Νέα Δημοκρατία: με ευαισθησία στο πλευρό του μετανάστη

Κυριακή, 31 Μαΐου 2009Ευαισθησία και αποδημιτικά πουλιά... για όσους Νεοδημοκράτες αμφιβάλουν ακόμη ως προς το κατά πόσο η ΝΔ έχει ξεπουλήσει την χώρα, μετατρέποντας της σε χώρο υποδοχής λαθρομεταναστών!

Σιγά σιγά η ΝΔ αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Τόσο καιρό κρυβόταν πίσω από τους μπροστάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωβουλευτικής Αριστεράς. Τώρα που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν δραματικά, η ΝΔ αναλαμβάνει η ίδια το έργο των ψευδοπροοδευτικών με την σφραγίδα της.

Read more...

Η Καθημερινή στην υπηρεσία του Ισλάμ


Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας για να αντιληφθεί ότι το συγκρότημα Αλαφούζου μέσω της εφημερίδας και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ είναι το Μέσο ενημέρωσης που προωθεί περισσότερο από κάθε άλλο, τα προνόμια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Εδώ επιχειρώ να αποκαλύψω το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει το κάθε άρθρο, καθώς και τον πιθανό λόγο για τον οποίο ο όμιλος της Καθημερινής ασχολείται τόσο παθιασμένα με το θέμα.


Μια ματιά στους τίτλους και το περιεχόμενο των άρθρων αρκεί. Φυσικά όπως πάντα η ενημέρωση είναι μονόπλευρη. Ρίχνουν έμμεσα τις κατηγορίες τους στους αγανακτισμένους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα δίχως να δημοσιεύουν την απάντηση η έστω μία γνώμη εξ αυτών. Στην Ελλάδα η αντικειμενική ενημέρωση έχει πάει περίπατο! Σε όλες άλλες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, οι σοβαροί δημοσιογράφοι δεν εκφέρουν ανοιχτά άποψη. Στην Ελλάδα η δημοσιογραφία μόνο δημοσιογραφία δεν είναι.


Τα άρθρα


«Η ζωή μας εδώ έχει γίνει αβίωτη»


Εννοείται ότι μιλούν για την ζωή των αριστεριστών και λαθρομεταναστών που έχει γίνει "αφόρητη" από τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των Ελλήνων κατοίκων. Ο μάρτυρας και γραφών παροτρύνει μάλιστα την αστυνομία να ασκήσει βία κατά των κατοίκων! Στις πορείες τους οι αριστεροί κατηγορούν την δήθεν αστυνομική βία, αλλά όταν πρόκειται για δικό τους συμφέρον η βία αυτή είναι ευπρόσδεκτη.


“Κλείδωσαν ακόμη και την παιδική χαρά...“


Μαρτυρίες κατά των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα από την γνωστή ακτιβίστρια και βασική προασπίστρια των λαθρομεταναστών στον άγιο Παντελεήμονα κ. Μαρίνα Βήχου!


“Είναι υποχρέωση της εκκλησίας να βοηθήσει“


…τους αλλοδαπούς. Η δηλώσεις συμπαράστασης στους λαθρομετανάστες, του πατέρα Προκόπιου, ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα.


“Τους χωρίζει η θρησκεία, τους ενώνει η αγάπη“


“Τα τελευταία χρόνια για όλο και περισσότερους Έλληνες η αγάπη έρχεται από την Ανατολή.“


Η ιστορία ενός ζευγαριού μεταξύ μίας Ελληνίδας Χριστιανής και ενός μουσουλμάνου. Το μήνυμα φυσικά, είναι… μπορούμε να συμβιώσουμε, Ελληνίδες αφομοιώστε τους…


“Στον Πρόεδρο και μετά στο Ευρωδικαστήριο“


Το άρθρο εκφέρει τους πόθους, τα αιτήματα και το εκβιασμό των μουσουλμάνων στην Ελλάδα οι οποίοι σχεδιάζουν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να αποκτήσουν στην Αθήνα μουσουλμανικό τέμενος. Τέμενος που θα χτιστεί σε δημόσια γη, με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη η είδηση ότι την προσφυγή έχουν αναλάβει οι συνήθεις κατήγοροι της χώρας μας: ο Παναγιώτης Δημητράς και το Παρατηρητήριο συμφωνιών του Ελσίνκι.


Το άρθρο φιλοξενεί και την δήλωση του προέδρου της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ.


«Έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε που υποτίθεται ότι άρχισε να δρομολογείται η ανέγερση ισλαμικού τεμένους, αλλά ακόμα είμαστε στα λόγια. Θεωρώ ότι δεν είναι αίτημα μόνο δικό μας, αλλά κάθε φιλελεύθερου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»


Το Ισλάμ απέχει από τον φιλελευθερισμό όσο ο Ερμής από τον Πλούτωνα! Ας πάει ο κ. Ελγαντούρ να ζητήσει χριστιανικό τέμενος στην Σαουδική Αραβία. Την θρησκεία της οποίας η ιερή πόλη Μέκκα είναι χώρος απαγορευμένος για του αλλόθρησκους.


Εάν πράγματι τους λείπει το Ισλάμ, οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να εξετάσουν το ένδέχομενο να μείνουν στην Τουρκία από όπου και εισέρχονται λαθραία! Η αναχρονιστική και άκρα δογματική θρησκεία του Ισλάμ δεν συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές αξίες! Εξάλλού η τουρκία παρουσιάζει ρυθμούς ανάπτυξηες της τάξεως του 5% ετησίως. Γιατί να μην μπορούν να απασχοληθούν εκέι οι οικονομικοί Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες;


Τουλάχιστον οι δηλώσεις αυτές εκφράζουν και μια αλήθεια που θα πρέπει να εγείρει συναγερμό: To γεγονός ότι στην Αθήνα μόνο κατοικούν 700.000 οι Μουσουλμάνοι! Η προέλαση του Ισλάμ που διαρκεί αιώνες συνεχίζεται μέσω του εποικισμού.


“Αλλαγή τοπίου σε δέκα χρόνια“


ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη κ. Ανδρέας Τάκης σχολίασε ότι «η Ελληνική Αστυνομία χρειάζεται αρωγούς στην προσπάθεια να διατηρήσει διαύλους επικοινωνίας με τις ηγεσίες των κοινοτήτων Αφρικανών και Ασιατών που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα.


Με άλλα λόγια οι γνωστοί ανθέλληνες αριστεριστές του Συνήγορου του Πολίτη θέλουν να μετατρέψουν την αστυνομία σε ένα είδος διπλωματικού εγχώριου σώματος που θα καλείται να τελέσει ως δίαυλος επικοινωνίας με τους λαθρομετανάστες. Μέλη του Συνήγορου του Πολίτη συμμετέχουν σε πολλές οργανώσείς που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και αμερικανικά Φιλανθρωπικές οργανώσεις για να προωθήσουν την ένταξη των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία.


Για παράδειγμα ο κοινωνιολόγος κ. Μίλτος Πάυλου: μέλος του ΚΕΜΟ, διευθυντής της Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας HLHR-KEMO, μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, μέλος του Συνήγορου του πολίτη και συντάσσει αναφορές γα το Migration Policy Group – ένα ευρωπαικό think tank υπέρ της μετανάστευσης.


Το όνομα του Πάυλου εμφανίζεται σε κείμενο πηγή στο επόμενο άρθρο με τίτλο


“Η (ελληνική) νεύρωση με το Ισλάμ“


nfo


- Μίλτου Παύλου - Δημήτρη Χριστόπουλου (επιμ.), «Η Ελλάδα της μετανάστευσης», Αθήνα 2004, εκδ. Κριτική

- Ερνεστ Γκέλνερ, «Μουσουλμανική Κοινωνία», Αθήνα 2006, εκδ. Αλεξάνδρεια

- Μarc Ferro, «Το σοκ του Ισλάμ», Αθήνα 2009, εκδ. Αλεξάνδρεια

- Edward Said, «Ο Φρόυντ και οι μη-Ευρωπαίοι», Αθήνα 2004, εκδ. Αγρα

- Reza Aslan, «Ενας είναι ο κύριος ο Θεός μου», Αθήνα 2007, εκδ. Κέδρος

- Κωνσταντίνος Π. Ρωμανός, «Ελληνιστικό Ισλάμ», Αθήνα 2001, εκδ. Αλεξάνδρεια"


Εδώ ο γραφών κ. Τάκης Καμπύλης έχει συλλέξει μαρτυρίες από έλληνες ακαδημαικούς οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στους γνωστούς κύκλους, που προσπαθούν να πιστοποιήσουν την επιρροή του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού στον ισλαμικό κόσμο, τον οποίο χρίζουν ως φωτοδότη των Ελληνικών ιδεών στην Ευρώπη κατά των μεσαίωνα.


Ίσως - εάν κρίνει κανείς ότι η παρακμή και την καταστροφή που έφερε η Οθωμανική κατοχή στις ελληνορωμαϊκά εδάφη την εποχή εκείνη, ώθησε πολλούς Έλληνες του πνεύματος να διαφύγουν στην Ευρώπη. Λίγο ακόμα και γράφουν ότι ο Γάλλος φιλόσοφος Descartes γνώρισε τα έργα του Πλάτωνα μέσω φίλου Πακιστανού λαθρομετανάστη!


Προφανώς το άρθρο προσπαθεί να μας καθησυχάσει προβάλλοντας μια εικόνα όπου ο μουσουλμανικός κόσμος δεν απέχει τόσο πολύ από τον Ελληνικό πολιτισμό!


“Κερδίζουν έδαφος οι αλλοδαποί αστυνομικοί“


“Το θέμα επανέρχεται στην ΕΛ.ΑΣ., παρόλο που το ισχύον νομικό πλαίσιο αποκλείει (προς το παρόν) τέτοιο ενδεχόμενο“


Το περιεχόμενο αποκαλύπτει ότι στο θέμα συμμετέχει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ένταξη αλλοδαπών στην ΕΛ.ΑΣ είναι σχέδιο που ανήκει στον Υπ. Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Είναι ένας δούρειος ίππος για το άνοιγμα των δημοσιών θέσεων στους αλλοδαπούς που θα επιτρέψει την προσχώρηση τους στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος. Μέχρι τώρα το σύνταγμα απαγορεύει την πρόσληψη αλλοδαπών σε δημόσιες θέσεις.


Φυσικά από την παρέα δεν μπορούσε να λέιψει ούτε ο αγαπητός κ. Πάσχος Μανδραβέλης με το άρθρο του.


