα. Ο κάθε λαθρομετανάστης κόστισε 70000 ευρώ στον Ευρωπαίο πολίτη!

Είναι πασιφανές σε ποιά περίπτωση πετάχθηκαν λεφτά στον κάδο απορριμάτων και σε ποια περίπτωση απέδωσαν καρπούς. Στην Ελλάδα όμως ακόμη να δούμε κάποια σοβαρή συμμετοχή της Frontex στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης, οι ρυθμοί της οποίας έχουν δεκαπλασιαστεί από το 2006!

Στις 19 Δεκ 2008 η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Frontex με στόχο την χρηματοδότηση της εποπτείας των Ελληνικών συνόρων. Η Ελλάδα πιέζει μάλιστα για την ίδρυση ευρωπαικής ακτοφυλακής.

Η έλλειψη αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης απο πλευράς της χώρας μας καθώς και της Τουρκίας έχει γίνει αντιληπτή από όλους όσους παρακολουθούν το σημαντικό αυτό ζήτημα. Είναι πολύ πιθανό ότι οι ηγεσίες σε Τουρκία και Ελλάδα επιχειρούν εσκεμένα με αυτό τον τρόπο να πιέσουν την Ευρωπαική Ένωση για σοβαρή οικονομική ενίσχυση. Το πρόβλημα δεν εστιάζεται στην φύλαξη αλλά στην δική μας εμμονή να περισυλλέγουμε όποιον αυτόβουλα επιδιώκει να πνιγεί στο Αιγαίο, και στην Τουρκική "άρνηση" για πάταξη και επανεισδοχή.

Οι σημερινές δηλώσεις της υπουργού εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης του σκεπτικού αυτού:

«Ουσιαστικά ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες οδηγούν σε μία εντατικοποίηση της ελληνικής παρουσίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, θα τεθεί το θέμα και σε επίπεδο αρχηγών κρατών, αλλά και σε επίπεδο εμπλεκομένων υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών, έτσι ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη δραστηριότητα της FRONTEX. Ταυτόχρονα, συζητήσαμε τρόπους που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πετύχουμε επανεισδοχή μεταναστών στις χώρες τους, οι οποίοι έχουν έλθει λαθραία και δεν είναι στην κατηγορία αυτών που δικαιούνται πολιτικό άσυλο».

Μια δεύτερη εκδοχή είναι ότι η εμπλοκή της Frontex και η παράδοση της φύλαξης των συνόρων στην Ε.Ε. γίνεται για να απαλλαγεί η κυβέρνηση από την κατηγορία της απαραξίας, μιας και δίδεται η εντύπωση ότι η ευθύνη βαρύνει την Ε.Ε. και όχι την Ελλάδα. Από την άλλη στις 22 Ματρίου του 2000 ο Ο.Η.Ε εξέδωσε αναφορα στην οποία επισημάνει ότι ο πλυθισμός της Ευρώπης θα μειωθεί κατα 40 εκ. μέχρι το 2050. Οι οικονομικοί εγκέφαλοι των Βρυξελλών υπολογίζουν ότι για να διατηρήθει η οικονομική ανάπτυξη της Ε.Ε. είναι απαραίτητη η εισρροή 56 εκ. μεταναστών μέχρι το 2050. Από κάπου πρέπει να μπουν αυτοί. Η επιθυμία της δημιουργίας μιας εννιαίας ευρωπαικής πολιτικής υπογραμμίζεται από την αναφορά του Franco Frattini όπου σχεδιάζεται η παροχή πανευρωπαικών μπλε καρτών. Αυτές όμως αφορούν μόνο τους εκπαιδευμένους εργάτες.

Σε οποιαδήπωτε περίπτωση, γίνεται αντιληπτό ότι η είσοδος στην χώρα μας δεν ελέγχεται και συνάμα δεν διαφαίνεται πρόθεση αντιστροφής της πορείας αυτής. Με την παρούσα κατάσταση έχουμε βρεθεί προ τετελεσμένων: μέσω μιας εσκεμμένης αποτυχίας του ελέγχου της παράνομης μετανάστευσης, ο λαός καλείται να αποδεχθεί ως δεδομένη την παραχώρηση της διαχείρησης των συνόρων μας.

Την ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει υπό το βάρος του νέου κύμματος λαθρομεταναστών, η πολιτική μας ηγεσία ψάχνει για ελεημοσύνη από την ανύπαρκτη Frontex; Την στιγμή που στο Αγαθονήσι, οι λιμενικοί μας προτίθονται να περιπολούν ακόμη και με δικά τους σκάφη, το κράτος δεν μεριμνά ούτε για την άμεση στέγαση τους στο νησί!

Μήπως είναι καιρός να ξαναπάρουμε την ευθύνη των εθνικών συνόρων στα χέρια μας, αντί να τα θυσιάζουμε με την ελπίδα απόσπασης ευρωπαικών κονδυλίων;

Read more...

1259 Λαθρομετανάστες στο Αγαθονήσι το 2009

Read more...

Ιντερνετ και Αλεξίσφαιρα γιλέκα για τους Έλληνες στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Κυριακή, 19 Απριλίου 2009


Η Ελλάδα έχει αποστείλει περί τους 130 άνδρες στο Αφγανιστάν. Η αποστολή είναι γνωστή ως Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ) και απαρτίζεται από άνδρες του Πεζικού, του Μηχανικού, των Καταδρομών και άλλων μονάδων.

Τα παλικάρια αυτά βρίσκονται εκεί υπερβαίνοντας το καθήκον της υπεράσπισης της πατρίδος. Όπως και να έχει, η διένεξη με τους Ταλιμπάν δεν αφορά άμεσα την Ελλάδα. Στην περίπτωση της αποστολής της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Θα περιμέναμε λοιπόν ότι το Ελληνικό κράτος θα παρείχε στους άνδρες της ΕΛΔΑΦ κάποιες βασικές υπηρεσίες. Θα σταθώ σε δύο σημεία: τα Αλεξίσφαιρα γιλέκα, και το Internet.

Αλεξίσφαιρα γιλέκα

Ακόμη και οι άνδρες των καταδρομών οι οποίοι εκτελούν επικίνδυνες αποστολές παροχής προστασίας, είναι εφοδιασμένοι με τα παλαιά αλεξίσφαιρα τύπου M69, γνωστά από την χρήση τους στον πόλεμο του Vietnam. Οι Έλληνες στρατιώτες αναγκάζονται να εφοδιάζονται σύγχρονα γιλέκα από την ντόπια αγορά με δικά τους έξοδα. Το γιλέκο μαζί με τις προστατευτικές πλάκες κοστίζει περί τα 250-300 ευρώ στο Αφγανιστάν. Ο μέσος όρος των μηνιαίων απολαβών υπαξιωματικού στις Ειδικές δυνάμεις αγγίζει τα 700 ευρώ.

Η περίπτωση των γιλέκων ίσως ακολουθεί την γνωστή φράση από την εποχή της Ελληνικής αποστολής στο Κοσσυφοπέδιο: «Ο ελληνικός στρατός είναι παντού ίδιος σε εμφάνιση». Τότε, υπό αυτό το σκεπτικό, συνέβαινε το εξής "τραγικό". Οι άνδρες της επίλεκτης Ζ´ ΜΑΚ, οι οποίοι εντός Ελλάδος έφεραν ντουφέκια Μ16 και Μ4, εξοπλίζονταν με το υποδεέστερο ντουφέκι G3. Στο Κοσσυφοπέδιο οι καταδρομείς ανελάμβαναν όλες τις δύσκολες αποστολές και έφεραν εις πέρας το μεγαλύτερο μέρος του έργου της Ελληνικής Ταξιαρχίας ΕΛΔΥΚΟ.

Internet

Οι Αμερικανοί, και αποστολές άλλων χωρών, παρέχουν στους άνδρες τους υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο. Μέσα από αυτό μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και υπηρεσίες διαδικτιακής τηλεφωνίας.

Ο Ελληνικός στρατός δεν παρέχει καμία τέτοια υπηρεσία με αποτέλεσμα οι Έλληνες στρατιώτες να είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν κάρτες και να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο της παραπλήσιας Ιταλικής μονάδας. Ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει κάποιος από την Ελλάδα με δικό του άνθρωπο στην μονάδα είναι μέσω ένος Ελληνικού τηλεφωνικού αριθμού ο οποίος συνδέεται με τους θαλάμους της ΕΛΔΑΦ στο Αφγανιστάν.

Συνήθως οι αποστολές στο Αφγανιστάν διαρκούν έξι μήνες. Η δωρεάν παροχή internet (ίσως από την Cosmote) θα ωφελούσε το έργο των ανδρών μας και θα καθιστούσε την παραμονή τους στην απομακρυσμένη αυτή χώρα λιγότερο δυσβάσταχτη για τους ιδίους και τις οικογένειές τους.

Read more...

Αλέξης Ηρακλείδης: Ένας εκ των πολλών μειοδοτών Ελλήνων Ακαδημαϊκών

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009Πάντα αναρωτιέμαι πως άνθρωποι που υπονομεύουν συστηματικά και με αδέξιο τρόπο τα εθνικά μας θέματα, βρίσκουν θέσεις στα δημόσια πανεπιστήμια, και αρθρογραφούν σε μεγάλης κυκλοφορείας εφημερίδες όπως το ΒΗΜΑ, Τα ΝΕΑ κα. Εδώ παραθέτω μια σειρά απο δημοσιεύματα του καθηγητή του Παντείου Παν. Αλέξη Ηρακλείδη, που περιέχουν τις ενδοτικές του θέσεις στα Εθνικά μας ζητήματα.

Κλείνοντας παραθέτω δύο άρθρα από το Πρώτο θέμα στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για την ενημέρωση που μας παρέχει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι δημοσιογράφοι ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΑΣ και ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ τα λένε "εξω από τα δόντια" και τα άρθρα τους αποτελούν μια ανάσα μέσα στον καταιγισμό ανθελληνικής προπαγάνδας στον Ελληνικό Τύπο. Ζήτημα είναι τώρα ο κόσμος να συνεχίσει να διαμαρτύρεται εως ότου οι φωνές μας να εισακουστούν στα αυτιά των βαρύκοων κυβερνούντων.

------------

Απο το ΒΗΜΑ
Το κόστος του βέτο
Α. ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ
6/4/2008

Το ελληνικό βέτο είχε μεγάλο κόστος διεθνώς (α) γιατί παραβήκαμε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της Νέας Υόρκης που σαφώς επιτρέπει την ένταξη της γείτονος με το όνομα πΓΔΜ και (β) γιατί φάνηκε να βάζουμε το ελληνικό συμφέρον - για την ακρίβεια τους υπερβολικούς ελληνικούς φόβους σε σχέση με το όνομα της γείτονος - πάνω από την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή. Στα θετικά του βέτο είναι ότι η Αθήνα απέδειξε ότι δεν μπλοφάριζε, ούτε ακολούθησε σκληρή τακτική, τελευταίως, για λόγους διαπραγματευτικούς και μόνο. Κοντολογίς ότι ειλικρινά θεωρούσε ότι θιγόταν με την προτεινόμενη λύση.

Ερχόμαστε στην επόμενη μέρα. Απαραίτητο είναι να περάσουμε σε μια νέα σελίδα, τόσο διαδικαστικά όσο πρακτικά και ουσιαστικά. Διαδικαστικά να λάβουν χώρα ουσιαστικές διμερείς διαπραγματεύσεις, κατά προτίμηση χωρίς κανέναν μεσολαβητή ως ενδιάμεσο, με στόχο την ανεύρεση λύσης το ταχύτερο δυνατό. Πρακτικά, να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε πολλές από τις προταθείσες σύνθετες ονομασίες σε σχέση με το όνομα και όχι να εμμένουμε σε μία ή δύο μόνο λύσεις. Συνάμα (1ον) θα πρέπει να επιδείξουμε διεθνώς, και ειδικά έναντι της γείτονος, ότι δεν τρέφουμε καμία εχθρότητα απέναντί της, αλλά όντως επιδιώκουμε φιλικές σχέσεις και μάλιστα στη βάση της ισότητας και όχι στη λογική ισχυρού - αδύναμου όπως δώσαμε την εντύπωση ως τώρα, (2ον) να τους εξηγήσουμε ήρεμα και πειστικά, χωρίς υπεροψία και κορόνες, γιατί μας έχει καρφωθεί η ιδέα περί αλυτρωτισμού τους προς το Αιγαίο, (3ον) να παραδεχθούμε ότι η γραμμή Σαμαρά - Κωνσταντίνου Καραμανλή, που επικράτησε από το 1992 και επί μία σχεδόν δεκαετία, κακώς επικράτησε, ήταν άστοχη και το κυριότερο συγκρουσιακή, άδικη και προσβλητική απέναντί τους.

Χρειάζεται και κάτι παραπάνω: στις διμερείς διαπραγματεύσεις το πέρασμα σε μια εντελώς διαφορετική λογική (ένα paradigm shift όπως θα έλεγε ο Thomas Kuhn) και από τις δύο πλευρές: η αναζήτηση από κοινού λύσης σε ένα κοινό πρόβλημα, χωρίς νικητή-ηττημένο, αλλά με δύο νικητές-κερδισμένους (λύση «θετικού αθροίσματος»). Κλειδί για να σπάσει ο πάγος είναι να τους δηλώσουμε ευθαρσώς ότι αναγνωρίζουμε πέρα για πέρα ότι υπάρχει έθνος των Makedonski, το οποίο υφίσταται εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια (αφότου δηλαδή αποξενώθηκαν από τους εθνοτικά συγγενείς τους Βούλγαρους) και ότι σεβόμαστε πλήρως το δικαίωμά τους στον αυτοπροσδιορισμό, εφόσον βέβαια αυτός δεν υποκρύπτει αλυτρωτισμό (με άλλα λόγια, η λογική του Πακέτου Πινέιρο, Απρίλιος 1992).

Ο κ. Αλέξης Ηρακλείδης είναι καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και ανάλυσης συγκρούσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου

------------

Η μαγική συνταγή που προτείνει ο κ. Ηρακλείδης είναι να τους εξηγήσουμε την θέση μας ήρεμα και καθαρά, διχως εθνικιστικές κορώνες. Φαίνεται ότι μεχρι σήμερα οι εκάστοτε υπουργοί εξωτερικών γκαρίζουν στις διεθνές συναντήσεις με τους Σκοπιανούς. Έτσι εξηγήται το ότι δεν μας καταλαβαίνουν. Ιστορία, Διπλωματία και Γεωστρατηγική ανάλυση υψίστης ποιότητος . Ο κ. Ηρακλείδης τολμά να γράφει τέτοιες ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ από την έδρα καθηγητή Πανεπιστημίου σε θέματα Διεθνών Σχέσεων και Ανάλυση Συγκρούσεων.

Ο κύριος αυτός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα έθνη δεν δημιουργούνται σε μια νύχτα δια υφαρπαγής ξένου πολιτισμού και αμφισβήτισης ιστορικά τεκμηριωμένης αλήθειας. Είναι να απορεί κανείς με την κατάντια των Πανεπιστημίων μας. Φένεται όμως ότι κάποιοι στον έντυπο Τύπο έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται αυτά που εμείς χρόνια φωνάζουμε με τις δήθεν "εθνικιστικές μας κορώνες".

Ο ίδιος κύριος μας παρότρυνε να πούμε το ΝΑΙ στο σχέδιο Αννάν το 2004:Σε άλλο άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νεα, έπειτα από το Κυπριακό δημοψήφισμα ο κ. Ηρακλείδης επεδίωκε να καλλιεργήσει τον φόβο στον αναγνώστη ως προς τις συνέπειες του επικείμενου ΟΧΙ στο σχέδιο Αννάν των Ελληνοκυπρίων το 2004:

Αλέξης Ηρακλείδης: Κύπρος - Οι πέντε συνέπειες του "ΟΧΙ" Δε 26/4/2004


Το άκριτο ελληνοκυπριακό «Όχι» θα έχει δυσάρεστες συνέπειες κυρίως για την Κυπριακή Δημοκρατία (για τους Ελληνοκυπρίους) και, κατά δεύτερον λόγο, για την ίδια την Ελλάδα. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε κατηγορίες δυσάρεστων συνεπειών: (α) το τι θα αντιμετωπίσουν οι Ελληνοκύπριοι μέσα στην E.E., (β) ότι μάλλον ουδείς διεθνής παράγοντας θα ασχοληθεί ξανά με το Κυπριακό και την επίλυσή του, (γ) ότι θα εδραιωθεί για τα καλά η διχοτόμηση, θα γίνε και de jure, με τη σχεδόν βέβαιη αναγνώριση της αποσχιστικής οντότητας της βόρειας Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους, (δ) θα επιδεινωθεί η κατάσταση στο νησί, ειδικά για τους Ελληνοκύπριους, και (ε) θα υπάρξουν συνεχή αγκάθια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και τριβές στις σχέσεις Αθήνας - E.E. και Αθήνας - Λευκωσίας, ειδικά όσο στο πηδάλιο μένουν οι απορριπτικοί υπό τον T. Παπαδόπουλο.

