Ο Καμπύλης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ προσπαθεί να μας πείσει ότι η ιθαγένεια δεν συνδέεται με την ελληνικότητα!

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

"Η χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων (ιθαγένεια) δεν συνιστά κατ' ανάγκην ούτε απαιτεί και πιστοποιητικό «ελληνικότητας». Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία έχει αποδείξει μέσα από την επί μακρόν συνύπαρξη με άλλες ομάδες (Ρομά, μουσουλμάνοι της Θράκης) ότι κυρίαρχα συστατικά της ελληνικής εθνικής ταυτότητας, όπως η γλώσσα, η θρησκεία και οι παραδόσεις, δεν αποτελούν την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την πολιτική και κοινωνική ένταξη των «άλλων». Κάλλιστα δε, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι μάλλον το αντίθετο έχει συμβεί: όποτε, έστω και άρρητα, η εθνική ενσωμάτωση ετέθη ως προϋπόθεση της πολιτικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης, τότε υπήρξαν αντιδράσεις που μάλλον έβλαψαν την εικόνα μιας συγχρονης δημοκρατίας."

Καθημερινή

Η θέση Καμπύλη είναι συμβατή με ένα πολυεθνικό, πολυφιλετικό κράτος. Όχι το εθνικό κράτος που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, αλλά αυτό που ονειρεύονται τα αφεντικά του στην Καθημερινή και την "Ελληνική ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα", την ΜΚΟ που συνέταξε το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τον νέο κώδικα ιθαγενείας.

Επιπλέον, σε τι βαθμό έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία οι Ρόμα, μερίδα των Μουσουλμάνων της Θράκης που εκτουρκίζονται, και κυρίως οι λαθρομετανάστες νομιμοποιημένοι και μη. Το επιχείρημα του Τ. Καμπύλη είναι η ουσία του νομοσχεδίου. Ότι από εδώ και πέρα την πολτική πορεία της χώρας θα την ρυθμίζουν "πολίτες" που δεν θα αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες. Η ιδιοποιός διαφορά, βρίσκεται στους αρθμούς κ. Καμπύλη! Άλλο να μιλάμε για ένα μικρό ποσοστό μη Ελλήνων πολιτών που συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της χώρας δίχως να αλλοιώνουν την ελληνικότητα της, και άλλο να μιλάμε για μια τεράστια μάζα πολιτών που δεν είναι, ούτε αισθάνονται Έλληνες! Πόσω μάλλον όταν αυτές οι κοινωνικές ομάδες, όπως οι πλειονότητα των προερχόμενων από την Ασία και την Αφρική λαθρομετανάστων δεν δύναται να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος με την λογική του κ. Καμπύλη, είναι άξιο απορίας πως θα πρέπει αποκαλούμε την ΝΕΑ ιθαγένεια που θα χορηγούμε στα εκατομμύρια των αλλοδαπών που θα πλημμυρίσουν την Ελλάδα. Αφού δεν θα προυποθέτη την ελληνική εθνική ταυτότητα, τότε μήπως θα πρέπει να πάψει να ονομάζεται και "ελληνική ιθαγένεια"; Η μήπως θα χρησιμοποιούμε και για την ιθαγένεια τον γεωγραφικό προσδιορισμό που επιζητούν επίμονα οι Σκοπιανοί γειτόνοι μας, ώστε να ορίσουν την δική τους πλαστή εθνική ταυτότητα;

ΕΨ

1 comments:

maximos 1 Φεβρουαρίου 2010 - 1:29 μ.μ.  

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι μας βομβαρδίζουν από τα ΜΜΣ(κοταδισμού) με τις απόψεις των εγκάθετων πρακτόρων της Νέας Τάξης αλλά πνίγουν κάθε άλλη φωνή. Εφημερίδες και τηλεόραση συναγωνίζονται ποιά θα φιλοξενήσει τα εθνοκτόνα φληναφήματα των κάθε λογής παρακεντέδων "διανοούμενων" αποσιωπούν και κρύβουν επιμελώς τα άρθρα, τις συνεντεύξεις του αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη.