Τα οικονομικά μεγέθη πίσω από την λαθρομετανάστευση και την Τουρκική αδιαλλαξία

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα τις χώρας πλην του ΛΑ.Ο.Σ έχουν παραδώσει την χώρα στο έλεος της λαθρομετανάστευσης. Ακόμη και η Νέα Δημοκρατία, η οποία εκπροσωπούσε κάποτε την παραδοσιακή Δεξιά, έχει μετατραπεί σε μια νεοφιλελεύθερη παράταξη όπου "φιλελέυθερος σημαίνει άναρχο ξεπούλημα. Τι ξεπουλήθηκε;


Κυρίως τα σύνορα της χώρας!


Η εκμετάλευση του εμπορίου των λιμανιών του Πειραιά και τις Θεσσαλονίκης πουλήθηκε στην Κινεζική εταιρία Cosco για 35 χρόνια στην τιμή των 831,2 εκ. ευρώ. Επιπλέον η κυβέρνηση άφησε τα σύνορα της χώρας αφύλακτα και την Ελλάδα δίχως σχέδιο αντιμετώπισης κατά της λαθρομετανάστευσης. Βέβαια η παράδοση της χώρας και η μετατροπή της σε πολυπολιτισμικό κράτος έχει τις ρίζες της στους σχεδιασμούς των προοδευτικών του κ. Σημίτη την δεακετία του 90. Πολύ θυμούνται το σκανδαλώδες "ευχαριστώ" των Ιμίων, αλλά λίγοι πρόσεξαν την δήλωση που ακολούθησε και σηματοδότησε την μετέπειτα πορεία της Ελλάδα. Από το βήμα της Βουλής ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι τα γεγονότα των Ιμίων απεδείκνυαν ότι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να υπερασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας!


Στις ημέρες μας το ίδιο μύνημα εμπεριέχεται στις κυβερνητικές προτάσεις για επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης: ότι η Ελλάδα αδυνατεί να ελέγξει τα σύνορα της. Χρόνια τώρα ακούμε την φράση "τα Ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της Ε.Ε; Οι προτάσεις αυτές αποσκοπούν στην ανάληψη της επιτήρησης των συνόρων μας από την Ε.Ε. και την εισροή κοιντικού χρήματος. Τι σημαίνει όμως να αναλάβει ένα τέτοιο ρόλο η Ε.Ε. Ποια ενδέχεται να είναι η στάση της Ε.Ε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;


Επιπλέον, μια πρόταση που ακούστηκε πρόσφατα είναι να πιέσουμε την Τουρκία να τηρήσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που υπέγραψε το 2003! Η Ελλάδα απέστειλε προειδοποίηση στην Τουρκία για την τήρηση του Πρωτοκόλλου αμέσως μετά την πρόσφατη σύνοδο των 27! Η Τουρκία απάντησε ήδη δια στόματος του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων κ. Εγκεμέν Μπαγίς ότι δεν πρόκειται τηρήσει την συμφωνία έαν πρώτα δεν συνάψει η ίδια συμφωνία επανεισδοχής με τις χώρες προέλευσης όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Πηγή


Φυσικά οι Τούρκοι θα μπορούσαν τουλάχιστον να πατάξουν τα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης που δρουν ανενόχλητα στην χώρα. Ποιός ο λόγος να το πράξουν όμως; Σε αντίθεση με τηους Έλληνες οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η παράνομη λαθρομετανάστευση και γι αυτό τον λόγο προτίμουν να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ποιές είναι όμως οι πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου μοχλού πιέσεως προς την Τουρκία. Πως είναι δυνατόν η Τουρκία να απαντά με τέτοιο άμεσο και προσβλητικό τρόπο, αθετόντας και επίσημα υπογεγραμμένη συμφωνία με την Ε.Ε.;


Πριν από αρκετά χρόνια ένας γνωστός μου Τούρκος μου είχε πει ότι "οι Ευρωπαίοι μας θέλουν και θα κάνουν τα πάντα για να μας "αποκτήσουν"." Ας δούμε τι έχει συμβεί 9 χρόνια αργότερα.


Το 2003 η Τουρκία πέρασε τον νόμο για τις ξένες επενδύσεις. Ο νόμος αυτός έθεσε εξαιρετικά ευνοικές συνθήκες και φιλελευθερους όρους στου ξένους επενδυτές. Ως αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με το φθηνό εργατικό δυναμικό της Τουρκίας και των Ανατολικών χωρών, η Τουρκία έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει μεγάλο μέρος ευρωπαικών επενδύσεων.


Τα Ευρωπαικά επενδυτικά κεφάλαια που εισήλθαν στην Τουρκία το 2006 ανήλθαν στα 20 δισ. ευρώ, και το 2007 στα 22 δις ευρώ με 12.4 δις εκ της Ε.Ε. Το 2003 οι εταιρίες στην Τουρκία που χρηματοδοτούνταν με ξένα κεφάλαια ανέρχονταν στις 5.400, ενώ το 2008 στις 18.308. Από αυτές τις εταιρίες 10.720 προέρχονται από την Ε.Ε: 3.125 Γερμανικές, 1.831 Αγγλικές. Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι, με πρώτους τους Γερμανούς έχουν εισβάλει στην παραγωγική μηχανή της Τουρκίας.

Πηγή


Στην Ελλάδα τα επίπεδα των ακαθάριστων άμεσων ξένων επενδύσεων κυμαίνονταν στα 3-4 δις ετησίως επί ΠΑΣΟΚ, και από το 2006 επι ΝΔ έχει καταφέρει να ανεβεί στο 4-7 δις ετησίως, με εντυπωσιακή αυξηση του ισοζυγίου. Το 2008 έφθασε τα 6.483 δις ευρώ με 90% των επενδύσεων να προέρχονται από χώρες της Ε.Ε.

Πηγή


Συγκριτικά τα μεγάθη των οικονομιών έχουν ως έξης:

Ελλάδα, 351,3 δις με άυξηση 2,9% το 2008.

Τουρκία, 937 δις με άυξηση 4,5% το 2008.

Είναι όλοφάνερο ότι η αύξηση το ακαθάριστου προιόντος της Τουρκία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή ξένων κεφαλαίων.


Ας δούμε λοιπόν τα νούμερα της Τουρκίας που αφορούν το εμπόριο:

Εξαγωγές, 141,8 δις, υπερδιπλάσιες από τα 63,2 δισ του 2004!

Εισαγωγές, 204,8 δις, υπερδιπλάσιες των 97,5 δις του 2004!

Πηγή


Ειδικά στο εμπόριο με την Ε.Ε., η Τουρκία ανέρχεται 7η στην κατάταξη των χωρών που εισάγουν ευρωπαικά προιόντα, και 5η στην κατάταξη των χωρών που εξάγουν προιόντα στην Ε.Ε.! Το 2007, 40,7% των εισαγωγών της Τουρκία προήλθαν από την Ε.Ε. Παρόλα αυτά η πρώτη όμως χώρα στις εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία είναι η Ρωσία!


Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη εισπράτει περί τα 80 δις από τις εξαγωγές τις με την Τουρκία ετησίως. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι επενδυτές εισπράτουν ποσοστό επί των κερδών μέσω των επενδύσεων στην Τουρκία. Μια οικονομία του ενός τρις ευρώ!

Πηγή


Αντίθετα, η Ελλάδα που έχει περίπου το ένα έκτο του εργατικού δυναμικού εξάγει προιόντα αξίας μόλις 27,4 δις ευρώ αλλά εισάγει προιόντα αξίας 82,3 δις ευρώ! Η σχέση εισαγωγών εξαγωγών για την Τουρκία είναι 1.44:1 ενώ για την Ελλάδα 3:1! Με άλλα λόγια, ο κάθε Έλληνας καταναλλώνει την διπλάσια ποσότητα ξένων προιόντων από τον μέσο Τούρκο, αλλά η Τουρκία έχει εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.


Οι αριθμοί φανερώνουν το αυτονόητο πίσω από την Τουρκική αδιαλλαξία. Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα διακινδυνεύσουν τις επενδύσεις τους στην Τουρκία, καθώς και την εισαγωγική της δύναμη. Έτσι η Τουρκία μπορεί εύκολα να αψηφήσει τις συστάσεις της Ελλάδας αφού γνωρίζει ότι πρώτον οι Ευρωπαίοι δεν θα διακινδυνέψουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, και δεύτερον η Ελλάδα πάντα υποχωρεί υπό την πίεση των μεγάλων (με εξαίρεση το βέτο στα Σκόπια). Θα ήταν λοιπόν μεγάλο λάθος να παραδώσουμε την επιχειρισιακή επιτήρηση των συνόρων μας σε τρίτες χώρες που διατηρούν σημαντικά συμφέροντα στην Τουρκία.


Εντέλει το μέγαλο στρατηγικό λάθος της Ελλάδας έχει τις ρίζες του στην άρση του βέτο της στην Ευρωπαική χρηματοδότηση της Τουρκίας του 1999. Το βέτο ήταν το μοναδικό όπλο της χώρας μας έναντι στην Τουρκία, και η κυβέρνηση Σημίτη το παρέδωσε δίχως να αποκομίσει ένα ουσιαστικό αντάλλαγμα (οι ισχυρισμοί για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. είναι παιδαριώδεις). Σήμερα είναι πολύ αργά διότι το Ευρωπαικό νερό έχει μπει στο Τουρκικό αυλάκι και έχει μετατραπεί σε ασταμάτητο χείμαρο.


Σε ότι αφορά την οικονομική σκοπιά το προβλήματος της λαθρομετανάστευσης είναι πιθανό ότι πρόκειται για μέρος των σχεδιασμών της Ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την άνοδο της παραγωγικότητας της Ελλάδας, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτοί είναι οι ίδιοι παράγοντες που οδηγούν ξένες εταιρίες και επενδύσεις στην Τουρκία. Ήδη από τις εκλογές του 2004 η επιθυμία των στελεχών της ΝΔ να αυξήσουν τις άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν εμφανής. Το παρακάτω είναι ένα μικρό απόσπασμα από άρθρoυ του Κυριάκου Μητσοτάκη τις παραμονές του 2004:


"Παρά τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξής της, η οικονομία μας αδυνατεί να προσελκύσει ξένα κεφάλαια για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων στο έδαφος της χώρας μας. Τρεις και μόνον πρόσφατοι δείκτες είναι απολύτως ικανοί να τεκμηριώσουν αυτό το αξίωμα:

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα για το 2002, έφθασαν, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, στο πενιχρό ποσό των 50 εκατ. δολ.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, είναι η τελευταία χώρα της ΕΕ στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων ενώ, μετά την ολοκλήρωση της Διεύρυνσης, κινδυνεύει να μείνει πολύ πιο πίσω και από νεοεισερχόμενες χώρες-μέλη.

