Η απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε αλλοδαπούς αποτελει Πολιτικό Δούρειο Ίππο!

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010


Για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πρωτοτυπήσει διεθνώς και να δώσει ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και όχι ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ στα παιδιά των λαθρομετανάστων;

Διότι το νομοσχέδιο αποτελεί στην κυριολεξία πολιτικό δούρειο ίππο:

Για να δεχθεί ο Ελληνικός λαός πιο ευκόλα το νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ δίνει την Ελληνική υπηκοότητα και το δικαίωμα στους αλλοδαπούς να ψηφίζουν μόνο στις Δημοτικές εκλογές και όχι στις βουλευτικές. Προυπόθεση για αυτό είναι να έχουν παραμείνει στην χώρα για 5 χρόνια! Αυτοί θα κατέχουν την Ελληνική υπηκοότητα αλλά ξένη ιθαγένεια.

Όμως, μαζι με την υπηκοότητα το ΠΑΣΟΚ δίνει και την Ελληνική ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ στα παιδιά των λαθρομεταναστών. Εδώ όμως δεν διευκρινίζεται το γεγονός ότι αυτά θα μπορούν να ψηφίζουν και στις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές! Εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να παραβιάσει με κάποιο τέχνασμα το Σύνταγμα.

Με την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας δεν θα υπάρχει καμία απολύτως νομική διαφορά μεταξύ του αλλοδαπού που θα έχει λάβει την Ελληνική ιθαγένεια, και ενός εξ αίματος Έλληνα! Διότι το ΠΑΣΟΚ καταργεί την εξ´ αίματος ιθαγένεια, την αντικαθιστά με βάση το δίκαιο του εδάφους. Ο νόμος λοιπόν, δεν θα μπορεί να διαχωρίσει μεταξύ των δύο, με αποτέλεσμα τα αλλοδαπά παιδιά που θα λάβουν την Ελληνική ιθαγένεια να απολαμβάνουν εξολοκλήρου τα πολιτικά δικαιώματα ενός σημερινού Έλληνα πολίτη με Ελληνική ιθαγένεια!

Ο περιορισμός του δικαιώματος ψήφου στις Δημοτικές εκλογές για τους λαθρομετανάστες αποτελεί ένα καταπραυντικό "τέχνασμα", που έχει ως στόχο να πραπλανήσει τον Έλληνα ψηφοφόρο ώστε να επαναπαυθεί και να μην νιώσει ότι απειλείται η εκλογική του δύναμη!

Ο πραγματικός στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι η αυξηση των ποσοστών του στις Δημοτικές εκλογές αλλά η εδράιωση που θα επιφέρει η απόδοση της ελληνικής ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ στα παιδιά των λαθρομεταναστών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές!

Γιατί επιλλέγεται αυτή η χρονική στιγμή. Διότι με δεδομένο ότι οι επόμενες βουλευτικές θα διεξαχθούν το 2003, θα έχουν περάσει πάνω από 18 χρόνια από την μαζική κάθοδο των Αλβανών στην Ελλάδα. Ας θυμίσουμε ότι στο διάστημα 1991-1995 είχαν επαναπροωθήθει 1.019.006 Αλβανοί λαθρομετανάστες (220.977 το 1995!)... (Ελεύθερος Τύπος) Αυτά είναι ίσως τα μόνα αξιόπιστα νούμερα που έχουμε στην διάθεση μας, για να υπολογίσουμε πόσοι πραγματικά βρίσκονταν στην Ελλάδα την περίοδο εκείνη.

Μέχρι τότε ο αριθμός των παιδιών που θα λάβουν την Ελληνική ιθαγένεια και θα έχει ενηλικιωθεί ίσως να ξεπερνά τις 300.000, αριθμός που αναλογεί στο 10% της εκλογικής δύναμης που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ τον Οκτ. 2009.

Η πολιτική "αυτοκτονία" του Αντώνη Σαμαρά

Οι σημερινές εξαγγελίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, περί καταργήσεως του συγκεκριμένου νόμου όταν θα φέρει την ΝΔ στην εξουσία, αποτελούν υποσχέσεις δίχως αντικρισμα. Διότι με βάση την υπόσχεση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς εξασφαλίζει ότι στις εκλογές του 2013 όλοι οι νέοι αλλοδαποί ψηφοφόροι θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ ώστε να διασφαλίζουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, επιφέροντας έτσι τον επ αορίστου αποκλεισμό της ΝΔ από την εξουσία!