“O Aλλάχ και η οικονομία“


Ο δημοσιογράφος περιγράφει την οικονομική άνθιση του μουσουλμανικού κόσμου και την γνωστή θεωρία ότι η Δύση πείρε το επάνω χέρι διότι ο Ισλαμικός νόμος απέτρεπε την διαιώνιση εταιριών πέραν του θανάτου του ιδρυτή τους. Η εξήγηση αυτή δίδεται συχνά ως η κύρια πηγή του προβλήματος που οδήγησε στην γιγάντωση των πολυεθνικών από τους αντικαπιταλιστές αριστεριστές. Το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει υπογίως ο κ. Μανδραβέλης είναι ότι ο μουσουλμανικός παραδοσιακός κόσμος ήταν από την φύση του οικονομικά ισχυρός αλλά με σωστές δικλείδες προστασίας κατά του υπέρμετρου καπιταλισμού. Ιδέα που είναι προσιτή στους νέο-προοδευτικούς της Αριστεράς.


Εδώ ο κ . Μανδραβέλης μας πληροφορεί ότι:


Aλλά κι εντός των ισλαμικών κρατών οι θρησκευτικές μειονότητες των Xριστιανών και Ιουδαίων είχαν τα ίδια πλεονεκτήματα σε σχέση με τους μουσουλμάνους“


Με το σκεπτικό αυτό ο δημοσιογράφος θέλει να μας πει ότι οφείλουμε και εμείς να ανταποδώσουμε τα ίδια δικαιώματα στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα δικαιώματα που μας παρείχαν οι ίδιοι. Μόνο που στην περίπτωσή των Ελλήνων οι Μουσουλμάνοι ήλθαν ως κατακτητές, ενώ στην προκειμένη οι Μουσουλμάνοι επιστρέφουν ως απρόσκλητοι εισβολείς!


“To 1880 η πρώτη υπόσχεση για τζαμί“


Ένα ιστορικό των διεκδικήσεων για το τζαμί. Στόχος του συγκεκριμένου άρθρου είναι να μας πείσει ότι το ζήτημα έχει διαιωνιστεί για πολύ καιρό και είναι επιτέλους ώρα η Ελληνική πολιτεία να ενδώσει στις απαιτήσεις των Mουσουλμάνων.Η πιθανή εξήγηση...


Γιατί όμως η Καθημερινή αγωνίζεται για τα δίκαια των μουσουλμάνων; Εάν παρατηρήσετε, ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα δίκαια άλλων λαθρομεταναστών όπως στην περίπτωση των Αλβανών.


Ο όμιλος της Καθημερινής ελέγχεται από δύο οικογένειες που δραστηριοποιούνται στα ναυτιλιακά, αποκλειστικά με το εμπόριο πετρελαίου. Αν και η εταιρία Αργοναύτης, θυγατρική της Καθημερινής, έχει πουλήσει τρία από τα τέσσερα πετρελαιοφόρα πλοία που είχε στην κατοχή της, ο συνέταιρος της οικογένειας Αλαφούζου είναι από τους μεγάλους παίκτες στον χώρο. Ο κ Ευάγγελος Μαρινάκης έχει το 25% της Καθημερινής. Μέσω των εταιριών Capital και Barclay διαθέτει άνω των 30 δεξαμενόπλοιων και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού εμπορίου στην Μαύρη Θάλασσα και όχι μόνο.


Η δραστηριοποίηση στο εμπόριο πετρελαίου απαιτεί καλές σχέσεις με τις χώρες του ΟΠΕΚ, εννέα εκ των δώδεκα, και οι μεγαλύτερες εκ των οποίων, είναι Mουσουλμανικές. Επίσης, Mουσουλμανικές είναι και πετρελαιοπαραγωγικές χώρες εκτός του OPEK όπως η Αίγυπτος. Ας θυμηθούμε ότι οι ταραχές που προκλήθηκαν παγκοσμίως από τα σκίτσα με θέμα το Ισλάμ που εκδοθήκαν στην Δανία, είχαν ως αποτέλεσμα τον οικονομικό αποκλεισμό των Δανέζικων εταιριών στις Mουσουλμανικές χώρες.


Είναι σχεδόν σίγουρο λοιπόν, ότι το ενδεχόμενο κινητοποίησης του Mουσουλμανικού στοιχείου στην Ελλάδα και η πιθανή απόρριψη των αιτημάτων τους, τρομάζει τους εφοπλιστές πετρελαιoφόρων που διακρίνουν ορατό τον κίνδυνο αντιδράσεων των Mουσουλμανικών κρατών προς τις εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων. Από την άλλη όμως η Δανέζικη ναυτιλιακή A. P. Moller-Maersk Group ήταν από τις λίγες που δεν επιρρεάστηκαν από την κρίση, πιθανώς διότι δεν έχουν άμεση επα΄φη με καταλανωτές.


Επιπλέον, η Σαουδική Αραβία χρηματοδοτεί την υποδομή του Ισλάμ στην Ευρώπη μέσω Μουσουλμανικών Φιλανθρωπικών οργανώσεων. Το γεγονός αυτό αποτελεί σοβαρή ένδειξη του ενεργού ρόλου που παίζει το πολιτικό, και όχι απλά θρησκευτικό, Ισλάμ της Σαουδικής Αραβίας στην διάδοση του Mουσουλμανικού στοιχείου.

Read more...

Απάντηση στον κ. Καφετζόπουλο για το ζήτημα της μειονότητας στην Θράκη

Σάββατο, 30 Μαΐου 2009Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Καφετζόπουλος πρέπει να καταλάβει ότι η Θράκη δεν είναι ο Αμαζόνιος, ή έστω κάποιο ομαλή περιοχή όπου μπορούμε να επιβάλουμε απερίσκεπτα συνθήκες του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνθήκες που καμία άλλη χώρα στην θέση της Ελλάδος δεν ακολουθεί. Η Θράκη είναι μια ευαίσθητη περιοχή υψίστης σημασίας όπου έχουν αντιπαρατεθεί έμψυχο υλικό και εξοπλισμός που ισοδυναμεί με ολόκληρο τον στρατό των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών μαζί. Η Θράκη αποτελεί την φυσική ασπίδα της Ελλάδος σε μια πιθανή στρατιωτική χερσαία εισβολή της γείτονος Τουρκίας.

Έτσι, οι επιλογές της Ελλάδος δεν εξαρτώνται μόνο από τις προθέσεις της ιδίας. Εξαρτώνται και από τη προθέσεις της Τουρκίας. Εάν η Τουρκία δεν είχε επιθετικές προθέσεις έναντι στην Ελλάδα, τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας εθνικής μειονότητας. Από την στιγμή όμως που η Τουρκία, όχι μόνο εκφράζει, όχι μόνο σχεδιάζει, αλλά εφαρμόζει επιχείρηση Τουρκοποίησης των Πομάκων και λοιπών μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, η Ελλάδα πρέπει να τηρεί στάση που θα προστατεύει την εδαφική της κυριαρχία και την σταθερότητα στην περιοχή. Η Ελλάδα πρέπει να προστατευθεί με βάση την υπάρχουσα Συνθήκη της Λωζάνης, και επιλογές που δεν της επιτρέπουν να δεχθεί επίσημα το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.

Τέλος οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να αναλογιστούν ότι η δικαιοδοσία του μουφτή στο κοινωνικό, και οικογενειακό Δίκαιο, έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των ατομικών δικαιωμάτων που παρέχει το αντίστοιχο Ελληνικό Δίκαιο στους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης. Μια πιθανή αναγνώριση εθνικής μουσουλμανικής μειονότητας θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την επιρροή του Μουσουλμανικού Δικαίου στις κοινότητες της Θράκης με αποτέλεσμα την μείωση, παρά την αύξηση, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Read more...

"Εκτός ελέγχου" οι Έλληνες κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα κατά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009


Το Σάββατο 23 Μαΐου οι Αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις των αλλοδαπών με μια συγκέντρωση υπό την κάλυψη της πολιτιστικής εκδήλωσης στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Μία ημέρα μετά το διήμερο των ταραχών, οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα δεν είχαν όρεξη για συνέχιση των ταραχών. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία από νωρίς και εμπόδισαν την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ!

Από το σημερινό φύλο της Καθημερινής ο γνωστός προστάτης των μεταναστών Κωστας Oνισένκο, επιχείρησε για μια ακόμη φορα να ρίξει λάσπη στους Έλληνες κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα.

Στο δημοσιευμά του κάνει αναφορά στο περιστατικό και χαρακτηρίζει τους γηγενείς παρευρισκόμενους ως "φερόμενους" κατοίκους! Προφανώς, κατά τον κ. Ονισένκο μόνο οι λαθρομετανάστες φίλοι του έχουν το δικάιωμα να αποκαλούνται "γνήσιοι" κάτοικοι.

Για τον κ. Ονισέσκο η κατάσταση βρίσκεται "εκτός ελέγχου" όταν μετά από τόσα χρόνια υποβάθμισης οι κάτοικοι αντιδρούν, "βίαια" κατ αυτόν. Πέραν από το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο φραστικό επεισόδιο δεν υπήρξε σωματική βία. Βέβαια στο αντίποδα, όταν η Αθήνα έχει μετατραπεί σε γκέτο εκγληματικότητας και το κέντρο λεηλατήται επί σειρά ημερών από τους λαθρομετανάστες η κατάσταση βρίσκεται "ΕΝΤΟΣ" ελέγχου για τον κ. Ονισένκο και τους συναδέλφους του στην Καθημερινή! "Εντός", διότι στην περίπτωση αυτή ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ φίλων του κ. Ονισένκο. Ας μην ξεχνούμε ότι τα στελέχη της Αριστεράς και οι ΜΚΟ που την περιβάλλουν όχι μόνο πρωτοστάτησαν, αλλά υποκίνησαν τις ταραχές.

Αποκορύφωμα του δημοσιεύματος αποτελέι το παρακάτω κείμενο όπου ο Ονισένκο επιχειρεί να παρουσιάσει εντελώς αντίστροφα την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα και τους Έλληνες σε "τρομοκράτες" των λαθρομεταναστών:

"Οπως καταγγέλλουν οι μετανάστες, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια της Παρασκευής είναι συχνές οι περιπτώσεις που οι ίδιοι πέφτουν θύματα λεκτικών και σωματικών επιθέσεων. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς, όπως λένε, αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνοι τους το βράδυ."

Φυσικά αυτά δεν αποτίνονται τους Έλληνες αναγνώστες. Εμείς γνωρίζουμε τι συμβαίνει! Το δημοσίευμα εντάσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια της εφημερίδας να διατύπωσει μια εικόνας καταπίεσης των ξένων στην Ελλάδα. Tην γραμμή αυτή της εφημερίδα μοιάζει να δικαιώνει και η φράση με την οποία κλείνει και το άλλο άρθρο της Καθημερινής όπου ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Υποστήριξης Μουσουλμάνων κ. Μεχμέτ Ιμάμ, αναφερόμενος στους υποκινητές τον ταραχών φέρεται να δηλώνει:

"Πού θέλουν να μας οδηγήσουν; Να φοβάται το παιδί μου και το παιδί σας να βγει στον δρόμο"

Η δήθεν τρομοκράτηση των μεταναστών γράφεται για να αναδημοσιευτεί στα Διεθνή Μέσα ενημέρωσης κατά την συνηθή τακτίκή του συγκροτήματος Αλαφούζου να συκοφαντεί την Ελλάδα μέσω των πρακτορίων BBC και του Reuters. Έπειτα οι ειδήσεις αναπαρουσιάζονται στην Ελλάδα ουτως ώστε οι Έλληνες που πάντα τους ενδιαφέρει η διεθνής κοινή γνώμη να πιεστούν και να αποδεχθουν την επιβολή των όρων από τους μεσάζοντες της μεθόδευσης!

Φυσικά, ο δημοσιογράφος φρόντισε να βρεί και τον σύντροφο αυτόπτη μάρτυρα για να του πάρει συνέντευξη. Ένας λοιπόν εξ αυτών ήταν και ο ηθοποιός Περικλής Λιανός.

«Είχαμε προγραμματίσει μια λογοτεχνική βραδιά στην πλατεία για το απόγευμα του Σαββάτου. Οταν ήρθαμε, υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο μας επιτέθηκε φραστικά, μας προπηλάκισε και μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε»

Ο ηθοποιός, "φερόμενος" κάτοικος της περιοχής, έχει και κάποιες άλλες ασχολείες και επιπλέον ιδιότητες για τις οποίες ξέχασε να μας ενημερώσει ο κ. Ονινέσκο. Γι αυτό τον λόγο θα συμπληρώσουμε εμείς το δημοσιογραφικό κενό:

Ο ηθοποιός είναι μέλος των 1400 ενεργών πολιτών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ:

Κυρτζάκη Μαρία, ποιήτρια
Κώνστα Ντίνα, ηθοποιός
Κωσταβάρας Θανάσης, ποιητής
Λεβεντάκος Διαμάντης, σκηνοθέτης, διευθυντής ΚΠΜ
Λιανός Περικλής, ηθοποιός
Λιαροπούλου Έλσα, φιλόλογος, πεζογράφος
Λιοσάτος Δημήτρης, ποιητής
Μάινας Στέλιος, ηθοποιός

πηγή

Το όνομα του ηθοποιού συμπεριλαμβάνεται συχνά σε εκδηλώσεις του ΣΥΝ, και φιγουράρει και στους "VIP" που αξίζουν μνεία από στις αναφορές της Αυγής, της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΝ.

"Στη συνάντηση βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- οι: Τζίνα Πολίτη, Γιάννης Βαλαβανίδης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Λιοσάτος, Δημήτρης Σεβαστάκης, Μήτσος Κασόλας, Λαοκράτης Βάσσης, Θόδωρος Μαλικιώσης, Γιάννης Αρβανίτης, Γιώργος Καρυπίδης, Κώστας Καναβούρης, Λέανδρος Πολενάκης, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Λουκίδης, Σίσσυ Παπαθανασίου, Δημήτρης Φόρτσας, Δημήτρης Καμπερίδης, Άννα Χατζησοφιά, Μόνικα Βέργη, Αθηνά Κεφαλά, Όμηρος Πουλάκης, Γιάννης Μηλιός, Στέλιος Ελληνιάδης, Έλενα Πατρικίου, Νατάσα Παπαδοπούλου, Περικλής Αντωνίου, Βερονίκη Δαλακούρα, Περικλής Λιανός.
" πηγή

"Ανάμεσα στις δεκάδες ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής, η κόρη του ποιητή Έρη Ρίτσου, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, Γιάννης Δραγασάκης και Τάσος Κουράκης, οι Μπάμπης Λυκούδης, Πάνος Τριγάζης, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Άννα Φιλίνη, οι Νάντια Βαλαβάνη, Περικλής Αντωνίου, Γιάννης Μηλιός, η Άλκη Ζέη και ο Πάρις Τακόπουλος, ο Κώστας Νίτσος, οι ηθοποιοί Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Γιώργος Μεσσάλας, Ντίνα Κώνστα, Περικλής Λιανός, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Σίσυ Παπαθανασίου, Βίκυ Μαραγκοπούλου και Αμαλία Μουτούση είναι μερικοί μόνο απ’ όσους, πάρα πολλούς, παραβρέθηκαν."
πηγή

Τέλος ρίξτε μια ματιά στην 36 θέση του ψηφοδέλτιου της Ανοιχτής πόλης του ΣΥΡΙΖΑ:

Στι εκλογές δωδέκατος και ολίγον ιδρωμένος κατατάσεται ο ηθοποιός μας Περικλής Λιανός. Μόνο δώδεκα θέσεις χαμηλότερα από τον γνωστό και μη εξαιρεταίο νυν βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό!


Τ
ο ψηφοδέλτιο και οι σταυροί της Ανοιχτής Πόλης, Σεπτέμβριος 2006

1. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΘΗΝΑ, φοιτήτρια μαθηματικού, δραστηριοποιείται στο Ευρ. Κοιν. Φόρουμ

.
.
.

36. ΛΙΑΝΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ηθοποιός

.
.
.

68. ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, μουσικός παραγωγός

www.anoihtipoli.gr

πηγή


Όπως πάντα τα άρθρα του δημοσιογράφου είναι πάντα μονόπλευρα, αφού δεν υπάρχει καμία μαρτυρία από τους στους οποίους αναφέρεται ως "φερόμενους" κατοίκους!

Τέλος ο δημοσιογράφος επιχειρεί το τέχνασμα τς σύνδεσης αόριστων περιστατικών νε σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων:

"

..., επίθεση κατά δύο πολιτών. Ομάδα κουκουλοφόρων, χθες τα ξημερώματα, ξυλοκόπησε έναν άντρα και μια γυναίκα που επέβαιναν σε μηχανές επί της οδού Αχαρνών, λίγα μέτρα από την εκκλησία του Αγ. Παντελεήμονα."


Ποιοί ήταν οι "πολίτες" και ποίοι οι κουκουλοφόροι; Οι συνηθείς "κουκουλοφόροι" μήπως;


Για όποιον φερόμενο κάτοικο του Αγίου Παντελεήμονα θα ήθελε να επικοινωνήσει με τον κ. Ονισένκο το email του θα το βρέιτε εδώ.

Έτσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους!


Το άρθρο : http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100036_26/05/2009_316086Οι εικόνες αξίζουν χίλιες λέξεις! Παρακολουθήστε μια από τις δήθεν βίαιες αυτές συνάξεις των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα στην πλατεία της περιοχής:

Read more...

Μέσω της ενορχήστρωσης ταραχών οι προβοκάτορες των Λαθρομεταναστών εκβιάζουν τον Ελληνικό λαό

Σάββατο, 23 Μαΐου 2009
Φυσικά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι πατρόνοι των λαθρομεταναστών οργανώνουν προβοκάτσια για να πετύχουν αυτά που θέλουν. Το αίτημα που θέλησαν να προωθήσουν αυτήν την φορά είναι η δημιουργία Μουσουλανικού τέμενους.

Το αντίτυπο του Κορανίου που έιναι η πέτρα του σκανδάλου, απεδήχθει ότι ήταν το πριτύλιγμα μέσα στο οποίο ο Σύριος έκρυβε μερικές σελίδες με Αραβική γραφή σε κακή κατάσταση που εικάζεται ότι ήταν απόσπασμα από το Κοράνι! Ο αστυνομικός θέλοντας να ελέγξει για ναρκωτικά, άνοιξε το περιτύλιγμα!!! Φυσικά τα δαιμόνια μυαλά των αντιρατσιστών Μη Κυβερνητικών οργανώσεων όπως του Θανάση Κούρκουλα (Απελάστε τον Ρατσισμό), του γνωστού και μη εξαιρεταίου Πέτρου Κωσταντίνου (Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο) κ.α. σε συνεργασία με τους αλλοδαπούς συνεργάτες τους, θεώρησαν σωστό να κατασκευάσουν ένα επεισόδιο για να οδηγήθούμε και πάλι σε ταραχές την πρωτεύουσα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το περιστατικό διαδώθηκε με απίστευτη ταχύτητα, με τις πρώτες διαδηλώσεις ήδη από εχθές το βράδυ. Αυτό υποδεικνύει οργάνωση από κεντρικό φορέα. Ο κεντρικός αυτός φορέας είναι οι Αριστερές και χρηματοδοτούμενες από το κράτος ΜΚΟς που ελέγχουν τους λαθρομετανάστες.

Εύγε στην Ελληνική αστυνομία και ιδιαίτερα τους άνδρες της ομάδας Δ και ομάδα Ζ για την έγκαιρη επέμβαση τους και τις προσαγωγές. Δυστυχώς οι ξεπουλημένοι πολιτικοί τους έχουν προδώσει, καθώς επίσης και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό. Οι άνδρες της αστυνομία γνωρίζουν καλά ότι εφόσον δεν υπάρχει πρωτόκολο επαναπροώθησης, οι λαθρομετανάστες θα αφεθουν σχεδόν όλοι ελέυθεροι! Αυτό το γνωρίζουν και οι λαθραίοι. Τελικά στην σημερινή Ελλάδα, το να είσαι παράνομος σου επιτρέπει να είσαι υπεράνω του νόμου!

Τέλος Η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει καλά ότι εάν ακολουθηθεί η παθητική στάση του περασμένου Δεκεμβρίου, η κατάσταση θα οδηγηθεί στα ίδια και ίσως χειρότερα γεγονότα. Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για οληγορίες και ευγένειες.


ΤΑ ΜΜΕ:

Ευτυχώς αυτή την φορά τα τηλεοπτικά κανάλια ήταν πιο αντικειμενικά και κάποια είδα την πλάνη. Επίσης το τηλεοπτικό δελτίο του ΑLTER έδειξε για πρώτη φορά την παθητική στάση της ΕΛ.ΑΣ που για 40 λεπτά ανέχτηκε την επιθετικότητα των λαθρομεταναστών. Αυτά για τα περί αστυνομικής βίας που προαγανδίζουν ορισμένοι!

