Γιατί προφυλακίστηκε ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Από τον Ελεύθερο Κόσμο

Οι λόγοι της προφυλάκισης του Δημήτρη Παπαγεωργίου είναι πρωτίστως πολιτικοί. Προτού όμως αναφερθούμε διεξοδικά σε αυτούς θα θέλαμε να παραθέσουμε τα νομικιστικά επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα έγκλειστος ο αρχισυντάκτης μας.

Την περασμένη Κυριακή, με απόφαση της εισαγγελέως υπηρεσίας και οι 45 συλληφθέντες για τα γεγονότα στους Αμπελοκήπους παραπέμφθηκαν στον ανακριτή με τις κατηγορίες:
1. Επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού (πλημμέλημα)
2. Διατάραξη κοινής ειρήνης (πλημμέλημα)
3. Οπλοκατοχή (πλημμέλημα), που αφορούσε τις σημαίες που κρατούσαν κατά τα γεγονότα οι συλληφθέντες.

Και τα τρία παραπάνω πλημμελήματα μετατρέπονταν σε κακούργημα με βάση τον περίφημο «κουκουλονόμο». Επίσης, σε κάποιους εκ των κατηγορουμένων καταλογίστηκαν και άλλα αδικήματα ανά περίπτωση, αναλόγως με τις μαρτυρικές καταθέσεις.
Εις ό,τι αφορά τον Δημήτρη Παπαγεωργίου συνέβαινε το εξής: Αυτός αναγνωρίσθηκε από την πλειοψηφία των μαρτύρων κατηγορίας, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, εφόσον είναι δημόσιο πρόσωπο και προσφάτως το γνωστό Indymedia τον είχε στοχοποιήσει δημοσιεύοντας φωτογραφίες του και εμπλέκοντάς τον χωρίς στοιχεία σε περιστατικό που συνέβη προ δύο εβδομάδων στους Αμπελοκήπους.

Από τις ανωτέρω αναγνωρίσεις - καταθέσεις, υπάρχουν δύο που αξίζουν ιδιαιτέρας προσοχής. Η πρώτη είναι αυτή του υποδιοικητή του Α.Τ. Αμπελοκήπων, ο οποίος αναγνωρίζει τον Παπαγεωργίου να φορά κράνος. Φυσικά, στην κατάθεσή του δεν εξηγεί ούτε γιατί κανένα κράνος δεν υπάρχει στα ευρήματα της αστυνομίας, ούτε το πώς τον αναγνώρισε, αφού φορούσε κράνος, ούτε γιατί, ενώ φορούσε κράνος, βρέθηκε τραυματισμένος στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να του γίνουν επτά ράμματα.

Η δεύτερη κατάθεση είναι της κας Βασιλείου, η οποία στην κατάθεσή της αναφέρει ότι μέσα στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο Δημήτρης Παπαγεωργίου την εξύβρισε και την απείλησε. Το πώς ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, είναι φρουρούμενος και χρίζει ιατρικής περιθάλψεως, έχοντας μάλιστα λιποθυμικές τάσεις μπορεί να εξυβρίζει και να απειλεί, αυτό το αφήνουμε στην κρίση του κάθε λογικού ανθρώπου.

Την Τετάρτη όμως, όταν ο Δημήτρης Παπαγεωργίου απολογήθηκε στην Δ' Ειδική Ανακρίτρια, χρησιμοποιήθηκε μία προ δεκαετίας καταδίκη του σε φυλάκιση έξι μηνών για έργω εξύβριση, ώστε να ενεργοποιηθεί συγκεκριμένη παράγραφος του κουκουλονόμου, η οποία μιλά για προφυλάκιση όταν στο ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου υπάρχουν καταδίκες για ομοειδή αδικήματα.

Αυτοί ήταν οι νομικοί λόγοι της προφυλακίσεώς του. Η ουσία όμως βρίσκεται αλλού:

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου είναι ένας νέος άνθρωπος με πολυετή πολιτική δράση στον πατριωτικό χώρο. Τα τελευταία δε χρόνια δραστηριοποιείται δημοσιογραφικά, καθώς είναι συντάκτης στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», αρχισυντάκτης στον «Ελεύθερο Κόσμο», εκδότης του περιοδικού PATRIA και συμπαραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Αδελφοί Λούμπεν». Παράλληλα, συμμετέχει είτε ως διοργανωτής είτε ως ομιλητής σε μία σειρά από ημερίδες που αφορούν ζητήματα πολιτικού, ιδεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου.
Το PATRIA, προσωπική έμπνευση του ιδίου αποτελεί την ύψιστη δικαίωση των απόψεων και τον οραμάτων του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κατάφερε στα τρία χρόνια της εκδόσεώς του να συσπειρώσει στις σελίδες του όχι μόνον τον στενό πατριωτικό χώρο, τους διανοούμενους, τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς του αλλά και πρόσωπα μεγάλης αποδοχής από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα.

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου έχει πρόσωπο και συγκεκριμένη πολιτική δράση. Δεν έκρυψε ποτέ τις ιδέες του. Αντιθέτως, προσπάθησε να τις κοινοποιήσει σε ευρύτερα κομμάτια της ελληνικής νεολαίας. Γι' αυτό έπρεπε να τιμωρηθεί!

