Οι ενδοκομματικές διαμάχες στην ΝΔ,ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι... αυλικοί

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Από την ημέρα που εξελέγει ο Αντώνης Σαμαράς στην θέση του Προέδρου της ΝΔ, κάποια ιστολόγια έχουν κυρήξει συστηματικό πόλεμο λάσπης εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ..

Πολλοί ασχολούνται με ένα συγκεκριμένο ιστολόγιο το οποίο στις αναφορές του στο ΛΑ.Ο.Σ. συναγωνίζεται στην λασπολογία της κίτρινες φυλλάδες της Αριστεράς, και κατά πολλούς προσβάλει με το ψευδώνυμο του τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Λασπολογία μέσω της οποίας απολαμβάνει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ο κάθε ένας από εμάς είναι σε θέση να κρίνει από μόνος του το ποιόν ενός ανθρώπου, με βάση το επίπεδο του λόγου του, και το αποτέλεσμα που επιφέρει η στάση του στην υπηρεσία και την εξύψωση της πατρίδος. Επίπεδο που διαχωρίζει την καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική, από την λασπολογία.

Αυτό που ο κάθε ένας ίσως αδυνατεί να εντοπίσει, είναι τα πολιτικά κίνητρα που υποκινούν συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μέσα από την ΝΔ, παρατηρούνται μετακινήσεις ψηφοφόρων του Μητσοτακικού μπλοκ προς τον ΛΑ.Ο.Σ.. Ως γνωστόν, πολλοί ΝΔκράτες ποτέ δεν συγχώρησαν τον Αντώνη Σαμαρά για την αποστασία που οδήγησε στην ανατροπή της ΝΔ το 1993. Επιπλέον η πρόσφατη εκλογική αντιπαράθεση των δύο γαλάζιων στρατοπέδων ήταν πολύ πιο οξεία από τα όσα διέρευσαν στην δημοσιότητα. Σήμερα δε, η Ντόρα Μποακογιάννη έσπευσε να διαφοροποιήσει την θέση της σε σχέση με την κομματική κριτική που άσκησε η ηγεσία της ΝΔ επί του σχεδίου Καλλικράτη. Η παραπάνω κινητικότητα προκαλεί πονοκέφαλο στην ομάδα του Α. Σαμαρά που ανησυχεί για την ενότητα του κόμματος, και τις ενδεχόμενες διαρροές. Διαρροές που ίσως ελάχιστα σχετίζονται με την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος.

Από την αντίπερα όχθη ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει αντιληφθεί την διαμάχη που όπως είναι φυσιολογικό δεν τον αφήνει αδιάφορο. Διαβάζουμε λοιπόν στην σελίδα 6 της Α1 (17/1/2010).

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να επιδίδονται σε έναν υπόγειο πόλεμο αλληλοεξόντωσης. (O Πάνος αναστατώνει την Αυλή)

"Στο παρασκήνιο, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει φτιάξει ένα άλλο άτυπο όργανο, με αποκλειστικό αντικείμενο την αποδόμηση της Ντόρας Μπακογιάννη. Το απαρτίζουν διάφορα στελέχη του στενού σαμαρικού περιβάλλοντος. Το όργανο έχει ήδη αναλάβει δουλειά. Κάθε παρέμβαση της άλλης πλευράς παίρνει αυστηρή απάντηση, ενώ κατά διαστήματα γίνονται και απρόκλητες επιθέσεις τόσο κατά της κας Μπακογιάννη όσο και κατά του κ. Μητσοτάκη"
(Ομάδες Κρούσεις)

Η ανάδειξη της ενδεχόμενης εσωκομματικής ρίξης είναι αρκετή για να συγκεντρώνει τα πυρά όσων θέλουν να την εξαλείψουν. Από την άλλη, αν είναι βάσιμες, οι πληροφορίες αυτές δεν θα πρέπει να προκαλούν εντύπωση, μιας και ο Α. Σαμαράς γνωρίζει καλά πως οι κινήσεις του προκατόχου του περιορίστηκαν από την αδυναμία του να επιβάλει την πλήρη κυριαρχία του στην ευρύτερη παράταξη της ΝΔ. Αδυναμία που πολλοί θεωρούν ως το βασικό λόγο που ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε υπερβολική ελευθερία σε στελέχη όπως ο Ρουσόπουλος, ο Βουλγαράκης κ.α..

Ένας δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με το τρέχον ζήτημα της Ιθαγένειας. Οι μακροχρόνιες σταθερές θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. κατά της παράνομης μετανάστευσης δεν του επιτρέπουν να προσβλέπει σε διόγκωση των ποσοστών του από την απόδοση του δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες. Αυτό όμως του επιτρέπει να βάλει κατά βούληση κατά του σχετικού σχεδίου νόμου του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, οι επιλογές του Αντώνη Σαμαρά είναι πιο περιορισμένες. Για λόγους που δεν είναι εμφανείς, αδυνατεί να ζητήσει δημοψήφισμα, όπως επιζητά η βάση των οπαδών του, αλλά και δικαιολογημένα φοβάται να εκβιάσει εκλογές σε μια περίοδο που τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που καλείται να εφαρμόση το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουν ακόμη γύρει την ψαλίδα υπέρ της ΝΔ.

Επιπλέον ο Α. Σαμαράς γνωρίζει καλά πως με την εύνοια που απολαμβάνει από τα ΜΜΕ, το ΠΑΣΟΚ δεν θα λάβει σοβαρά μια ενδεχόμενη "μπλόφα" για εκλογές τον Μάρτιο. Ειδικά όταν μετά τα μέτρα που καλείται να λάβει, χρειάζεται την ψήφο των αλλοδαπών για να επιβιώσει. Μια ψήφο που δεν θα αφορά μόνο τις Δημοτικές εκλογές όπως το ΠΑΣΟΚ πρoπαγανδίζει, αλλά και τις βουλευτικές, μιας και αφορά την απόδοση ιθαγένειας. Ως γνωστόν ιθαγένεια δεύτερης κατηγορίας δεν υφίσταται!