Εξαίρεση αποτελεί και πάλι το προπαγανδιστικό κάναλι του ΣΚΑΙ το όποίο ήταν καλά πληροφορημένο για τα αιτήματα των λαθραίων και έτοιμο να τα προβάλει:

Άμεσα έτυχε ο ΣΚΑΙ να βρει τον Κούρκουλα για να κάνει δηλώσεις με τις σειρήνες να ηχούν ακόμα στο περιθώριο της τηλεφωνικής του γραμμής!

http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=100712

Το τηλεοπτικό δελτίο μέσω του Πάσχου Μανδραβέλλη συνέχισε την προπαγάνδα!

Ενώ όλοι μετέδιδαν πως λαθρομετανάστες διαδηλώνουν κατά του υποτιθέμενου περιστατικού με το Κοράνι, στον ΣΚΑΙ προβλήθηκε η διαδήλωση ως η "πρώτη διαμαρτυρία μουσουμάνων μεταναστών για το Μουσουλμανικό τέμενος". Το κοράνι μπήκε σε δεύτερη μοίρα.

Το Ρεπορτάζ συνόδευαν δηλώσεις του Προέδρου της ΛΑΘΡΑΙΑΣ Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

Ο Μανδραβέλης έκανε αναφορά στην παραβίαση των δικαιώματων των λαθραίων από το Ελληνικό κράτος δίχως να κάνει αναφορά στην μια και μοναδική τους υποχρέωση: ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=100716

Πάσχο, συσσωρευμένη οργή υπάρχει από τους Έλληνες! Σύντομα όπως λες θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αλλά όχι αυτών που φαντάζεστε! Και η ξανθιά παρουσιάστρια καλά θα κάνει να λέει πιο πειστικά τις γραμμές της περι κινδύνου τρομοκρατίας με τα οποία προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο. Ο Ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται κύριοι! Οι φοβέρες σας μόνο οργή προκαλούν!

Read more...

Η Ελληνική Μεταναστευτική Πολιτική του Προκόπη Παυλόπουλου

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009


Δυστυχώς, η έλλειψη διαφάνειας στην πολιτική δεν μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τι κρύβεται πίσω από τους κεκλεισμένων των θυρών σχεδιασμούς των πολιτικών μας. Μας επιτρέπεται όμως να καταλήγουμε σε συμπεράσματα, παρακινδυνευμένα ίσως, με βάση τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας καθώς και τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής.


Το βασικό ερώτημα που επιχειρώ να απαντήσω εδώ είναι ποιος είναι ο ρόλος της Ελληνικής κυβέρνησης στην λαθρομετανάστευση και την δραματική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα;


Η κατάσταση


Στην χώρα μας παρατηρείται το εξής οξύμωρο. Οι πόρτες της χώρας είναι ανοικτές κατά την είσοδο προς αυτήν, αλλά ερμητικά κλειστές κατά την έξοδο από αυτήν. Σε αντίθεση με άλλες χώρες τις Ευρώπης στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να κινηθείς προς χώρες εκτός Ευρωπαικής Ενωσης, από ότι είναι να κινηθείς εντός αυτής. Μια σύγκριση των συνόρων Γερμανίας Ολλάνδίας με το λιμάνι της Πάτρας αρκεί. Υπάρχουν βέβαια γεωγραφικοί παράγοντες που καθορίζουν αυτό το παράδοξο, αλλά αυτοί δεν εξηγούν το παρακάτω οξύμωρο:Επίσημα, η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πατάξει την λαθρομετανάστευση. Η τακτική που ακολουθείται έχει αποτύχει παταγωδώς. Το 2008 συννελήφθησαν 146.337 λαθρομετανάστες. Η σύλληψη δεν σημαίνει αποτροπή μιας και οι λαθρομετανάστες ει΄σέρχονται στην χώρα. Τι συμβαίνει όμως με τους συλληφθέντες; Περιέργως, η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να επιστρέψει ΜΟΝΟ τους 60.875 από αυτούς. Η Τουρκία, κατά παράβαση της πρωτόκολου επανεισδοχής (2001), συμφώνησε για τους 7.472, αλλά τελικά αποδέχθηκε την επιστροφή 2.206. Αυτοί οι 2.206 όμως απλά δεν βρίσκονται για να επιστραφούν.


(στοιχεία από την έκθεση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μετανάστευσης)


“Σχεδόν όλοι όσοι συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο δεν έχουν χαρτιά. Κατά κανόνα δηλώνουν ψεύτικα ονόματα και εθνικότητα για να αποφύγουν την απέλαση. Οι ελληνικές αρχές τους δίνουν ένα μικρό χρηματικό βοήθημα και τους εφοδιάζουν με ένα έγγραφο διοικητικής απέλασης, σύμφωνα με το οποίο πρέπει με δικό τους μέσο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα εντός ενός μηνός! Στην πραγματικότητα, το απλό αυτό χαρτί, που πλαστογραφείται συστηματικά, χρησιμοποιείται σαν άτυπη άδεια μόνιμης παραμονής.“

πηγή


Το Ελληνικό λιμενικό και οι δυνάμεις της χωροφυλακής δεν αποτρέπουν την είσοδο των λαθρομεταναστών αλλά δρουν ως επιτροπή υποδοχής. Τους περισυλλέγουν και τους οδηγούν στα κέντρα υποδοχής. Λίγο καιρό αργότερα οι λαθρομετανάστες αφήνονται ελεύθεροι, αφού δεν υπάρχει σχέδιο επαναπροώθησης. Οι χώρες προέλευσης αρνούνται να δεχθούν πίσω τους λαθρομετανάστες. Επιπλέον, το 2003 η Ελλάδα υπέγραψε την συμφωνία «Δουβλίνο ΙΙ» που επιβαρύνει την ευθύνη για κάθε λαθρομετανάστη στην πρώτη χώρα εισόδου. Η συμφωνία αυτή έμελε να μετατρέψει την Ελλάδα στο κύριο κέντρο υποδοχής και κράτησης μεταναστών από την Ανατολή.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στον Έβρο όπου γίνονται αναφορές για προσυνεννόηση των λαθρεμπόρων και των ανδρών που φρουρούν τα φυλάκια των συνόρων. Ο τζίρος από την λαθρομετανάστευση ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι πολύ πιθανό να εμπλέκονται και άτομα από τις Ελληνικές αρχές. Πέρα από αυτό όμως, το πρόβλημα μοιάζει να αγγίζει την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Αρκετοί απ’ όσους συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο υποβάλλουν αίτηση για παροχή ασύλου. Εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος δεν απελαύνονται. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων υποβάλλουν αιτήσεις δεν έχουν ταυτότητα ή διαβατήρια. Από τις αιτήσεις για παροχή ασύλου ελάχιστες γίνονται δεκτές, επειδή κρίνονται καταχρηστικές ή δεν υποστηρίζονται από τους ενδιαφερόμενους.

Στην Ελλάδα σήμερα δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός ΜΚΟ οι οποίες προτρέπουν όλους τους λαθρομετανάστες να προβούν σε αίτηση για άσυλο.

Τόσα χρόνια η Ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η τακτική της Επαναπροώθησης και Επανεισδοχής δεν αποτρέπει την παράνομη είσοδο στην χώρα. Η μόνη τακτική που λειτουργεί είναι αυτή της Απώθησης, δηλαδή της αποτροπής της εισόδου. Τακτική που έχει ακολουθήσει η Ιταλία και η Ισπανία. Παρόλα αυτά η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει στην οδό της αποτυχίας. Η´ μήπως όχι;

Μια λεπτομερή ανάλυση ορισμένων σχετικών στοιχείων αποκαλύπτει μια διαφορετική ερμηνεία του θέματος, και των υπόγειων σχεδίων της Ελληνικής κυβέρνησεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Οι πολιτικές επιλογές

Το 2003 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε για λογαριασμό της Ελλάδας τον κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, σύμφωνα με το οποίο η ευθύνη για την διαχείριση λαθρομεταναστών εντός της Ε.Ε. ανήκει στην πρώτη χώρα εισόδου. Όσοι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται εντός της Ε.Ε. επιστρέφονται στην χώρα εισόδου και όχι την χώρα προέλευσης! Γνωρίζοντας ότι η επαναπροώθηση λαθρομεταναστών προς τις χώρες προέλευσης δεν είναι εφικτή, η πολιτική αυτή επιτρέπει στα κράτη της κεντρικής και βόρεια Ευρώπης να επωμισθούν το βάρος της λαθρομετανάστευσης οι χώρες τις περιφέρειας: η Ελλάδα, η Ιταλία, και η Ισπανία. Ως αντάλλαγμα, συμφωνήθηκε η από κοινού αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης μέσω της δημιουργίας της υπηρεσίας Frontex (2005) και χρηματική ενίσχυση των χωρών μελών που υπομένουν το μεγαλύτερο βάρος λαθρομεταναστών.

Η σύναψη ενιαίας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής ήταν Ελληνική πρωτοβουλία και περιλαμβάνει την από κοινού φύλαξη των συνόρων και την δημιουργία κεντρικού Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μετανάστευσης (Ο.Ε.Μ) και χρηματοδότησης. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των πρωτοβουλιών μέχρι σήμερα;

Οπροϋπολογισμός της ανύπαρκτης Frontex κυμαίνεται μόλις στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα, αν και δέχεται τους περισσότερους λαθρομετανάστες από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, έχει φιλοξενήσει μόλις ένα πρόγραμμα της Frontex που διήρκησε συνολικά 2 μήνες, με κόστος γύρω στα 150.000 ευρώ. Αντίθετα η Frontex δραστηριοποιείται κυρίως σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

Στον τομέα της οικονομικής στήριξης η Ε.Ε. διαθέτει μέσω του ΟΕΜ, για την περίοδο 2007-20013, 4 δισεκατομμύρια ευρώ για προγράματα σχετικά με το μεταναστευτικό, και την αντιμετώπιση της λαθρμετανάστευσης. πηγή

Τα κονδύλια αυτά περιλαμβάνουν πακέτα στήριξης των χωρών μελών εισόδου, καθώς και των χωρών προέλευσης. Στην Ελλάδα εφαρμόζονται μόλις δύο προγράμματα που αφορούν την λαθρομετανάστευση μόνο από την Αλβανία και συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα, την Ε.Ε. και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Τα προγράμματα αυτά ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Με άλλα λόγια παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή της Ε.Ε. στα Ελληνικά δρώμενα, η Ελλάδα έχει μπει στο περιθώριο των ευρωπαικών πόρων.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας:

Μια μικρή αναδρομή στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ υποδυκνύει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι πρόθεση δεν είναι ΠΑΤΑΞΗ της λαθρομετανάστευσης αλλά η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ των μεταναστών.

Ο νόμος 3386/2005 υιοθέτησε όλες της Κοινες Βασικές Αρχές για την “ένταξη“ που συμφωνήθηκα στο Gronigen το 2004. Φυσικά ουδείς ρωτήσε τον Έλληνα πολίτη εάν επιθυμεί την ένταξη των λαθρομεταναστών.