Καταλήγοντας, το δήθεν αγέρωχο ελληνοκυπριακό «Όχι» θα καταγραφεί, νομίζω, ως ένα μεγάλο ιστορικό λάθος, ίσως το μεγαλύτερο που έχει κάνει η ελληνοκυπριακή πλευρά, ενδεχομένως χειρότερο και από τα «13 Σημεία» του Μακαρίου, από την άρνησή του να δεχθεί το αποτέλεσμα των Διακοινοτικών του 1968-1974 και από το «Όχι» του Κυπριανού στο σχέδιο Ντε Κουέγιαρ το 1985. Ο Αλέξης Ηρακλείδης είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο Καθηγητής κύριος Ηρακλείδης είχε υποστηρίξει, πριν το δημοψήφισμα στην Κύπρο, με άρθρο του στα ΝΕΑ, τα θετικά του ΝΑΙ


------------

Μόνο τους σεισμούς και τους καταποντισμούς ξέχασε ο κ. Ηρακλείδης στην έκτη κατηγορία. Πάντως πέντε χρόνια μετά το ΟΧΙ, μια χαρά τα βγάζει πέρα η Κύπρος. Είναι φανερό ότι όσοι καλλιεργούσαν αβάσιμη τρομολαγνεία, είχαν ξεκάθαρα ενδοτικούς σκοπούς.

Βέβαια, ο κ. Ηρακλέιδης δεν είναι μόνος. Η Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ η οποία παρέχει πολιτική στήριξη σε αυτούς τους "εφιάλτες" μας παρέχειμια ολόκληρη λίστα.. Του ευχαριστούμε διότι μας βγάζουν από τον κόπο να συλλέξουμε εμείς οι ίδιοι τα άρθρα.


Οι προσφωνήσεις στο όνομα του κ. Ηρακλείδη στην Τουρκία δεν είναι κάτι καινούριο. Αναφορές στο όνομα του γίνονται ανά διαστήματα όπως σε άρθρο στην TümGazeteler με τίτλο:

Yunanlı profesör: Ege Yunan gölü değil - Έλληνας Καθηγητής: Το Αιγαίο δεν είναι Ελληνική λίμνη. Το άρθρο βασιζόταν σε δημοσίευμα του κ. Ηρακλείδη στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ στο οποίο στρεφόταν κατά της "επιθετικής"Ελληνικής πολιτικής επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12νμ.

Ο κ. Ηρακλείδης ήταν ο ένας εκ των τεσσάρων Ελλήνων ακαδημαικών που έδωσαν ομιλία στο Διεθνές συνέδριο για τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Ανατολικών και Βαλκανικών μελετών.

Η ομιλία του κ. Ηρακλείδη στο συνέδριο μπορεί να χαρακτηριστεί ως
πρόχειρο ψυχογράφημα των δύο λαών: Ρίχνει το πρόβλημα σε μια μερίδα σκληρών εθνικιστών (τους οποίους αποκαλεί με τον αγγλο-αμερικανικό όρο "γεράκια"), δίχως να κάνει αναφορά στο παραμικρό γεωπολιτικό στοιχείο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης οι:
Παναγώτης Τσάκωνας (Παν. Αιγαίου)
Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης (Παν. Μακεδονίας)
Φίλιππος Σαββίδης (ISTAME)

Ολόκληρη η αναφορά εδώ.

------------

Τα άρθρα στο Πρώτο Θέμα:


Ο πανεπιστημιακός Αλέξης Ηρακλείδης «ανακάλυψε» ότι κάναμε εθνοκάθαρση κατά των Τούρκων!

Ο άνθρωπος που πληρώνεται από την ελληνική Πολιτεία να διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις στους Έλληνες φοιτητές επέλεξε, όχι τυχαία, την 25η Μαρτίου να δηλώσει: «Το 1919 οι Έλληνες έκαναν στους Τούρκους ό,τι οι Σέρβοι στη Βοσνία» Η «ΠΑΡΕΑ» της συγγραφέως του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού ξαναχτυπά. Δεν προλάβαμε να γλιτώσουμε από την κυρία Μαρία Ρεπούση, που δίδασκε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά ένας συνωστισμός στην προβλήτα, και μας προέκυψε ο καθηγητής του Παντείου κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919!


Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι αναγνωρίζουν ως ανεξάρτητο κράτος τα Κατεχόμενα της Κύπρου και αρνούνται τη διεθνώς αναγνωρισμένη Γενοκτονία των Αρμενίων, ένας Ελληνας καθηγητής υποστηρίζει ότι «κατά τη μικρασιατική εκστρατεία έγινε από τους Ελληνες εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων». Ο άνθρωπος που πληρώνεται από την ελληνική Πολιτεία για να διδάσκει τα παιδιά μας -Διεθνείς Σχέσεις και Ανάλυση Συγκρούσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο- επέλεξε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ισχυριστεί ότι «το 1919 οι Ελληνες έκαναν μεγάλα έκτροπα, περίπου ό,τι έκαναν οι Σέρβοι στη Βοσνία. Οι Έλληνες ήταν οι επιτιθέμενοι. Φωτιά και μπούρμπερη έως την Αγκυρα. Σκοτώνουν, σφάζουν, η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή». Και σαν να μην έφταναν αυτά, κατέληξε μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας»: «Ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας».


Όπως ήταν φυσικό, το ανθελληνικό παραλήρημα του κ. Ηρακλείδη προκάλεσε σάλο και σωρεία αντιδράσεων τόσο μεταξύ των συναδέλφων του ιστορικών όσο βεβαίως και εκπροσώπων των μικρασιατικών σωματείων. Συγκεκριμένα, «πληρωμένο σκουλήκι» τον χαρακτήρισε μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Σωματείων (ΠΟΜΣ) κ. Ευθύμιος Αρζόγλου. Από την πλευρά του, ο ιστορικός κ. Σαράντος Καργάκος υπογράμμισε ότι ο κ. Ηρακλείδης -τον οποίο χαρακτηρίζει «ανεπιστήμονα»- εκτίθεται, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιεί έννοιες το περιεχόμενο των οποίων υπαγορεύουν το πάθος, ο φανατισμός ή η συγκυρία. Για «βαποράκια» του τουρκικού εθνικισμού, τον οποίο εξαγνίζουν στις χειρότερες πτυχές του και για «ταλιμπανιστές» του φονταμενταλισμού και της νεωτερικότητας μιλά ο συνάδελφος του ανιστόρητου ιστορικού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιώργος Κοντογιώργης.


Την ίδια ώρα η Ελληνική Πολιτεία δεν αντιδρά στις προκλητικές και ανιστόρητες τοποθετήσεις του κ. Ηρακλείδη, αλλά συνεχίζει να τον αμείβει ως καθηγητή του Παντείου για να «μεταλαμπαδεύει» τις ανθελληνικές του θέσεις στους φοιτητές μας. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα του «ΘΕΜΑτος», επικαλούμενο το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και αρκέστηκε να νίψει τας χείρας του χωρίς καν να τοποθετηθεί επί των εξοργιστικών απόψεων του κ. Ηρακλείδη.


«Είναι σκουλήκι» «Ο καθηγητής πανεπιστημίου που σπουδάζει τα παιδιά μας και μίλησε για εθνοκάθαρση είναι πληρωμένο σκουλήκι. Ολοι αυτοί είναι οι εχθροί μας και μετά είναι όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί τον εχθρό, τον απέναντι, τον αντιμετωπίζεις κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις. Πώς όμως να φυλαχτείς από τον αδελφό σου, τον πατριώτη σου, τον συμπολίτη σου με τον οποίο αγωνίζεσαι από κοινού, αλλά τελικά γίνεται φίδι στον κόρφο μας; Ολοι αυτοί πληρώνονται από διάφορα κέντρα», ξεσπά με αγανάκτηση ο πρόεδρος της ΠΟΜΣ κ. Αρζόγλου. Μάλιστα η ομοσπονδία προέβη σε σκληρή ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καταδικάζουμε ως ομοσπονδία με έδρα τη Θεσσαλονίκη τέτοιου είδους δηλώσεις. Πράγματι, συγκλονιζόμεθα όταν βλέπουμε τέτοιες αναφορές από συμπατριώτες μας… Ηδη μας ταλαιπώρησε ιδιαίτερα η κυρία Ρεπούση με την αντίληψή της περί ‘‘συνωστισμού του πληθυσμού της Σμύρνης’’. Καλό θα ήταν πριν βαίνουμε σε δηλώσεις να είμαστε πλήρως ενήμεροι επί του θέματος και να προσέχουμε την αμεροληψία και την εγκυρότητα των πηγών μας, ειδικότερα όταν αποτελούμε μέρος του εκπαιδευτικού μηχανισμού».


Παράλληλα, ο κ. Κοντογιώργης κρατά σαφείς αποστάσεις από την «επικίνδυνη» χρήση του όρου «εθνοκάθαρση», σημειώνοντας πως «ο ακαδημαϊκός δάσκαλος, ακόμη κι όταν ομιλεί ως πολίτης, οφείλει να έχει κατά νου ότι οι έννοιες είναι ακριβείς. Δεν έχουν δηλαδή το περιεχόμενο που υπαγορεύουν το πάθος, ο φανατισμός ή η συγκυρία. Διότι διδάσκει και, το χειρότερο, εκτίθεται. Η έννοια της εθνοκάθαρσης είναι καταχωρημένη στη διεθνή βιβλιογραφία, δεν είναι άγνωστη. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι όλα όσα επικαλείται ο καλός συνάδελφος είναι αληθή, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν συγκροτούν την έννοια της εθνοκάθαρσης».