Με αυτόν τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς ενισχύει το ΠΑΣΟΚ!


Εκτός βέβαια και αν στο ενδιάμεσο ξυπνήσουν επιτέλους οι Έλληνες. Πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο!

ΕΨ

5 comments:

Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2010 - 12:26 μ.μ.  

<>

Φιλε Ελληνοψυχε, τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα.

ο άρθρο 6 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτός κυρώθηκε με τον Ν. 3284/2004 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 6.

Δικαιολογητικά πολιτογράφησης
Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας, υποβάλλει στο δήμο ή την κοινότητα του τόπου διαμονής του αίτηση πολιτογράφησης, που απευθύνεται προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και συνοδεύεται από:
α. δήλωση πολιτογράφησης. Η δήλωση αυτή γίνεται ενώπιον του δημάρχου με την παρουσία δύο ελλήνων πολιτών ως μαρτύρων. Στο
έντυπο δήλωσης αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις κτήσης ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση.
β. Αντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας.
γ. Έγκυρο τίτλο διαμονής στην Ελλάδα
δ. Πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο ισοδύναμο πιστοποιητικό που προβλέπεται από τη νομοθεσία της χώρας πρώτης ιθαγένειας. Αν ο αλλοδαπός είναι πρόσφυγας και αδυνατεί να προσκομίσει πιστοποιητικό γέννησης, αρκεί η απόφαση χορήγησης σε αυτόν πολιτικού ασύλου. Αν ο αλλοδαπός έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αρκεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης. Αν ο αλλοδαπός αδυνατεί αντικειμενικά να κατέχει διαβατήριο, κατά την έννοια της παραγράφου 1 εδάφιο γ΄ του άρθρου 84 του ν. 3386/2005 αρκεί η εν λόγω άδεια.
ε. Εκκαθαριστικό σημείωμα ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου οικονομικού έτους.
στ. Παράβολο 1000 ευρώ. Για την επανυποβολή αίτησης πολιτογράφησης το οφειλόμενο παράβολο περιορίζεται στα 300 ευρώ Οι ομογενείς και οι κάτοχοι ιθαγένεια κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υποχρεούνται στην καταβολή παραβόλου.

http://www.opengov.gr/ypes/?p=321


Δηλαδη ο αλλοδαπος, που δεν εχει γεννηθει στην Ελλαδα και εχει μεινει νομιμα 5 χρονια, θα παιρνει ιθαγενεια. Αυτος θα ψηφιζει και στις βουλευτικες , οχι μονο στις δημοτικες! Δε μπορεις να εισαι Ελληνας και να μην ψηφιζεις στις βουλευτικες!


ΕΠΙΠΛΕΟΝ, οσοι ειναι νομιμοι μεταναστες και δεν πληρουν τις παραπανω προυποθεσεις, αρα δεν εχουν ελληνικη ιθαγενεια, θα μπορουν και να ψηφιζουν στις δημοτικες.

(αρθρα 13 και μετα).

Το ΠΑΣΟΚ ΣΚΟΠΙΜΑ δε διατυμπανιζει πως οι μεταναστες με 5 χρονια νομιμη διαμονη θα μπορουν να πολιτογραφηθουν ΑΜΕΣΩΣ και να ψηφισουν ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ.

ΣΚΟΠΙΜΑ επικεντρωνει σε αυτους που δεν εχουν 5 χρονια νομιμα και δε μπορουν ακομα να παρουν υπηκοοτητα και αρα θα μπορουν να ψηφιζουν μονο στις δημοτικες.

Τωρα σκεψου, ποσοι μεταναστες στην Ελλαδα, εχουν κλεισει 5 χρονια νομιμης παραμονης στην Ελλαδα. Αυτοι , μολις κανουν πολιτογραφηση, θα ψηφιζουν στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ.

Γεια χαρα.

Ελληνόψυχος 12 Ιανουαρίου 2010 - 12:47 μ.μ.  