Ο Α. Σαμαράς βρίσκεται λοιπόν σε ένα δύσκολο πολιτικό δίλημμα. Κάποιοι οπαδοί του προσπαθούν εξ΄αρχής να καλύψουν την δική του "δυσκολία", για κάποιους "ατολμία", μέσω της υποβάθμισης του έργου όσων τολμούν να αναλάβουν πιο δραστικές πρωτοβουλίες.

Έτσι οι οπαδοί αυτοί αντιδρούν στην πίεση του Γ. Καρατζαφέρη για εκβίαση εκλογών των Μάρτιο, αντιμετωπίζοντας την ως μια πολιτική παγίδα που αποσκοπεί στην πρόωρη ήττα και παραίτηση του Α. Σαμαρά. Σενάριο που κατά τους ιδίους ωφελεί την Ντόρα Μπακογιάννη. Το συμπέρασμα είναι πολιτικής φύσεως και δεν τους επιτρέπει να δουν την εθνική όψη του ζητήματος, όπου έγκειται η ουσία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει ότι η "από θέση ισχύος" τακτική των "άκρων" του προκατόχου του, δεν αποδίδει καρπούς. Η πρόσφατη αποδαιμονοποίηση του, επιτρέπει στον ΛΑ.Ο.Σ. να αποτελεί πόλο έλξης για τους δυσαρεστημένους γαλάζιους ψηφοφόρους, Μητσοτακικούς αλλά και ανθρώπους που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά αλλά πιθανώς να χάνουν την υπομονή τους με την παθητική στάση που τηρεί.

Για να αντιμετωπιστεί λοιπόν η αυξανόμενη δύναμη του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς κερδίζει τις εντυπώσεις στο θέμα της ιθαγένειας, επιστρατεύεται η "δαιμονοποίηση" μέσω άλλων οδών. Η βασική υπόνοια που καλλιεργείται συστηματικά θέλει τις κινήσεις του Γ. Καρατζαφέρη να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Μητσοτακικών εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά. Όμως στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι διαφορετικο. Η συμπλευσή με το Μητσοτακέικο που επιχειρούν να προβάλλουν κάποιοι βασίζεται μεν πάνω στην προαναφερθούσα "διαρροή", αλλά επδιώκει κυρίως την συσπείρωση των οπαδών του Α. Σαμαρά. Αυτή η τάκτικη χτυπά με έναν σμπάρο δύο τριγώνια. Να μειώσει τους Μητσοτακικούς με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με τον Καρατζαφέρη, καθώς και να μειώσει τον Καρατζαφέρη υπό την κατηγορία ότι συνεργάζεται με τους Μητσοτακικούς.

Η εικόνα όμως είναι ατυχής διότι ο ΛΑ.Ο.Σ. επωφελείται ποικιλοτρόπως από την διένεξη δίχως την ανάγκη να συμπλέει με κανένα από τα δύο γαλάζια στρατόπεδα. Πέραν της μικροπολιτικής όμως, κάποιος θα πρέπει να εθελοτυφλέι για να αγνοήσει το χάσμα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ απόψεων που χωρίζει τον ΛΑ.Ο.Σ. από τους φιλελεύθερους Μητσοτακικούς. Αναμφισβήτητα ο ΛΑ.Ο.Σ. διατηρεί τις συγκεκριμένες θέσεις από την εποχή που αυτές αποτελούσαν μια πολιτική παραφωνία, στην βουλή, και τα μέσα ενημέρωσης. Κάτι που σηματοδοτεί δρα με ιδεολογικά κίνητρα, παρά το κίνδυνο να χαρακτηριστεί το κόμμα ακραίο.

Πιο ουσιαστικά όμως, ας λάβουμε υπόψι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι περισσότερες ριπές κατά του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν ως κύριο στόχο το αντίπαλο ενδοκομματικό γαλάζιο στρατόπεδο, και αποσκοπούν στην απόσπαση των ψηφοφόρων του που τυχόν να αναζητήσουν αλλού την πολιτική τους εκπροσώπηση.

ΕΨ

25 comments:

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 11:11 π.μ.  

Α, ετσι εξηγειται γιατι το συγκεκριμενο ιστολογιο δε δημοσιευσε 2 φορες σχολια μου για το μεταναστευτικο. Εκανα το λαθος να κατηγορησω τη ΝΔ για χλιαρη αντιδραση που δεν αρμοζει στο μεγεθος των ευθυνων της, ως αξιωματικης αντιπολιτευσης.

ΝΔ, Ελλας, Ορθοδοξια... Με αυτη τη σειρα.

Ελληνόψυχος 21 Ιανουαρίου 2010 - 11:40 π.μ.  

Όχι ΝΔ, αλλά Σαμαράς!

Για το Ελλάς μην είσαι και τόσο σίγουρος. Αμφιβάλω αν η διχόνοια που σπέρνει ωφελεί την Ελλάς.

Όντως, πολλοί παραπονιούνται για κόψιμο σχολίων, υπό την δικαιολογία των ύβρεων. Εγώ δεν ξαναγράφω εκεί μέσα.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 12:06 μ.μ.  

Εγω δεν ηξερα πολλα ιστολογια, επειδη ζω στο εξωτερικο. Απλα εβαλα "τοπ 100 ελληνικα blogs" και απο δω κι απο κει με συνδεσμους, βρεθηκα κι εκει. Δεν ηξερα οτι ειναι κομματισμενο μεχρι τα μπουνια. Τα δε σχολια μου δεν ηταν υβριστικα. Αλλα ηταν... πολυ ενοχλητικα για καποιον φανατισμενο ΝΔ ή Σαμαρικο τελος παντων, οπως λες εσυ.

Γι αυτο η Ελλαδα δεν παει μπροστα. Πρωτα βαζουν το κομμα, κι ας καιγεται το σπιτι μας.

Εγω δεν ξαναπηγα στο ιστολογιο του, αλλωστε δεν ημουν αναγνωστης του, απλα τωρα για το θεμα του νομοσχεδιου, ειπα κι εγω μηπως εστω με ενα σχολιο κεντριζα λιγο το ενδιαφερον αλλων αναγνωστων.

Δικο του ειναι το ιστολογιο, ενταξει, αλλα ο τιτλος που εχει διαλεξει, ειναι ακρως παραπλανητικος.

Ελληνόψυχος 21 Ιανουαρίου 2010 - 2:07 μ.μ.  