Οι αρχές αυτές αποτελούν την βάση σε κάθε ομιλία του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου σχετικά με την λαθρομετανάστευση και είναι: Tα δικαιώματα του Ανθρώπου!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρώτον, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και των επιπτώσεών της δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Είναι βεβαίως και αυτό. Είναι όμως, και μάλιστα πρωτίστως, θέμα ανθρωπιστικό, θέμα Δημοκρατίας, θέμα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.“
H κοινωνική ένταξη:

Εκεί που γίνεται η σημαντική, επίσης, τομή είναι στη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε μια πρώτη προσπάθεια με το ν.3386/2005, η οποία σχεδόν ολοκληρώθηκε, και απέδωσε τη νομιμοποίηση περίπου 180.000 μεταναστών.πηγή


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ Διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Μετανάστευσηκαι κοινωνική ένταξη ως εργαλεία περιφερειακής και εθνικής οικονομικής ανάπτυξης», Μαδρίτη, 26 Οκτωβρίου 2006.

Βασικό άξονα του νέου νόμου (3386/2005) – αλλά και ουσιώδη όρο κάθε σύγχρονου νομοθετήματος για τη μετανάστευση- αποτελεί η παραδοχή ότι ο μετανάστης δεν συνιστά πρόβλημα ούτε κίνδυνο για καμία κοινωνία. Αντίθετα, η μετανάστευση είναι παράγοντας ανάπτυξης και προόδου, στο μέτρο που επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στα κράτη υποδοχής ν’ αναδεικνύουν τους ανθρώπους που ζουν μέσα στα σύνορά τους, χωρίς καμία διάκριση, αντλώντας παράλληλα και οι ίδιοι σημαντικά οφέλη.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω εγγυήσεων απαιτείται να έχουν διασφαλισθεί για τον μετανάστη, μεταξύ άλλων, και οι ακόλουθες ειδικότερες προϋποθέσεις:
1. Νομιμότητα της παραμονής του μετανάστη 2.
Ομαλή κοινωνική ένταξη
3. Ενίσχυση της οικονομικής συμβολής των μεταναστών

4. Διεθνής συνεργασία για μία ορθολογικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού φαινομένου
πηγή

Επιπλέον ο κ. Παυλόπουλος έχει επαναλάβει τουλάχιστόν δύο φορές δημόσια της ευχαριστίες του προς τους λαθρομετανάστες για την επιλογή της Ελλάδας ως τόπο προορισμού, διαμονής και εργασίας!Σπάνια και λακωνικά αναφέρεται ο κ. Παυλόπουλος στο θέμα διαφύλαξης των συνόρων και αποτροπής της εισόδου στην χώρα.

Ο κ. Παυλόπουλος τέθηκε υπέρ της αποτροπής σε μια συνέντευξη σε ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 στις 3/10/2004

"Διότι, ξέρετε ότι η λαθρομετανάστευση υπάρχει γιατί δεν υπάρχουν μέτρα αποτροπής. Όταν υπάρχουν μέτρα αποτροπής κόβεται η λαθρομετανάστευση ή μειώνεται σημαντικά." πηγή

Ενώ παραδέχεται και ο ίδια την αποτελεσματικότητα μέτρων φύλαξης και αποτρο

πής, ποιος είναι ο λόγος της μεταστροφής και τις εγκατάλειψης τους από το Υπουργείο Εσωτερικών; Ειδικά όταν από την άλλη πλευρά, η αποτροπή της εξόδου των λαθρομεταναστών από την χώρα λειτουργεί αποτελεσματικά!


(στην φωτογραφία οι εγκλωβισμένοι Αγφανοί της Πάτρας)

Να σημειωθεί ότι παρά την ίδρυση Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, και Ευβοίας, και την αύξηση των θέσεων συνοριακών φυλάκων κατά 200, η πρωτοβουλίες αποτροπής και τα κονδύλια παροχής είναι μηδαμινά σε σχέση με το απαιτούμενο εγχείρημα της αποτροπής. Ειδικά όταν η λειτουργία τους δεν αποτρέπει την είσοδο αλλά την διευκολύνει, μέσω της περισυλλογής. Με άλλα λόγια οι μηχανισμοί φύλαξης και αποτροπής έχουν απλά μετατραπεί στο πρώτο μέρος του σχεδιού ένταξης των λαθρομεταναστών. Επιπλέον η ποινές κατά των διακινητών παραμένουν επιεικώς γελοίες σε σχέση με την σοβαρότητα αυτού του Εθνικού θέματος και σε συνδυασμό με τον ετήσιο τζίρο που ανέρχεται σε 10 περίπου δις ευρώ – δεκαπλάσιο από αυτόν που διαθέτει η Ε.Ο.Μ.. Τέλος οι πόροι που επενδύονται στην αποτροπή είναι μηδαμινά σε σχέση με αυτά που στοχεύουν στην ένταξη.

Στην συνέχεια της ίδιας συνέντευξης αποκαλύπτεται το σκεπτικό του κ. Παυλόπουλου

“Εμείς, λοιπόν, ως Ελλάδα, θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη, πιστεύουμε στις δικές μας αρχές και αξίες, και θεωρούμε ότι όταν ένας άνθρωπος φτάνει ως λαθρομετανάστης πρέπει να αντιμετωπίζεται με όλα τα στοιχεία εκείνα τα οποία του ταιριάζουν ως άνθρωπο.
Δεν μπορεί, λοιπόν, να μην παίρνουμε μέτρα αποτροπής. Αλλά, όταν φτάνουν λαθρομετανάστες, αφού δεν πήραμε μέτρα αποτροπής, να δημιουργούμε τέτοιου είδους κέντρα υποδοχής, τα οποία δεν ταιριάζουν όχι μόνο στο επίπεδο του ευρωπαϊκού πολιτισμού αλλά ούτε σε αυτή την ευρωπαϊκή έννομη τάξη.“

Τα Κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστώνΈκτοτε η Ελληνική κυβέρνηση αντί να λάβει μέτρα αποτροπής μπήκε στην διαδικασία της δημιουργίας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών. Η πρωτοβουλία αυτή έχει ευρωπαική ταυτότητα μιας και κατατέθηκε πρώτα από την Γερμανική αντιπροσωπεία στην συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων που συνήλθε στη Χάγη στις 29 του Σεπτεμβρίου. Η πρόταση απορρίφθηκε από όλες σχεδόν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.. Σχεδόν, διότι υιοθετήθηκε έμπρακτα από ένα: την Ελλάδα!

Από το 2005, ένα πλήθος τέτοιων κέντρων έχουν κατασκευαστεί. Συνολικά τα κέντρα αυτά έχουν χωρητικότητα 10,000 ατόμων. Η χωρητικότητα κάθε κέντρου ανέρχεται στα 300-400 άτομα. Υπολογίζεται ότι λειτουργούν 20 περίπου τέτοια κέντρα στην Ελλάδα. Το κόστος για κάθε τέτοιο κέντρο υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ. Το κόστος συντήρησης και παροχής υπηρεσιών στα κέντρα αυτά ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι με 150.000 λαθρομετανάστες που φιλοξένησε η χώρα μας πέρυσι, ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε 20 ευρώ για κάθε έναν.

Ενδεικτικά, για το κέντρο υποδοχής στην Σάμο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι:

Το ποσό που έχει εγκριθεί από το ΥΠ.ΕΣ για την κατασκευή του Κέντρου στη Σάμο ανέρχεται στο ύψος των 2.537.590,66 ευρώ, και οι εκταμιεύσεις που έχουν γίνει σήμερα ξεπερνούν τα 2.537.590 ευρώ.

Η κτιριακή υποδομή του ανωτέρω Κέντρου, έχει ολοκληρωθεί. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η σύναψη συμβάσεως μίσθωσης έργου εννέα (9) ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, ύστερα από αίτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου για το νέο Κέντρο (ΦΕΚ 1922Β/18/9/07).

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η προμήθεια του απαραίτητου ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, αξίας 150.000 ευρώ. Ήδη τον Αύγουστο 2007 δόθηκαν, ως αρχική χρηματοδότηση, 40.000 ευρώ από το Υπουργείο Αιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι αρχικές διαδικασίες, ενώ για τη διασφάλιση του υπόλοιπου ποσού διαβεβαιώσαμε εγγράφως τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ότι αυτό θα καταβληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών“ πηγή
Περισσότεραγια το κέντρο στην Σάμο εδώ

Για το κέντρο στο φυλάκιο του δήμου Κυπρίνου στον Έβρο

“Το Κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 378 λαθρομεταναστών, με περθώρια αύξησης σε 500, σε πολύ καλές συνθήκες διαμονής, και ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του ανήλθε σε 1.220.000 ευρώ. Διαθέτει ιατρείο, αναρρωτήριο, εστιατόριο, ενώ ο επάνω όροφος θα διατεθεί στους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους αστυνομικούς και τους συνοριοφύλακες. Έχει κεντρικό σύστημα παρακολούθησης, αθλοπαιδιές, γήπεδο μπάσκετ.” πηγή1
πηγή2

Για το κέντρο στην Λακωνία πηγή

Εκμεταλλευόμενο την ναυτική παράδοση της χώρας μας, το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να δρομολογήσει μέχρι και πλωτό κέντρο μεταφοράς και φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

ο νέο σχέδιο, που βρίσκεται σε επίπεδο μελέτης, ανακοινώθηκε στη χθεσινή κοινή σύσκεψη παραγόντων από το υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών Εθνικής Άμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. «Θα δημιουργήσουμε το ελληνικό πλωτό "Έλις Άιλαντ"», λέει στα «ΝΕΑ» χαριτολογώντας ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών. Το πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από 500 λαθρομετανάστες, θα περνάει από τα νησιά του Αιγαίου και θα τους παραλαμβάνει. Στη συνέχεια θα κατευθύνεται στα κέντρα υποδοχής μεταναστών σε νησιά όπως η Σάμος και η Λέσβος και θα αποβιβάζει τους λαθρομετανάστες." πηγή

Ίσως το υπουργείο θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Υπουργείο εξυπηρέτησης λαθρομεταναστών.