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Δεν το είχα αντιληφθεί. Είναι όντως πολύ χειρότερα!!!

Σκοπίμως έχουν συμπεριλάβει μέσα στο κείμενο και την πολιτογράφηση για να μην αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι μιλάμε για ιθαγένεια και όχι υπηκοότητα!

Θα ετοιμάσω μια καινούρια ανάρτηση!

Να είσαι καλά!

Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2010 - 1:12 μ.μ.  

Ναι, ειναι 3 διακριτα σημεια.

1) Αλλοδαποι καθε ειδους, που μπηκαν και λαθραια, αν εχουν 5 χρονια νομιμης παραμονης (αδεια παραμονης) και δεν εχουν λερωμενο ποινικο μητρωο, εχουν δικαιωμα να πολιτογραφηθουν Ελληνες. Και ως τετοιοι, θα ψηφισουν στις επομενες βουλευτικες. Δε μπορεις να τους απαγορεψεις, θα ηταν αντισυνταγματικο, αφου "ολοι οι Ελληνες ειναι ισοι απεναντι στους νομους".

2) Αλλη περιπτωση ειναι τα ΠΑΙΔΙΑ. Αυτα θα παιρνουν ιθαγενεια αυτοματα, αν εχουν γεννηθει στην Ελλαδα και εχουν παει τις 3 πρωτες ταξεις του σχολειου ή αν ΔΕΝ εχουν γεννηθει Ελλαδα και εχουν παει 6 ταξεις του σχολειου.

3) Αλλη περιπτωση ειναι οι ΝΟΜΙΜΟΙ αλλοδαποι (κι ας μπηκαν λαθραια), που ΔΕΝ εχουν 5 χρονια νομιμοι και αρα δεν μπορουν να παρουν ελληνικη υπηκοοτητα. ΑΥΤΟΙ ειναι που θα ψηφιζουν μονο δημοτικες (μεχρι βεβαια να συμπληρωσουν 5 χρονια οποτε και θα μπορουν κι αυτοι να παρουν ιθαγενεια).


Η κατασταση φιλε Ελληνοψυχε οπως καταλαβαινεις, δεν ειναι αυτη που παρουσιαζει το ΠΑΣΟΚ στην τηλεοραση προβαλλοντας μονο τα καημενα τα παιδακια και οτι οι αλλοι θα ψηφιζουν μονο στις δημοτικες. Προβαλλουν μονο αυτα που δε θα ξεσηκωσουν τον κοσμο.

Οπως ξερεις, θα εχουμε τουλαχιστον 500.000 που εχουν μπει στην Ελλαδα απο το 1990 και θα εχουν απο τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ ηδη 5 αδειες παραμονης. Το νομοσχεδιο δε ζητα ΚΑΝ να ειναι "5 χρονια ΣΥΝΕΧΟΥΣ παραμονης" . Αυτοι, μπορουν ΟΛΟΙ να παρουν ιθαγενεια και να ψηφισουν απο τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ κιολας εκλογες. Το μονο που ισως τους σταματησει, ειναι το παραβολο των 1000 ευρω. Παντως εγω αν ημουν ΠΑΣΟΚ, θα τους βοηθουσα να το βρουν το παραβολο...

Οπως καταλαβαινεις, μιλαμε για κυβερνηση ΠΑΣΟΚ για τα επομενα 20 χρονια.

Αφηνω πως δινεται κινητρο σε καθε λαθρομεταναστη που μπαινει, να κανει παιδι που θα γεννιεται Ελλαδα. Μολις το παιδι παει 3 ταξεις του δημοτικου, θα ειναι αυτοματα Ελληνας. Αυτο σημαινει, πως οι γονεις του δε θα μπορουν να απελαθουν, γιατι σε ολη την Ευρωπη ισχυει η νομοθεσια περι επανενωσης των οικογενειων. Δηλαδη, πχ, ενας που παιρνει αδεια παραμονης σε μια χωρα, υστερα απο ενα διαστημα μπορει να φερει νομιμα πχ και τη γυναικα του απο το Πακισταν. Φαντασου ποσο μαλλον αν το παιδι ειναι πια Ελληνας υπηκοος επειδη ειναι στην 3η δημοτικου. Δε θα μπορεις να απελασεις τους γονεις κι ας ειναι χωρις αδεια παραμονης.