Εδώ αναρωτιέμαι πως βρέθηκες ;) (ρητορικό)

Ο Δημητράκης έχει ιστορία. Πριν τις εκλογές ο Άδωνις ανέδειξε το μπλογκ του. Μέχρι τότε δεν είχε δείξει το πραγματικό του πρόσωπο ο dim. Μόνο όσοι ασχολούμαστε αρκετά με το θέμα, είχαμε αντιληφθεί τον τυχοδιωκτισμό του. Προσωπικά όμως δεν μου έπεφτε λόγος να εμπλακώ. Είχα προειδοποιήσει παράταυτα κάποιους ότι ο Άδωνις θα μετανιώσει για την συγκεκριμένη προβολή.

Με την εμφάνιση του Σαμαρά στην διεκδίκηση του "θρόνου" ο dim έκανε μια τεράστια μεταστροφή, στηρίζοντας τον υποψήφιο, κάτι που είναι δικαίωμα του, αλλά ταυτόχρονα ρίχοντας τόνους λάσπης στον ΛΑΟΣ. Είχε μάλιστα λάβει και "αποκλειστική" συνεντευξη από τον Άδωνι την οποία αργότερα φρόντισε να σβήσει από το κάνάλι του στο ΥΤ.

Πάντως με αυτή την τακτική έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και αν προσέξεις έχει γεμίσει το ιστολόγιο με διαφημίσεις.

Πάντως η ανάρτηση μου δεν έχει στόχο τον ίδιο, αλλά επιχειρεί να αναλύσει τα δρώμενα που υποκινούν κάποιες αναρτήσεις δικές του αλλά και άλλων.

Ελευθερία Αγωνιζομένη 21 Ιανουαρίου 2010 - 5:04 μ.μ.  

Αγαπητέ μου Ελληνόψυχε,

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό το μόρφωμα που λέγεται Ελλάς (τρομάρα μας) δεν έχει καμμία διάθεση να προστατεύσει τους Έλληνες, οπότε ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας.

Δεν καταλαβαίνω όμως ποιος ο λόγος να τσακωνόμαστε οι πατριώτες μεταξύ μας; ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Αν θέλουμε κάτι να πετύχουμε, στην προσπάθεια μας να σώσουμε την πατρίδα και άρα τους εαυτούς μας, θα πρέπει να είναι μακριά από κόμματα και κομματόσκυλα. Εξ ού και η επιθετική μου στάση στο vendetta (παρεπιπτόντως απάντησα στο σχόλιο σου εκεί).

Ειλικρινά σου λέω ότι, αν πάρω χαμπάρι ότι η συγκέντρωση που ετοιμάζεται από φίλους είναι με κομματική ομπρέλλα θα κάνω μεγάλη φασαρία και θα αποχωρήσω, τόσο εγώ όσο και άλλοι φίλοι, και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Αρκετά μας εκμεταλλεύθηκαν όλοι τους ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.

Ελευθερία Αγωνιζομένη 21 Ιανουαρίου 2010 - 5:13 μ.μ.  

Ξέχασα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια...

Ελληνόψυχος 21 Ιανουαρίου 2010 - 6:15 μ.μ.  

Ελευθερία, εγώ δεν έχω κομματικές παρωπίδες, και γι αυτό τον λόγο πορσπαθώ να δω τα πράγματα αντικειμενικά. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος είναι απλός πολίτης ή βουλευτής. Εφόσον πει και πράξει κάτι σωστό θα τον στηρίξω.

Δυστυχώς παρατηρώ στο διαδίκυτο μια τάση κομματοφοβίας. Και αυτό έιναι ακραίο και κακό, όπως και ο κομματισμός. Όπως είπα και στην ανάρτηση του Βεντέτα:

Για κάποιους, αν ο ΛΑΟΣ δεν κάνει κάτι, τότε είναι προδοτικό κόμμα. Αν κάνει, τότε επιχειρεί να καπελώσει την προσπάθεια. Την προσπάθεια ποιων όμως. Διότι αν τα βάλουμε κάτω, σίγουρα κάποιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ έχουν αγωνιστεί για αυτά τα θέματα σε πολλαπλάσιο βαθμο από όσο όλοι οι μπλογκερ μαζι. Αυτό εγώ το αναγνωρίζω, και το επιβραβεύω με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχω.

Τέλος, εγώ φωνάζω πολύ καιρό και πριν το μπλογκ για το ζήτημα. Κάποιοι όμως μόλις τώρα ξύπνησαν. Επιτέλους! Αλλά θα έπρεπε να το είχαν πράξει πολύ νωρίτερα! Διότι τα πάντα είναι πολιτικά. Τι να το κάνω εγώ να βγεις στους δρόμους και την επομένη να πας να ψηφίσεις τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Όσο για την παρούσα ανάρτηση, αποτελεί αναλυση ενος ζητήματος που απασχολεί πολλούς μπλογκερς.
Για την λαθρομετανάστευση έχω "βαρεθεί" να γράφω. ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Να σαι καλά!

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 6:36 μ.μ.  

"Εδώ αναρωτιέμαι πως βρέθηκες ;) (ρητορικό)"

Οταν εφτασα στο ιστολογιο που καλει για δημοψηφισμα, στην αριστερη πλευρα εχει λιστα με ολα τα αλλα ιστολογια που το υποστηριζουν. Ε, και το ματι μου επεσε και στο "Ελληνοψυχος" και ηταν πρωτοτυπος σαν τιτλος οποτε και ειπα "Ας παω κι απο εκει να δω τι λενε"... :)

Εγω δεν ξερω την προιστορια του Ελλας-Ορθοδοξια και αυτα που λες, αλλα οτι εχει κολλημα με την Ν.Δ, το πιστευω.

Εμενα δε με ενδιαφερει ουτε η ΝΔ ουτε το ΛΑΟΣ στο ζητημα αυτο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αν οργανωνε αντιδραση, θα του ελεγα μπραβο.