Η χώρα μας, μεταξύ 140 χωρών του ΟΗΕ, κατέχει την 125η θέση από πλευράς προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων."

Πηγη


Η Ν.Δ κατάφερε να δεκαπλασιάσει τις άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Από 600 εκ. ευρώ το 2005 σε 5,4 δισ ευρώ το 2006 (Στοιχεία ΟΟΣΑ). Σε μεγάλο βαθμό η αύξηση αυτή οφείλονταν σε εξαγωρές Ελληνικών εταιριών όπως της Εμπορικής τράπεζας από την Credit Agricole στην τιμή των 3 δις ευρώ! Μεγάλο ρόλο έχουν πάιξει και τα Αραβικά επενδυτικά κεφάλαια της MARFIN. Για να προσελκύσει επενδυτές στην πιστωτική αγορά, η Ελλάδα έπρεπε να πείσει ότι θα υπάρξει κατασκευαστική κυρίως ανάπτυξη με κινητήριο μοχλό τον Τουρισμό. Προσέφερε λοιπόν, φθηνή γη μέσω των τροποποιήσεων στο χωροταξικό, και φθηνά εργατικά χέρια. Τέλος, θέσπισε το νόμο 3299/2004 που ενισχυσε σημαντικά την υποστήριξη του ξένου κεφαλάιου στην χώρα μας (Ολόκληρο το ιστορικό των νομοθετικών πλασίων εδώ. Επιπλέον, κύριος στόχος ήταν να αποτραπεί η φυγή των Ελληνικών επιχειρήσεων προς τις πρώην Ανατολικές χώρες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που χρησιμοποίησαν τα κοινοτικά κονδύλια για να θέσουν τις βάσεις για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.


Όσοι αμφισβητούν την άποψη περί κυβερνητικών σχεδιασμών πισω από την λαθρομετανάστευση, αρκεί να ρίξουν μια ματιά στην συστηματική εκστρατεία "αντιρατσιστικής ενημέρωσης" της Ελληνικής κοινωνίας στην οποία επιδίδεται χρόνια τώρα η κυβέρνηση, την χρηματοδότηση ενός μεγάλου αριθμού ΜΚΟ που προάγουν τα δίκαια των λαθρομεταναστών, την κατασκευή κέντρων ΥΠΟΔΟΧΗΣ λαθρομεταναστών, τις δηλώσεις του Υπ. Εσωτερκών Π. Παυλόπουλου, την φίμωση όσων κυβερνητικών στελεχών έκρουαν προ πολλού τον κώδωνα του κινδύνου (επιστολή υπουργού Βύρων Πολύδωρα εν έτη 2005), και τις νομιμοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που πραγματοποιεί σιωπηλά η κυβέρνηση - με ρυθμούς της τάξεως των 180.000 το Ν. 3386/2005, 100.000 το 2006, και νέους γύρους τα χρόνια που ακολούθησαν.

Τέλος, ας μην ξεχνούμε το μαζικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό (!!!) μένος που έχει καταβάλει απανταχού τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Η συμπεριφορά αυτή πιστοποιεί την συμβολή των γνωστών βαρώνων της Ελληνικής οικονομίας στην υπόθεση της λαθρομετανάστευσης. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες μικρότερες εφημερίδες του πατριωτικού χώρου, καθώς και κάποιες εφημερίδες όπως "To Παρόν της Κυρακής" του κ. Μ. Κουρή.


Σήμερα, πέρα από την ανάληψη κάποιων άκρως δραστικών μέτρων, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ανατρέψιμη! Όλα όσα σχεδιάζονται είναι απλοί θεατρινισμοί για τα μάτια του κόσμου! Όσο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και μη, τόσο θα αμβλύνεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.Περισσότερα για τον πολυδιαφημιζόμενο οργανισμό-φάντασμα που ακούει στο όνομα "Frontex" εδώ.

Περισσότερα για την Μεταναστευτική του κ. Προκόπιου Παυλόπουλου εδω

Read more...

Σχετικά με την έκκληση Καρατζαφέρη προς τον κ. Αλαβάνο

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009Με αφορμή την πρόσφατη παραίτηση του κ. Αλέκου Αλαβάνου από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρης έκανε την εξής δήλωση:

"Εγώ θέλω να κάνω μια δημόσια έκκληση από το ραδιόφωνό σας, στον Αλέκο Αλαβάνο, να μην φύγει. Γιατί οι πολιτικές προσωπικότητες είναι χρήσιμες. Εγώ είμαι απέναντί του, με χτυπάει, ανταποδίδω, αλλά δεν παύει να είναι μια πολιτική αξία, η οποία δεν πρέπει να χαθεί για ένα γινάτι.!"

Ας σκεφτούμε έξυπνα. Υπό την καθοδήγηση του Αλέκου Αλαβάνου, Ο ΣΥΡΙΖΑ πάτωσε στο 4%, και μάλιστα σε Ευρωεκλογές όπου ο κόσμος ψηφίζει πιο "ελεύθερα".

Ποιός ο λόγος να μην επιθυμεί ο κ. Καρατζαφέρης να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν τόσο "χρήσιμο" πολιτικό αντίπαλο;

Καλό θα ήταν όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοiνά και την Πολιτική να ήταν "Ελληνόψυχοι" αλλά το πoιόν του ανθρώπου δύσκολα αλλάζει πέρα από κάποια ηλικία. Τις θέσεις του κ. Αλαβάνου στα εθνικά θέματα συμμερίζονται όλα σχεδόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι θέσεις αυτές δεν θα αλλάξουν με την αποχώρηση του κ. Αλαβάνου. Προέχει λοιπόν η βύθιση του πλοίου και όχι η αλλαγή του καπετάνιου. Διότι όταν βουλιάζει ένα πλοίο, ο πρώτος που το ακολουθεί είναι ο καπετάνιος. Είναι προτιμότερο να βουλιάξει λοιπον ολόκληρο το πλοίο με τον καπετάνιο του στα ηνία και τους νάυτες στις καμπίνες. Διότι δίχως το πλοίο του, ένας καπετάνιος είναι "άχρηστος".

Με άλλα λόγια το σκεπτικό μας θα πρέπει να επικεντρώνεται πρωτίστως στους πολιτικούς σχηματισμούς και όχι στην εμμονή με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Τέλος, εμείς οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναλογίστούμε ότι ισως είναι προτιμότερο να έχουμε πολιτικούς σαν τον κ. Αλαβάνο που υιοθετούν ανοιχτά ανθελληνικές θέσεις με αποτέλεσμα τα ψηφοδέλτια τους να κοσμούν τον κάδο των αχρήστων, παρά καποιους που δρουν υπογείως. Δυστυχώς, τέτοια στελέχη βρίσκονται σήμερα στο πηδάλιο της χώρας και εμείς τραβούμε το κουπί στο ρυθμό της τυμπανοκρουσίας τους.

Read more...

Έρχονται παράνομα, καταλαμβάνουν χώρους, και απαιτούν και "υπηρέτριες"


Εγώ τα σκουπίδια μου ξέρω να τα βγάλω και να τα τοποθετήσω στους κάδους απορριμάτων. Καθαρίζω το σπίτι μου δύο φορές την εβδομάδα. Άραγε, οι λαθρομετανάστες γιατί χρειάζονται υπηρέτριες;

Ίσως διότι η πρώτη τους επαφή στην χώρα είναι με όργανα κρατικοδίαιτων και επιδοτούμενων ΜΚΟ σαν τον κ. Κούρκουλα.

Read more...

Η δολοφονία του υπαρχιφύλακα Αντώνη- Νεκτάριου Σάββα και το κοινωνικό υπόβαθρο της Αριστερής Τρομοκρατίας

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009Σήμερα θρηνούμε ακόμη ένα θύμα από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο υπαρχιφύλακας Αντώνης- Νεκτάριος Σάββας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας καθώς φύλασε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης ΕΛΑ. την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του, ο άτυχος αστυνομικός δέχθηκε εν ψυχρώ πάνω από 20 σφαίρες από πολυάριθμους εκτελεστές, και πέθανε ακαριαία. Το υπηρεσιακό του περίστροφο βρισκόταν ακόμη στην θήκη του. Η βαλλιστική έρευνα φωτογραφίζει χτύπημα της Σέχτας Επαναστατών.

Σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία αναρωτιέται, πόσοι ακόμη αθώοι άνθρωποι θα χάσουν την ζωή τους στα χέρια αυτών των άρρωστων ανθρώπων; Γιατί διαιωνίζεται στην χώρα μας το πρόβλημα της Αριστερής τρομοκρατίας;

Σε πρώτο επίπεδο η απάντηση είναι απλή! Διότι δεν είναι σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία που αποδοκιμάζει την τρομοκρατία. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ατόμων μέσα στην Αριστερά που επικροτούν άλλωτε έμμεσα και άλλωτε ανοιχτά την τρομοκρατία. Η μερίδα αυτή αποτελεί το κοινωνικό της υπόβαθρο.

Θα σταθώ στην σημερινή δήλωση του κ Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. που ανέφερε ότι:

«Οι αδίστακτοι δολοφόνοι που πυροβόλησαν σήμερα με έναν αποτρόπαιο τρόπο τον αστυνομικό, δεν έκαναν μόνον ένα απεχθές, απεχθέστατο, φριχτό έγκλημα. Αυτό οι δολοφόνοι, όποιο ιδεολογικό μανδύα και αν φορούν και αν επικαλούνται, προσφέρουν, δυστυχώς, όπλα, σε όσους απεργάζονται - ιδιαίτερα σ' αυτήν τη συγκυρία - να πνίξουν στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία, τη δημόσια ζωή, τους κοινωνικούς αγώνες και τα κινήματα της χώρας μας».