«Είναι προδότες» «Οι θιασώτες της άποψης αυτής διατείνονται ότι έτσι επιτίθενται στον ελληνικό εθνικισμό. Στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να μεταβάλλονται οι ίδιοι σε "βαποράκια" του εθνικισμού του "άλλου" -εν προκειμένω του τουρκικού-, τον οποίο εξαγνίζουν στις χειρότερες πτυχές του», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Κοντογιώργης και προσθέτει: «Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους κύκλους αυτούς, ωστόσο, είναι ότι επιλέγουν σταθερά τους αφορισμούς και την αυθεντία της νομιζόμενης ορθοφροσύνης, ουδέποτε όμως τον διάλογο με τους αντιφρονούντες. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι έτσι συμπεριφέρονται ως κοινοί "ταλιμπανιστές" του φονταμενταλισμού της νεωτερικότητας, αντί ως εκ της θέσεώς τους να διδάσκουν την ελευθερία».


Το ίδιο σκληρός στις δηλώσεις του είναι και ο ιστορικός κ. Καργάκος, χαρακτηρίζοντας όσους διακινούν απόψεις όπως αυτές του κ. Ηρακλείδη «ανεπιστήμονες»: «Ολα αυτά είναι μέσα στην ευρύτερη πολιτική που θέλει να φέρει την καταπληγωμένη και καταπροδομένη Ελλάδα από σύμμαχους και παιδιά της υπόλογη σε ένα διεθνές δικαστήριο με δικαστές τους θύτες της Ελλάδας. Ο δρόμος που άνοιξαν ο Νενέκος, ο Εφιάλτης, ο πρωθυπουργός της Κατοχής και οι συνεργάτες του έχει πολλούς σήμερα περιπατητές. Είναι προδότες». Ο ίδιος διευκρινίζει ότι «ασφαλώς πράξεις βίας έγιναν αλλά σε καμία περίπτωση δεν δόθηκε εντολή εκ των άνω. Ηταν πράξεις βίας μεμονωμένων στρατιωτών ή απλών αξιωματικών. Εξάλλου όταν γίνεται πόλεμος δεν γίνεται με κομφετί».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαος Μέρτζος, ο οποίος σημειώνει: «Οι όποιες βιαιότητες σε καμία περίπτωση και πουθενά δεν έλαβαν τη μορφή της γενοκτονίας ούτε οφείλονταν σε γενική διαταγή της Στρατιάς». Προσθέτει μάλιστα ότι «αυτές οι ωμότητες Ελλήνων στρατιωτικών είναι καταδικαστέες. Δεν δικαιολογούν, όμως, τη Γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού, που βάσει γενικού επιτελικού σχεδιασμού εξαπέλυσαν δύο φορές, το 1914-1916 και το 1922-1923, ο οργανωμένος Τουρκικός Στρατός και η Διοίκηση», κάτι άλλωστε που παρουσιάζει και ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Κενάν Αναντόλ στο συναρπαστικό βιβλίο του «Ο μεγάλος χωρισμός».


Είναι πληρωμένο σκουλήκι... «Ο καθηγητής πανεπιστημίου που σπουδάζει τα παιδιά μας και μίλησε για εθνοκάθαρση είναι πληρωμένο σκουλήκι. Τον εχθρό τον αντιμετωπίζεις κρατώντας τις απαραίτητες επιφυλάξεις. Πώς όμως να φυλαχτείς από τον αδελφό σου, τον πατριώτη σου, τον συμπολίτη σου με τον οποίο αγωνίζεσαι από κοινού, αλλά τελικά γίνεται φίδι στον κόρφο μας; Ολοι αυτοί πληρώνονται από διάφορα κέντρα» ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μικρασιατικών Σωματείων


«Βαποράκια» του τουρκικού εθνικισμού «Οι θιασώτες της άποψης μεταβάλλονται οι ίδιοι σε "βαποράκια" του εθνικισμού του "άλλου" -εν προκειμένω του τουρκικού-, τον οποίο εξαγνίζουν στις χειρότερες πτυχές του. Συμπεριφέρονται ως κοινοί "ταλιμπανιστές" του φονταμενταλισμού της νεωτερικότητας, αντί ως εκ της θέσεώς τους να διδάσκουν την ελευθερία» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο


Είναι προδότες και ανεπιστήμονες «Οσοι διακινούν απόψεις όπως και αυτές του κ. Ηρακλείδη είναι ανεπιστήμονες. Ολα αυτά είναι μέσα στην ευρύτερη πολιτική που θέλει να φέρει την καταπληγωμένη και Είναι προδότες και ανεπιστήμονες καταπροδομένη Ελλάδα από συμμάχους και παιδιά της υπόλογη σε ένα διεθνές δικαστήριο με δικαστές τους θύτες της Ελλάδας. Ο δρόμος που άνοιξαν ο Νενέκος, ο Εφιάλτης, ο πρωθυπουργός της Κατοχής και οι συνεργάτες του έχει πολλούς σήμερα περιπατητές. Είναι προδότες». ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ιστορικός


Ο κ. Αλέξης Ηρακλείδης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1952 ενώ οι ρίζες του βρίσκονται στην Κύπρο στην περιοχή της Μόρφου και της Πάφου. Σήμερα διδάσκει ως αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ωστόσο έχει γίνει γνωστός για τις WHO IS WHO ακραίες δηλώσεις του και όχι για το ακαδημαϊκό του έργο. Εκτός των άλλων, έχει δηλώσει απερίφραστα ότι είναι υπέρμαχος του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της κυρίας Μαρίας Ρεπούση: «Το εγχειρίδιο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, ένα βιβλίο καλογραμμένο και νηφάλιο που πλησιάζει κατά πολύ τους όρους της επιστημονικής ανάλυσης και γραφής, έχει προκαλέσει σάλο στον χώρο των εθνικιστών, από τους πολλούς που διαθέτει η χώρα μας». Οι τοποθετήσεις του κ. Ηρακλείδη έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με τις αρχές που υπηρέτησε ως πρέσβης της Ελλάδας ο πατέρας του Δημήτριος Ηρακλείδης. Από το 1952 έως το 1985 διετέλεσε διπλωμάτης σε διάφορες χώρες. Μάλιστα το 1960 ο Μακάριος του προσέφερε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, την οποία δεν δέχτηκε για λόγους αρχής, μια και δεν είχε επιτευχθεί η «ένωση» για την οποία είχε αγωνιστεί ως τμηματάρχης στη Μεγαλόνησο. Τις διπλωματικές ικανότητες του Δημήτρη Ηρακλείδη είχε αναγνωρίσει και ο Ανδρέας Παπανδρέου προτείνοντάς του να αναλάβει γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Διπλωματικοί κύκλοι μάλιστα αναφέρουν για τον πατέρα Ηρακλείδη ότι εκπροσωπούσε την πατριωτική ρεαλιστική γραμμή στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Ηταν από τους ελάχιστους διπλωμάτες της εποχής που διαπνέονταν από σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις και ήταν σφοδρός επικριτής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του ήταν το 1956, όταν ως Ελληνας πρόξενος στο Σουέζ δεν επέτρεψε στους Ελληνες πιλότους της Διώρυγας να αποχωρήσουν. Με τον τρόπο αυτό προσέφερε πολύτιμη υπηρεσία στον πρόεδρο Νάσερ και εκνεύρισε σφόδρα τους Βρετανούς και Γάλλους.


Από Πηγές: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 29/3/2009

---------------------

Αλέξης Ηρακλείδης: Ο καθηγητής που ντρέπεται να είναι Έλληνας βαπτίζει τώρα τα Σκόπια «Μακεδονία»!

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος -όπως έγραψε το «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής- μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919 και δηλώνει ότι ντρέπεται που είναι Ελληνας, έχει επιτύχει και την έγκριση διατριβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προς χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας!


Ο άνθρωπος που αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο για να διδάσκει τα παιδιά μας, ο υποστηρικτής του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού -μέσω του οποίου η συγγραφέας του κυρία Μαρία Ρεπούση μάθαινε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά συνωστισμός των Ελλήνων στην προβλήτα της πόλης- θα επιδοτηθεί για εργασία που ουσιαστικά υιοθετεί την προπαγάνδα των Σκοπίων!