Απο κει και περα ομως, η αξιωματικη αντιπολιτευση, εχει αυξημενες ευθυνες, γιατι εχει και αυξημενη δυναμη. Οσο κι αν αυτο μπορει να θιγει την κομματικη υπερηφανεια καποιων ακραιφνων νεοδημοκρατων. Το να λες απλα οτι θα καταψηφισεις ενα νομοσχεδιο ειναι αστειο. Εδω δεν υπερψηφιζουν ουτε τα νομοσχεδια που ειναι για επουσιωδη θεματα. Το να λες πως οταν (οποτε και αν) κυβερνησεις, θα τον αλλαξεις, ειναι υπεκφυγη, γιατι μεχρι τοτε , θα εχει επελθει μεγαλη και ΑΠΟΤΟΜΗ αλλοιωση και του εκλογικου σωματος και του εθνικου ιστου. Η συνευρεση σε τηλεοπτικα παραθυρα οπου μεταξυ τυρου και αχλαδιου, λες καποιες χλιαρες ενστασεις, δεν ειναι δα και "μαχη". Ειναι περισσοτερο μαχη για τα ματια του κοσμου.

Το να περιμενεις επισης να βγαλει το φιδι απο την τρυπα, ενα κομμα του 5%, ειναι υπερβολικα αισιοδοξο.

Εγω το μονο που καταλαβα, ειναι πως οργανωμενη αντιδραση δε θα υπαρξει σημαντικη στο δρομο, λογω ακριβως μιας κρυφης ατζεντας που εχουν διαφοροι δηθεν ανεξαρτητοι πατριωτες.

Διαβασα στο ιστολογιο που ειναι υπερ του δημοψηφισματος σχολια.

Συζητουσαν για συλλαλητηρια.

Ενας κωλυοταν επειδη φοβαται μην το οργανωσει και καρπωθει πολιτικα το ΛΑΟΣ. Οποτε θελει αλλα να μην το οργανωσει το ΛΑΟΣ.

Αλλος λεει πως δεν τον ενδιαφερει ποιος το οργανωνει.

Αλλος λεει να κανει ενα το ΛΑΟΣ και αλλο ολοι οι αλλοι.

Αλλος λεει πως πρεπει να γινει ενα και να μη φανει κανενα κομμα οτι "υπερεχει" ή οτι εμπλεκεται τελος παντων σε μεγαλυτερο βαθμο στην οργανωση.

Αλλος δεν το λεει αλλα καταλαβαινεις πως θα ηθελε να κανει η ΝΔ ή προσπαθει να εμφανισει τη σταση της ΝΔ ως "αρκετης". Οποτε στην ουσια τορπιλιζει πιο δυναμικες αντιδρασεις.


Στο τελος, δεν εχει γινει τιποτα και αντιθετα, πρωτοι θα κανουν οι εχοντες αντιθετη αποψη.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1097302&lngDtrID=244

Αυτοι δεν κοιτουν ουτε ποιος το διοργανωνει ουτε τιποτα. Κοιτουν το ΓΙΑΤΙ διοργανωνεται. Γι αυτο εχουν κερδισει την ιδεολογικη μαχη στην Ελλαδα.

Τωρα, για το ιστολογιο που συζητουσαμε, η προσωπικη μου γνωμη, ειναι πως λαθος στιγμη διαλεξε να κανει "αντιπολιτευση στην αντιπολιτευση" και απλα καπηλευεται λεξεις και συμβολα που μπορουν να μπερδεψουν νεους μεχρι 20 ετων. Εχει προφανη πολιτικη, κομματικη γραμμη και ολα τα αλλα, αετοι, λαβαρα, συμβολα κλπ, ειναι το προπετασμα καπνου για να δεχονται οι αφελεις καλυτερα την κομματικη προπαγανδα.

Αυτη ειναι η καταντια της Ελλαδας.

Συνεχιζω, γιατι το κειμενο μου λεει πως ειναι πανω απο 4096 χαρακτηρες.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 6:36 μ.μ.  

Ο αδελφος μου κατοικει στην Αθηνα. Δεν ειναι ψηφοφορος του ΛΑΟΣ. Ειναι της ΝΔ. Υπεγραψε υπερ του δημοψηφισματος σε εντυπο που του εδωσαν στελεχη του ΛΑΟΣ στο δρομο. Γιατι εχει σωας τα φρενας, οποτε δεν σκεφτηκε οτι μπορει να καρπωθει πολιτικα την υπογραφη του το ΛΑΟΣ. Σκεφθηκε τον σκοπο της συλλογης (ασκηση πολιτικης πιεσης). Ο σκοπος ηταν σωστος. Τωρα, τι θα γινει αν βγει αυριο το ΛΑΟΣ και πει "μονο εμεις μαζεψαμε 300.000 υπογραφες, χωρια οι αλλοι"... Ετερον εκατερον. Κι ο αδελφος μου θα προτιμουσε να υπογραψει σε εντυπο στελεχων της ΝΔ, αλλα η ΝΔ, δε συμμετεχει. Οποιος συμμετεχει, μπορει και να καρπωνεται πολιτικα καποιο μεριδιο. Σημασια δεν εχει πρωτιστα ποιος θα αποκομισει πολιτικο οφελος. Αλλα αν ειναι μια ενεργεια που μπορει να ωφελησει τη χωρα.

Δυστυχως αυτο το απλο σκεπτικο, οι Ελληνες στη μεγαλη πλειοψηφια τους δεν το καταλαβαν ποτε.

Το νομοσχεδιο θα περασει, αυτο ειναι σιγουρο, ας ελπισουμε με καποιες τροποποιησεις. Δυστυχως, αν οι αντιδρασεις ηταν οργανωμενες και η μαχη ηταν δριμυτερη και απο πλευρας ΝΔ, οι τροποποιησεις θα ηταν πολυ μεγαλυτερες.

Και συγχωρεστε με που θα το πω, πισω απο την ασπιδα του "μη φανει καποιο κομμα", κρυβονται πολλα ισως. Καποιοι ισως να μην το λενε απο ανιδιοτελεια.