Τα λόγια είναι όμορφα αλλά οι πράξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωβουλευτικής Αριστεράς στέλνουν άλλα μυνήματα.

Συνοπτικά γύρω από τον χώρο των Εξαρχείων δραστηριοποιούνται άτομα υπό την ομπρέλα τριών κυρίως ομάδων. Οι σκληροπυρινικοί αναρχικοί, οργανώσεις όπως το Δίκτυο για τα κοινωνικά δικαιώματα, και πολιτικά κόμματα με πρωταγωνιστή τον ΣΥΝ καθώς και μικρότερους σχηματισμούς. Στο Δίκτυο μετέχουν στελέχη του ΣΥΝ και συνιστώσες όπως η Ρόζα. Το Δίκτυο συμμετέχει επίσης στο Ελληνικό κοινωνικό φόρουμ που ιδρύθηκε από τον ΣΥΝ. Την επίθεση που δέχθηκε το Δίκτυο προ μηνών ακολούθησε συνέντευξη Τύπου όπου συμμετείχαν η κ. Κούρτοβικ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ .Περικλής Κοροβέσης και άλλοι . Η κοινή δράση αυτών των ομάδων συμβάλει στην αλληλουποστήριξή τους.

Η Αριστερή τρομοκρατία έχει τις ρίζες της σε αυτούς τους κύκλους. Για παράδειγμα, τα μέλη της 17Ν στρατολογήθηκαν από τον χώρο των Εξαρχείων. Είχαν Μαρξιστική ιδεολογία και πολλοί από αυτούς είχαν πάρει μέρος σε επεισόδια του αντιεξουσιαστικού χώρου όπως στην περίπτωση του Δημ. Κουφοντίνα.

Παρομοίως σήμερα, όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα στρατολογούν μέσα από τις οργανώσεις του Αντιεξουσιαστικού χώρου. Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα το Βήμα όπου ταυτοποιήται η συμμετοχή αντιεξουσιαστών στον Επαναστατικό Αγώνα:

"στην επίθεση κατά του φρουρού του κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου συμμετείχε άτομο από τον αντιεξουσιαστικό χώρο το οποίο είχε λάβει μέρος πριν από περίπου τρία χρόνια σε ληστεία τράπεζας. Τα εγκληματικά εργαστήρια οδηγήθηκαν σε αυτό το συμπέρασμα από το γενετικό υλικό που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία είχαν εγκαταλείψει οι δύο κουκουλοφόροι δράστες οι οποίοι είχαν αρπάξει- το βράδυ της 17ης Απριλίου 2007 - το υποπολυβόλο ΜΡ-5 και τις σφαίρες του 21χρονου ειδικού φρουρού του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.
"

Το Βήμα

Οι δικηγόροι του ΣΥΝ όπως η κ. Ιωάννα Κούρτοβικ, πρωταγωνιστούν στην υπεράσπιση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Επιπλέον η συγκεκριμένη κυρία καθώς και ο κ. Σπ. Φυτράκης υπήρξαν συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων του ΕΛΑ και της 17Ν. Στις δίκες αυτές παρέλασαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, πολλά μέλη του ΣΥΝ αλλά και της ευρύτερης Αριστεράς όπως το παλαιό μέλος του ΚΚΕ κ. Κώστας Ζούραρις, που παρεβρέθει ως μάρτυρας υπέράσπισης του Αλ. Γιωτόπουλου. Ο Ζούραρις χαρακτήριζε τον Γιωτόπουλο ως «ευπατρίδη με εσωτερική ευγένεια και ευλάβεια σε όλα αυτά που ονομάζονται ελεύθερες προσωπικότητες». Τις προκυρήξεις του φίλου του τις αποκάλεσε "σοβαρά πολιτικά κείμενα"!

Ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του φυλακισμένου για την συμμετοχή του στην 17Ν Ηρακλη Κώσταρη! Η παρακάτω ήταν η πρώτη δήλωση του κατά την διάρκεια της κατάθεσης που σκιαγραφεί το τοπίο της εν Ελλάδι Αριστεράς:
"Ξέρω τη γυναίκα του, την κα Ιωάννα Πάλλη, Γιάννα όπως την ξέρω. Τη γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ήταν πολύ μικρή τότε, μέσα από φοιτητικές σπουδαστικές κινητοποιήσεις. Είχε και κάποιες σχέσεις η κα Πάλλη, κα Κωστάρη σήμερα, με τη νεολαία του ΣΥΝ και από τότε διατηρήσαμε μια χαλαρή επαφή. "

Ολόκληρη την κατάθεση του κ Λαφαζάνη από τα πρακτικά της έφεσης στις 5/10/2006 μπορείται να την βρείτε εδώ.

Πρώτο μέλημα των δικηγόρων που πρωτοστατούν σε υποθέσεις αντιεξουσιαστών και τρομοκρατών, είναι να μετατρέψουν τις κατηγορίες από ποινικές σε πολιτικές. Οι λόγοι είναι τρεις:

Πρώτον για να συσπειρώσουν τον πολιτικό περίγυρο τους.
Δεύτερον διότι ο Ευρωπαικός νόμος παρέχει ελαφρυντικά για τα πολιτικά εγκλήματα.
Τρίτον, για να μπορέσουν να προωθήσουν το δεύτερο πάγαιο σκέλος της υπεράσπισεως που θέλει τους κατηγορούμενους θύματα άδικης στοχοποίησης λόγω των πολιτικών τους ιδεών!

Να είστε βέβαιοι ότι όταν με το καλό συλληφθούν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα/Σέχτας, τα ίδια άτομα θα περελάσουν από τα δικαστήρια, τα κρατητήρια και τον Κορυδαλλό για να συμπαρασταθούν στα "αθώα θύματα της κρατικής καταστολής" .

Επιπλέον, η στήριξη αυτή εκφράζεται μέσα από μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες όπως η Ελευθεροτυπία και η Αυγή καθώς και ιστοσελίδες προσκείμενες στην Αριστερά και ΜΚΟ, υπό το πέπλο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Στην περίπτωση μάλιστα του Σάββα Ξηρού φτάνουν να ζητούν την άμεση αποφυλάκιση του, την στιγμή που ακόμη και ο ίδιος ζητά μόνο διακοπή της ποινής. Επιπλέον δημοσιογράφοι όπως ο κ. Κούλογλου του tvxs, και ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προβάλλουν τους τρομοκράτες και τις προκυρήξεις τους παρουσιάζοντας τους ως φωνές του ηθικού και του δικαίου!

Μέχρι και ο οίκος βιβλίων Ελευθερουδάκης έχει δημοσιεύσει βιβλίο με τις προκυρήξεις της 17Ν. Κείμενα γραμμένα με αίμα τα οποία εμπορευματοποιούνται επιτυχώς λόγω της δολοφονικής δράσης της συγκεκριμένης οργάνωσης. Ποιός θα διάβαζε άραγε τις προκυρήξεις αυτές εάν δεν συνοδευόντουσαν από τις εκτελέσεις συνανθρώπων μας.

Η αριστερή τρομοκρατία στηρίζεται στην πλασματική ηθική της Αριστεράς που θέλει το κράτος να καταπιέζει ή ακόμη και να δολοφονεί ομάδες πολιτών. Η εικόνα αυτή συνοψίζεται υπό την έννοια του όρου "κρατική βία". Η εικόνα αυτή βασίζεται σε μια άλλη εποχή και δεν έχει καμία σχέση με την άπλετη ελευθερία που απολαμβάνουμε αβίαστα σήμερα. Η εικόνα αυτή ζει μόνο στην φαντασία κάποιων ακραίων. Γι αυτό τον λογο ο όρος "κρατική βία" παραμένει πάντα αόριστος μέσα σε ένα συνοθύλεμα αναγκαίων κρατικών μηχανισμών.

Η κοινωνική αδικία θα υπάρχει πάντοτε, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται μέσω αυτής. Τα μέλη της 17Ν μόνο ηθικά άτομα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν όταν επικαλούμενοι τον Μαρξισμό εκτελούσαν συνανθρώπους μας, αλλα οι ίδιοι ζόυσαν πλουσιοπάροχα με πολυάριθμα σπίτια και πολυτελείς κατοικίες. Τα χρήματα για αυτή την ζωή αποκόμιζαν εν μέρη μέσω ληστειών.

Είναι καιρός ο Ελληνικός λαός να εκφράσει μαζικά την αντίθεση του στην βία και την τρομοκρατία. Να δείξει έμπρακτα ότι οι τρομοκράτες δεν είναι αυτόκλητοι σωτήρες αλλά αποτελούν απειλή για την κοινωνία μας. Ετσι ίσως να ζήσουμε μια ημέρα που δεν θα χάνουν την ζωή τους αθώοι οικογενειάρχες για να ικανοποιηθούν επαναστατικά καπρίτσια κάποιων! Διότι οι ένέργειες αυτές δεν έχουν ποτέ ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο πέρα από το να προξενούν ανθρώπινες τραγωδίες και να χρησιμοποιούνται ως μέσο προβολής ακραίων ιδεών! Είναι ενθαρρυντικό το ότι ο Ελληνικός λαός μοιάζει να σιγά σιγά να τιμωρεί με την ψήφο του τους κομματικούς σχηματισμούς που χαιδεύουν την τρομοκρατία.

Κλείνοντας θα ήθελα να παραθέσω το εξής ερώτημα. Μήπως το κράτος μας θα έπρεπε να αναλογιστεί έαν θα ήταν σοφό να επαναφέρει την θανατική ποινή για τέτοιου είδους προμελετημένες εν ψυχρώ εκτελέσεις; Υποψιάζομαι ότι αυτή η θέση θα έβρισκε σύμφωνη μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού πλην κάποιων δήθεν ανθρωπιστών της Αριστεράς.

Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός ακόμη αδικοχαμμένου αστυνομικού! Εύχομαι να αποδοθεί δικαιοσύνη, έαν ποτέ αυτό είναι δυνατόν όταν χάνεται ένας άνθρωπος!
Read more...