Η χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)


Το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί με δεκάδες εκ. ευρώ ετησιώς διάφορες ΜΚΟ. Πολλές από αυτές έχουν ως κύριο στόχο την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, την προστασία των δικαιωμάτων και την κοινωνική τους ένταξη. Σε όλες αυτές της ΜΚΟ δραστηριοποιούνται κρατικοδίαιτοι Αριστεριστές, ακαδημαϊκοί, και μη. Ονόματα λιγότερο ή περισσότερο γνωστά όπως:

Tο Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ), το “PROASYL, το ΕΛΙΑΜΕΠ του Βερέμη,“την “Κοινωνική αλληλεγγύη“, το Παρατηρητήριο Απασχόλησης Μεταναστών (ΚΕΚ – ΙΝΕ), το Κέντρο Ερευνών μειονοτικών ομάδων (ΚΕΜΟ) το“Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες“, “Κέντρο Έκθεσης Πληροφόρησης & Κοινωνικής Έρευνας“ (ΚΕΠΚΕ), την “PR.A.K.S.I.S”, την “Αντιγόνη“ στην οποία μετέχει και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος των Οικολόγων Πράσινων, το “ΕΠΣΕ“ των Βαλλιανάτου και Δημητρά, τον σύνδεσμος “Σωκράτης“, την “Ρόζα“ του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει στο στέκι “Δίκτυο“, την “Ελληνική ομάδα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων“, την “Συμμαχία σταματήστε τον πόλεμο“ του Πέτρου Κωσταντίνου, την “SOS ρατσισμός“, πλήθος συλλόγων αλλοδαπών όπως η “Αρμονία“ κτλ., και η λίστα συνεχίζεται…

Πολλές από τις ΜΚΟ χρηματοδοτούνται μέσα από το Ολοκληρωµένου Προγράµµατος ∆ράσεων «Εστία», του Υπουργείου Εσωτερικών που υλοποιείται την περίοδο 2007-2013. Στόχος του προγράμματος η προώθησης της ένταξης των λαθρομεταναστών που διαμένουν στην χώρα. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου ΙΣΤΑΜΕ, από όπου πληρφορρούμεθα ότι:

“Το πρόγραμμα «Εστία» καλύπτει τη χρονική περίοδο 2007-2013 και διαρθρώνεται σε επιχειρησιακά υποπρογράμματα ανά τομέα ένταξης τα οποία αφορούν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε φαινόμενα περιθωριοποίησης, ρατσισμού και ξενοφοβίας, την πληροφόρηση, την εξυπηρέτηση και τη συμβουλευτική υποστήριξη των υπηκόων τρίτων χωρών και, τέλος, τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε υπηρεσίες απασχόλησης, εκπαίδευσης, υγείας, στέγασης και πολιτισμού.“ πηγή

Παρακολουθήστε της υφυπουργό Απασχόλησης κ. Καλαντζάκου να αναλύει τις "δράσεις" με σκοπό την χειραγώγηση της Ελληνικής κοινής γνώμης στα πλάισια του προγράμματος "Ξένιος Δίας" με 75% χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Η δραστηριότητα των ΜΚΟ εξυπηρετεί και τα δύο σκέλη της ένταξης των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα: της παροχής υπηρεσιών στους λαθρομετανάστες, και την διαμόρφωση της δεκτικότητας της κοινής γνώμης προς αυτούς.

Ενδεικτικά η χρηματοδότηση του Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής πολιτικής “ΙΜΕΠΟ“, από το ΥΠ.ΕΣ. ανήλθε στα 1.6 εκ ευρώ με 200.000 ευρώ πρόσθετα κονδύλια. Μέσα από αυτούς του πόρους χρηματοδοτήθηκε και η πρόσφατη τηλεοπτική εκστρατεία κατά του ρατσισμού:

«η διαφημιστική εκστρατεία με τον τίτλο "Εξειδίκευση Επικοινωνιακής Στρατηγικής και Εφαρμογή Επικοινωνιακού Σχεδίου Δράσεων Διαφημιστικής Προβολής για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των Πολιτών σε Θέματα Μετανάστευσης", εγκρίθηκε με την υπ' αριθ. 12130/07.05.2007 απόφαση του Υπουργού Επικρατείας (σ. σ. να και ο Ρουσόπουλος-άραγε τα ξέρουν αυτά όσοι πλήττονται από την εγκληματικότητα στην περιφέρεια Αττικής;) και έχει ανώτατο προϋπολογισμό εξακοσίων πενήντα χιλιάδων (650.000) ευρώ, που προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Ι.ΜΕ.ΠΟ.» πηγή

Εκτός αυτού χρηματοδοτούνται πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων όπως ο Πυθαγόρας ΙΙ που καλύπτει tο πρόγραμμα του πανεπιστημείου Μακεδονίας Balkan Mahabbet υπέρ της πολυπολιτισμικότητας και ενάντια στον εθνικιστικό λόγο. Οι καθηγητές που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται και σε διάφορες οργανώσεις. πηγή

Υπάρχουν πολλοί που δραστηριοποιούνται σεπολυάριθμες ΜΚΟ. Για παράδειγμα ο κοινωνιολόγος κ. Μίλτος Πάυλου είναι μέλος του ΚΕΜΟ,, διευθυντής της Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας HLHR-KEMO, μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, μέλος του Συνήγορου του πολίτη και συντάσσει αναφορές γα το Migration Policy Group – ένα ευρωπαικό think tank υπέρ της μετανάστευσης.

Όλατα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο σχεδιασμός του Υπ. Εσωτερικών επενδύει τους πόρους στην ενίσχυση και την ένταξη των λαθρομεταναστών, και όχι την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Επίλογος

Τα παραπάνω στοιχεία σχηματίζουν μια ξεκάθαρη μελανή εικόνα του τι συμβαίνει στον τόπο μας:

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποτρέπει την είσοδο των λαθρομεταναστών στην χώρα αλλά την επιδιώκει. Το πρωτόκολλο του 2003 μετέτρεψε την Ελλάδα σε τόπο φύλαξης των λαθρομεταναστών για λογαριασμό της Ε.Ε. με στόχο την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία και μετέπειτα ομαλή την προώθηση τους στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. βάση προγραμματισμού που αποβλέπει στην είσοδο 50 εκ μεταναστών μέχρι το 2050. Δημιουργώντας κέντρα υποδοχής η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκομίσει μεγάλο μέρος του πακέτου των 4 δις ευρώ της Ε.Ε., δίχως επί του παρόντος να έχει επιτύχει τον στόχο αυτό. Επιπλέον το μεταναστευτικό αποτελεί πρόσχημα χρηματοδότησης μεγάλου αριθμού κρατικοδίαιτων ΜΚΟ.

Η κοινωνική ένταξη στην οποία αποβλέπει η Ν.Δ. αποβλέπει στην ενίσχυση του ελληνικού εργατικού δυναμικού με φθηνά εργατικά χέρια που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακής της πολιτικής. Οι οικονομική κρίση όμως και η αλματώδης ροή των λαθρομεταναστών από την Τουρκία που ίσως να ξεπερνά τις 300.000 ετησίως, έχουν καταστήσει την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση οικονομική απορρόφηση των λαθρομεταναστών αδύνατη.

Με αυτούς τους ρυθμούς, μέχρι το 2018 υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα θα βρίσκονται 5.000.000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Πριν εξετάσουμε τα τυχόν επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας που κυκλοφορούν τελευταία θα πρέπει πρώτα να αναλογιστούμε τα εγκληματικά σχέδια της ίδιας της Ελληνικής κυβέρνησης! Ο Ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να αντιδράσει διότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, και οι υπεύθυνοι στις καρέκλες τους, με τα ηνία της χώρας στα χέρια.


ΕΨ

Read more...

Οι τοποθετήσεις της κ. Τζαβέλλα και η Αυτορύθμιση της ΑγοράςΣτην συνέντευξη ακούμε την κ. Τζαβέλλα να τοποθετείται για τις πολιτικές της θέσεις και επιλογές. Η συνεντευξη λύνει αρκετές απορείες γύρω από την επιλογή της υποψηφιοτητάς της από το ν ΛΑ.ΟΣ. Πέραν τούτου, με αφορμή την δήλωσή της για την οικονομική κρίση και την αποτυχία του του οικονομικού μοντέλου της αυτορύθμισης θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.

Η αποτυχία της αυτορύθμισης είναι γνωστή από την εποχή του Κραχ του 1929! Η οικονομική κρίση της δεκαετίας του 1930 περιείχε τα κύρια χαρακτηριστικά της κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

1) Την απελευθέρωση της οικονομίας από τον κρατικό έλεγχο με στόχο η αγορά να αυτορυθμίζεται με βάση την αγορά, την ζήτηση και τις δυνάμεις του ανταγωνισμού.

2) Το ελέυθερο παγκόσμιο εμπόριο, και το χαλαρό νομισματικό ισοζύγειο.

Η αποτυχία του μοντέλου της Αυτοδιαχειριζόμενης ελέυθερης αγοράς είναι ευρέως γνωστή στους κύκλους των οικονομολόγων. Παρόλα αυτά στην διάρκεια των δεαετιών του 1990 και 2000 ακολουθήθηκε και πάλι: Πρώτα από τους νεοφιλλευθερους υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης του επιτελέιου του Δημοκρατικού Bill Clinton, και έπειτα από την εκστρατεία της απελευθέρωσης των αγορών (deregulation) υπό τους Ρεπουμπλικανούς νεοσυντηριτικούς του George Bush. Οι γραμμές αυτές επιβλήθηκαν ως οικονομικό μοντέλο παγκοσμίως μέσω του International Monetary Fund και άλλων διεθνών οργανισμών.

Η κ. Τζαβέλλα αποδέχεται λοιπόν ότι το μοντέλο της Αυτορύθμισης που μας οδήγησε στην σημερινή κρίση, απέτυχε. Σημειώνει δε ότι το καινούριο οικονομικό μοντέλο θα σχηματιστεί μέσω των διεθνών οργανισμών.

Ιδού το ερώτημα: Εάν η αποτυχία του μοντέλου Αυτοδιαχείρισης ήταν ευρέως γνωστή από την εμπειρία του 1930, γιατί ακολουθήθηκε με ευλάβεια για ακόμη μια φορά;

Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που ακολούθησε και τις δύο περιπτώσεις:

Την παροχή κρατικών επιχορηγήσεων! Το κραχ του 29´ ακολούθησε μια περίοδος κρατικών επιχορηγήσεων δημιουργόντας το γνωστό Στρατιωτικό-οικονομικό (military industrial complex) μοντέλο στις ΗΠΑ. Άλλο τρανό παράδειγμα αποτελεί τo Medicaid act of 2003 του Bush που έδωσε πάνω από 400 δις δολλάρια των φορολογούμενων σαν δώρο για τα υπερκοστολογημένα φάρμακα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών.