Δηλαδη, αν αυριο μεθαυριο γινει πολεμος και 4 κομματα πουν "η Ροδος κειται μακραν, θα ζητησουμε μεσολαβηση ΟΗΕ" και 1 κομμα πει "αδερφοι, για τη Ροδο μιλαμε, τι περιμενετε, παμε στα αρματα", εσεις θα καθεστε και θα μαλωνετε μη φανει μπροστα αυτο το κομμα, ενω τη Ροδο θα την παιρνουν οι Τουρκοι;

Προσωπικα δεν τρεφω καμια συμπαθεια προς τον Καρατζαφερη, τον οποιο θεωρω λαικιστη και αριβιστα της πολιτικης. Σε διαφορετικες χρονικες στιγμες εχει υποστηριξει οτιδηποτε. Και ακομη και η ρητορικη του περι συλλογης υπογραφων για προκληση ευρωπαικου δημοψηφισματος ειναι παντελης αστηρικτη, αφου απαιτουνται υπογραφες απο το 1/3 των χωρων μελων της Ε.Ε. για τη Λισαβωνα.

Αυτο ομως, δε μου απαγορευει να βλεπω πως ειναι ο μονος που δινει μαχη στο συγκεκριμενο θεμα. Οποτε δε με ενδιαφερουν τα ελατηρια του. Με ενδιαφερει πως η γραμμη του αυτη τη στιγμη ειναι η πλεον χρησιμη για τη χωρα. Αλλωστε ολοι οι πολιτικοι , λιγο πολυ λαικιστες ειναι. Το θεμα ειναι, αν περα απο το λαικισμο, φερνουν και οφελος για τον τοπο.

Γεια σας.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 7:07 μ.μ.  

Και για να ανακεφαλαιωσω, για τους οποιους ενδοιασμους μπορει να εχει καποιος για συγκεντρωση οπου ισως οργανωθει απο κομμα ή εστω προβληθει περισσοτερο ενα κομμα.

Αν μπορειτε να οργανωσετε συγκεντρωση χωρις κομματα, πηγαινετε, αν εχετε τη δυνατοτητα.

Αν οργανωθει συγκεντρωση απο κομματα, παλι πηγαινετε επισης.

Σημασια δεν εχει το κομμα, αλλα ο σκοπος. Κι αν παρει μερος της δοξας και το ΛΑΟΣ; Μικρο το κακο αν βοηθησει στο να φανει μεγαλυτερη η αντιδραση.

Αλλωστε και τα κομματα, υπαρχουν για καποιον σκοπο. Αλλη δυναμη και οργανωτικο μηχανισμο εχει ενα κοινοβουλευτικο κομμα και αλλο ο καθε ανωνυμος πολιτης που προσπαθει να οργανωθει μεσω διαδυκτιου.

Επιπλεον, το καθε κομμα, πληρωνει κοστος ή κερδιζει αναλογα με τις θεσεις του.

Κανεις δεν εβαλε το πιστολι στον κροταφο της ΝΔ και οποιουδηποτε αλλου για να τον αναγκασει να μην γινει αυτος μπροσταρης στη μαχη και να διοργανωσει αυτος τις συγκεντρωσεις.

Για να αποδιδονται τα του Καισαρος τω Καισαρι και τα του Θεου τω Θεω, οταν το ΛΑΟΣ δεχεται ολη τη λασπη περι εθνικιστη, γιατι δεν εχει και δικαιωμα να ελπιζει και σε ενα κομματικο κερδος; Ολα τα κομματα αυτο δεν κανουν; Και το ΠΑΣΟΚ δεν σπευδει να ελληνοποιησει και να δωσει ψηφο στις δημοτικες, για να προλαβει τις εκλογες του ερχομενου Οκτωβριου; Και η ΝΔ δε τις σκεφτεται και γι αυτο δε βγαινει ανοιχτα να δωσει μαχη κατα του νομοσχεδιου στο δρομο;

Αρα ποια η διαφορα; Το μονο κριτηριο που μενει, ειναι τι ειναι πιο ωφελιμο για τη χωρα, κατα την κριση του καθενος. Οχι ποιο κομμα θα κερδισει περισσοτερο. Και ο διαβολος να οργανωνε συγκεντρωση, οποιος συμφωνει με το δημοψηφισμα, θα επρεπε να παει.

Δυστυχως, στην Ελλαδα, υπερισχυει το κομματικο ενστικτο, παρα το εθνικο-πατριωτικο.

Δηλαδη και ο Κολοκοτρωνης να καλουσε σε δημοψηφισμα σε συγκεντρωση, αν ηταν σε κομμα, θα αρχιζαν "Α, να μη μιλησει ο Κολοκοτρωνης, θα κομματιστει η εκδηλωση". "Αν θελετε να ερθω σε συγκεντρωση, να μην ερθει ο Κολοκοτρωνης, γιατι θα καπελωθει".

Και να μπορουσαν αυτοι που τα λενε αυτα να προσφερουν εναν καλυτερο οργανωτικο μηχανισμο, να ελεγα. Αλλα δε μπορουν...

Εγω σε αυτο το ιστολογιο σας ειχα προτεινει (οπως και κανατε) να αναρτησετε την απαντηση Θεοδωρακη στη Δραγωνα. Εγω δεν ειμαι ταυτοσημης ιδεολογιας με το Θεοδωρακη, ουτε συμφωνω με ολα οσα πιστευει, ειδικα περι εμφυλιου. Αυτο ομως δε μου απαγορευει να πιστευω πως ειναι δημοκρατης, αγωνιστηκε για τη δημοκρατια και οτι το σημαντικοτερο, τα επιχειρηματα του στην κ. Δραγωνα, ηταν λογικα και στερεα. Οποτε και συνταχθηκα πισω του.

Αυτο το απλο δεν καταλαβαινει ο Ελληνας. Μια αληθεια ή κατι ωφελιμο μπορει να προερχεται απο οποιονδηποτε πολιτικο χωρο. Ειναι μετα στο χερι του πολιτη, να μην ειναι τυφλος και να ακουει την ωφελιμη φωνη κι ας μην ειναι του χωρου που πολιτικα τον αντιπροσωπευει συνηθως.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 7:11 μ.μ.  

Μου ηρθε στο μυαλο, μια παροιμια-λαικη ρηση που μου ελεγε η μανα μου οταν ημουν μικρος και ταιριαζει στην παρελκυστικη των "πατριωτων" του ειδους του Ελλας-Ορθοδοξια που ειναι με τη ΝΔ, ειναι με το δημοψηφισμα, αλλα πρωτα με τη ΝΔ που δεν ειναι με το δημοψηφισμα και προς Θεου μη φανει πως το ΛΑΟΣ κανει κατι παραπανω.