Το καλοκαίρι έφθασε! Mαζί και οι φωτιές.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009


Οι πυρκαγίες στο πευκοδάσος της Ριτσώνας στην Εύβοια, το Λαύριο, καθώς και η σημερινή πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού σήμαναν την αρχή της θερινής περιόδου. Η Εύβοια και ο Υμηττός, ειδικά η περιοχή της Αιξωνής ταλαιπωρούνται κάθε καλοκαίρι από τις φωτιές. Αν και τις περισσότερες φορές τα αίτια των πυρκαγιών δεν εξακριβώνονται, παρόλα αυτά οι εμπρηστiκές ενέργειες αποτελούν τον συνηθή ύποπτο, μιας και οι περιοχές που καίγονται, σπάνια αναδασώνονται, και με την πάροδο μιας δεκαετίας τα πεύκα μεταμορφώνονται σε οικισμούς. Άλλες φορές τα κίνητρα είναι η δημιουργία χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Τα τελευταία τρία χρόνια όμως, τα δάση μας έχουν μια νέα απειλή: την πράσινη ανάπτυξη! Η ηλιοφάνια της χώρας μας προσφέρεται για την δημιουργία φωτοβοταικών πάρκων. Οι περιοχές με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια βρίσκονται στην Εύβοια, την Πελλοπόννησο , την Αθήνα και την Κρήτη.

Το καλοκαίρι του 2007 η χώρα μας έζησε μια πρωτοφανή κατάσταση όπου μέσα σε τρεις ημέρες, κάηκαν 1.860.000 στρέμματα! Ο τραγικός απολογισμός του μαύρου καλοκαιριού εκείνου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ευρωπαϊκού πληροφοριακού συστήματος δασικών πυρκαγιών ήταν:

6000 πυρκαγιές
74 άνθρωποι νεκροί,
2.690.000 στρέμματα δάσους στάχτη
100.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους
409.150 στρέμματα καμμένων καλλιεργειών
δεκάδες χιλιάδες ζωντανά καμμένα ( πάνω από 70,000 στην Πελοπόννησο)

Όσοι έζησαν αυτόν τον όλεθρο δεν μπορούν να ξεχάσουν την πρωτοφανή εκδήλωση εκατοντάδων πυρκαγιών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Πελοπονήσσου που δεν είχαν καεί ξανά.

Ήταν η χρονιά που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άνοιγε την αγορά της Πράσινης Ενέργειας. Στο πρώτο μισό του 2007, κατατέθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις για άδειες κατασκευής Φωτοβολταικών πάρκων. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι την ίδια στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει την χρήση γης στεκόταν εμπόδιο στην κατασκευή των περισσότερων έργων.

Το πρόβλημα με τα φωτοβολταικά πάρκα είναι ότι απαιτούν την αποψήλωση του χώρου όπου τοποθετούνται. Πάνω από το 50% της έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται από δάση. Η εγκατάσταση έργων ΑΠΕ σε δασικες περιοχές, περισσότερο βλάπτει παρά συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Σχετικά με την καταστροφή του 2007 το μυαλό μας πάει στο πονηρο διότι οι συγκυρίες ήταν πολύ περίεργες:

Καήκαν οι περιοχές με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, όταν επί δεκαετίες οι ίδιες περιοχές είχαν μείνει σχετικά ανέπαφες. Φυσικά τα ΜΜΕ διέδιδαν ότι την χρονιά εκείνη δεν είχαν καθαριστεί τα δάση μας, και τα χωράφια. Μα καμία χρονιά δεν καθαρίζονται! Ας μην ξεχνούμε ότι η από το 2002, η Ε.Ε. μας έχει χορηγήσει 430.000.000 Ευρώ για την πρόληψη των πυρκαγιών! Από αυτά τα χρήματα η Ελλάδα δεν απορρόφησε όυτε ένα ευρώ! Υπήρχαν περιπτώσεις πυρκαγιών στην Πελλοπόννησο που ξεπηδούσαν από το πουθενά στην μέση της νύχτας. Τέλος, οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την ίδια χρονιά που η κυβέρνηση υλοποιούσε τα μεγαλεπίβολα αναπτυξιακά σχέδια της. Πολλοί έκαναν λόγο για "ξένα κέντρα" αλλά συνήθως οι υπαίτιοι, όταν υπαρχουν, είναι εγχώριοι!


Φυσικά σε μια τέτοια μεγάλη καταστροφή όπου έχασαν την ζωή τους τόσοι άνθρωποι, είναι επικίνδυνο να κάνουμε υποθέσεις δίχως αξιόλογα στοιχεία. Από την άλλη είμαστε η μόνη Δυτική χώρα που υπέστει τέτοια καταστροφή, και κανείς δεν ερεύνησε τα αίτια της. Ίσως ερεύνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, αλλά ένα επίσημο πόρισμα απο το κράτος δεν έχει δημοσιευθεί. Η συγκάλυψη μιας τέτοιας εθνικής τραγωδίας είναι συνήθες φαινόμενο στην ιστορία του έθνους μας - ένα έθνος που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τι συναίβει στην Κύπρο, και τον εμφύλιο.

Τα έργα ΑΠΕ αποτελούν το ένα από τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια της κυβένρησης της ΝΔ. Το άλλο σκέλος είναι η τουριστική ανάπτυξη, μέσω της κατασκευής μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Και σε αυτή την περίπτωση το μυαλό μας πάει στο πονηρό. Στην Πελλοπόνησσο, η μοναδική περιοχή που έχει παραμείνει αναξιοποίητη είναι η πανέμορφη παραλία της Ζαχάρως που εκτείνεται κατα μήκος της Δυτικής Πελοποννήσου. Δύο περίπου μήνες μετά την καταστροφή, και δύο εβδομάδες μετά την επανεκλογή της, η κυβέρνηση της ΝΔ παραχωρούσε την παραλία στον Δήμο για τουριστική ανάπτυξη! Μια άκρως απαράδεκτη ενέργεια που υποδηλώνει ότι οι κυβερνήσεις της χώρα μας δεν χαίρουν αξιοπρέπειας ούτε για τους τύπους!

Όπως και να έχει, η πρόληψη των πυρκαγιών είναι μονόδρομος για την χώρα μας. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν τους θερινούς μήνες καθιστούν την κατάσβεση μιας εξαπλωμένης πυρκαγιάς εξαιρετικά δύσκολη. Επιπλέον ο εμπρησμός είναι υπάιτιος για πολλές από τις πύρκαγιές. Είναι άξιο απορίας λοιπόν γιατί δεν περιφρουρούνται κάποια από τα δάση μας τα οποία είναι γνωστό ότι αποτελούν στόχο επιτήδειων. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο στην χώρα μας είναι μέσω του καθαρισμού των δασών αλλα και της πρόληψης και περιφρούρησης. Η αδιαφορία του κράτους είναι εγκληματική και συμβαδίζει με την αναπτυξιακή του πολιτική. Μια πολιτική που εκφράζεται και μέσα από το χωροταξικό Σουφλιά με οικοπεδοποίηση του αιγιαλού, τεμαχισμού των ορεινών όγκων του λεκανοπεδίου, επέκταση των αστικών κέντρων και προσβολή των δασών και του συντάγματος. Περισσότερα

Τα ΑΠΕ επανήλθαν στο προσκήνειο. Το νέο χωροταξικό Σουφλιά που παρουσιαστηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2008 προβλέπει την ανάπτυξη μέγάλων Αιολικών πάρκων. Μια ματιά στον αναπτυξιακό χάρτη είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Στο αναπτυξιακό τοπίο συμπεριλαμβάνονται και τα Ελληνικά νησιά.Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι φωτιές είχαν ως επίκεντρο τις περιοχές γύρω από την Ριτσώνα και το Μαρμάρι της Εύβοιας! Στην Ριτσώνα τα σενάρια μιλούν για καταπατητές. Το πευκοδάσος κάηκε δύο φορές μέσα σε τρείς ημέρες! Για τον Υμηττό, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Οι εισαγγελείς ερευνούν τα αίτια και σίγουρα πρόκειται είται για εμπρησμό, είται για φωτιά που ξεκίνησε από σκουπίδια που κοσμούν το τοπίο! Στο Κορωπί μάλλον τα ίδια ισχύουν. Η φωτιά στο Βοθύνι της Καλύμνου συνεχίζει να καίει δασικές εκτάσεις! Φωτιά έχουμε και στην Κάρυστο.

Ας ελπίσουμε ότι φέτος δεν θα επαναληφθούν οι τραγικές καταστροφές του 2007! Επιπλέον, ίσως θα πρέπει εμείς οι πολίτες να αναλάβουμε εθελοντικά την προστασία και την περιφρούρηση των δασών μας. Καιρός είναι να ξεθάψουμε τον όρο πρόληψη και να τον συμπεριλάβουμε στο λεξικό της Νεοελληνικής!

Read more...

Έφυγε ο Υποναύαρχος Γιάννης Καραθανάσης!


Ενας αληθινός ευπατρίδης, ένας υποδειγματικός πατέρας και οικογενειάρχης, ένας πραγματικά καλός άνθρωπος, ο υποναύαρχος ε.α. Γιάννης Καραθανάσης έφυγε την Παρασκευή, πλήρης ημερών στα 86 του χρόνια, για το μεγάλο ταξίδι.

Ο εκλιπών ήταν πατέρας του ήρωα υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση που έπεσε στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την αξιοπρέπεια με την οποία είχε αντιμετωπίσει το τραγικό συμβάν.
Η κηδεία του Γιάννη Καραθανάση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 17.00 στο Κοιμητήριο Παπάγου.


Read more...