Συγκεκριμένα, έχει υποβάλει στην Επιτροπή Ελέγχου του πανεπιστημίου διδακτορική διατριβή φοιτήτριάς του με τίτλο «Οι εθνοτικές διενέξεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ώστε να ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» στο οποίο συμμετέχει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Μάλιστα, η επιτροπή δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στον τίτλο της διατριβής και ενέκρινε το προκλητικά ανθελληνικό πόνημα σχεδόν παμψηφεί. Ο ίδιος ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν δική του έμπνευση και όχι της φοιτήτριάς του. Η δε χρηματοδότηση συνίσταται σε 4.000 ευρώ για τον καθηγητή και 1.250 ευρώ μηνιαίως επί τριετία για τη φοιτήτρια.


Μάλιστα, ο κ. Ηρακλείδης βρήκε συμπαραστάτη τον διευθυντή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Παντείου κ. Στέφανο Παπαγεωργίου. «Οπως περνάνε διδακτορικά που στον τίτλο τους περιέχουν τον όρο "Δημοκρατία των Σκοπίων", με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας"», ομολόγησε κυνικά ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η επιστημονική του άποψη, δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κάποιος ή να διαφωνεί, δεν υπάρχει μία άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος για το έθνος». Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος είναι επίσης υπέρμαχος της κυρίας Ρεπούση, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο διοργάνωσε και συντόνισε την περίφημη ημερίδα για δήθεν μειονοτικό ζήτημα Τσάμηδων στην Ελλάδα («ΘΕΜΑ», 2/3/2008). Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί σε αμφιθέατρο του Παντείου, με το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα τους οργανωτές. Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Παπαγεωργίου -όπως επισημαίνει ο συνάδελφός του στο Πάντειο κ. Νεοκλής Σαρρής- έχει γράψει μελέτη όπου ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες και ότι αναγκάστηκαν να δηλώσουν Ελληνες το 1912!


ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΡΟΝΕΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΝΤΡΟΠΗ...


«Υπάρχουν γεγονότα τα οποία εάν τα διάβαζε ένα παιδί ή και ένας μεγαλύτερος θα αισθανόταν ντροπή που είναι Ελληνας. Η επίθεση, το 1919, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία έγινε από τους Ελληνες οι οποίοι έκαναν μεγάλα έκτροπα. Σκότωναν παιδιά, γυναίκες, βίαζαν. Καίγανε το ένα χωριό και τη μια κωμόπολη μετά την άλλη. Ουσιαστικά έγινε εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων, περίπου ό,τι έκαναν οι Σέρβοι στη Βοσνία. Οι Ελληνες ήταν οι επιτιθέμενοι. Φωτιά και μπούρμπερη έως την Αγκυρα. Σκοτώνουν, σφάζουν, η απόλυτη φρίκη, η απόλυτη ντροπή. Ντρέπεσαι που είσαι Ελληνας. Εθνοκάθαρση σημαίνει ότι δημιουργείς τις συνθήκες εκείνες που αναγκάζεις έναν άλλο λαό να φύγει από έναν τόπο. Το ότι φύγαμε εμείς δεν ήταν επειδή μας έκαναν εθνοκάθαρση οι Τούρκοι αλλά επειδή τους προκαλέσαμε. Οσο για τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, στον ΟΗΕ μόνο εμείς χρησιμοποιούμε τον όρο FYROM. Ολοι οι άλλοι λένε “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Ακόμα και για την Κύπρο δεν χρησιμοποιείται ο όρος “ψευδοκράτος” αλλά εντός εισαγωγικών “Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”».


Απορώ πώς δεν λιντσάρισαν τον Ηρακλείδη οι φοιτητές του!


«Αυτόν τον κύριο, Ηρακλείδη, αρχ..., δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομά του, απορώ πώς δεν τον λιντσάρουν οι φοιτητές του», είπε στο «ΘΕΜΑ» ο πασίγνωστος σκηνοθέτης της ταινίας «1922» κ. Νίκος Κούνδουρος, ο οποίος στήριξε το έργο του σε ζωντανές μαρτυρίες, τις οποίες πρόλαβε και συνέλεξε όσο ακόμη ήταν εν ζωή οι αυτόπτες μάρτυρες. «Η ταινία μου δεν γυρίσ τηκε σύμφωνα με φήμες. Εχω διασταυρώσει το κάθε επεισόδιο δύο και τρεις φορές από τους φυσικούς πρωταγωνιστές του», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο κ. Κούνδουρος αναφέρεται και στην υπόθεση Ρεπούση: «Οταν η κυρία Γιαννάκου επιτρέπει να κυκλοφορήσει αυτή η αθλιότητα, το βιβλίο της κυρίας... τάδε ξεχνάω το όνομά της- και η επιτροπή η οποία αναλαμβάνει να το διορθώσει καθυστερεί το έργο της, με αποτέλεσμα 400.000-500.000 μαθητούδια να διαβάσουν παραχαραγμένη την Ιστορία, τι εμπιστοσύνη να έχω στο κράτος; Μια άθλια παραποίηση της Ιστορίας και το υπουργείο Παιδείας να λέει ότι δεν είχε τον καιρό να τυπώσει καινούριο βιβλίο. Σε πιάνει η ψυχή σου... Τι να κάνω εγώ, ένας άνθρωπος; Κατήγγειλα την κυρία Ρεπούση και τη χαρακτήρισα σε συνέντευξη στο "ΘΕΜΑ" "μουλάρι ξεκαπίστρωτο"». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μιλά για επιθυμία των Αμερικανών να διατηρηθούν σε καλό επίπεδο οι ελληνοτ ο υ ρ κ ι κ έ ς σχέσεις και τονίζει ότι «ο κ. Ηρακλείδης ζει με την ανοχή των Αμερικανών, τούτο είναι σίγουρο. Στην Αμερική αποφάσισαν να ξαναγράψουν την Ιστορία της Ευρώπης, με τον τρόπο που αυτοί θέλουν. Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να ψάξουν ξανά την Ιστορία μας και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται ήδη. Οι πανεπιστημιακοί και το υπουργείο Παιδείας σιωπούν».


Προκλητική σιωπή από το υπουργείο Παιδείας Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν αποκηρύσσει τον κ. Αλέξη Ηρακλείδη και τις μειοδοτικές του απόψεις, αλλά -διά της μεθόδου του Πόντιου Πιλάτου- του παρέχει υποστήριξη, με αποτέλεσμα αυτός ανενόχλητος να πιπιλίζει τα μυαλά των φοιτητών με την ανθελληνική του προπαγάνδα. Το «ΘΕΜΑ» ζήτησε από την πρώτη στιγμή την τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος προτίμησε να επικαλεστεί -και αυτό μέσω «κύκλων» τουτο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και τη θεσμική αναρμοδιότητα του υπουργού. Ακόμη όμως και όταν η εφημερίδα έφερε την υπόθεση Ηρακλείδη στη δημοσιότητα και παρά τον σάλο που ακολούθησε, το υπουργείο δεν έκρινε σκόπιμο να εκφράσει άποψη για το κατά πόσον οι Ελληνες διέπραξαν εθνοκάθαρση των Τούρκων, προκειμένου να μην προκαλέσει... αναταραχή στα πανεπιστήμια. Την ίδια τακτική ακολούθησε και απέναντι στην αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για την υπό χρηματοδότηση διατριβή φοιτήτριας του κ. Ηρακλείδη που αναφέρεται σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρότι πρόκειται σαφώς περί αρμοδιότητας του υπουργείου. Αυτή τη φορά, οι «κύκλοι» υποστήριξαν ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν έχει ακόμα ενημερωθεί από το Πάντειο, το οποίο βέβαια ήδη από τις αρχές Μαρτίου έχει εγκρίνει την χρηματοδότηση του διδακτορικού. Την ίδια στάση ακολούθησε και ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος αρχικά μίλησε για αναρμοδιότητα του υπουργείου, μετά παρέπεμψε στον υπεύθυνο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να επανέλθει και να παραπέμψει εκ νέου στους περίφημους «κύκλους». Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Παιδείας αποδέχεται -έστω και «σφυρίζοντας αδιάφορα»- την έγκριση διατριβών περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από το Πάντειο και, άρα, υιοθετεί ουσιαστικά τις ανθελληνικές απόψεις του κ. Ηρακλείδη, την ώρα που η κυβέρνηση μάχεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ για να αποκρούσει τους σφετεριστές της ελληνικής Ιστορίας.