Η παροιμια ελεγε.

"Πολεμα εσυ, να δοξαστουμε".

Ελληνόψυχος 21 Ιανουαρίου 2010 - 7:43 μ.μ.  

Πολύ σωστά σκέπτεσαι φίλε μου. Το περιεχόμενο μετράει. Έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω ότι προβάλω θέσεις και όχι πρόσωπα. Την εκτίμηση για τα πρόσωπα ας την κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του.

Για τους διαφόρους που ανέφερες δεν θα εκφέρω άποψη διότι έχω ως αρχή να μην κρίνω πατριώτες. Ανέκαθεν όμως ο ατομισμός αποτελεί αρετή και κατάρα για τον λαό μας. Όπως και η έλλειψη συνεννοήσεως. Εμένα με ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα και βάσει αυτού κινούμαι.

Η αποψη μου για το θέμα που αναφέρεις συνοψίζεται σε σχόλιο που άφησα εχθές στο Βεντέτα

http://ventetta.blogspot.com/2010/01/blog-post_8135.html

Στο παραθέτω, ίσως σε ενδιαφέρει.

Blogger Ο/Η Ελληνόψυχος είπε...

Vendετα θα διαφωνήσω μαζί σου. Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα με 5% μάχεται για όλους μας. Ο Άδωνις τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σίγουρα κάνει πολύ περισσότερα από ότι εγώ και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα μαζί! αυτή είναι αντικειμενική άποψη, και αν με θεωρείς κομματικό τότε πλανάσαι οιτρά.

Στέκεσαι από μια φράση που σίγουρα αποτελεί μια ρεαλιστική έκφραση απογοήτευσης από κάποιον που εχει επενδύσει όλες του τις δυνάμεις για τον ιερό σκοπό, αλλά βλέπει τους υπόλοιπους να τον προδίδουν! Γι αυτό λέει ότι τουλάχιστον η ιστορία θα γράψει ότι εγώ δεν κάθησα με σταυρωμένα χέρια.

Για να βγάλει κόσμο έξω ένα κόμμα του 5% που δεν έχει ταγμένους ψηφοφόρους του δρόμου όπως η Αριστερά, πρέπει πρώτα να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης. Και αν το κάνει όλοι εσείς θα τους κράξετε ότι καπελώνουν την συγκέντρωση.

Γράφεις:
"Γελάει μαζί μας το σύστημα Συνέλληνες....Μας γελάσανε για μια ακόμη φορά μας πιάσανε στον ύπνο."

Αν εσύ και η μισή Ελλάδα θέλετε να βγείτε στους δρομους κανείς δεν σας εμποδίζει. Κάντε το! Γιατί δεν σας είδα ακόμη στους δρόμους. Την απαάντηση την ξέρεις! Διότι θα είστε 3 και ο κούκος. Την ξέρει και ο Άδωνις.

Ο κόσμος δεν νοιάζεται ρε φίλε!!! Κι εσύ βάλεις κατά των μόνων που νοιάζονται!

πιάνεσαι από ένα γραπτό, και αγνοείς εκατοντάδες άλλα, όπως αυτά που ειπώθηκαν στην εκπομπή του Σπύρου Χατζάρα! Για να σου θυμήσω, ο Άδωνις είπε ότι ι αγώνας δεν σταματά με την ψήφιση του νομοσχεδίου, και πως αν περάσει ο νόμος θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις.

Εγώ εξαρχής έχω ταχθεί υπέρ της ενότητας! Γι αυτό με λυπεί να βλέπω λόγια που διχάζουν.

Η ουσία είναι όμως πως θα βγάλουμε στους δρόμους τον κόσμο που τόσες δεκαετίες έχει μάθει να βγαίνει μόνο κάτω από κομματικές σημαίες; Είμαστε πραγματικά ελάχιστοι αυτοί που νοιαζόμαστε πραγματικά και διαχρονικά για το θέμα. Οι υπόλοιποι αράζουν στα καφέ και αδιαφορούν ή ασχολούνται μονο με τον εαυτό τους.

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 8:19 μ.μ.  

Συμφωνω με τη θεση σου αγαπητε Ελληνοψυχε.

Οι υπογραφες, ασκουν πολιτικη πιεση. Αν μαζευε και η ΝΔ, και πολεμουσε στο δρομο και η ΝΔ, η πιεση θα ηταν πολυ μεγαλυτερη.

Το ΛΑΟΣ, για το 5% που εχει και πολλα κανει. Και αν η ΝΔ εστω και καθυστερημενα, βγηκε με αυτην την επαμφοτεριαζουσα πολιτικη, το εκανε, απο την πιεση που δεχοταν απο το ΛΑΟΣ (μη μας παρει κι αλλους ο Καρατζαφερης).

Βεβαια αυτα δε μπορει να αναγνωρισει καποιος τυφλωμενος. Το αστειο ειναι πως ο ιδιος εχει μιλησει για κομματοσκυλα. Εγω θυμαμαι την κινητοποιηση της ΝΔ τοτε με τις ταυτοτητες. Και συγκρινω. Και για αυτο, δε βγαινω να θριαμβολογισω πως ο λογος (σωστος) του Σαμαρα ηταν ο λογος μεγαλου πατριωτη ηγετη. Καλος δε ο λογος, αλλα καλυτερα και τα εργα.

Και εμενα ο Σαμαρας μου ειναι πολυ περισσοτερο συμπαθης και προσφιλης απο τον Καρατζαφερη. Αλλα, ως προς την αποτελεσματικοτητα και συνεπεια λογων και εργων μεταξυ των δυο, στο θεμα αυτο, δε μπορω να τους βαλω στο ιδιο σακι.

Αν βεβαια ειχε βγει ο Σαμαρας και καλουσε τους ΝΔκρατες σε παλλαικο ξεσηκωμο και συγκεντρωσεις, Ο Ελλας Ορθοδοξια θα ειχε τιτλο "Ο μεγαλος πατριωτης Αντωνης Σαμαρας καλει καθε πατριωτη στον αγωνα! Η ΝΔ δε θα αφησει το ΠΑΣΟΚ χωρις μαχη!".