Συμβαίνει λοιπόν το εξής: Η απελευθέρωση των αγορών επιτρέπει την κατακόρυφη αύξηση των κερδών. Όταν επέλθει η καταστροφή τότε ακολουθεί η επέμβαση του κράτους που διοχετεύει χρήμα στις αγορές και επιχορηγεί τις εταιρίες. Κατ αυτόν τον τρόπον η κρατική επέμβαση βρίκεται πάντα να οφελεί τον επενδυτή: Δεν τον ελέγχει μεν, τον βοηθά οικονομικά όταν σκοντάψει δε. Η κρίση έχει ως πρόσθετο όφελος την δραστική μείωση των μισθών που ανεβαίνουν κατά την διάρκεια της ευημερίας.

Παρομοίως, στην σημερινή κρίση ακολουθήθηκε παγκοσμίως η κρατική επιχορήγηση των φαληρισμένων εταιριών και του τραπεζικο/επενδυτικού συστήματος, με δισεκατομμύρια ευρώ και δολλάρια, ως μια κίνηση στήριξης της αγοράς.

Δίχως την κρίση, οι κυβερνήσεις δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα ποσά του φορολογούμενου που προσφέρονται τόσο απλόχερα σε εταιρίες. Οι εταιρίες με την σειρά τους δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις απωλήσεις και την μείωση των μισθών, και την μεταφορά της παραγωγής σε περιοχές με φθηνά εργατικά χέρια.

Μια ματιά στην ιστορία αποκαλύπτει εναν φαύλο κύκλο αποτελούμενο από εναλλασόμενες περιόδους υψηλού οικονομικού κέρδους και περιόδους κρατικής επιδότησης.

Read more...

Οι γελοιότητα της ΖΟΥΓΚΛΑΣ δεν έχει όριο. Περιπολικά και σουβλάκια.


Φένεται ότι στέρεψαν οι είδησεις για τον "κίτρινο Τύπο" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου τελευταία, και δημοσιέυουν ότι "να ´ναι"! Δεν εξηγήται αλλίως το παρακάτω άρθρο με τίτλο:

"Χαλαρά στα "βρώμικα" η ΕΛ.ΑΣ. "

Το άρθρο προσπαθεί να σπιλώσει το λειτούργημα των πληρωμάτων των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ, βασιζόμενο σε ένα βίνετο , "αποκλειστικό" και 'ντοκουμέντο". Ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται δύο αστυνομικοί οι οποίοι έχουν κάνει στάση σε ένα σουβλατζίδικο για να φάνε ένα σουβλάκι. Το σπουδαίο βίντεο-σοκ συνοδεύουν και δυο φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι αστυνομικοί είχαν υποπέσει στο παράπτωμα να παρκάρουν το περιπολικό τους... έξω από το σουβλατζίδικο!

"Και μη θεωρήσετε ότι οι αστυνομικοί απλά πείνασαν και θέλησαν να αγοράσουν σουβλάκια για τον… δρόμο.

Ο χρόνος παρουσίας τους στο συγκεκριμένο κατάστημα ήταν τουλάχιστον είκοσι λεπτά της ώρας."

Οι αστυνομικοί κάθησαν στο σουβλατζίδικο ... είκοσι λεπτά! Να υποθέσουμε ότι πέντε λεπτά έκανε ο σουβλατζής να ετοιμάσει το βραδυνό τους, και 15 ο-λ-ό-κ-λ-η-ρ-α λεπτά η κατανάλωση! Απαράδεκτα πράγματα... να υποθέσουμε ότι οι δημοσιογράφοι της Ζούγκλας τρώνε εν πλω, ή απλά, δεν τρώνε ποτέ εν ώρα εργασίας...

Η απάντηση αστυνομικού για την κατάντια αυτών που θέλουν να ονομάζονται δημοσιογράφοι:

"Ως αστυνομικός θα ήθελα να αναφερθώ στο ρεπορτάζ με τα σουβλάκια…

Καταδικάστε μας και ξεφτιλίστε μας. Αλλά κάντε το όταν ακούσετε και την άλλη πλευρά.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας εργαζόμενος που δεν θέλει 15 με 20 λεπτά να καθίσει να φάει σαν άνθρωπος εν ώρα εργασίας.

Εκτός αν διαφέρουμε από όλους τους υπόλοιπους. Κατακρίνετέ μας όταν έχουμε κάτι επείγον και σοβαρό και το γράφουμε. Ναι. Όχι σε μια ανθρώπινη στιγμή. Αν νομίζετε ότι είναι λάθος να τρώμε εν ώρα υπηρεσίας ή θεωρείτε ότι υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για εμάς για να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, να το υποδείξετε.

Επίσης, εάν πιστεύετε ότι ένας αστυνομικός Τμήματος ή Άμεσης Δράσης ή οποιασδήποτε άλλης μάχιμης υπηρεσίας δουλεύει μόνο 8 ώρες, κάνετε λάθος.

Την επόμενη φορά που θα αναρτήσετε τέτοιο ρεπορτάζ, σκεφτείτε λίγο αυτά που γράφω. Αν νομίζετε ότι με το διασυρμό μας θα πετύχετε καλύτερη Αστυνομία, κάνετε λάθος.

Συμπληρωματικά σας αναφέρω ότι πριν την Αστυνομία εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα για επτά συνεχή έτη.

Ευχαριστώ και παρακαλώ για την κατανόησή σας".


Δυστυχώς καλέ μου άνθρωπε, τα τυχοδιωκτικά άτομα στα οποία απευθύνεσαι δεν καταλαβαίνουν απο ευγένειες!

Read more...

ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ - ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2009 και ώρα 7 μ.μ. Παρουσίαση και ομιλία"ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ - Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης".

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου των Κωνσταντινου Ρωμανού που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαϊου.
Ο Κων Ρωμανός είναι τακτικός αρθρογράφος του ΡΕΣΑΛΤΟ και έχει αναλύσει διεξοδικά τον αλλοδαπό εφιάλτη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητού Κων/νου Ρωμανού
"ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ - Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης"

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2009 και ώρα 7 μ.μ.
στο Ξενοδοχείο ΠΡΕΖΙΝΤΕΝΤ
(Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Σαρρής Νεοκλής καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Γούδης Χρίστος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
Παπαμιχαήλ Ιωάννης καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Παπανικολάου Θύμιος εκδότης περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ
Χατζηπαράσχου Αναστάσιος μέλος της Συντονιστικής
Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμoνα Αττικής
Ρωμανός Κωνσταντίνος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την παρουσίαση θα συντονίση ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννόπουλος

Read more...

Οι Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες αρχίζουν να προξενούν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα


Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από αλλοδαπούς μουσουλμάνους λαθρομετανάστες! Περίπου 1000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία και προξένησαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Αιτία για τα επεισόδια στάθηκε μια περίεργη καταγγελεία σύμφωνα με την οποία εχθές το βράδυ αστυνομικός εικάζεται ότι έσκισε αντίτυπο του Κορανίου που ανήκε σε Σύριο λαθρομετανάστη.

Η υπόθεση μυρίζει ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ από μίλια μακριά! Φαίνεται πως κάποιοι επιθυμούν να πιέσουν την ΕΛ.ΑΣ σε αντίδραση για τις πρόσφατες επιχειρήσεις σκούπα. Επιπλέον, τέτοιου είδος κοινωνικές αναταραχές τρομοκρατούν και την Ελληνική κοινωνία.


Τα συγκεκριμένα γεγονότα υποδεικνύουν κάτι πολύ σημαντικό. Εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι εάν δεν απελαθούν άμεσα τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών από την χώρα, οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια σε φαινόμενα που βίωσε πρόσφατα η Γαλλία, με τις εκτεταμένες αναταραχές του Ισλαμικού της στοιχείου.

Ήδη από πέρυσι βιώσαμε τα πρώτα κρούσματα αυτού του φαινομένου. Οργανωμένη προπαγάνδα κατά της ΕΛ.ΑΣ, ορχηστρωμένη από ακροαριστερούς με προβολή σε μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, και τα εκτεταμένα επεισόδια με το πλιάτσικο την περίοδο του Δεκεμβρίου 2008. Στις πρωτοφανής καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν 300 Έλληνες αναρχικοί, και γύρω στους 2000 λαθρομετανάστες. Ας θυμίσουμε ότι τα κλοπιμαία συσωρεύθηκαν και μεταφέρθηκαν οργανωμένα στις αγορές της Αλβανίας - γεγονός που πιστοποιεί την ανάμιξη κυκλωμάτων λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος. Επιπλέον καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι προστριβές με συχνές αναφλέξεις στην Πάτρα των χιλιάδων Αφγανών λαθρομεταναστών με τις Αρχές και τους κατοίκουν της πόλης.


Προσδεθείτε Συνέλληνες διότι όπως και στην περίπτωση του κοινού εγκλήματος, έτσι και οι κοινωνικές αναταραχές με πρωταγωνιστές τους λαθρομετανάστες θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα:

Πρώτον, της αδιαφορία μας για το ζήτημα της Λαθρομετανάστευσης!

Δεύτερον, της εγκληματικής μεθόδευσης από την πολιτική ηγεσία του τόπου, και τους Έλληνες εργολάβους και ιδιοκτήτες ακινήτων, μικρούς και μεγάλους!

Read more...

Ο Εξισλαμισμός της Ελλάδας και των Δυτικών χωρών

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Read more...

Ερωτηματικό η επιλογή της Μαριέττας Γιαννάκου την πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ!

Κυριακή, 17 Μαΐου 2009


Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει να έχει τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας με την επιλογή της κ. Μαριέττας Γιαννάκου στην πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου. Δίχως να μπω σε λεπτομέρειες, τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση πάσχει από βαρηκοΐα, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στα εσωκομματικά παιχνίδια παρά το πολιτικό βαρόμετρο. Με τον όρο πολιτικό βαρόμετρο δεν αναφέρομαι στις διαδοχικές δημοσκοπήσεις με τις οποίες βομβαρδίζουν με καταιγιστικό ρυθμό την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη οι καναλάρχες μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν αναφέρομαι στην "πρόθεση ψήφου"! Αναφέρομαι στην ψήφο του Ελληνικού λαού στις βουλευτικές εκλογές του 2006, που έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας την κ. Γιαννάκου! Η κ. Γιαννάκου εκλεγόταν συνεχόμενα βουλευτής στην Α´ Αθηνών από το 1993! Την περίοδο 2004-2007 διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Δύο είναι τα ζητήματα που στιγμάτισαν την πρόσφατη πολιτική σταδιοδρομία της: Η στάση της υπέρ της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του Άρθρου 16, αλλά ιδιαίτερα η κάλυψη που παρείχε στο θέμα του απαράδεκτου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' δημοτικού. Η μεταρρύθμιση έβρισκε σύμφωνους τους γαλάζιους ψηφοφόρους. Πολλές ρυθμίσεις όπως ο καθορισμός ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης, καθολική ψηφοφορία των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές ήταν αναγκαίες για το εκπαιδευτικό σύστημα που παραπαίει.