«Παραχαράσσουν την Ιστορία» «Ο καθηγητής από θύματα μας μετατρέπει σε θύτες. Αντί να μιλάει για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τον μεγάλο ξεριζωμό, ανακαλύπτει εθνοκάθαρση εναντίον των Τούρκων. Στην αρχή ήταν η κυρία Ρεπούση που περιέγραφε την Καταστροφή της Σμύρνης ως απλό συνωστισμό και τώρα ήρθε ο κ. Ηρακλείδης να παραχαράξει εντελώς την Ιστορία. Οσα ισχυρίζεται ο κ. Ηρακλείδης είναι ιστορικά και επιστημονικά ατεκμηρίωτα. Παρουσιάζει τα θέματα όχι βεβαίως όπως έγιναν, αλλά όπως κάποιες σκοπιμότητες του επιβάλλουν. Οσο για την υπόθεση περί "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", δεν ξέρω αν ο κ. Ηρακλείδης κυνηγά με αυτό τον τρόπο χρηματοδοτήσεις από διάφορα κέντρα, γνωρίζω όμως ότι τα Σκόπια ιδιοποιούνται ξένη Ιστορία». ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ, πρόεδρος της Ενωσης Σμυρναίων, αντιστράτηγος ε.α.


«Ο κ. Ηρακλείδης δεν γνωρίζει την Ιστορία, γι’ αυτό μιλάει. Οι διωγμοί, ο αφανισμός και ο αφελληνισμός ξεκινούν τέλη του 1913, πρώτα στην Ανατολική Θράκη, μετά στη Δυτική Μικρά Ασία και συνεχίζουν το 1916 στον Πόντο. Αλλωστε τα ιστορικά δεδομένα που αποδεικνύουν σχέδιο εξόντωσης του Ελληνισμού της Ανατολής είναι ξεκάθαρα. Ο Μόργκεταουν, Αμερικανός πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη, καταγράφει από το τέλος του 1913 τι έχει γίνει στους Ελληνες, στους Αρμένιους και στους άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς, γεγονότα που ακόμα και Τούρκοι διαπρεπείς ιστορικοί τα έχουν αναγνωρίσει». ΝΙΚΟΣ ΟΥZΟΥΝΟΓΛΟΥ, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Κωνσταντινουπολίτης


Πηγή: Πρώτο Θέμα, Κυριακή 5/4/2009


Το τρίτο άρθρο από το Πρώτο Θέμα εδώ

Read more...

Αλβανικό Σχολείο στην Καλαμπάκα.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2009


Όπως φαίνεται η προσπάθεια παροχής Αλβανικής εκπαίδευσης στα παιδιά των Αλβανών στην Ελλάδα συνεχίζεται. Πρότινος το υπουργείο Παιδείας έβαλε φρένο στις πρωτοβουλίες τέλεσης μαθημάτων στα Αλβανικά, με Αλβανικά βιβλία, από ¨προοδευτικούς¨ εξ´ Aριστεράς ορμώμενους εκπαιδευτικούς στο 132ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου. (περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Από τα μέσα του Οκτ. 2008 ο Δήμαρχος Καλαμπάκας εγκαινίασε την παράδοση εβδομαδιαίων μαθημάτων της Αλβανικής γλωσσάς στο δήμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έρευνα περί τους 600 Αλβανούς ζουν στην περιοχή.

Εάν ανατρέξετε την ιστοσελίδα του δήμου Καλαμπάκας και σε σχετικά δημοσιέυματα θα παρατηρήσετε την έντονη εισροή του Αλβανικού στοιχείου και την ανάμιξη στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής.

Τον Νοέμβριο ο Αλβανός πρέσβης Βιλι Μιναρόλι περιόδευσε στην περιοχή, και ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την έναρξη των Αλβανικών μαθημάτων.
http://www.diavatirio.net/diavat/news.php?extend.3507

Τον Φεβρουάριο επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Μπουτίνα, ο δήμαρχος Τιράνων Enver Dorzi μαζί με νομαρχιακό σύμβουλο του νομού Τιράνων,

«…για να τον ευχαριστήσουν για όλα όσα έχει προσφέρει στην κοινότητα των Αλβανών στην πόλη μας εξασφαλίζοντάς τους όσο το δυνατόν γίνεται μία άνετη διαβίωση σ’ αυτή. Ιδιαίτερες μνείες εξέφρασαν για την διάθεση αίθουσας προκειμένου να λειτουργήσει σχολείο εκμάθησης της Αλβανικής γλώσσας ώστε να διατηρηθούν οι αλβανικές ρίζες και στη νέα γενιά .»

http://www.kalabakacity.gr/content/view/3433/202/lang,el/

Τον Δεκέμβριο ο κ. Βύρωνας Μπουτίνα επισκέφθηκε Αλβανικό σχολείο και μοίρασε δώρα:

«Επίσκεψη Μπουτίνα σε Αλβανικό Σχολείο

Επίσκεψη στους μαθητές του Αλβανικού Σχολείου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο κος Μπουτίνας συνοδευμένος από τον Άγιο Βασίλη μοίρασε δώρα στα παιδιά τα οποία τον ευχαριστήσανε ψέλνοντάς του τα Κάλαντα.»

http://www.trikaland.gr/2008122111104/eidiseis/dimoi/episkepsi-mpoutina-se-albaniko-sxoleio.html

Από το δημοσίευμα δεν γίνεται κατανοητό εάν πρόκειται για σχολείο στην Αλβανία ή το τμήμα στην Καλαμπάκα. Στην δεύτερη περίπτωση, το εν λόγω εγχείρημα δεν μοιάζει να είναι ένα απλό εβδομαδιαίο φροντιστήριο της Αλβανικής γλώσσας όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί αλλά Αλβανικό σχολείο μη εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμπάκας ανακοινώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις Αλβανών, και κάλυψη από το Αλβανικό κανάλι Top Chanel:

«Εκδήλωση των Αλβανών μεταναστών στην Καλαμπάκα
Γράφει ο/η Administrator 12.04.09 - Ώρα δημοσίευσης: 13:27

Την εκδήλωσή τους θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 25 Απριλίου το βράδυ οι Αλβανοί μετανάστες που βρίσκονται στην Καλαμπάκα και περιοχή. Ο σύλλογος τους που λειτουργεί στην Καλαμπάκα με την επωνυμία "Τα Μετέωρα" καλεί όλο τον κόσμο να διασκεδάσει μαζί τους στο Κλειστό "Βλαχάβειο" γυμναστήριο της Καλαμπάκας με Αλβανούς καλλιτέχνες. Την εκδήλωση θα καλύψει το μεγαλύτερο Αλβανικό κανάλι "Top chanel" και στήριγμα στην προσπάθεια αυτή έχουν τον Δήμο Καλαμπάκας.»

Ο άναρχος τρόπος με τον οποίο εισέβαλαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρονιά έχει δημιουργήσει μια ιδιόμορφη κατάσταση. Από την μια υπάρχουν τα δικαιώματα των πολιτών μιας χωράς. Από την άλλη τα εθνικά της συμφέροντα. Όπως οι Βορειοηπειρώτες έχουν δικαίωμα να διατηρούν τα Εθνικοπολιτισμικα τους χαρακτηριστικά, το ίδιο δικαίωμα υα μπορούσαν να έχουν και οι Αλβανοί στην Ελλάδα. Υπάρχoυν όμως ουσιαστικές διαφορές:

Οι Βορειοηπειρώτες κατοικούν στην περιοχή Από τα βάθη της Ιστορίας, είναι πολίτες της Αλβανίας, και αναγνωρισμένη μειονότητα. Αντίθετα, οι Αλβανοί ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα, εισήλθαν όλοι παράνομα, και οι περισσότεροι συνεχίζουν να ζουν και να εργάζονται παράνομα.

Επιπλέον, οι αριθμοί των Αλβανών στην Ελλάδα αυξηθήκαν με τεραστία ποσοστά, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ομαλής απορρόφησης τους. Ο αριθμός τους υπολογίζεται στο 1,5 με 2 εκ. Μια τέτοια αύξηση και σε τόσο μεγάλο ποσοστό του γηγενούς πληθυσμού είναι πολύ δύσκολο να αφομοιωθεί. Γιατί όμως αποτελεί τόσο σημαντικό εθνικό θέμα η αφομοίωση των Αλβανών, εφόσον παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα;

Η δημιουργία Αλβανικής μειονότητας με πολιτικά δικαιώματα στην Ελλάδα τείνει να προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Υπο την παρούσα κατάσταση, έκει οδηγούμαστε.

Η Αλβανία, εκμεταλλευόμενη την σύμπλευση με τα Αμερικάνικα συμφέροντα, ακολουθεί σήμερα την πιο επιθετική πολιτική στα Βαλκάνια. Το πιστοποιούν η βίαιη (δια οβίδων εξ ουρανού και του UCK επί εδάφους) απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία, και η αποσταθεροποίηση των Σκοπιών. Και οι δυο αυτές ενέργειες έχουν ως κινητήριο μοχλό τους ντόπιους Αλβανικούς πληθυσμούς. Στην Ελλάδα, δεν έχουν περάσει 20 χρόνια από την άφιξη των Αλβανων λαθρομεταναστων, και γίνεται ήδη λόγος για Τσαμουριές, μέσω επισήμων διαύλων. Ας μην ξεχνούμε ότι ιστορικά οι Αλβανοί ήταν πάντα αντίπαλοι της Ελλάδα, με πιο πρόσφατη την συνεργασία των Τσαμηδών με τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής την περίοδο 41-44´.