Γι αυτο τελικα δε θα γινει τιποτα. Ο καθενας βαζει μια ελληνικη σημαια, εναν δικεφαλο αετο, εναν πατριωτικο τιτλο, αρχιζει τα συνθηματα, λεει κομματοσκυλα τους αλλους, αλλα στο βαθος, εχει την κομματικη ατζεντα για την οποια δουλευει...

Εγω απορω, δε σας εχουν παρει χαμπαρι οι του Ανταρσυα ή αυτοι του ΣΥΡΙΖΑ, να στησουν ενα δυο "πατριωτικα" ιστολογια και μετα να σπερνουν ζιζανια. Δε θελει και πολυ. Και θα γελουν και με την ψυχη τους.


Τελος παντων, εγω και γι αυτο ειμαι απαισιοδοξος για την Ελλαδα. Και εγω το αναγνωριζω πως στην αριστερα ειναι πιο ενωμενοι. Δηλαδη αν ο αλλος ειναι πχ. ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ που ειναι υπερ του νομοσχεδιου, δε θα εχουν κανενα κωλυμα να μπουν σε μια πορεια που την αρχισε καποιο αλλο αριστερο ρευμα.

Hellas-Orthodoxy 22 Ιανουαρίου 2010 - 1:24 π.μ.  

Βρισκεσαι σε παραληρημα:

-Κατακρινεις τη "λασπολογια",αλλα ταυτοχρονα τη διαφημιζεις.

-Λες οτι "ο Αδωνις ανεδειξε το μπλογκ":λοιπον,επειδη αυτο το αστειο παρατραβηξε...το ιστολογιο ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2008.Δηλαδη οταν εσεις παιζατε με τα κουβαδακια σας.

-Γι'αυτους που θεωρουν οτι καπηλευεται εννοιες οπως η Ελλαδα και η Ορθοδοξια,η απαντηση ειναι μια:οταν θα πολεμηθουν οσο εγω απο αναρχο-αριστερο-πασοκικες ομαδες για τα πατριωτικα και θρησκευτικα πιστευω τους,τα ξαναλεμε.Απο ΑΚΑΠΝΟΥΣ ειναι αδιανοητη η κριτικη.

-Τα σχολια δημοσιευονται αρκει να μην ειναι υβριστικα,προπαγανδιστικα με σεντονια και ασχετα με το θεμα.

-Οι διαφημισεις:μονο ενας γελοιος δεν θα εβλεπε οτι ειναι οι ιδιες που εχουν ολα τα ιστολογια,δηλαδη οι googleads,που αποφερουν το αστρονομικο κερδος των 0,08 ευρω ανα κλικ!!!

Και μονο το τελευταιο,φτανει για να δειξει τη σοβαροτητα του ΕΨ.

Ελληνόψυχος 22 Ιανουαρίου 2010 - 2:20 π.μ.  

Δημητράκη, εγώ βλέπω εσένα να πραλληρείς. Για την ανάρτηση δεν έγραψες κουβέντα! Πονάει η αλήθεια!

Αντί αυτού περιαυτολογείς ανούσια γιατί δεν έχεις τι να γράψεις. Είσαι αξιολύπητος!

Φαντασιώσου εσύ ότι μάχεσαι άπλυτους και πασόκους και άσε εμάς να βγάζουμε τα φίδια από την τρύπα!

Ένοια σου όμως, έχω όλες τις κωλοτούμπες σου στο ΥΤ καταγεγραμένες και όταν βρω χρόνο θα σου αφιερώσω ένα βίντεο για να γελάνε και οι θάμνοι με την αφεντιά σου!

Ελληνόψυχος 22 Ιανουαρίου 2010 - 2:25 π.μ.  

Βλέπω ακόμη ότι ο Ποντικάκης σου βάλθηκε να υπερασπίσει και την προδοτική πολιτική του Πάκη που κατέγγειλα προ μηνών!

Ανάρτηση που δημοσίευσες και στο δικό σου μπλογκ. Αντε τώρα να μας βγάλεις και τον Πάκη... "παναγία"!
Αυτόν που μαζί με τους κλέφτες του Βατοπεδίου έριξαν τον Καραμανλή για να έρθει στην εξουσία ο Σαμαράκος.

Hellas-Orthodoxy 22 Ιανουαρίου 2010 - 2:54 π.μ.  

Αξιολυπητος και ΑΤΙΜΟΣ εισαι εσυ,που λες οτι δεν θα ξαναγραψεις στο μπλογκ κι ερχεσαι παλι!

Σχετικα με τον Πακη,τον εχω περιλαβει πολυ πριν ασχοληθεις εσυ.Και βεβαια,ισχυουν οσα γραφω για τους αγωνες μου,Υπαρχει αρχειο στο μπλογκ που τα εχει ολα.

vendeta 22 Ιανουαρίου 2010 - 11:41 π.μ.  

Ωχ μεταφέρθηκε και το γηπεδο σου η διαμαχη.Είμαι και λίγο συνυπεύθυνος.
Περιμένουμε το βίντεο για τον dim .Θα πέσει γέλιο.
Μέχρι και 1 εβδομάδα πριν τις εκλογές λιβάνιζε το ΛΑΟΣ.
Το ιστολογιο του το παρακολουθώ απο την αρχή.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 - 11:49 π.μ.  

"-Γι'αυτους που θεωρουν οτι καπηλευεται εννοιες οπως η Ελλαδα και η Ορθοδοξια,η απαντηση ειναι μια:οταν θα πολεμηθουν οσο εγω απο αναρχο-αριστερο-πασοκικες ομαδες για τα πατριωτικα και θρησκευτικα πιστευω τους,τα ξαναλεμε.Απο ΑΚΑΠΝΟΥΣ ειναι αδιανοητη η κριτικη."

Δε συνηθιζω να μιλω με τους λογοκριτες μου ή με φανατικους ανθρωπους, γι αυτο για τελευταια φορα θα σας πω μονον τουτο.