Η λάσπη του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ Ρήγα Αξελού προς τους κατοίκους του Άγιου Παντελεήμονα

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Τα λόγια περιττεύουν! Μόνο που αποκαλεί την συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα "κέντρο Αφγανών μεταναστών" αρκεί για να συμπεράνει κανείς την σύνέχεια, η οποία αποτελεί ρεσιτάλ κακοφωνίας. Ο Αξελός δίνει ρεσιτάλ προκατάληψης όταν εκτοξεύει χαρακτηρισμούς βασιζόμενος στην ιδιότητα του συνομιλιτή του ως πρόεδρο των εφέδρων! Ο άξεστος Ρήγας Αξελός δέχεται την ψήφο των συμπολιτών μας! Είναι δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηνών με την "Ανοικτή πόλη" του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλούμε όμως να σύνεχίσουν το έργο τους εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ διότι έτσι πολύ σύντομα θα ανήκουν στην εξωβουλευτική Αριστερά.

Read more...

Όταν μιλά η κάλπη! Άμεσες λύσεις στην λαθρομετανάστευση


Οσοι ασχολούμαστε καιρό με το θέμα της λαθρομετανάστευσης έχουμε βαρεθεί να ακούμε την ίδια δικαιολογία από τους πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα είναι τέτοιων διαστάσεων που δεν μπορεί η Ελλάδα να το αντιμετωπίσει παρά μόνο με την συνδρομή της Ε.Ε. Τώρα όμως που μίλησε η κάλπη, κάτι φένεται πως άλλαξε.

Η φυγή των ψηφοφόρων της ΝΔ προς το ΛΑ.Ο.Σ. έγινε πια εμφανής. Εδώ και χρόνια, πρώτο θέμα του ΛΑ.Ο.Σ είναι το Μεταναστευτικό την ίδια στιγμή που όλα τα υπόλοπα κοινοβουλευτικά κόμματα μετέτρεπαν την Ελλάδα σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, και με την συνδρομή των ΜΜΕ, απαγόρευαν την οποιαδήπωτε νήξη του θέματος!

Όμως ήρθε η ώρα που το θέμα λαμβάνει διαστάσεισ πέρα από τον έλεγχο τους. Η κινητοποίηση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, σε συνδυασμό με την απαράδεκτη εικόνα σε Αθήνα και Πάτρα, και τέλος το άλμα των ποσοστών του ΛΑ.Ο.Σ, φένεται ότι ανέτρεπουν το μέχρι τώρα σκηνικό.

Ξαφνικά η κυβέρνηση της ΝΔ... βρίσκει άμεσες λύσεις!!! Λύσεις που δεν απαιτούν την συνδρομή της Ε.Ε..

Το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει... ούτε ένα, όυτε δύο, αλλά οκτω... ολόκληρα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης!!!

Ποιός ξέρει, ίσως να ακολουθήσουν και άλλα κόμματα;

Οι λύσεις και τα μέτρα.

Έως σήμερα, το μόνο ουσιαστικό που έκανε το υπουργείο Εσωτερικών υπό τον κ. Πρ. Παυλόπουλο, ήταν α ξοδεύει εκατομμύρια στην κατασκευή κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, από όπου οι λαθρομετανάστες αφήνονταν ελέυθεροι στο εσωτερικό της χώρας.

... και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι:

"Χθες, ύστερα από συνεννοήσεις με την πρεσβεία του Πακιστάν, αναχώρησε ναυλωμένο σκάφος μεταφέροντας λαθρομετανάστες από την Αθήνα στο Ισλαμαμπάντ. ... Παράλληλα, προωθείται η πρόσληψη 1.500 έως 2.000 συνοριοφυλάκων και ειδικών φρουρών για την αστυνόμευση των συνόρων." Καθημερινή

Οι δύο ενέργειες που πριν από το περασμένο Σαββατοκύριακο των Ευρωεκλογών φάνταζαν ως άθλοι του Ηρακλή, ξαφνικά γίνονται πραγματικότητα ερειπίν οφθαλμού! Δύο είναι λοιπόν τα ενδεχόμενα: ή η θέληση και ικάνοτητα της κυβέρνησης απέκτησαν μονομιάς τιτάνιες διαστάσεις υπό το σκιά της εκλογικής πανωλεθρίας, ή ότι άθλοι μόνο στο όνομα ήταν.

Μέσα στα άλλα, θυμήθηκαν και τις "σκούπες".

Επιπλέον εντύπωση προκαλέι ότι ένα μέτρο είναι η μετατροπή εγκαταλελημένων στρατοπέδων σε κέντρα φύλλαξης λαθρομεταναστών. Ίσως στο μέτρο αυτό να έχει την βάση της και η εξαγγελεία για την μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες! Τα επιπλέον άδεια στρατόπεδα που θα δημιουργήσει η μείωση της θητείας θα τα γεμίσουν λαθρομετανάστες. Οι λαθρομετανάστες θα κρατούνται εώς και 12 μήνες! Περισσότερο από το εννιάμηνο των φαντάρων! Προτίνω στον κ. Μειμαράκη, να φροντίσει να τους παρέχει και κάποια στατιωτική εκπαίδευση. Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, μπορεί έυκολα να τους "επαναπροωθήσει" στην γείτονα χώρα.

Τέλος στην δέσμη των μέτρων μπάνει και με συνοπτικές διαδικασίες το Μουσουλμανικό τέμενος. Οι πληροφορίες για συνεργασία του Υπ. Εσωτερικών με την μουσουλμανική κοινότητα ... δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Τα μέτρα του PASOK


1) Μηδενική ανοχή στην παράνομη μετανάστευση. Στόχος 0% λαθρομετανάστες.


Όπου ακούς μηδενική ανοχή, κράτα μικρό καλάθι! Όπου βλέπεις ποσοστό πρέπει πάντα να εξετάζεις ποιός θα είναι ο ... παρανομαστής!

2) Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων. Και ειδικότερα σκληρή διεκδίκηση στην ΕΕ για περαιτέρω πόρους και στήριξη για την προστασία των κοινών μας συνόρων.


Πάλι τα κονδύλια της Ε.Ε. έχουν κατα νου!


3) Εφαρμογή διεθνών και διμερών συμφωνιών - και ειδικότερα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Λαθρομεταναστών που υπογράψαμε και εφαρμόστηκε παλαιότερα με την Τουρκία.


Το ΠΑΣΟΚ με υπ. Εξωτερικών το υπέγραψε, αλλά ας μας θυμήσουν ποιές και πόσες χρονιές εφαρμόστηκε, διότι πέρα από τον πρώτο χρόνο, η Τουρκία φέρεται σαν να μην υπέγραψε ποτέ πρωτόκολλο επανεισδοχής.


4) Διαμόρφωση μιας κοινής ανθρωπιστικής πολιτικής της ΕΕ, που θα εγγυάται την ισότιμη ανάληψη βαρών των πολιτικών προσφύγων από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρώπης και όχι μόνο των χωρών εισόδου των προσφύγων. Ειδικότερα, με την αναθεώρηση της Σύμβασης του Δουβλίνου ΙΙ.


Το ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδος που ονομάζεται Σύμβαση του Δουβλίνου ΙΙ το 2003!


5) Αποσαφήνιση της ελληνικής πολιτικής απέναντι στους πρόσφυγες.

Δηλαδή γρήγορη εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές για το ποιοι δικαιούνται πολιτικό άσυλο και προστασία από την πολιτεία, αλλά και ποιοι είναι μη νόμιμοι μετανάστες που πρέπει να επαναπροωθηθούν.


Μα είναι ήδη σαφές, άσχετα από το τι λένε τα στελέχη των ΜΚΟ. Απλά οι λαθρομετανάστες επιδιώκουν να εκμεταλευτούν τον θεσμό του Πολιτικού Ασύλου, δηλώνοντας όλοι πολιτικοί πρόσφυγες! Υπάρχει μάλιστα ένας στρατός από δικηγόρους που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προωθούν την παροχή Ασύλου σε ΟΛΟΥΣ τους λαθρομετανάστες. Με ποια κριτήρια θα επιτύχουν την γρήγορη εκτίμηση; Βέβαια υπάρχει και η πετυχημένη μέθοδος του καφέ!


6) Ένταξη των νομίμων μεταναστών στην κοινωνία μας. Με σοβαρές πολιτικές στο χώρο της παιδείας, της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας, της απόδοσης του δικαιώματος της ιθαγένειας σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και ιδιαίτερα στους νέους της δεύτερης γενιάς.


To ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι με την εκμάθηση της μητρικής γλώσσας ως και την ίδρυση ξενόγλωσσων σχολείων θα εντάξει του λαθρομετανάστες που θα νομιμοποιήσει. Όταν τα νούμερα αγγίζουν το 20-30% με 2% ετήσια εισροή τότε η αφομοίωση είναι σχεδόν αδύνατη. Αλλά ξεχάστηκα... μηδενική λαθρομετανάστευση... 0%!


7) Διαμόρφωση και εφαρμογή μιας σχεδιασμένης πολιτικής προσέλκυσης εργατικού δυναμικού στους τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες εποχιακές ή μονιμότερες ανάγκες. Για τον λόγο αυτό, στην κυβέρνησή μας, η συνολική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής μας πολιτικής στην Ελλάδα θα γίνεται από ένα Υπουργείο, με εξειδικευμένες υπηρεσίες.


Στην βράση κολλάει το σίδερο. Μήπως αύτο αποκαλείται... ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ;


8) Ειδικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση των πόλεών μας, των γειτονιών, ειδικά για γειτονιές που γκετοποιούνται - με παρεμβάσεις σχεδιασμένες και συνολικές. Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και ΜΚΟ, με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, με συστηματική πολιτική στέγασης των μεταναστών, με την προστασία των νομίμων δικαιωμάτων τους, και την εγγύηση της ειρηνικής συμβίωσης και κοινωνικής συνοχής στην κοινωνία μας.


Τώρα μάλιστα! Ακόμη περισσότερο χρήμα για τα φιλαράκια μας στις ΜΚΟ, η πλειονότητα και η χρηματοδότηση των οποίων ξεκίνησε μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Πολιτική στέγαση των μεταναστών;;; Θα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος φόρους για να στεγάζει νομιμοποιημένους λαθρομετανάστες που ήρθαν να του πάρουν την δουλειά και δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να νοικίαζουν ένα διαμέρισμα; Άραγε, την "εγγύηση ειρηνικής συμβίωσης και συνοχής " θα την επιφέρει το ΠΑΣΟΚ με το μαγικό του ραβδάκι, ή θα την μπογιατίσει σε ακουαρέλα;


Ποιός ξέρει; Εκεί που μας οδηγούν έως σήμερα οι πολιτικές και οι πρακτικές της απληστίας, ίσως δούμε μια ημέρα όπου τα μεγάλα κόμματα θα κραυγάζουν τους ΛΑ.Ο.Σίτες ως φιλεύθερους και προοδευτικούς, και τους Χρυσαυγήτες ώς άκροαριστερούς. ... τον άντρα τον πολυτροπο πές μου θεά...