Την ώρα που η αντίδραση στον μεταναστευτικό νόμο του ΠΑΣΟΚ γιγαντώνεται με εκδηλώσεις και συλλογή υπογραφών, τι καλύτερο για τους οπαδούς της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξεως να στοχοποιηθεί και να τιμωρηθεί ως εγκληματίας ένας νέος άνθρωπος με πλούσια δράση στον αγώνα κατά του αφελληνισμού της χώρας μας, έτσι ώστε το παράδειγμά του να λειτουργήσει όχι ως σημείο αναφοράς αλλά ως παραδειγματισμός γι' αυτούς που θέλουν να αντισταθούν.

Όπως όμως είδαμε και από τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την προφυλάκισή του, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου ούτε το θάρρος του ούτε την διάθεσή του ούτε το χαμόγελό του έχει χάσει. Κι αυτό είναι το πρόσταγμα που δίνει σε όλους εμάς: Αγώνας για την πατρίδα μας. Όπως άλλωστε έχει πει, «για εμάς η μικρότερη κοινωνική οντότητα δεν είναι το άτομο αλλά το έθνος».

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

6 comments:

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2010 - 7:27 π.μ.  

Ζούμε σε μια χώρα που σταδιακά γεμίζει από λαθρομετανάστες, αυτοί αφοδεύουν στις πλατείες και στα πάρκα, ουρούν έξω από τις πόρτες σας, μεθάνε και μαστουρώνουν και μετά παίζουν ξύλο, κλέβουν, καταστρέφουν και ενίοτε σκοτώνουν και βιάζουν. Αγανακτούμε και προσπαθούμε να σώσουμε ότι απέμεινε! Ξαφνικά εμφανίζονται οι ΜΚΟ, αρχίζουν να μας λένε φασίστες, νεοναζί, διοργανώνουν συναυλίες υπέρ των Αφρικανοπακιστανών και εναντίον μας μέσα στις περιοχές μας, πχ στην Ομόνοια και στους Αμπελοκήπους επίτηδες για να μας μπουν στο μάτι.Έτσι
ξαφνικά εμφανίζεται και η αστυνομία και συλλαμβάνει εμάς ως ακροδεξιούς εξτρεμιστές και αφήνει τα μαστούρια των ΒΠ και τους εισβολείς λαθρομετανάστες που αφοδεύουν στη παιδική χαρά που παίζουν τα παιδιά μας και βάζουν χέρι στις γυναίκες μας!
Κύριοι διαρκώς πέφτουμε από τα σύννεφα. Αλλά δε θα έπρεπε, η κυβέρνηση αυτή έχει σκοπό να διαλύσει την Ελλάδα, να αντικαταστήσει τους Έλληνες με λαθρομετανάστες στο δημόσιο, να ξεπουλήσει τα πάντα και να χαρατσώνει όλους εμάς για να τα δίνει στους εισβολείς-εποίκους.
Είτε αυτό θ'αλλάξει, είτε τελειώνουμε ως Έθνος!

Γαμώσταυρος 29 Ιανουαρίου 2010 - 5:46 μ.μ.  

Ο γαμώσταυρος έχει κέφια!

gamostavros.blogspot.com

Ανώνυμος 29 Ιανουαρίου 2010 - 7:11 μ.μ.  

Ρε μας έχεις ζαλίσει τα @@ με το blog σου. Αφήνεις σχόλια όπου να ΄ναι για να βάλεις από κάτω το blog σου και να κάνεις διαφήμιση. Γράψε τουλάχιστον κανένα σχόλιο της προκοπής, γιατί αν το blog σου είναι αντίστοιχο των σχολίων σου, τότε καλύτερα να διαβάσω άρλεκιν.

Ελληνόψυχος 30 Ιανουαρίου 2010 - 11:48 π.μ.  

Αν και γενικά δεν σβήνω σχόλια, ομολογώ ότι ο ΓΣ γίνεται κάπως κουραστικός όταν επαναλαμβάνει το ίδιο "διαφημιστικό" του σχόλιο σε όλες τις αναρτησεις της ημέρας. ΓΣ μια φορά είναι αρκετή, δεν νομίζεις.

Μου κάνει εντύπωση πάντως διότι το μπλογκ αυτό δεν έχει ιδιαιτερα μεγάλη επισκεψιμότητα οπότε μάλλον άδικα μπαινει στον κόπο.

Αν το καλοσκεφτείς δεν έχει νόημα να τα σβήνω. Γι αυτό απλά αγνόησε τον. Τουλάχιστον είναι μικρά και "διακριτικά" σε σχέση με το "σπαμμινγκ"που έχω κατά καιρούς

ΓΣ σου συνιστώ να περάσεις και από το Hellas Orthodoxy που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά στα σχόλια :)!

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2010 - 5:40 π.μ.  

Καρατζαφέρης: Υπό την πολιτική και νομική προστασία του ΛΑ.Ο.Σ. ο Παπαγεωργίου

http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1924:2010-01-30-21-22-24&catid=5:hellas&Itemid=4

Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2010 - 10:35 π.μ.  

Η κόκκινη δικτατορία της Τζάκρη της Δραγώνα και του Κοεμτζόγλου , σιγά σιγά στήνεται ...