Το οτι σας πολεμουν αριστεροι και δεν ξερω τι αλλο, δεν εγγυαται την ανεξαρτησια σας. Τωρα συμπλεκεστε και με οπαδους του ΛΑΟΣ. Ποιο κομμα μενει με το οποιο δε συμπλεκεστε? Η απαντηση σε αυτο μαλλον αρκει. Δεν ειμαστε αλλωστε ολοι 20ρηδες ωστε να υποτιματε τη νοημοσυνη μας. Τα δε περι "ακαπνων", μαλλον ειναι το αποτελεσμα της υπερβολικης ενασχολησης σας με την ηλεκτρονικη ζωη, την οποια εχετε αρχισει να παιρνετε μαλλον υπερβολικα σοβαρα , ωστε να βλεπετε μπαρουτοκαπνισμενα πεδια μαχων , ηρωικες αντιστασεις και πατριωτισμο με τη σεσουλα.

"
-Τα σχολια δημοσιευονται αρκει να μην ειναι υβριστικα,προπαγανδιστικα με σεντονια και ασχετα με το θεμα."

Α, ευχαριστω, εστω εκ των υστερων το καταλαβα. Βλεπετε, δεν ειδα το σημειο του ιστολογιου σας που προειδοποιει για σεντονια. Νομιζα πως τα ιστολογια γι αυτο εχουν αυτοματα οριο χαρακτηρων ανα δημοσιευση, ωστε να ξερει και ο σχολιαστης πως εφτασε στο οριο.

Βεβαια, το μηκος ενος κειμενου, οσο και το κατα ποσον ειναι ή οχι εντος θεματος, καθως και το κατα ποσον ειναι προπαγανδιστικο ή οχι, ειναι ολα υποκειμενικα.

Οπως και να εχει, δε με ενδιαφερει και παρα πολυ, εχασα καποια λεπτα , δε χαλασε κι ο κοσμος. Να ειστε σιγουρος πως παντως εγω ουτε ξαναεπιχειρησα να σχολιασω ουτε να διαβασω το "ανεξαρτητο" ιστολογιο σας. Αλλωστε μη σας το μολυνω και με προπαγανδα...

Παντως η σημαια της ΝΔ θα πηγαινε πολυ ωραια διπλα στο δικεφαλο αετο, δε βρισκετε;

Ελευθερία Αγωνιζομένη 22 Ιανουαρίου 2010 - 12:21 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ελευθερία Αγωνιζομένη 22 Ιανουαρίου 2010 - 12:23 μ.μ.  

Διονύσιος Σολωμὸς
Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν

141.- «Παλληκάρια μου, οἱ πολέμοι
γιὰ σᾶς ὅλοι εἶναι χαρά,
καὶ τὸ γόνα σας δὲν τρέμει
στοὺς κινδύνους ἐμπροστά.

142.- Ἀπ' ἐσᾶς ἀπομακραίνει
κάθε δύναμη ἐχθρική,
ἀλλὰ ἀνίκητη μία μένει
ποῦ τὲς δάφνες σας μαδεῖ.

143.- Μία, ποὺ ὅταν ὡσὰν λύκοι
ξαναρχόστενε ζεστοί,
κουρασμένοι ἀπὸ τὴ νίκη,
ἄχ, τὸ νοῦ σας τυραννεῖ.

144.- Ἡ Διχόνοια ποὺ βαστάει
ἕνα σκῆπτρο ἡ δολερὴ
καθενὸς χαμογελάει,
"πάρ' τό", λέγοντας, "καὶ σύ".

145.- Κειο τὸ σκῆπτρο πού σας δείχνει
ἔχει ἀλήθεια ὡραῖα θωριά.
μὴν τὸ πιάστε, γιατί ρίχνει
εἰσὲ δάκρυα θλιβερά.

vendeta 22 Ιανουαρίου 2010 - 1:05 μ.μ.  

ο εν λογω blogger έχει καταφέρει να με εκνευρίσει τα μάλα...αλλά δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση μαζί του για έναν λόγο.
Είναι αδύνατον να συζητήσεις μαζί του.
Είναι σαν να μιλάς σε έναν τοίχο.Οτι πεις το διαστρεβλώνει αμέσως.

Ελληνόψυχος 22 Ιανουαρίου 2010 - 1:26 μ.μ.  

Χα χαχα ...

Ωρε Δημητράκη! Είμαι ΑΤΙΜΟΣ διότι είπα ότι δεν θα ξαναγράψω στο μπλογκ σου και ... ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΑ!!!

Μεγάλη η ΑΤΙΜΙΑ μου βρε παιδάκι μου! Τρέχω αμέσως για εξομολόγηση!

Αχαχαχα!

Το καλό της υπόθεση Βεντέτα είναι ότι όπως φαίνεται από τα παραπάνω, έχω καταφέρει να τον εκνευρίσω και ΕΓΩ τον ΗΟ. Σε τέτοιο βαθμό που δεν θέλει να γράφω στο ιστολόγιο του. Παρότι βέβαια η ανάρτηση του Ποντικού που αναδημοσιεύει αναφερόταν επιλεκτικά και αποσπασματικά σε δική μου ανάρτηση αναφέροντας ότι έχω εμπάθεια με την ΝΔ!

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν μέρος μιας πολιτισμένης συζήτησης που έκανα με τον διαχειριστή του πολύ αξιόλογου "Εν κρυπτώ", όχι μέρος κάποιας εμπάθειας προς την ΝΔ
(http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html)

Ο ΗΟ πάντως συνεχίζει να αποφεύγει να σχολιάση το περιεχόμενο της ανάρτησης. Ίσως διότι τα γνωρίζει και ο ίδιος. Η αρχή του λασπολόγου όμως είναι να βάλει κατά της πηγης και όχι των επιχειρημάτων.

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 - 1:30 μ.μ.  

εχει συμπαθεια στα ποντικια ο δημητρακης

Ανώνυμος 22 Ιανουαρίου 2010 - 1:49 μ.μ.  

Το αστείο με τον Δημητρακη ειναι οτι οταν βαζει τις γελοιες αναρτησεις του....'' ο σκυλος του Καρατζαφερη ειναι αναρχικος´',απο κατω μπαινει σαν ανωνυμος και αφηνει σχολια λεγοντας...
ΜΠΡΑΒΟ Η-Ο τους ξεφτιλισες πάλι τους Ντορολάγνους.
Μιλάμε για γελοίο ατομο χρήζων ψυχιατρικής βοήθειας.