Πάνω από όλα προέχει να λυθεί το μέγιστο αυτό εθνικό πρόβλημα!

Read more...

Όταν η Ελευθεροτυπία μιλά για την λαθρομετανάστευση...

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου στον πατριωτικό χώρο για την επίδοση στην χθεσινές ευρωεκλογές.


Φένεται πως αρχίζει να ηχεί στα αυτιά κάποιων η θεαματική αυξηση των ποσοστών του πατριωτικού χώρου που συνολικά άγγιξαν το 9% (ΛΑΟΣ 7,15%+ ΠΑΜΜΕ 1,2% +XA 0,5%). Η επιτυχία αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι οφείλεται στο τερατώδες πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, μιας και το ΛΑΟΣ όπως και η Χρυσή Αυγή είναι τα μόνα δύο κόμματα που έχουν το ζήτημα στην πρώτη θέση της πολιτικής ατζέντας.


Εδώ και μήνες ήταν γνωστές οι δημοσκοπίσεις σχετικά με την λαθρομετανάστευση με το 78% να ζητά άμεση απέλαση. Τα αποτελέσμα των Ευρωεκλογών δέιχνουν 3 πράγματα:


1) Ότι σιγά σιγά η ανησυχία στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης έχει αρχίσει να μεταφράζεται σε πολιτικά ποσοστά. Μέχρι σήμερα τα δύο μεγάλα κόμματα σπρώχνουν το θέμα κάτω από το χαλί. Αυτό συμβαίνει διότι οι θέσεις τους είναι επιοικώς απαράδεκτες, επιζήμιες για την χώρα, αντιλαικές, και σχεδόν βέβαιο ότι εξυπηρετούν συμφέροντα.


2) Ότι ο κόσμος αδιαφορεί για την ευρωβουλή και απέχει από τις ευρωεκλογές. Η αδιαφορία αυτή μάλλον συνεπάγεται με αντίθεση προς τον θεσμό μιας Ευρωπαικής πολιτικής που επιβάλει τις θέσεις της στην εθνική πολιτική των μικρών χωρών σαν την Ελλάδα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι που πιστέυουν ότι ο κόσμος πείθεται με προτάσεις όπως αυτή της συμβολής της Ε.Ε. στην λύση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα. Μάλλον ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ε.Ε αποτελεί έμμεσα μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.


3) Ότι οι καταιγιστικές δημοσκοπίσεις κυμαίνονται μεταξύ του αναξιόπιστου και του στημένου!


Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να παρατηρεί κάποιος μια εφημερίδα σαν την Ελευθεροτυπία να δημοσιεύει το παρακάτω άρθρο, την επομένη των εκλογών. Το ύφος και η άποψη μας ξενίζει από αυτό που μας έχει συνηθίσει ο οίκος Τεγόπουλου, θυμίζοντας περισσότερο άρθρο του Ελεύθερου Κόσμου! Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην διπλωματική τοποθέτηση της εφημερίδας σχετικά με το θρήσκευμα των λαθρομεταναστών "ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι."

Φένεται πως με τον καιρό το μύνημα του πατριωτικού χώρου έχει αρχίσεινα φθάνει στα αυτιά των "στρατηγών" στα ΜΜΕ.


Επικροτούμε και... εις ανώτερα!

########

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΣ

Κάθε ώρα και ένας λαθρομετανάστης

Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι δουλέμποροι στις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου και μέσα σε 48 ώρες αποβίβασαν στις ακτές του Αγαθονησίου, του Φαρμακονησίου, της Σάμου και της Λέσβου συνολικά 277 λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 37 γυναίκες και 16 παιδιά, ενώ συνελήφθη και Τούρκος διακινητής, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Η φωτογραφία είναι από παλιότερη «δραστηριότητα» των Τούρκων λαθρέμπορων. Οι ημερομηνίες αλλάζουν. Το πρόβλημα μένει Ο ρυθμός αποβίβασης των αλλοδαπών στα νησιά μας αντιστοιχεί σε έναν ανά ώρα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι τουρκικές Αρχές αδιαφορούν προκλητικά για τους ευρωπαϊκούς νόμους περί επανεισδοχής λαθρομεταναστών, οι οποίοι αποδεδειγμένα προέρχονται από τα δικά τους παράλια, απ' όπου, όπως διαπιστώθηκε, διακινήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο 102 προς το Αγαθονήσι, 134 προς το Φαρμακονήσι, 32 προς τη Σάμο και 9 προς τη Λέσβο.

Η θρασύτητα της γείτονος ξεπέρασε κάθε όριο. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Τουρκία ο αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Θόδωρος Ρεντζεπέρης με τον ομόλογό του της τουρκικής ακτοφυλακής, είχε λάβει την υπόσχεση ότι στο εξής η Τουρκία θα τηρούσε το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που υπέγραψε το 2000 και θα αύξανε τις περιπολίες των σκαφών της στη θαλάσσια οριογραμμή.

Οι τουρκικές διαβεβαιώσεις έμειναν φυσικά στα λόγια, δεδομένου ότι καθημερινά οι Ελληνες λιμενικοί εντόπιζαν 30-50 λαθρομετανάστες προερχόμενους από τα τουρκικά παράλια να επιχειρούν να φτάσουν στα ακριτικά νησιά μας, ενώ οι Βρυξέλλες πιέζουν με συνεχή διαβήματα τη χώρα μας να λύσει αμέσως το πρόβλημα, γνωρίζοντας πως η πλειονότητα των λαθρομεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα έχουν τελικό προορισμό τις χώρες της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μόνον στο πρώτο πεντάμηνο του 2009 πιάστηκαν, ενώ προσπαθούσαν να αποβιβαστούν σε ελληνικά νησιά, περίπου 3.000 λαθρομετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων δήλωσαν Αφγανοί, Σομαλοί και Παλαιστίνιοι. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού όμως αμφισβητούν την εθνικότητά τους γιατί όλοι αυτοί, φυσικά χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, δηλώνουν χώρες προέλευσης φιλικές προς την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν υπόνοιες πως στην πλειονότητά τους είναι μουσουλμάνοι. Ανώτατοι αξιωματικοί του Λ.Σ. υπενθυμίζουν ότι στη Σμύρνη και στις άλλες παραλιακές πόλεις της Τουρκίας συγκεντρώνονται το χειμώνα χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, οι οποίοι στη διάρκεια του καλοκαιριού περιμένουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ελλάδα. *


Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Read more...

Στο καλό Παλικάρι

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009


Καλό σου ταξίδι Σπύρο, και εύχομαι εκεί που πας ο κόσμος να είναι λίγο πιο "δίκαιος" από τούτον εδώ!

Όσο για τις δηλώσεις κάποιων αρμόδιων Υπουργών, εγώ προτιμώ μια ΕΛ.ΑΣ όπου τα παλικάρια σαν τον Σπύρο Θεοδώρου, προσφέρουν το φιλότιμο έργο τους μέχρι τα βαθιά γεράματα, και όχι με τούτη την τραγική κατάλληξη ως ένδειξη "της προσφοράς και της θυσίας της ΕΛ.ΑΣ." Τα νέα παιδιά της ΕΛ.ΑΣ δεν είναι πρόβατα επι σφαγήν. Πιθανώς να μην θρηνούσαμε τέτοια θύματα εάν υπήρχε σωστή πολιτική στο μεταναστευτικό, πολιτική υποστήριξη και όχι η τακτική στοχοποίησης και υπόσκαψης του Σώματος, η καταδίκη και όχι η προστασία από την Πολιτεία σε αριστερούς ταραξίες σαν την Αθανασία Δήμα, και προπάντων η καταδίκη όλων αυτών των κύκλων και τακτικών από την ίδια την κοινωνία. Πόσοι ακόμη αθώοι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από την ζωή για να το καταλάβουμε αυτό εμείς οι πολίτες και να πάψουμε να αδιαφορούμε;

Ας ελπίσουμε ότι ο άδικος χαμός ενός νέου ανθρώπου, θα είναι ο τελευταίος! Κουράγιο και δύναμη στους δικούς του ανθρωπους!

Read more...

Τράπεζες παρανάλωμα!

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009Εχθές το πρωί ξεκίνησα να πάω στην τράπεζα της γειτονιάς μου για να διευθετήσω κάποιες υποχρεώσεις. Φθάνοντας στην γωνία ανακάλυψα ότι η τράπεζα … δεν υπήρχε πια. Το βράδυ που πέρασε τα γνωστά αναρχοαργόσχολα κακομαθημένα, κοινώς γκαζάκηδες, φρόντισαν να την κάνουν παρανάλωμα. Αργότερα έμαθα ότι το ίδιο βράδυ έκαψαν και άλλες δύο τράπεζες,και επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Επιπλέον το βράδυ της εξόρμησης τους έτυχε να καεί και το περίπτερο του 2 μηνών νεοϊδρυθέντος κόμματος του γνωστού υποκινητή των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, Πέτρου Κωνσταντίνου (Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο κτλ.), και προβοκάτορα παγκόσμιας κλάσης. Φαίνεται λοιπόν ότι τα στρατευμένα της ακροαριστεράς έκαναν και μια επίσκεψη από το περίπτερο, και μάλλον παρασύρθηκαν λόγω … κεκτημένης ταχύτητας. Έτυχε να είναι το ίδιο βράδυ πριν την παρουσία σε πρωινή εκπομπή του MEGA, της επικεφαλής του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κατά τους "ανταρσύες", μάλλον τα “φασιστοειδή“ έκαψαν και τις τράπεζες. Περισσοτερα εδώ.

Τον περασμένο Δεκέμβρη είχαν κάψει και άλλες τρεις τράπεζες στην περιοχή. Εκτός του μήνα Δεκέμβρη, μόνο αυτό τον χρόνο οι χαβαλετζήδες της Εξαρχείων και των βορείων προαστίων, έχουν κάψει εκατοντάδες τράπεζες και μαγαζιά, ένα συρμό του ΟΣΕ και ότι άλλο... κάιγεται. Όλα αυτά έχουν στοιχίσει δεκάδες εκατομμύρια, παραγωγικές ώρες εργασίας, και φυσικά αμαυρώνουν την εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας!

Ρε δήθεν επαναστάτες, έχετε σκεφτεί ποτέ τι κάνετε. Από την μια προασπίζετε την είσοδο των λαθρομεταναστών που παίρνουν εργονακτικές δουλειές από τους Έλληνες, σπρώχνοντας έτσι τον Έλληνα εργαζόμενο στις δουλειές γραφείου των 700 ευρώ. Έπειτα τις καίτε και αυτές!

Φυσικά η αστυνομία γνωρίζει ποιοι είναι. Τα στέκια τους είναι γνωστά. Παραμένει όμως άπραγη. Η απραξία και η ατιμωρησία ενθαρρύνουν τα “παλικάρια“ μας που δρουν πια κατά βούληση. Ο λόγος… γνωστός! Το πανεπιστημιακό άσυλο παραμένει! Το indymedia τάχα μου δήθεν δεν μπορούν να το βρουν. H Δίωξη Ηλεκρονικού Εγκλήματος τους χαιδεύει... με επίσημες δηλώσεις! Άσχετα εάν εγώ, ένας απλός πολίτης, με συνοπτικές διαδικασίες, έχω βρει δύο τουλάχιστον ονόματα αυτών που το έστησαν στο ΕΜΠ. Άσχετο το ότι τους γνωρίζει η δικαιοσύνη και έχουν απολογηθεί σχετικά με μηνήσεις για κάτι … σκοπευτήρια. Άσχετο το ότι οι ίδιοι στοχοποιούνται τώρα από το παλαιό τους τερατούργημα. . Οι εντολές για παθητική στάση της αστυνομίας… από υψηλά πολιτικά κλιμάκια. Η “κορυφή του παγόβουνου“ διαφαίνεται καλά, αλλά εμείς πορευόμαστε σαν να μην την βλέπουμε.

Κύριεεεε….. προκομένε Πα-πάκη, ως ψηφοφόρος της κεντροδεξιάς, εύχομαι να πάμε σύντομα σε εκλογές, και να βγει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ! Τουλάχιστον τότε δεν θα αισθάνομαι την ντροπή που πρόδωσα την πατρίδα μου ρίχνοντας σας ψήφο στις προηγούμενες εκλογές. Πιστέψε με, δεν είμαι ο μόνος! Τουλάχιστον τότε θα μπορώ να πω: εντάξει ρε φίλε, κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ! κυβερνά ο Γιωργάκης! Επόμενο λοιπόν να είναι όλα μπορδέλον!

Read more...

Το ABECEDAR, και η παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση του Ουρανίου Τόξου

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009
Την περασμένη Τρίτη διοργανώθηκε στην Αθήνα μια εκδήλωση από το φιλοσκοπιανό κόμμα Ουράνιο Τόξο. Το θέμα ήταν η προώθηση της έκδοσης ενός αποκαλούμενου από κάποιους αναγνωστικού της "Μακεδονικής" μειονότητας.

Καταρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την έκδοση ενός αναγνωστικού του Σλαβικού ιδιώματος των δίγλωσσων Ελλήνων πολιτών της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό που εννοχλεί από εθνικής και ιστορικής απόψεως είναι ο χαρακτηρισμός αναγνωστικό της “Μακεδονικής μειονότητας”!

Εθνικά, λόγω του διπλωματικού προβλήματος με τα Σκόπια, που επιδιώκει να σφετεριστεί τον όρο Μακεδονία και να τον αποσυνδέσει από την Ελλάδα.

Ιστορικά διότι: Πρώτον με βάση τα αρχαιολογικά εβρήματα και τις ιστορικές πηγές η Μακεδονική διάλεκτος ήτω αποδεδειγμένα Ελληνική και ουδεμία σχέση έχει η σημερινή Σλαβική διάλλεκτος που χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί με την Ελληνική γλώσσα των Αρχαίων Μακεδόνων.

Δέυτερον μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του αναγνωστικού
ABΕCEDER αποδεικνύει την τεχνιτή του προέλευση και σηματοδοτεί την χrονική στιγμή της επιννόησης της πλασματικής εθνικής "Μακεδονικής" ταυτότητας.


Το Αλφαβητάρι και η επιννόηση της "Μακεδονικής" εθνικής ταυτότητας.


Το αναγνωστικό έχει τις ρίζες του στην διαθεση της Ελλάδας να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απόρρεαν από την συνθήκη των Σεβρών και το άκυρο Πρωτοκόλλο του Πολίτη-Καλφώφ. Το ιδίωμα των Σλαβόφωνων της Μακεδονίας ήταν ένα γλωσσικό μίγμα ομιλουμένης δίχως γραφή. Το χρησιμοποιούσαν στην Μακεδονία σαν ένα κοινό μέσο επικοινωνίας.


Η δημιουργία της "Μακεδονικής" Εθνικής ταυτότητας ήταν Ελληνική επιννόηση, ούτως ώστε να αποτρέψει η Ελλάδα τις Βουλγάρικες επιδιώξεις για την αναγνώριση Bουλγάρικης μειονότητας στην Ελλάδα.


Θέλοντας να τηρήσει την υποχρέωση της στην Συνθ. των Σεβρών, και παρότι οι ανταλλαγές πλυθησμών με την Βουλγαρία είχαν λύσει το πρόβλημα των εθνικών μειονοτήτων με την γείτονα χώρα, η Πολιτεία συνέταξε το ABECEDAR, ένα κακογραμμένο αναγνωστικό του δημοτικού. Το αλαφαβητάρι συντάχθηκε με λατινικούς χαρακτήρες σε ενδειξη της διαφοροποίησης της "Μακεδονικής" από τα Βουλγάρικα που χρησιμοποιούν Κυριλικούς χαρακτήρες. Στην παρουσίαση του βιβλίου στην Κοινωνία των Εθνών στης 10/11/1925 ο Έλληνας επιτετραμμένος Βασίλειος Δερδάμης δήλωνε πως «η μακεδονική γλώσσα είναι διαφορετική από την βουλγαρική και γι αυτό φτιάχτηκε αυτό το αλφαβητάρι της».


Η εισαγωγή του βιβλίο στο Αμυνταίο προκάλεσε έντονες αντιδρασεις παό Ελληνόφωνους και σλαβόφωνους και απεσύρθει άμεσα! Δεν διδάχθηκε ποτέ!


Την εποχή εκείνη, σε αντίθεση με τον σημερινό ΟΗΕ, η τότε αναφορά στους σλαβόφωνους της Δυτικής Μακεδονίας, του Πρόεδρου της Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων John Cambell, σημείωνε κατηγορηματικά ότι ήταν «ολοκληρωτικά Έλληνες στα αισθήματα, μολονότι μιλούσαν βουλγαρικά».


Οι πραγματικές πολιτικές δυνάμεις πίσω από τα σχέδια για αυτονόμιση της Δ. Μακεδονίας ήταν το Βουλγάρικο VMRO, που αργότερα μέρος του μεταλλάχθηκε σε Γιουγκοσλαβικό σε συνεργασία με τους ηττημένους Έλληνες κομμουνιστές του εμφυλλίου. Οι δυνάμεις αυτές εκμεταλλέυτηκαν τις άστοχες διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας με την επιννόηση Μακεδονικής εθνότητας και την σύνταξη του αναγνωστικού για να προωθήσουν την απόσχιση Ελληνικών εδαφών!


Την "επανέκδοση" του αναγνωστικού συνέταξε ο γνωστός για τις ανθελληνικές θέσεις του Γεώργιος Νακρατζάς. Αριθμεί 158 σελίδες και μόνο 40 από αυτές προέρχονται από το πρωτότυπο. Ο πρόλογος υπογράφεται από τον Πάυλο Βοσκόπουλο, και στόχος τους φυσικά είναι να αποδείξουν την ύπαρξη εθνικής "Μακεδονικής" μειονότητας.


Η ιστορία όμως του ίδιου του αναγνωστικού τους διαψέυδει. Η σημερινή πολιτική σκοπιμότητα δεν έχει σχέση με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέταξε το αλαφαβητάρι η Ελληνική Πολιτεία το 1925!


Περισσότερες πληροφορίες στο εξαιρετικό άρθρο του "Θύμιαμα Ελλήνων"Σχετικά με την παρέμβαση της Χρυσής ΑυγήςΤην ώρα της εκδήλωσης εισήλθαν μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής και διέκοψαν τις διαδικασίες. Αν και υπήρχαν φραστικοί προπθλακισμοί, δεν σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.
Σχετικά με την επέμβαση των μελών της Χρυσής Αυγής θέλω να προσθέσω δύο πράγματα.


Καταρχήν, καταννοώ την αγανάκτηση τους. Η αγανάκτηση αυτή πηγάζει από την αδιαφορία και την ΑΠΡΑΞΙΑ της Πολιτείας στις ενέργειες του Παύλου Βοσκόπουλου του Ουρανίου Τόξουκαι των κ. Βαλλιανάτου και Δημητρά του Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).


Συγκεκριμένα, η Ελληνική πολιτεία έμεινε άπραγη όταν οι κύριοι αυτοι έφεραν στην Ελλάδα την Αρμοστού του ΟΗΕ στα θέματα μειονοτήτων, κ. Gay McDougal. Η ανεπίσημη επίσκεψή έλαβε επίσημο χαρακτήρα διότι οδήγησε στην καταδικαστική για την Ελλάδα επίσιμη έκδοση αναφοράς της κ. McDougal. ΝΑ σημειωθεί ότι η κυβέρνηση γνώριζε για την προγραμματισμένη επίσκεψη!