Απόδειξη για την εχθρότητα που τρέφει η Αλβανία έναντι της Ελλάδος αποτελεί η συνεχιζόμενη καταπίεση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Μειονότητα την οποία η Ελληνική κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει παντελώς.

Επειδή ζούμε στα εύφλεκτα Βαλκάνια, ένα τόσο σημαντικό θέμα σαν και αυτό υπάγεται στην αρμοδιότητα του Υπ. Εξωτερικών μιας και τα δικαιώματα των Αλβανών στην Ελλάδα αποτελούν διαπραγματευτικό χαρτί προς προάσπιση των αντιστοίχων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών. Δεν δύναται λοιπόν να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες στα εθνικά μας θέματα ο οποιοσδήποτε δήμαρχος, αλλά η κυβέρνηση, και μονό μετά από σοβαρή μελέτη που οδηγεί στην επιλογή των απόψεων που διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα και τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Πάντως ένα είναι σίγουρο από τα μέχρι σήμερα δρώμενα: Όπου βρεθούν οι Αλβανοί εντός των Βαλκανίων, αργά ή γρήγορα δημιουργούνται σοβαρά εθνικά προβλήματα.

Read more...

"Troktiko": 'Ενας διαδικτυακός χώρος που προσβάλλει την αισθητική.

Θαυμάστε το.!!!

Αυτή τη φωτογραφία - ευχετήρια κάρτα, επέλεξε το "μεγάλο" blog "troktiko" για να στείλει προς τους επισκέπτες του, τις ευχές της Ελληνικής Αστυνομίας προς τους πολίτες.
Αναρτήθηκε από troktikos στις 3:58 πμ και με τίτλο:

Την συγκεκριμένη φωτογραφία - ευχετήρια κάρτα, αναπαρήγαγε από το επίσης "δημοκρατικό blog" http://dimolog.blogspot.com/, που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη "κάρτα" είναι απόλυτα "συμβατή" με την ποιότητα και την αισθητική που "διδάσκει" εδώ και καιρό το εν λόγω "μέγα" blog.

Να το εκλάβουμε ως χιούμορ;
Εεεε, όχι βέβαια.!
Το ανησυχητικό είναι, ότι κάποια μιμητικά θα την αντιγράψουν και θα την παρουσιάσουν ως "έργο τέχνης".


Η συνέχεια στο blog του giannoti

Read more...

Επικαιρότητα...

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009


Άγριες συμπλοκές αλλοδαπών (Πρέβεζα), Ληστεία μετα φόνου ηλικιωμένης, πολλαπλές επιθέσεις γκαζάκηδων, σπασίματα τραπεζών στην Θεσσαλονίκη, κουκουλοφοροι υπερανω του νομου, Ακρωτηριασμοι με αλυσοπριονα, Σκούπες (επιτέλους), Ληστείες σε super market, ξενοδοχεία... AK-47 παντού, Κυνήγι δραπέτη superstar στας εξοχάς, σκάνδαλο ΟΤΕ-Siemens-C4i, Παραπομπές Παυλίδη, σου πα μου πες Δήμαρχου Τήλου, Εκλογολογία, Κίνδυνος κατάρρευσης του Συνταξιοδοτικού, ακάλυπτες επιταγές παντού, επέκταση της τερατούπολης μέχρι την Κόρινθο, Απεργός πείνας παρατημένος στην τύχη του, ξεπούλημα των Εθνικών μας θεμάτων (Διπλή ονομασία, "σχέδιο" Χριστόφια, Θράκη), Τουρκικά μαχητικά επάνω από τα κεφάλια μας. Σομαλοί κουρσεύουν τα πλοία μας, και ο βούρδουλας της ΕΕ πέφτει βροχή: Κολέγια, Όρια Συνταξιοδότησης κτλ.

Να δείτε που σε λίγο καιρό θα έχουμε και πειρατίες στα νερά του Αιγαίου.

Αχ Ελλάδιτσα μου... πως σε καταντήσαμε έτσι; Όραμα κανείς;

Άντε και Καλή μας Ανάσταση!

Μερικοί σύνδεσμοι από τα πρόσφατα γεγονότα:

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_8556.html
http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/04/144-154.html
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/04/blog-post_3240.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_15.html
http://adiakritos.blogspot.com/2009/04/blog-post_1810.html
http://adiakritos.blogspot.com/2009/04/blog-post_991.html
http://adiakritos.blogspot.com/2009/04/blog-post_7305.html
http://adiakritos.blogspot.com/2009/04/m.html
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/04/2009_275483

Στο βίντεο, οι Τουρκικές "εκδηλώσεις" υποδοχής του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη, και των καλεσμένων ευρωβουλευτών του. Μιας και οι Τούρκοι αισθάνονται το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι ως δική τους γη, θεώρησαν φαίνεται υποχρέωση τους να διασκεδάσουν τους κατοίκους με αεροπορικές επιδείξεις μια ημέρα πριν την άφιξη των Ευρωπαίων καλεσμένων! Άφαντο το Ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Νάναι καλά οι πιλότοι μας που συμμετείχαν στις "επιδείξεις" και έβαλαν φρένο στις Τουρκικές προκλήσεις για πολλοστή φορά!

Read more...

Πασχαλινή Διαφήμιση των Jumbo με Αφρικανούς και τσιφτετέλια

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009Όχι αγαπητοί, δεν πρόκειται για σποτάκι κωμικής εκπομπής αλλά για τρία διαφημιστικα μυνήματα της Αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo που μεταδίδονται από το ραδιόφωνο την Πασχαλινή περίοδο. Στο τραγουδάκι ο αφρικανός καλλιτέχνης μας προτρέπει να ψωνίζουμε από τα Jumbo για της Πασχαλινές μας ανάγκες. Γράφω "μάς" διότι υποθέτω ότι δεν αποτίνεται σε Χριστιανούς Αφρικανούς από την Αιθιοπία. Ίσως το μύνημα που επιδιώκει να περάσει η εταιρία είναι ότι τα Jumbo είναι τόσο φθηνά που μέχρι και οι Αφρικανοί μετανάστες ψωνίζουν από αυτά.

Κατά τα άλλα από το πνέυμα των διαφήμισεων μπορεί να καταλάβει κανείς με πόση "ευλάβια" προσεγγίζει η εταιρία Jumbo την σημαντικότερη θρησκευτική παράδοση των Ελλήνων. Ας βγάλει το Jumbo παρόμοια διαφήμιση για το Ραμαντζάνι και είμαι σίγουρος ότι θα καεί η Αθήνα και τα κανάλια από διαμαρτυρόμενους Αριστερούς και τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Αναρωτιέται κανείς εάν οδηγούμαστε σε μια πολυπολισμισμική αλα Η.Π.Α κοινωνία, όπου Πάσχα εστί λαγουδάκια, σοκολατένια αυγά, επιδείξεις μόδας, και παρελάσεις υπό την αιγίδα μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Στο βίντεο εικονίζεται η έμπνευση του δημιουργού κατά την ακρόαση της συγκεκριμένης διαφήμισης...


Η είδηση αναρτήθηκε από τον hellenicrevenge

Read more...

Στα Αλβανικά και μόνο οι διαφημίσεις της Vodafone


Το διαφημιστικό που βλέπετε δεν είναι από στάση λεωφορείου στα Τίρανα. Αλλά από στάση στην Αθήνα! Η Vodafone θα μπορούσε να βάλει και μια Ελληνική μετάφραση για εμάς του κακόμοιρους που ακόμη δεν έχουμε μάθει Αλβανικά...


Φρόντισαν όμως για παν ενδεχόμενο να βάλουν την ελληνική μετάφραση στην ιστοσελίδα τους.H φωτoγραφίες δημοσιεύτηκαν στο hellas-orthodoxy blog

Read more...

«Κατάληψη» της Πάτμου από λαθρομετανάστες!

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009Μια παλαιά είδηση η οποία "διεφυγε" της προσοχής...


Από την εφημερίδα Το Παρόν, 22 Μαρτίου 2009:

«Κατάληψη» της Πάτμου από λαθρομετανάστες!

Οργή και αγανάκτηση διακατέχει τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και όλη την κοινωνία της Πάτμου, μετά την αλματώδη αύξηση εισροής λαθρομεταναστών τους τελευταίους μήνες.

Πέρυσι το δίμηνο Γενάρη-Φλεβάρη αφίχθησαν 43 λαθρομετανάστες στην Πάτμο.

Φέτος το αντίστοιχο διάστημα 400. Καθημερινώς καταφθάνουν στο νησί νέες φουρνιές λαθρομεταναστών και η εικόνα αυτή δημιουργεί αλγεινή εντύπωση και τεράστια προβλήματα στην τοπική κοινωνία και στον τουρισμό μας.

Tο ανησυχητικό είναι ότι η παράνομη μετανάστευση μέσω των θαλασσίων συνόρων της περιφέρειάς μας (Αγαθονήσι) έχει πολλαπλασιαστεί από τους πρώτους μήνες του 2009, μη δείχνοντας σημάδι μείωσης.

Μόλις προχθές 120 σομαλοί λαθρομετανάστες εξεγέρθηκαν στο προαύλιο των κρατητηρίων και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Αναγκάσθηκε ο διοικητής να τους αφήσει ελεύθερους. Αυτοί εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία και διέρρηξαν ψυγεία, καταστήματα, περίπτερα, έκλεψαν μηχανάκια, δημιούργησαν φασαρίες, οι κάτοικοι φοβήθηκαν και οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα μαγαζιά τους για να αποτρέψουν κλοπές.

Έτσι θα πορευθούμε την καλοκαιρινή περίοδο; Απλοί τουρίστες και επισκέπτες της Πάτμου μας ερωτούν καθημερινά: Γιατί τόσο πολλοί μαύροι τουρίστες (!) στην Πάτμο; Τι απάντηση να δώσουμε;

Πού είναι τα μέτρα επιτήρησης με δύο φρεγάτες που όλοι υποσχέθηκαν πέρυσι;

Πού είναι τα κέντρα υποδοχής;

Πού είναι οι πιέσεις προς την τουρκική πλευρά;

Πού είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αρμόδια Διεύθυνση FRONTEX και τον εκπρόσωπό της κ. Laitinen,
που υποσχόταν ηλεκτρονικούς ελέγχους των συνόρων, μόνιμη επιτήρηση και για επιχειρήσεις «Ποσειδώνα» κ.λπ.;

Δυστυχώς λόγια, λόγια και πουθενά έργα. Πώς λοιπόν να μην είναι οι κάτοικοι αγανακτισμένοι και οργισμένοι;

Πηγή: Το Παρόν Της Κυριακής


Παρόμοιο άρθρο δημοσιέυθηκε στην εφημερίδα Πρόοδο
ς στις 15 Μαρτίου 2009

Σύμφωνα με το άρθρο η η Έπαρχος Kαλύμνου, Xρυσούλα Συφουνιού, απέστειλε την παρακάτω επίστολη στον Πρόεδρο της Bουλής Δημήτρη Σιούφα, το Yπουργείο Eσωτερικών, καθώς επίσης και στα συναρμόδια υπουργεία, τους τοπικούς βουλευτές και φορείς.

«Σε οριακό σημείο έχει φθάσει πλέον η κατάσταση με το θέμα των λαθρομεταναστών που ανενόχλητοι και κατά εκατοντάδες κατακλύζουν τα νησιά της επαρχίας μας. Τελευταία, σταθμοί υποδοχής, όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχουν γίνει η Πάτμος και το Αγαθονήσι. Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, της αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών που αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Το επαρχείο μας ως πρώτος αποδέκτης του όλου προβλήματoς, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση αΆ βαθμού, τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ομως δεν διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, τις υπηρεσίες και την υποστήριξη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει και βέβαια δεν έχει και την αρμοδιότητα να πάρει μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας προς την Πολιτεία αποτελούν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» αφού με μικροπαρεμβάσεις, ημίμετρα, χωρίς σοβαρή προσέγγιση, θέση και διεκδίκηση, προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που είναι μείζον όχι μόνο για μας ως τοπική κοινωνία αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Για μια ακόμα φορά η Πολιτεία στέκει αδιάφορη, αδύναμη να το παρακολουθεί ως ταινία επιστημονικής φαντασίας και αφήνει την ευθύνη για την αντιμετώπισή του, στους ώμους των μικρών μας κοινωνιών.

Πώς όμως είναι δυνατόν ένα νησί όπως το Αγαθονήσι με 150 μόνιμους κατοίκους να αναλάβει την ευθύνη για τη φιλοξενία λαθρομεταναστών αριθμού υπερδιπλάσιου του πληθυσμού του;
Τι μπορεί να κάνει η Πάτμος, ένα νησί που αγωνίζεται να καταταγεί στους υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς, όταν κατακλύζεται από ανθρώπους οι οποίοι μη έχοντας πού να μείνουν, κατακλύουν στο ύπαιθρο, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν για τις στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες τους και τριγυρνούν ανεξέλεγκτα στο νησί.

Η Αστυνομία και το Τελωνείο της Πάτμου επανειλημμένα με έγγραφά τους, μας ενημερώνουν και κρούουν επιτακτικά τον κώδωνα του κινδύνου, για μια κατάσταση που καθημερινά γίνεται πιο επικίνδυνη και περισσότερο ανεξέλεγκτη,
για μια εικόνα ντροπής και απαξίωση της ανθρώπινης προσωπικότητας που δε συνάδει με αυτή της πολιτισμένης χώρας και της συγκροτημένης κοινωνίας που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε.

Εχουμε κουραστεί να απευθύνουμε εκκλήσεις, να γράφουμε επιστολές, να καλούμε τηλέφωνα, χωρίς να παίρνουμε ουσιαστικές απαντήσεις. Ενημερώστε μας σας παρακαλούμε, υπάρχει κάποιος επιτέλους να μας ακούσει και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα ή θα συνεχιστεί η τακτική του κουκουλώματός του, μέχρι αυτό να εκραγεί και να φθάσουμε σε καταστάσεις έκρυθμες;

Περιμένουμε.»Παρόμοια και η οργισμένη επιστολή των ξενοδόχων της Πάτμο:

Δεν πάει άλλο και απευθύνομε SOS . Η παρουσία λαθρομεταναστών στο νησί μας θα επιφέρει τέτοιο πλήγμα στο τουρισμό μας που η λεγόμενη οικονομική κρίση δεν θα είναι τίποτα. Ο κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών που φέρνουν οι λαθρομετανάστες, είναι υπαρκτός. Η κατάσταση δεν πάει άλλο και εκείνο που ζητάμε είναι :
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΙΣΟΔΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΌ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ .

Ολόκληρη η επιστολή στην εφημερίδα patmostimes

____________

Έκρυθμες καταστάσεις σαν αυτές στην Πάτρα φαίνεται ότι ακολούθησαν στο νησί με την εξέγερση των λαθρομεταναστών. Όλος ο κόσμος έχει πάρει πια χαμπάρι ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Οι λαθρομετανάστες μπαίνουν, απαιτούν περίθαλψη, εξεγήρονται, ρημάζουν, και απαιτούν και άσυλο! Παράλληλα έχουν στο πλευρό τους ενδοτικούς Έλληνες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που πληρώνονται για να τους υποστηρίζουν. Όλα αυτά επιτέυχθησαν χάρην της αδιαφορίας του λαού μας του οποίου το μέγα πρόβλημα άνα τους αιώνες είναι η έλλειψη ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ καθώς και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Όσοι αναρωτιούται ως προς το τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη ας μην ξεχνούμε ότι η τακτική του εποίκισμου, αποτελεί ανυπόσπαστο μέρος της Τουρκικής επεκτατικής στρατηγικής και έχει χρησιμοποιηθεί επανηλλημένα ανά τους αιώνες. Επιπλέον οι Σύμμαχοι τότε, και η σημερινή Ε.Ε. σήμερα, βοηθούν μόνο όταν υπάρχουν συμφέροντα. Και το συμφέρον όπως εκφράζεται μέσα από τις αποφάσεις της Ε.Ε. επιτάσει την Ελλάδα σε μια χώρα υποδοχής και διαλογής λαθρομεταναστών.

Εάν πάρουμε παράδειγμα από χώρες σαν την Ισπανία και την Ιταλία οι οποίες ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, θα δούμε ότι μόνες τους πήραν πρωτοβουλίες να προστατέυσουν την Εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια επί των εδαφών τους. Εμείς δυστυχώς περιμένουμε εντολές από την Ε.Ε. Φαίνεται λοιπόν πωw οι εντολές αυτές συμβαδίζουν με τα επί του παρόντος αποτελέσματα.

Όσο για τις επιστολές, γνωρίζουμε πολυ καλά ότι αυτές καταλλήγουν στο κάδο των αχρήστων! Όσο κάθόμαστε στα σπίτια μας, ουδείς εκ των κυβερνώντων πρόκειται να κινητοποιηθεί!

...και τα προβλήματα μόνο τώρα ξεκινούν! Οι ημέρες της "κρίσης" είναι μπορστά μας. Το καίριο ερώτημα είναι, ποιός θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά; Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι εάν δεν το πράξουμε εμείς οι ίδιοι μεσω της απαίτησης της εφαρμογής των νόμων, τότε απλά δεν έχει απομείνει κανείς άλλος "παραπέρα"...

Read more...