Ασε φιλε μου. Τα ΜΜΕ ριχνουν χοντρο δουλεμα. Σου λεει "ποιος θα παει να διαβασει το νομο στο opengov... ο,τι ακουσουν απο το δελτιο ειδησεων κι ο,τι τους πουμε εμεις".

Κι αρχιζουν να λενε για τα παιδακια που τι φταινε και οτι ο αλλοδαπος θα ψηφιζει μονο στις δημοτικες. Ο Αλλοδαπος που θα ψηφιζει μονο δημοτικες θα ειναι μονο:

- Αυτος που ειναι λιγοτερα απο 5 νομιμα χρονια στην Ελλαδα και αρα δε μπορει να παρει ΑΚΟΜΑ ιθαγενεια.

- Αυτος που εχει λερωμενο ποινικο μητρωο και αρα δε μπορει να παρει ιθαγενεια , αλλα αν εχει αδεια παραμονης θα ψηφιζει κι ας εχει εγκληματισει.

- Αυτος που εχει 5 νομιμα χρονια στην Ελλαδα, αλλα ακομα δεν εχει αποφασισει ή δεν εχει βρει τα 1000 ευρω για να παρει ιθαγενεια και θα πρεπει να "παρηγορηθει" με το να ψηφιζει στις δημοτικες-νομαρχιακες.

Μιλαμε για τεραστια απατη των ΜΜΕ, καλα ενορχηστρωμενη.

Ελληνόψυχος 12 Ιανουαρίου 2010 - 1:31 μ.μ.  

Έχεις δίκιο φίλε μου. Κι εγώ είχα επιστήσει την προσοχή μου στην απόδοση ιθαγένειας και όχι στην αλλαγή του όρου ... πολιτογράφηση.

Ανέβασα ένα καινούριο άρθρο. Θιγω και την ΝΔ διότι έχει και αυτή τεράστιες ευθύνες.

Δεν μου αρέσει να βροντοφωνάζω όπως κλείνω το άρθρο αλλά πιστεύω ότι λιθαράκι λιθαράκι και οι δύο χτίζουν τον τάφο μας.

Ανώνυμος 12 Ιανουαρίου 2010 - 1:54 μ.μ.  

Δε φταις εσυ φιλε μου. Οι αλλαγες σ αυτο το νομοσχεδιο ειναι τεραστιες, ο κοινος ανθρωπος, χωρις να διαβασει το κειμενο ουτε που το φανταζεται.

Και τα ΜΜΕ που στηριζουν το ΠΑΣΟΚ μιλουν μονο για τα "παιδακια" και για τον "τιμιο μεταναστη που ειναι στην Ελλαδα απο το 1990".

Δε λενε πως κι ο τιμιος μεταναστης που πηρε αδεια παραμονης το 2005 πρωτη φορα, τωρα με 1000 ευρω θα γινεται Ελληνας με τη βουλα!

Και καλα τα ΜΜΕ τους ΠΑΣΟΚ, δεν το λενε. Γιατι δεν το λενε και τα ΜΜΕ της ΝΔ;

Γιατι φιλε Ελληνοψυχε, καποιοι θα ελληνοποιηθουν ουτως ή αλλως. Και ο νομος Παυλοπουλου ελληνοποιουσε, αλλα στα 10 χρονια. Οποτε αργα αλλα σιγουρα, το εκλογικο σωμα θα αλλαξει. Και η ΝΔ δε θελει να αποξενωθει εντελως απο τους νεους ψηφοφορους.

Κοιτα στη Γερμανια και θα δεις πως και οι συντηρητικοι, τωρα προσπαθουν να καλοπιασουν τους Τουρκους. Γιατι ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

Nonetheless, individual CDU politicians' efforts to lure Turkish-Germans into their party have not been completely unsuccessful, especially among members of the Turkish business community.

http://www.spiegel.de/international/0,1518,371997,00.html

Και η ΝΔ ξερει πως αν θελει να ξαναδει εξουσια, πρεπει να παρει και ψηφους μεταναστων.Οπως το καταλαβαν και οι αντιτουρκοι κατα τα αλλα χριστιανοδημοκρατες Γερμανοι.