Το θέμα του βιβλίου Ιστορίας όμως, με την άρνηση της κ. Γιαννάκου να αποσύρει το βιβλίο παρά τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και της ακαδημαϊκής κοινότητας, της κόστισαν την βουλευτική έδρα τον Σεπτέμβριο του 2007. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι δημοτικότητας της κ. Γιαννάκου με το εκλογικό σώμα της ΝΔ έχει ανακάμψει. Μέσα στο αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα, θα έλεγα ότι η επιλογή της κ. Γιαννάκου θα μειώσει ακόμη περισσότερο την δημοτικότητα της ίδιας αλλά και του συνόλου της ΝΔ.

Πόσο μάλλον όταν από την μεριά του, το ΠΑΣΟΚ βάζει ως επικεφαλή στο δικό του ευρωψηφοδέλτιο τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο κ. Γιώργο Παπακωσταντίνου. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αρνήθηκε να απορρίψει το ενδεχόμενο πως σε περίπτωση που εκλεγεί ευρωβουλευτής δεν θα παραιτηθεί για να μετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν. Με άλλα λόγια το ΠΑΣΟΚ προέβη σε κίνηση εντυπωσιασμού όταν η ΝΔ πράττει… ακριβώς το αντίθετο!


Αναρωτιέμαι ποιοι συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό; Φαντάζομαι ότι θα είναι οι ίδιοι που τον παρότρυναν να κρατήσει τον χειρότερο υπουργό εσωτερικών όλων των εποχών, Προκόπη Παυλόπουλο στην καρέκλα του, και να κλείσει αιφνιδιαστικά την βουλή μέχρι τον Σεπτέμβριο! Εν ώρα εθνικής και οικονομικής κρίσης! Πιθανότατα να πρόκειται για μια κίνηση ανάκαμψης της πολιτικού, αλλά μάλλον θα αποτύχει παταγωδώς! Με τον Έλληνα βέβαια ποτέ δεν ξέρεις!

Read more...

Η υποψηφιότητα Τζαβέλλα


Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του ΛΑ.ΟΣ να ζητήσει από τηνκυρία Νίκη Τζαβέλλα να ηγηθεί του ψηφοδελτίου για της επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η οικονομολόγος είχε διατελέσει υψηλά ιστάμενο στέλεχος στην κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, έπειτα συνεργάστηκε στενά με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, και μέχρι πρότινος καθόταν στις ψηλότερες καρέκλες σε ιδρύματα και ομίλους των Κόκκαλη, Λάτζη, Μυτιλιναίου, και Κυριακού.

Οι αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες διότι οι μέχρι τώρα θέσεις τις κ. Τζαβέλλα εξυπηρετούσαν το κίνημα του εκσυγχρονισμού και της παγκοσμιοποίησης. Καταρχήν, είναι γνωστή για της φιλοαμερικανικές της θέσεις, σε μια Ελλάδα της οποίας τα εθνικά συμφέροντα πιέζονται ολοένα και περισσότερο από την παλαιά "προστάτιδα" δύναμη. Αίσθηση προκαλεί ο θαυμασμός της προς τον συντηρητικό ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο, πατήρ George Bush, αλλά και οι επαφές της με τον προστάτη του κόμματος των Δημοκρατικών και της παγκοσμιοποίησης George Soros. Όπως και στην ελληνική πολιτική σκηνή η κ. Τζαβέλα όπου τα είχε καλά και με τις δύο μεγάλες παρατάξεις. Εύλογο είναι το ερώτημα, εάν αυτές οι επαφές θα επηρεάσουν την πορεία της κ. Τζαβέλλα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όπου αν και οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν την οξύτητα που παρατηρείται στην εγχώρια πολιτική σκηνή, το χάσμα στα εθνικά θέματα είναι τεράστιο.

Δυστυχώς κυκλοφορεί και ένα ακόμη σενάριο σύμφωνα με το οποίο, ως αντάλλαγμα της προβολής των στελέχων και των απόψεων του ΛΑ.ΟΣ στα τηλεοπτικά κανάλια των βαρώνων, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δέχθηκε να συμπεριλάβει την αγαπημένη τους οικονομολόγο στο ευρωψηφοδέλτιο.

Άξιο απορείας είναι και το γεγονός ότι ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης συμπεριλήφθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο. Σχετική με το παραπάνω υποθετικό σενάριο είναι η άποψη ότι ίσως με αυτή την κίνηση, ο Γ. Καρατζαφέρης επιδιώκει να αντισταθμίσει την επιλογή Τζαβέλλα στο ψηφοδέλτιο.

Πρέπει να επισημάνω, ότι η πλειονότητα του εκλογικού σώματος που ψήφιζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ο προσκύμενος στα κόμματα αυτά Τύπος, ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν για την εμπλοκή της κ. Τζαβέλλα στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ίσως θεωρούν ότι τ κόμματα αυτά έχουν το δικάιωμα στην διαπλοκή. Όταν όμως εντάσεται στις γραμμές του ΛΑ.ΟΣ, βουτούν αμέσως την πένα στο μάυρο μελάνι.

Ως άτομο που επιθυμώ να δω τον πατριωτικό πολιτικό χώρο να κερδίζει την εκτίμηση του λαού με ήθος, αξίες και καινούριες ιδέες, έχω και εγώ τους ενδοιασμούς μου. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην υπόθεση αυτή: Είναι καλύτερο να έχεις άτομα του κύρους της κ. Τζαβέλλα με το μέρος σου, παρά εναντίων σου. Στην περίπτωση που εκλεγεί στην ευρωβουλή, το ερώτημα που ενδιαφέρει πολλούς είναι το εξής:

Θα ακολουθήσει η κ. Τζαβέλλα την γνωστή πατριωτική γραμμή του ΛΑ.ΟΣ, ή πρόκειται ο ΛΑ.ΟΣ να υιοθετήσει τις μέχρι σήμερα απόψεις της κ. Τζαβέλα; Γνωρίζοντας το πόσο συμπαγές είναι το μέτωπο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑ.ΟΣ, θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει, και η κ. Τζαβέλλα θα εργαστεί με τον ίδιο ζήλο που εργάστηκε για τα συμφέροντα της Intracom, αλλά αυτή την φορά υπέρ των δικαίων της πατρίδος.

Σίγουρα πρόκειται για ένα πολιτικό ρίσκο, αλλά δίχως αυτά τίποτα δεν κερδίζεται. Ο κόσμος θα κρίνει με την ψήφο του, αλλά καλό θα είναι να θυμάται ο Γ. Καρατζαφέρης ότι σε μεγάλο βαθμό ο λαός κρίνει με βάση τα έργα του παρελθόντος και όχι τις εξαγγελείες του μέλλοντος. Επιπλέον η ψήφος του δινει την ευκαιρία, όχι μόνο να επιλλέγει αλλά και να τιμωρεί τα πολιτικά πρόσωπα για αμαρτήματα του παρελθόντος. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία για την κ. Τζαβέλλα το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια ικανότατη και πετυχημένη τεχνοκράτη που εξυπηρετεί στο έπακρο τα συμφέροντα του "εργοδότη" της. Απομένει να μάθουμε εάν αυτός θα είναι όντως ο πρόεδρος του κόμματος και κυρίως οι ψηφοφόροι που πιθανώς να την στηρίξουν με την ψήφο τους.

Read more...

Η άνιση παροχή προγραμμάτων από το Υπ. Εξωτερικών

Σάββατο, 16 Μαΐου 2009

Στην εφημερίδα της Καθημερινής της Παρασκευής 15-5-09 παρουσιάστηκαν δύο άρθρα υπό τον τίτλο "Οι μετανάστες μαθαίνουν την Ελλάδα μέσα από τα μουσεία", και αφορούσε την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού σε παιδιά λαθρομεταναστών από την Νιγηρία κι χώρες της Ασίας.

Πολύ όμορφα; Θα ήθελα να υποβάλλω μερικές ρητορικές ερώτησείς; Καταρχήν, Θα προέβαλε η εφημερίδα τέτοια θέματα εάν αφορούσαν Ελληνόπουλα που μάθαιναν τον αρχαίο πολιτισμό και την τέχνη των προγόνων τους, μέσω επισκέψεων σε μουσεία.

Τι το ιδιαίτερο έχουν τα παιδιά αλλοδαπών σε σχέση με τα Ελληνόπουλα, που αξίζουν δημοσίευμα; Γιατί ο επιλεκτικός διαχωρισμός και η έμφαση της ιδιαιτερότητας των αλλοδαπών. Δεν είναι το ίδιο σημαντική η εκμάθηση των Ελληνόπουλων;

Το δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι " πρόκειται για τις «Πολιτιστικές Πράξεις Ενταξης», από κοινού πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών ".

Ο Έλληνας φορολογούμενος λοιπόν χρηματοδοτεί προγράμματα που εξυπηρετούν αποκλειστικά αλλοδαπούς μετανάστες για θέματα που αφορούν όλους μας. Τα μουσεία αυτά εμείς οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε για να τα επισκεφθούμε! Γιατί τα προγράμματα αυτά να μην εξυπηρετούν παιδιά ανεξαρτήτου προελεύσεως, αντί να ασχολούνται αποκλειστικά με μετανάστες; Δεν είναι αυτό ένα παράδειγμα επιλεκτικής και άνισης μεταχείρησης προς τον Έλληνα από την ίδια του την χώρα;

Άξιο απορείας είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται να χρηματοδοτεί τέτοια προγράμματα το υπ. Εξωτερικών, όταν αυτά υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπ. Πολιτισμού! Η απάντηση είναι ότι οι εκατοντάδες ΜΚΟ, χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ, είται από το υπ. Εσωτερικών, είται από το Εξωτερικών, δίχως να διαφαίνεται η ουσιαστική σχέση με το αντικείμενο ενασχόλησης των συγκεκριμένων ΜΚΟ. Περισσότερες πληροφορίες σε παλαιό άρθρο από το Παρόν της Κυριακής και σε μορφή pdf.


Τέλος, ποιός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δημοσιεύονται τέτοιου είδους άρθρα; Μήπως επιχειρούν να μας καθησυχάσουν διοχετεύοντας το μύνημα ότι οι αλλοδαποί αφομοιώνονται; Μήπως επιχειρούν να κατευνάσουν το μένος και την δικαιολογημένη ανησυχία του Ελληνικού λαού για τον συστηματικό αφελληνισμό του τόπου του;

Read more...