Αναφορικά με την Μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η έκθεση επιχειρεί την υποβάθμιση της συνθήκης της Λωζάνης, και την απόδοση Τουρκικής εθνικής ταυτότητας στην μειονότητα. (βίντεο σχετικό με την επίσκεψη εδώ)Η αγανάκτηση πηγάζει επίσης από το γεγονός ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα κάνουν λόγο για σύνθετη ονομασία όταν η πλειονότητα του Ελληνικού λαού σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% είναι αντίθετο με την παραχώρηση του όρου Μακεδονία σε οποιοδήπωτε σχήμα.


Τέλος η αγανάκτηση πηγάζει άπό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Ενωση ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ένα επίσημο και αναγνωρισμένο σωματείο!


«18:00 Συνέντευξη Τύπου από την Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με θέμα 'Κοινοτικοί Υπήκοοι στην Ελλάδα' @ αίθουσα Κώστα Τσατσαρώνη

19:30 Παρουσίαση βιβλίου από τις Εκδόσεις 3ΟΡΑ @ αίθουσα Κώστα Τσατσαρώνη»


Να σημειωθεί ότι το ίδιο βήμα έχει χρησιμοποιήσει για συνεντεύξεις Τύπου και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κ. Καραμανλής! Πληροφορίες εδώ .Η Ελληνική κυβέρνηση δίνει τακτικές συνεντεύξης τύπου στην Ένωση! Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι γνωστοί προώθητές της Σκοπιανής προπαγάνδας:


Victor Friedman – Καθηγητής Βαλκανικών και Σλαβικών Γλωσσών.University of Chicago* Παρίσης Θανάσης - Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής EBLUL (Γραφείο για τις Λιγότερο Διαδεδομένες Γλώσσες)
Δρ. Riki Van Boeschoten - Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λιθοξόου Δημήτρηs –Συγγραφέας


Ο Victor Friedman είναι γνωστός για την άνευ προηγουμένου παραποίηση της Βαλκανικής Ιστορίας.


Παρομοίως, σε Ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια έχουν κατα το παρελθον οργανωθεί τουλάχιστον δύο εκδηλώσεις: Μια εκδήλωση σχετική με την φερόμενη «γεννοκτονία» των Τσάμηδων, των σφαγέων συνεργατών των Ναζί (!), από φερόμενους Αριστερούς προοδευτικούς (!), καθώς και μια εκδηλώση υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ.


Η συνεχόμενη απραγία της Πολιτείας οδηγεί τους αγανακτισμένους πατριώτες σε ενέργειες που για κάποιους ίσως χαρακτηριστούν ακραίες. Ίσως και να είναι... Αλλά όταν το κράτος μας, έχει αφήσει την κατάσταση να φτάσει στο σημείο να μας εμπαίζουν ανενόχλητοι οι Σκοπιανοί μέσα στην ίδια μας την χώρα, τότε για κάποιους το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο. Από αυτή την άποψη μια τέτοια ενέργεια είναι θετική διότι επιτέλους δείχνουμε στην πολιτεία ότι η περίοδος της ανοχής τελέιωσε και η περίοδος της δράσης έρχεται.


Έχοντας πει όλα αυτα, θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμη.


Πέρα από τις αντιδράσεις μας θα πρέπει να αναλογιστούμε ποια είναι η πιο εποικοδομιτική πρακτική στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στην χώρα μας κατοικούν κάποιες χιλιάδες δίγλωσσοι κάτοικοι που παράλληλα με την Ελληνική, μιλούν το σλαβικό ιδίωμα. Οι ίδιοι άνθρωποι έχουν Ελληνική Εθνική συνείδηση, Οφείλουμε λοιπόν να παροτρύνουμε τους διγλωσσους Σλαβόφωνους να στηρίξουν κομματικούς σχηματισμούς που δεν εξυπηρετούν υπόγειες γεωπολιτικές, αλλά ενισχύουν το Ελληνικό εθνικό φρόνημα και την επαφή της τοπικής κοινωνίας με την Ελληνική πολιτεία. Έτσι η κοινωνία τους, θα απομονώσει τα "επικίνδυνα στοιχεία" που ανήκουν στο Ουράνιο Τόξο.


Δεν γνωρίζω εάν οι ίδιοι οι Σλαβόφωνοι επιθυμούν να χαρακτηριστούν ως μειονότητα. Εάν πράγματι υπάρχουν αρκετή από αυτόυς, τότε η Ελληνική Πολιτεία θα μπορούσε να αναγνωρίσει μια ΣΛΑΒΙΚΗ μειονότητα, όπως έπραξε το 1926 η δικτατορία Πάγκαλου με την αναγνώριση Σερβικής μειονότητας και όχι φυσικά εθνικά Μακεδονικής! Το πρόβλημα λοιπόν δεν πρέπει να εντοπίζεται στην ύπαρξη μειονότητας Σλαβόφωνων στην Ελλάδα, αλλά στον χαρακτηρισμό της ως «Μακεδονικής». Διότι Μακεδονική εθνική ταυτότητα δεν υπήρξε ΠΟΤΕ! Το σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα μιλούταν από ανθρώπους με Ελληνική, Βουλγαρική ή Σερβική εθνική συνείδηση, και ουδέποτε "Μακεδονική".


Πέρα από αυτό, καλό θα είναι για τον πατριωτικό χώρο να προβαίνει σε ενέργειες που να ενισχύουν το Ελληνικό πατριωτικό φρόνημα των δίγλωσων Ελλήνων, δίνοντας στους ίδιους την δυνατότηα να αποβάλουν στοιχεία σαν τον κ. Βοσκόπουλο. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Νομάρχης Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, ξάδελφος του επικεφαλή του Ουρανίου Τόξου, αποτελέι παράδειγμα Έλληνα πατριώτη! Ο ίδιος ο Πάυλος Βοσκόπουλος δηλώνει άεθνος και πως η εθνική του ταυτότητα αποτελέι πολιτική επιλογή. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι το ζήτημα ουσιαστικά δεν υφίσταται από εθνική απόψεως αλλά πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι το οποίο έχει σκοπό να εγείρει διαμάχη μεταξύ των δίγλωσσων και της Ελληνικής Πολιτείας!


Γι αυτό τον λόγο, οι δράσεις και οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι δυναμικές μεν, αλλά και προσεκτικές. Θεωρώ ότι το ενδεχόμενο αντίκτυπο στην διεθνή κοινή γνώμη είναι ασήμαντο σε σχέση με το αντίκτυπο στην γνώμη της Σλαβόφωνης κοινότητας στην Ελλάδα, που θα πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα!


Δίχως λοιπόν να γνωρίζω την απάντηση στο επόμενο ερώτημα, πιστεύω ότι θα πρέπει να εξετάσουμε με νηφαλιότητα το κατα πόσο οι ενέργειες σαν την διακοπή της εκδήλωσης των πρακτορίσκων του Ουρανίου Τόξου, συμπλέουν με τον παραπάνω στόχο; Είναι όμως γεγονός, ότι όταν η Ελληνική Πολιτεία μένει άπραγη, κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Η αντίδραση αυτή θα πρέπει να είναι στα πλάισια του νόμου και προπάντων καλά ζυγισμένη.


Read more...

Οικολόγοι, Μουσουλμάνοι & ΠετρελαιάδεςΤο σχετικό CV με τα δημοσιεύματα του κ. Τρεμόπουλου από την ιστοσελίδα της Αντιγόνης θα το βρείτε εδώ.

Και η επιστολή που δεν χώρεσε στο τέλος του βίντεο:

"Αγαπητοί κύριοι,

Το 2004 ήμουν υποψήφιος (τελευταίος κατά σειρά, τιμής ένεκεν) στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων μετά από παρότρυνση των Γερμανών-Πράσινων, οι οποίοι με έφεραν σε επαφή με το ελληνικό κόμμα των Οικολόγων.
Σήμερα, το Μάιο του 2009 και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, θέλω να καταστήσω σαφές με αυτήν την επιστολή μου ότι όχι μόνο δεν στηρίζω το κόμμα των Οικολόγων με επικεφαλής τον κύριο Τρεμόπουλο αλλά και είμαι κάθετα αντίθετος στις θέσεις του για τα εθνικά μας θέματα.

Με τιμή

Καθ. Γεώργιος Βυθούλκας

Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ για την Υγεία, 1996
Αλόννησος, 30.5.2009"

Read more...

Η αληθεια για το δηθεν Κορανι του Συριου λαθρομεταναστη

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

Read more...

Ο Σαραντος Καργακος μιλα για τον αντιρατσισμο

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Παρακολουθηστε το παρακατω βιντεο μετα το 1:45 λεπτο, την τοποθετηση του συγγραφεα ιστορικου κ. Σαραντου Καργακου.

Επειτα απο την απαντηση που εδωσε στις δηθεν αντιρατσιστικες ευαισθησιες των δημοσιογραφων, η συνδεση κοβεται λογω τεχνικης βλαβης.

Στο πρωτο μερος
ο κ. Καργακος καλειται να τοποθετηθει για τις πολιτικες συνθηκες που επικρατουν σημερα στην χωρα μας. Οι καναλαρχες φενεται οτι αρεσκονται στην υποβαθμιση των πολιτικων θεσμων μεσω της (καλοπροαιρετης στην περιπτωση αυτη) κριτικης. Με ευκολια μπορει να υποθεσει καποιος οτι τους ευνοει ο ξεπεσμος και η αποδυναμωση των θεσμων διοτι τους επιτρεπει ως επιχειρηματιες να δρουν ελευθερα διχως τον ελεγχο απο το κρατος.

Οταν ομως ο κ. Καργακος αρχισε να θιγει το θεμα της συστηματικης επιθεσης που δεχεται η εθνικη ταυτοτητα και η πατριωτικη υπερηφανεια του Ελληνα, πιθανως να εννοχλησε καποιους. Τετοιου ειδους τεχνικες βλαβες επανω στο αποκορυφωμα του λογου του κ. Καραγακου μοιαζουν εξαιρετικα υποπτες.

Εαν οι υποψιες μας ειναι βασιμες, τοτε υποδεικνυει για ακομη μια φορα οτι αυτες οι "τασεις" απεθνοποιησης προερχονται απο υψηλα κλιμακια μεσα στα μεσα ενημερωσης και τους επιχειρηματιες που τα ελεγχουν.

Read more...