Η "σχιζοφρένεια" της Κεντροαριστεράς: Όχι στην μπούργκα και όχι στην απαγόρευση της!

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

Κάποτε στο σχολέιο μας μάθαιναν ότι δύο "οχι" ισούνται με ένα ναι! Τελευταία όμως το Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας προσπαθεί να μας πείσει περί του αντιθέτου!

Σε χθεσινή του δήλωση ο εκπρόσωπος του κόμματος, Benoit Hamon δήλωσε ότι το κόμμα του είναι εντελώς αντίθετο με την χρήση της μπούργκας, την οποία χαρακτήρισε ως μια φυλακή για τις γυναικες που δεν έχει καμία θέση στην Γαλλική Δημοκρατία. Πρόσθεσε ομως ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα είναι εξίσου αντίθετο με την επιβολή του νόμου ετοιμάζει η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζύ για την απαγόρευση της μπούργκας. Στην πράξη, η δεύτερη άρνηση αναιρεί την πρώτη!

Σύμφωνα με τον Jean-Francois Cope ο νόμος αποτελεί ένα αμυντικό μέτρο της Γαλλίας κατά των μουσουλμανων φναταμενταλιστών.

Τα τελευταία χρόνια, η κεντροαριστερά έχει μεταμορφωθεί σε υπέρμαχο των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι εμαφανές ότι οι φιλελεύθερες κεντροαριστερές απόψεις έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις άκρως συντηριτικές πεποιθήσεις αυτών των οποίων τα δικαιώματα, επιλλέγει να "προστατέψει"!

Το φαινόμενο αυτό είναι ενδεικτικό της σχιζοφρενικής τάσης που διέπει την κεντροαριστερά τα τελευταια χρόνια. Στην προσπάθεια της να προωθήσει την παγκοσμιοποίηση των μεγάλων αφεντικών, εφαρμόζει την φιλελεύθερη νοοτροποία για να προστατέψει και να διατηρήσει ακρως συντηριτικά και καταπιεστικά δικαιώματα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στην Δυτική Θράκη, όπου το δικαίωμα που έχει παραχωρήσει η Ελληνική κυβέρνηση στους μουσουλμάνους να εξασκούν την σαρία σε ορισμένα οικογενειακά ζητήματα περιορίζει τα ατομικά δικαιώματα που παρέχει σε κάθε πολίτη η Ελληνική Δημοκρατία. Έτσι, ουσιαστικά, οι ενέργειες των αυτοαποκαλούμενων υπέρμαχων των δικαιωμάτων της μειονότητας, Δημητράδες, Βαλλιανάτοι, Μανδραβέληδες και ΣΙΑ, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων που οι ίδιοι φέρονται να εστερνίζονται!

Διότι στην σημερινή του μορφή το Ισλάμ δεν είναι μόνο ένα θρήσκευμα αλλά αποτελεί ένα πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης που ορίζει και τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις του πολίτη. Παράγοντες που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τις προσφατα-κεκτημένες δημοκρατικές αξίες του Δυτικού κόσμου! Μια από αυτές είναι και η ελευθερία έκφρασης που η Κεντροαριστερά επικαλείται στο συγκεκριμένο θέμα. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η ελευθερία αυτή οδηγεί σε μεγαλύτερη καταπίεση! Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που πρέπει να καθοδηγεί την διαμόρφωση μιας πολιτικής στρατηγικής!

Είναι καιρός λοιπόν η Κεντροαριστερά να υιοθετήσει μια ξεκάθαρη θέση διότι δια της σχιζοφρενής πολιτικής των δύο "όχι" προάγει την διαμόρφωση μιας πιο συντηριτικής κοινωνίας. Αν δεν το πράξει και δεν συμορφωθεί με την λογική, η δημογραφική πίεση του Ισλάμ θα φέρει ημέρες όπου η Κεντροαριστερά θα βρεθεί να παλεύει για να εμποδίση την επιβολή της μπούργκας!

ΕΨ